Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-26-17, 05:02 PM   #51
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
mh , 甘多年都冇用大電視玩,係公司玩完再返屋企dock mode

舊 05-26-17, 05:18 PM   #52
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
3DS仲玩唔夠...不了

舊 05-26-17, 05:27 PM   #53
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
switch 版一定有新野啦...
一定係魷魚裝

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 05:29 PM   #54
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 信長 查看文章
switch 版一定有新野啦...
一定係魷魚裝
[路過]可能有庫巴打

舊 05-26-17, 05:31 PM   #55
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
呢作無視,以上。出MH5先考慮
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 06:08 PM   #56
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
仲估滅龍大會買添
我要睇吓畫面出成點同有乜新野先
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 06:13 PM   #57
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
PSP之後的Monster Hunter都無接觸過…
其實呢一集係咪連英文版都無出過?
唔知到NS出的時候會唔會好似其他NS GAME有日英合版甚至中文版呢?
見CAPCOM隻Ultra Street Fighter II: The Final Challengers都話有收錄中文。
同你一樣..so 應該買

舊 05-26-17, 07:31 PM   #58
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
秋季有期,出到嘅話就買
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 09:34 PM   #59
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
用Wii U版放落switch 6吋mom畫質已經拋離3DS同PSP幾條街,反正MH都係用handheld mode對戰為主,玩畫面不如玩返PS4啲MH向嘅其他廠game。
又係e d言論,Gapcom真係好做,唔駛點搞又一班水鬼科水

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 09:39 PM   #60
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
又係e d言論,Gapcom真係好做,唔駛點搞又一班水鬼科水
你唔鍾意又關人地事?

舊 05-26-17, 09:59 PM   #61
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Eking 查看文章
你唔鍾意又關人地事?
OT:咁點解有不少人話投建制嘅人係港豬?

想隻Game變好,反而有人鐘意不斷課金比佢"循序漸進",咁我唔知關邊個事…

下詔罪己,係關我事囉…由愛變恨………

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 05-26-17, 10:35 PM   #62
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
現實嘛,有錢先可以再開發,依家做game其實都唔易做㗎⋯⋯
好似B7開發經年又大手宣傳,大家都叫好,結果銷量只係得B6嘅幾多成呢?
MH一雞幾味去谷數,睇番其實都幾無奈㗎。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 10:40 PM   #63
wilsonlam
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
引用:
OT:咁點解有不少人話投建制嘅人係港豬?

想隻Game變好,反而有人鐘意不斷課金比佢"循序漸進",咁我唔知關邊個事…

下詔罪己,係關我事囉…由愛變恨………
我好認同樓主的想法,我都是禁念,每次同朋友講起不要再亡目買落去,XX只是加少少連DLC的份量未必有就當新作賣,真是好過分!老卡見禁多水魚,當然不段去推呢D政策,你話佢沒錢開發我就唔信,前作賣禁多點會沒錢,如禁都沒錢開發禁其他廠賣四五十萬隻D廠咪唔洗做啦,大家底制一下當幫下佢改格啦,不段炒飯終有一日炒散,唔想MH最後被大家拋棄!純個人意見,不喜請插!

此篇文章於 05-26-17 10:44 PM 被 wilsonlam 編輯。
wilsonlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 10:40 PM   #64
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
好似B7開發經年又大手宣傳,大家都叫好,結果銷量只係得B6嘅幾多成呢?
又OT: 其實我認為Bio7減價、the best下,追到Bio6唔係無可能 (追Bio5就難D)

舊 05-26-17, 10:49 PM   #65
wilsonlam
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
我大膽推測3DS MHXX原本就以NS的規格開發,你睇官方的宣傳片實機畫面根是720P,但到在3DS連320P都未必有,宜加老卡只將原版拿出來賣多次比大家玩!
wilsonlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 10:52 PM   #66
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
你俾佢果D唔係製作費
係佢成間公司所有職員年尾D花紅
製作費梗係用佢番果件野既銷售黎COVER
用其他商品既PROFIT黎蝕住整蝕住賣呢種黑暗兵法現實上係不存在的
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 10:55 PM   #67
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
又OT: 其實我認為Bio7減價、the best下,追到Bio6唔係無可能 (追Bio5就難D)
都啱,不過用低價谷銷量嘅同時利潤亦都大減...
要有保障唯有從現時皇牌IP抽...
舊 05-26-17, 10:59 PM   #68
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: Kain 查看文章
你俾佢果D唔係製作費
係佢成間公司所有職員年尾D花紅
製作費梗係用佢番果件野既銷售黎COVER
用其他商品既PROFIT黎蝕住整蝕住賣呢種黑暗兵法現實上係不存在的
花紅咪又係從利潤上抽,目的都係留住人材,用好賣商品嘅利潤去cover新產品開發費呢個應該係所有商業機構嘅慣常營運模式。
舊 05-26-17, 11:17 PM   #69
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
花紅咪又係從利潤上抽,目的都係留住人材,用好賣商品嘅利潤去cover新產品開發費呢個應該係所有商業機構嘅慣常營運模式。
咁好賣重洗咩整新野
又話有風險又盛,出舊GAME俾你食就真係0風險啦

"我買GAME養緊間公司等你地有新野玩仲唔多謝我?"

誤解到正反癲倒而不自知真係...
比起你自認為 A:間公司無執,咁就永遠有新GAME玩啦
但係同時其實發生緊另一件事 B:公司角度黎睇係無必要出新野,間唔中交下貨囉,不過個SPAN就拉長晒
一件事唔係只會得一個EFFECT,現實就係B既影響遠大於A
而你就只係放大左A既好處而當B唔存在
同正苦一樣

此篇文章於 05-26-17 11:41 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-17, 02:22 AM   #70
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: Kain 查看文章
咁好賣重洗咩整新野
又話有風險又盛,出舊GAME俾你食就真係0風險啦

"我買GAME養緊間公司等你地有新野玩仲唔多謝我?"

誤解到正反癲倒而不自知真係...
比起你自認為 A:間公司無執,咁就永遠有新GAME玩啦
但係同時其實發生緊另一件事 B:公司角度黎睇係無必要出新野,間唔中交下貨囉,不過個SPAN就拉長晒
一件事唔係只會得一個EFFECT,現實就係B既影響遠大於A
而你就只係放大左A既好處而當B唔存在
同正苦一樣
其實乜都有風險,當做game變成一盤生意就係咁。
講得太遠添,都係睇27號發報嘅內容先!
舊 05-27-17, 09:27 AM   #71
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
日系,要炒冷飯幾多隻先夠出一隻新作? 可能。。佢重來冇諗住集資同新作有關w 呢d 就係不思進取。歐美d game係steam 炒都特價免費試兼退款。。人地食咩XD

要抵制既重有se 笨大暗榮柯拿米ww

此篇文章於 05-27-17 09:54 AM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-17, 09:44 AM   #72
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
炒冷飯總好過 家用機廠走去出手遊

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-17, 11:09 AM   #73
DevilElvis
The One
還我香港!!

又係開頭講D悶嘢…

舊 05-27-17, 11:13 AM   #74
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
又係開頭講D悶嘢…
有排都未有公佈

PS 剛說完剛公佈

此篇文章於 05-27-17 11:15 AM 被 Tdot 編輯。
Tdot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-17, 11:15 AM   #75
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
呢碟冷飯8月25號有得賣可以同3DS online聯機

此篇文章於 05-27-17 11:18 AM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Monster Hunter XX, Nintendo Switch, モンスターハンターダブルクロス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Monster Hunter XX | 日版已售 enishi 手提遊戲機討論版 308 11-11-17 04:10 PM
放 Monster Hunter XX 220$ 11281984 買賣專區 0 05-01-17 03:19 AM
[3DS] Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售 enishi 手提遊戲機討論版 2183 10-22-15 07:24 AM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
[PSP] Monster Hunter Portable 2nd 已售 Volume 2 古烈特 手提遊戲機討論版 432 04-14-07 11:16 PM

現在的時間是 01:43 AM

手機版 | APP版