Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-21-16, 10:34 AM   #976
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
可能為左唔想影響今年年尾D game銷售

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1297561
Nintendo: no more official announcement would come this year on 1) game titles 2) spec details, including region-lock status.
neo2046 目前離線  
舊 10-21-16, 10:36 AM   #977
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Mario Kart Switch?: new system, King Boo returns

舊 10-21-16, 10:37 AM   #978
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: neo2046 查看文章
如果開價4萬Yen真係死梗
3萬Yen係極限
老實講,初步既資料
我係全面唔睇好

但如果佢有Bayonetta3加出返1&2落去,我諗我都係會買機

但等到佢減到3萬¥時
ayane123 目前離線  
舊 10-21-16, 10:40 AM   #979
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: holsety 查看文章
重係個死人大pad.....
睇片,薄左好多架啦!(掣方面又可分離,即係呢緊出D iOS/Android平板類game都得啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 10-21-16, 10:53 AM   #980
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
Emily Rogers同WSJ Mochizuke 話嘅大賣點係遊戲陣容(日本)
大家即管等埋佢show lineup先作總結

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 10-21-16, 10:56 AM   #981
gingq7

註冊日期: May 2008
底座主要功能:向電視輸出畫面、給本體充電、電源供給

咁就死得啦, psp已經可以直出電視, 佢今時今日仲要人用$400-$500買個座才能出電視,
諗黎諗去理由只有一個: 呃錢

另外, 機能唔同ps4睇齊 = 繼續無第3方 = 和Wii / WiiU同一個結局
今次衰埋的話, 以後可以疊埋心水做apple第2方算了
gingq7 目前離線  
舊 10-21-16, 11:03 AM   #982
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
機能強=有第三廠支持
我唔認同,當年GC一樣勁過ps2, Xbox, wiiu 勁過PS3 ,咪又係無第三廠
老任應該唔係focus 係ps4 Xone果班用家
而係要令流左去手(機)遊嘅玩家返黎

我唔望佢有ps4 pro 機能
但最好有ps4機能,話曬其實ps4都唔係好強

此篇文章於 10-21-16 11:05 AM 被 Terry仔 編輯。
Terry仔 目前離線  
舊 10-21-16, 11:04 AM   #983
gingq7

引用:
作者: N0T51B 查看文章
Emily Rogers同WSJ Mochizuke 話嘅大賣點係遊戲陣容(日本)
大家即管等埋佢show lineup先作總結
咁既機能最多咪出倒ps4縮水版
FF15 FF7re 當連ps4都唔多夠力而要用ps4pro的時候, Switch行得郁咩?

DQ / persona / TO 就應該ok既, 但我唔認為後兩者會俾老任獨佔, 而且係縮水版
capcom頂盡都係俾隻MH老任獨佔, 其他都係縮水版

仲有d咩日系大作
gingq7 目前離線  
舊 10-21-16, 11:07 AM   #984
gingq7

引用:
作者: Terry仔 查看文章
機能強=有第三廠支持
我唔認同,當年GC一樣勁過ps2, Xbox, wiiu 勁過PS3 ,咪又係無第三廠
唔係要機能強, 係要同對家睇齊, 方便第3方移植

而手機玩家係唔會返黎架啦, switch咁鬼大部, 和手機的方便性無得比
佢而家最理想的情況都只係食番3DS的客源
gingq7 目前離線  
舊 10-21-16, 11:09 AM   #985
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: gingq7 查看文章
FF15 FF7re 當連ps4都唔多夠力而要用ps4pro的時候, Switch行得郁咩?

DQ / persona / TO 就應該ok既, 但我唔認為後兩者會俾老任獨佔, 而且係縮水版

仲有d咩日系大作
蜜桃雞新作

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 10-21-16, 11:10 AM   #986
david
The One

引用:
唔係要機能強, 係要同對家睇齊, 方便第3方移植

而手機玩家係唔會返黎架啦, switch咁鬼大部, 和手機的方便性無得比
佢而家最理想的情況都只係食番3DS的客源
手提機SPEC要同對家睇齊係不能也,非不為也啦...

---
david 目前離線  
舊 10-21-16, 11:11 AM   #987
gingq7

引用:
作者: david 查看文章
手提機SPEC要同對家睇齊係不能也,非不為也啦...
所以咪話佢浪費晒個dock囉...
gingq7 目前離線  
舊 10-21-16, 11:12 AM   #988
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: ayane123 查看文章
都話左
老任今日股價大跌,可想而知市場點睇呢部機囉
呢d唔係唯一標準 要股價跌總有方法
噹噹dondon 目前離線  
舊 10-21-16, 11:13 AM   #989
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
上一頁有人講過,不過轉頭又del 咗
佢話電量應該無問題,玩左3個鐘都未紅燈
重量同原始iPad 差不多
無5個鐘唔洗講野
Kain 目前離線  
舊 10-21-16, 11:13 AM   #990
gingq7

引用:
作者: david 查看文章
蜜桃雞新作
konami死左架啦
gingq7 目前離線  
舊 10-21-16, 11:16 AM   #991
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
呢d唔係唯一標準 要股價跌總有方法
發佈第二日跌一定係部機問題
掉轉諗真係好反應點會唔升?

最近老任都不動如山,都無其他因素影響到
Kain 目前離線  
舊 10-21-16, 11:17 AM   #992
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
機能強=有第三廠支持
同意唔一定機能要強過其他機!
但就不應該對外說是家用機嘛(如果DOCK無料的話)...

呢個價真係高! PS4/XBOX都唔駛呢個價, 所以要求部機強過PS4/XBOX咁好合理(如果真係賣4萬yen的話)

舊 10-21-16, 11:18 AM   #993
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
希望switch好似NDS不被睇好下都可跑出, 再LOST真係...

此篇文章於 10-21-16 11:23 AM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線  
舊 10-21-16, 11:23 AM   #994
噹噹dondon
Game Master

引用:
作者: Kain 查看文章
發佈第二日跌一定係部機問題
掉轉諗真係好反應點會唔升?

最近老任都不動如山,都無其他因素影響到
只能夠講咁樣黎睇到一件產品銷售表現
咁可以炒哂marketing班友佢
舊 10-21-16, 11:24 AM   #995
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
無5個鐘唔洗講野
望下依家成個手遊market
有邊部手機,pad 可以續航5hrs?!
3dsll唔校最光,細聲唔用wifi 就得
Terry仔 目前離線  
舊 10-21-16, 11:24 AM   #996
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

exactly the same thought of what I first saw the machine last night

有排排

舊 10-21-16, 11:24 AM   #997
噹噹dondon
Game Master

引用:
無5個鐘唔洗講野
new3ds細機都係得3個半鐘 5個鐘簡直超時…
舊 10-21-16, 11:27 AM   #998
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
係呢度睇到嘅笑料:
價格好高要40000yen
部機好重
個座要賣4-500
已經知冇第三方支援等等(資料不停更新中)
不如搵人翻譯掉返呢啲料過去2ch之類
等我地香港再威返次
橫掂啲料咁堅

舊 10-21-16, 11:28 AM   #999
david
The One

引用:
作者: kircheis 查看文章
同意唔一定機能要強過其他機!
但就不應該對外說是家用機嘛(如果DOCK無料的話)...

呢個價真係高! PS4/XBOX都唔駛呢個價, 所以要求部機強過PS4/XBOX咁好合理(如果真係賣4萬yen的話)
手提機就算做到同對家差唔多SPEC都一定會貴,要強過就更加貴,將同SPEC O既MOBILE PC同枱機個價拍埋去比就應該唔難理解。

要手提機個SPEC同對家睇齊甚至強過但又要平,基本上就係要用蔗渣價買燒鵝咁,老任一向都唔會蝕賣硬件,呢次由點會...

---
david 目前離線  
舊 10-21-16, 11:32 AM   #1000
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:

仲有d咩日系大作
不如問日系仲有d咩大作...

而家日系過到百萬既game大約係下︰
Pokémon, 動森, 妖怪手錶, MH, 孖車, DQ, Splatoon, FF .....
MO 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 04:33 AM

手機版 | APP版