Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 04-09-04, 09:05 PM   #76
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: XENOS=翔
那怎能不看 ?!
當然~

講番佢d書,科幻系列中本<月魔>真係唔錯

舊 04-10-04, 02:50 AM   #77
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: javaj
好似傳得一個....咁多人要點分.....

另...
唔好再講 啦....講故事啦
咦咦,乜我唔係身處 討論區咩

入返正題,唔知有幾個有追邊荒,我覺得佢近來有D係到拖戲情

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-04, 07:39 AM   #78
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
係囉...咁拖法都唔知劉裕幾時先可以一純南方,再同北方來一個大戰........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-04, 03:33 PM   #79
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

引用:
作者: GUSTAV
咦咦,乜我唔係身處 討論區咩

睇到廿x,圖書館好難借~

唔通又想出六十幾本?~

舊 04-10-04, 03:39 PM   #80
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 大粒星

唔通又想出六十幾本?~
痴線
邊有咁多位放佢

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-04, 05:18 PM   #81
Sandalphon
Ultimate Gamer
Arc Angel

註冊日期: Mar 2002
引用:

唔通又想出六十幾本?~
大唐既教訓唔通佢吸收唔到~?
覺得邊荒今次無以前咁多寫景既地方...好好多..

Why in moments of crisis do we ask God for strength and help?
As cognitive beings, why would we ask something that may well be a figment of our imaginations for guidance?
Why not search inside ourselves for the power to overcome?
After all, we are strong enough to cause most of the catastrophes we need to endure.

-Bill Schell-
Sandalphon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-04, 05:40 PM   #82
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: XENOS=翔
痴線
邊有咁多位放佢
阿黃生理係有冇位放咩,佢睇自己有冇錢賺之嘛....遲下出一百本都有可能

舊 04-10-04, 05:44 PM   #83
GUSTAV
The One
poor

引用:
係囉...咁拖法都唔知劉裕幾時先可以一純南方,再同北方來一個大戰........
佢總之唔好整到飛哥比慕容垂捉左,千千為左救佢又要比人 ,兩人到最後有緣無份,比我見到呢劇情即刻罷買,仲會將前面期數燒哂

(係覆雨一書中,自從左詩比人 , 左已想咁做,到秦仙子都失埋手我就行動左)

舊 04-10-04, 06:38 PM   #84
Wtak
God of Gamer
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
黃易前期既書係比較 架啦,後期已經叫好左....

邊荒我就唔知,因為未睇,廢事要受住追書之苦.....

情願佢出晒先睇

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-04, 08:23 PM   #85
GUSTAV
The One
poor

我受緊追書之苦..嗚嗚

舊 04-11-04, 10:55 AM   #86
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:

(係覆雨一書中,自從左詩比人 , 左已想咁做,到秦仙子都失埋手我就行動左)

真係慘. 睇住一個個失守...又改變唔到.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-04, 09:47 PM   #87
GUSTAV
The One
poor

引用:
所以罷睇

舊 04-11-04, 10:33 PM   #88
Wtak
永遠的西軍™

引用:
仲有言靜奄

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
舊 04-11-04, 10:34 PM   #89
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: 孤影
仲有言靜奄
大汗...........

舊 04-12-04, 07:56 PM   #90
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
根本高少整 part 就係拖緊劇情!!!
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-04, 08:00 PM   #91
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: Zaku
根本高少整 part 就係拖緊劇情!!!
嘩,呢句想講好耐=.=
不過佢想帶返邪帝出黎,比佢拖多一小陣...
兩情後佢仲玩緊呢d野就會又罷買

舊 04-12-04, 08:58 PM   #92
Zaku
The One

引用:
嘩,呢句想講好耐=.=
老黃既野, 好多時覺得佢突然想出個勁人就出個勁人, 事前可以毫無徵兆
所以一開始多寫高少都未必係帶邪帝出黎, 有可能寫寫下先嚮呢樹落墨彈佢出黎都唔定
舊 04-13-04, 02:06 AM   #93
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

引用:
嘩,呢句想講好耐=.=

邪帝係乜水呀?任遙呀? 我無睇一排,乜都唔記得~乜都唔知~

話時話,我以為任遙好重戲份,點知一個照面就俾孫恩ko左~

舊 04-13-04, 02:08 AM   #94
Wtak
永遠的西軍™

引用:
邪帝係乜水呀?任遙呀? 我無睇一排,乜都唔記得~乜都唔知~

話時話,我以為任遙好重戲份,點知一個照面就俾孫恩ko左~
係唔係向雨田....

舊 04-13-04, 02:14 AM   #95
Zaku
The One

引用:
作者: 孤影
係唔係向雨田....
唔係佢就係指墨夷明
後者都係今期先彈出黎提過有個咁既人
舊 04-13-04, 09:30 AM   #96
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
吓!?竟然係墨夷明 ?!我一直都以U係向兩田添!!
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-04, 03:23 PM   #97
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
原來黃易有咁多FANS,我都睇過佢多部作品,包括虛空破踤、尋泰記、荊楚爭雄記、大劍師傳奇、覆雨翻雲、大唐雙龍傳及科幻系列幾本,邊荒傳奇都有追緊,但我開始發覺黃易的部作品有一定模式,而人物性格、背景及橋段都好似。

大唐雙龍傳我都覺得有點虎頭蛇尾,第63期出版時,印住完結編,我都不相信,我一直認為黃易會用多D編幅寫中原聯軍打嬴塞外聯軍完先會完,想不到這麼快完。
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-04, 03:34 PM   #98
Zaku
The One

引用:
作者: kingtin1
!?竟然係墨夷明 ?!我一直都以U係向兩田添!!
其實我都唔知 GUSTAV 係指邊個
不過肯定唔係向雨田, 就係墨夷明

引用:
作者: Leong
原來黃易有咁多FANS,我都睇過佢多部作品,包括虛空破踤、尋泰記、荊楚爭雄記、大劍師傳奇、覆雨翻雲、大唐雙龍傳及科幻系列幾本,邊荒傳奇都有追緊,但我開始發覺黃易的部作品有一定模式,而人物性格、背景及橋段都好似。

大唐雙龍傳我都覺得有點虎頭蛇尾,第63期出版時,印住完結編,我都不相信,我一直認為黃易會用多D編幅寫中原聯軍打嬴塞外聯軍完先會完,想不到這麼快完。
對~
變化上冇金庸咁大

同我一樣, 記得當時見到大唐 63 期出時大大隻印住完結篇, 真係打個突!!!
記得當時出到 60 期左右, 仲同幾個有睇大唐既 fd 講會唔會出 ~80 期先完, 就算睇完 v.62 都毫無先兆覺得下期 (v.63) 會係大結局
到 63 期出左, 買左上手, 見到「完結篇」, 未睇個心已經涼左一截
心情急轉直下估到一定有大把野冇講!!

> 原來黃易有咁多FANS
唔出奇啦~
而家仲有出武俠小說, 而又稱得上好睇既, 除左黃易, 都諗唔到仲有邊個
金庸, 古龍等都出晒, 要睇既人都好多睇晒
想繼續追武俠小說就得番佢啦

此篇文章於 04-13-04 03:38 PM 被 Zaku 編輯。
舊 04-13-04, 06:34 PM   #99
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: kingtin1
吓!?竟然係墨夷明 ?!我一直都以U係向兩田添!!
乜3月O個期同王鎮惡打那人不是向雨田嗎?_?

舊 04-13-04, 06:36 PM   #100
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: Leong

係對前幾本 劇情有咩感想

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:54 AM

手機版 | APP版