Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-17, 09:07 PM   #451
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
鬥技場bouns角
放一隻同放幾隻
加既分都係一樣,right?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 09:41 PM   #452
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 雷火武 查看文章
鬥技場bouns角
放一隻同放幾隻
加既分都係一樣,right?
yes
有放到就2倍
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 12:28 AM   #453
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
留埋I'd
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 12:50 AM   #454
HakiK
Crazy Gamer
秋月

咁既隊反而一tick過拎7場perfect
雖然蝕左隻LV1,今期真係無心升佢,保到多500毛算
舊 02-22-17, 01:38 AM   #455
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: HakiK 查看文章

咁既隊反而一tick過拎7場perfect
雖然蝕左隻LV1,今期真係無心升佢,保到多500毛算
對手同地形都好重要,
今日七連冇死人,不過有一場唔記得出倍角,
啱啱再打一次七連,死咗4個,但分數仲高過之前冇死.....
試過一場遇到今期抽蛋up嗰3位,女劍、槍、魔,地型廣闊,
三個黐埋一齊行過黎..,仲要有2隻+3...,冇乜可能全身而退...
跟著下一場又順到爆,一開始企位對住已經剋哂屬,連走位都唔太駛~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 10:03 AM   #456
babish
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 雷火武 查看文章
一開始選左語言之後有無得再轉?
右下既設定->FAQ就有language setting
babish 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 08:25 PM   #457
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007

諗住是但抽隻特效角,你tmd出兩者一樣既五星比我
只好進隻三龍將打

舊 02-23-17, 04:43 PM   #458
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
行行下俾隻槍兵老笠返去輪

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 12:03 PM   #459
貓太部
Crazy Gamer

下個月開放食技能?(變種轉職...)
嘩,食5星角色,真係超級深坑.....
舊 02-24-17, 01:10 PM   #460
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 貓太部 查看文章
下個月開放食技能?(變種轉職...)
嘩,食5星角色,真係超級深坑.....
但技能繼承應該會好多限制吧...如果唔係好易得罪到課長

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 03:31 PM   #461
okabe

註冊日期: Aug 2002
http://www.4gamer.net/games/369/G036904/20170224055/

任天堂のスマートフォン向けアプリ「ファイアーエムブレム ヒーローズ」(iOS / Android)で,2017年3月中旬のアップデートで新システム“スキル継承”の導入が予定されている。

“スキル継承”は,あるキャラクターから別のキャラクターへ,一部のスキルを引き継げるシステムだ。従来シリーズ作でいうところの武器の性能もスキルに紐付けられている本作では,組み合わせ次第では非常に有用なカスタマイズとなることは想像に難くないだろう。
 なお,スキルを渡した側のキャラは異界に帰る(消失する)とのことだが,同じキャラがダブった場合など,有用な機会は色々とありそうだ。

スキル継承の条件などの詳細システムは今のところ不明だが,手持ちの推しキャラを眺めながら,スキル構成をあれこれ考えてみるのも一興だろう。続報に注目した

D勁既技都唔似會比你合..

此篇文章於 02-24-17 03:33 PM 被 okabe 編輯。
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 04:05 PM   #462
HakiK
Crazy Gamer
秋月

竟然開game一個月就推超廢課系統
仲要到以家根本無活動無內容,只係不停打pvp
老任竟然會容許呢隻game存在(苦笑

觀望埋技能繼承有無做好限制同平衡
Pvp場已經一堆高+五星戰隊佔領下
到時再加一堆廢課公式神技角
又完全無其他內容既話
應該輕課無課會棄潮
由手機版發出
舊 02-24-17, 04:35 PM   #463
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: HakiK 查看文章
竟然開game一個月就推超廢課系統
仲要到以家根本無活動無內容,只係不停打pvp
老任竟然會容許呢隻game存在(苦笑

觀望埋技能繼承有無做好限制同平衡
Pvp場已經一堆高+五星戰隊佔領下
到時再加一堆廢課公式神技角
又完全無其他內容既話
應該輕課無課會棄潮
由手機版發出
係pvp(笑)咋
已經無開game

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 05:42 PM   #464
貓太部
Crazy Gamer

其實可能唔夠經驗,
例如五星人物最強武器要找幾版特別關打完先用sp開到,(咪又係改dd試煉版)
有d人物升滿40奬10條8條毛,五星角或者一粒石等.....
大部份手機遊戲開始到尾都係大同小異玩法,總之玩法就係拖字訣加小恩小惠就ok,
好似大英雄戰,俾著其他game點會打一版就拎到.......
求求其其都搭夠幾版啊..再加要用大量氣,玩足你幾日先拎到...
而家最容易應該出d要分流打嘅版或者競技場,因為玩家手上都開始多角色,又用唔哂,
出分流戰理應係最易應急現時冇嘢玩情況,但竟然咁快出繼承技能,
隻game到而家都未夠一個月,繼承技能系統就算有一定條件,
對全個平衡點都會有大變化,反而我覺得任天堂駛唔駛咁認真咁快要來個大動作.....
反而容易,重複玩法嘅大型活動佢又唔走去做~
舊 02-27-17, 06:33 PM   #465
babish
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2006
係唔係己經無人玩XD 出左新角都無人討論
babish 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 08:12 PM   #466
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: babish 查看文章
係唔係己經無人玩XD 出左新角都無人討論
一直都只係出新角抽抽抽,只係對PVP有影響
都無新系統又無D活動比較有可玩性,真係無咩好討論....
每日消體打哂3場鬥技場已經收得工
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 08:25 PM   #467
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
堅要等佢出新野, NOW 練完隊野打3場鬥技就真係清體升閒角

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 09:23 PM   #468
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

咁有得用獅子王又係彌補當年遺憾嘅
中到的話

舊 02-27-17, 10:19 PM   #469
b_boy
↘呆~

引用:
作者: sugihara 查看文章
咁有得用獅子王又係彌補當年遺憾嘅
中到的話
個妹圖好正, BUT唔中

淯底可保一世平安
舊 02-27-17, 10:25 PM   #470
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
令人憤怒

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 10:31 PM   #471
b_boy
↘呆~

引用:
作者: T.K. 查看文章
令人憤怒
我忍唔住課咗1P, 4連5抽, 中歌姬槍

淯底可保一世平安
舊 02-27-17, 10:33 PM   #472
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: b_boy 查看文章
個妹圖好正, BUT唔中
小號40石中左,可選技1 or 2格補、可攻、補完全體加防, 我冇其他補師、唔知算唔算勁
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 10:55 PM   #473
b_boy
↘呆~

引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
小號40石中左,可選技1 or 2格補、可攻、補完全體加防, 我冇其他補師、唔知算唔算勁
5星頭果2隻都得
BUT 我追圖姐

淯底可保一世平安
舊 02-27-17, 11:41 PM   #474
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

老實唔中意聖戰啲新畫,完全唔係原版嘅感覺,今次776嗰種好得多

舊 02-28-17, 12:29 AM   #475
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

引用:
作者: sugihara 查看文章
老實唔中意聖戰啲新畫,完全唔係原版嘅感覺,今次776嗰種好得多
ユリア我OK

其他真係唔得
尤其係獅子王霸氣盡失

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 07:40 PM

手機版 | APP版