Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-13, 02:53 PM   #276
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
阿機械師你有時間加咁多裝備可唔可以整一整隻腳先
機械O既野你唔明架啦

做咩用左FA UNICORN支方天畫戟

舊 11-20-13, 02:56 PM   #277
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
整備:後面果d係UC巾嘅parts所以可以即裝;但隻腳無共通所以無計喎......

舊 11-20-13, 02:58 PM   #278
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
後邊兩支野咁用?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 07-04-14 08:26 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 03:06 PM   #279
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
成支艦隊鬼隱左都唔知故事中有乜需要fa
仲要等大半年
引用:
腳只係裝飾(ry
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 03:08 PM   #280
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
無阿斯蘭治係差D
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 03:11 PM   #281
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
引用:
作者: 真!DC 查看文章
仲要等大半年

腳只係裝飾(ry
由手機版發出

故事/模型化需要
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 03:13 PM   #282
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
宇宙世紀名產:統合整備計劃@@

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 03:18 PM   #283
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
機械O既野你唔明架啦

做咩用左FA UNICORN支方天畫戟
[笨大]
模型o既野你唔明架啦 (望向 Gundam Converge Ex01/02 奸笑)
[/笨大]

舊 11-20-13, 03:18 PM   #284
地獄黑仔王

引用:
作者: GN00508771 查看文章
宇宙世紀名產:統合整備計劃@@
gundam builder...

舊 11-20-13, 03:21 PM   #285
地獄黑仔王

引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
上集尾都已經成身武器仲同隻 Norn 玩互砍已經無乜需要...

舊 11-20-13, 03:47 PM   #286
dust11
God of Gamer

註冊日期: Aug 2010
banshee係唔係參考左以前M記開心樂園餐嗰啲薯條變機械人玩具
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 03:52 PM   #287
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
故事/模型化需要
真正原因當然係出模型
就係鬼隱左班共和國軍攪到劇情冇需要掛一排武器
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 04:53 PM   #288
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
宇宙毋順步行,可以做到AMBAC就夠。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 05:20 PM   #289
money
◆.西野司命.◆

舊 11-20-13, 05:54 PM   #290
紗理占
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: money 查看文章
肥馬帶頭盔!? 死亡FLAG (雖然大家都知結局)

舊 11-20-13, 05:56 PM   #291
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 紗理占 查看文章
肥馬帶頭盔!? 死亡FLAG (雖然大家都知結局)
唔係「冇頭盔既話早就死左」咩

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 06:20 PM   #292
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
唔係「冇頭盔既話早就死左」咩
............你係咪搞錯左 "原著" 果本啊

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 10:58 PM   #293
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: money 查看文章
不如索性cut咗隻腳啦, 學人話齋, "機械,唔一定有腳ar ma!"
唔知仲有無funnel, 唔係就仲弱過rgm-89?!

此篇文章於 11-20-13 11:01 PM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 11:07 PM   #294
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
突然覺得S高達好先進,重型機2組推進器係下體
外型上都好過4組係背

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 11:09 PM   #295
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
其實可能個4碌野先係本體

舊 11-21-13, 02:53 AM   #296
money
◆.西野司命.◆

小説版にはないクシャトリヤの仕様の変化は、EP3制作時に「アニメではクシャトリヤはもうでないから、後の整合性を気にせずに壊して良い」と言われてたのに、
EP3終わった後で「やっぱり出るわw」ってなってから、カトキさんに改修案を色々考えていただいた産物です。 

EP6の改修途中の形態を経てEP7で改修終了となったわけです。
好き勝手に壊したのに色々アイデアを入れてかっこよく蘇らせていただきました。UCらしく色々ギミック盛り込まれてますのでご期待ください。

舊 11-21-13, 07:29 AM   #297
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

5月....重有排等~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-13, 03:50 PM   #298
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
在宇宙戰腳只是裝飾, 巨型推進器比較實際
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-13, 08:32 AM   #299
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
如果腳係裝飾,咁隻手又點解釋呢?機械師
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-13, 12:25 PM   #300
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: qwe 查看文章
如果腳係裝飾,咁隻手又點解釋呢?機械師
有樣嘢叫AMBAC
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
時代廣場「Gundam Docks at Hong Kong」高達展 GreenTea ~清談館~ 123 08-21-18 01:15 PM
[唔知 post 去邊] Gundam Docks@時代廣場 martinnitram 收藏品討論版 6 07-12-15 11:14 PM
Hong Kong Park KKH 照相館 44 11-07-06 11:48 PM
Hong Kong Flower Show 2006 Vol.1 Terry Sham 照相館 1 03-19-06 12:58 PM
MAKE IN HONG KONG同MADE IN HONG KONG係咪唔同意思? RPG之鬼 學術文化綜合研討區 5 02-19-06 09:44 PM

現在的時間是 07:58 PM

手機版 | APP版