Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-21-16, 07:25 AM   #951
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
樓上,個dock 有乜大功能先?
Terry仔 目前離線  
舊 10-21-16, 07:45 AM   #952
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Terry仔 查看文章
內置火牛,差電,駁去電視,WIFI,應該就係咁多

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 10-21-16, 07:48 AM   #953
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
如果係街度掉爛左部主機咁咪好大鑊?

https://www.nintendo.co.uk/News/2016...m-1148687.html
505 Games
Activision Publishing, Inc.
ARC SYSTEM WORKS Co.,Ltd.
ATLUS CO.,LTD.
Audiokinetic Inc.
Autodesk, Inc
BANDAI NAMCO Entertainment Inc.
Bethesda
CAPCOM CO., LTD.
Codemasters®
CRI Middleware Co., Ltd.
DeNA Co., Ltd
Electronic Arts
Epic Games Inc.
Firelight Technologies
FromSoftware, Inc.
Frozenbyte
GameTrust
GRASSHOPPER MANUFACTURE INC.
Gungho Online Entertainment, Inc.
HAMSTER Corporation
Havok
INTI CREATES CO., LTD.
KOEI TECMO GAMES CO., LTD.
Konami Digital Entertainment Co., Ltd.
LEVEL-5 Inc.
Marvelous Inc.
Maximum Games, LLC
Nippon Ichi Software, Inc.
Parity Bit Inc.
PlatinumGames Inc.
RAD Game Tools, Inc.
RecoChoku Co.,Ltd.
SEGA Games Co., Ltd.
Silicon Studio Corporation
Spike Chunsoft Co., Ltd.
SQUARE ENIX CO., LTD.
Starbreeze Studios
Take-Two Interactive Software, Inc.
Telltale Games
THQ Nordic
Tokyo RPG Factory Co., Ltd.
TT Games
UBISOFT
Ubitus Inc.
Unity Technologies, Inc.
Warner Bros. Interactive Entertainment
Web Technology Corp.
呢個LIST睇O下就算啦,日廠都還可以,但歐美第三廠喇喎,當年UBI壓重注去WIIU,結果係點...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 10-21-16, 07:53 AM   #954
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
初初感覺條路線唔知想點,又帶點失望,
諗清楚其實好適合任天堂去行,
之前都期望今代唔好再攪咁多花臣嘢,
但不知不覺間轉為期待佢有追及ps4,xbox能力,
原因都只係想第三廠移植game時分到一杯羹......(個人來講從來唔重要)
當連ps4同xbox都成日比人拎去同pc比較的時候,
出多部俾人拉住走嘅機肯定唔係任天堂一向嘅路線,
反而現在咁設計可能配合到任天堂一路以來嘅優勢,
其實近十年來,遊戲質素大幅提高,已經好難同時兼顧到手提同家用機遊戲,
咁樣整合長遠對任天堂確有利,今次好似返璞歸真,唔花臣,
想捉返大家去遊戲源點,集中資源喺一部機開發遊戲,
如果鐘意任系,今次應該係冇衰,
起碼我個人覺得switch往後出嘅game,唔會好似wii咁偏離航道,
又不像wiiu令人感覺一定要發揮個手掣mon去玩,
而家開發方向係家機為主又得,手提為主又ok,結合分開玩又可以,好似wiiu用mon亦得,
重點係以遊戲為出發點,第三廠開發又唔會再有框架~
貓太部 目前離線  
舊 10-21-16, 08:00 AM   #955
gingq7

註冊日期: May 2008
其實我唔會拎出街玩, 但當IPAD係屋企用都無壞,
如果個dock可以提升本體機能至ps4至ps4pro之間的水平就可以考慮買

game方面, 我有可上網連線+高清的MH就ok
gingq7 目前離線  
舊 10-21-16, 08:27 AM   #956
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
重係個死人大pad.....

舊 10-21-16, 08:43 AM   #957
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
真心問
部機有無講過可唔可以上google play裝apps?
如果可以我覺得部機好值得買

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線  
舊 10-21-16, 08:55 AM   #958
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: gingq7 查看文章
其實我唔會拎出街玩, 但當IPAD係屋企用都無壞,
如果個dock可以提升本體機能至ps4至ps4pro之間的水平就可以考慮買

game方面, 我有可上網連線+高清的MH就ok
個 dock 講明無 extra gpu, 不過 tablet mode 好大機會行 battery save mode, 要落 dock 先用返 full speed mode
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 10-21-16, 08:56 AM   #959
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: daihamlop 查看文章
真心問
上吓網, 睇下youtube / nico應該無問題既, 任意裝google play app就99%不可能, 都唔係行Andriod

apple store app就反而有少少可能, apple同佢整個IOS模擬器之類的就ok, 不過我覺得apple唔會打死自己囉...
gingq7 目前離線  
舊 10-21-16, 09:14 AM   #960
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: daihamlop 查看文章
真心問
要嚟做咩,玩手遊?
野良猫 目前離線  
舊 10-21-16, 09:26 AM   #961
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: issac92354 查看文章
佢寫家用1080 60fps喎
如果真係呢個spec,家用接近一樣水準+可攜,唔洗分開買ps4再買vita版
我會揀switch
呢個spec點可能原生1080

你睇Xbox one就知,以今時今日個畫面要求

Xbox one好多game 都係原生900P同減特效

如果個spec係真又得4GB RAM 又係慢RAM

原生720P係咁上下喇

此篇文章於 10-21-16 09:39 AM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線  
舊 10-21-16, 09:31 AM   #962
haluforever

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
我覺得任記想無分手提遊戲定家用遊戲,手提遊戲可以係大電視玩,家用遊戲可以係手提機玩,只係好多人認定左家用遊戲一定要畫面好勁好靚,你地都知好多手提大作無出家用機,而家可能變相開發商只要做一個版就可以。
haluforever 目前離線  
舊 10-21-16, 09:34 AM   #963
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
根據 sony 既經驗,凡係可以變形組合既電器必定失敗
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 10-21-16, 09:51 AM   #964
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: gingq7 查看文章
上吓網, 睇下youtube / nico應該無問題既, 任意裝google play app就99%不可能, 都唔係行Andriod

apple store app就反而有少少可能, apple同佢整個IOS模擬器之類的就ok, 不過我覺得apple唔會打死自己囉...
如果行android 9 成俾人
apple唔會咁好死,可能有其他野合作

比較擔心始終係部機重量,電量同售價
GAME就一向都係靠自己,第三廠就算喇!
首發如果有齊大叔,Splatoon,ZELDA已經夠吸引力
okabe 目前離線  
舊 10-21-16, 09:51 AM   #965
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Terry仔 查看文章
Nintendo: Switch dock only for charging and TV-out, Amiibo support
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1297353
引用:
From Nintendo :

"The main function of the Nintendo Switch Dock is to provide an output to the TV, as well as charging and providing power to the system."

neo2046 目前離線  
舊 10-21-16, 09:52 AM   #966
ayane123

引用:
作者: ayane123 查看文章
老任明日個股價,我諗跌硬
都話左
老任今日股價大跌,可想而知市場點睇呢部機囉
舊 10-21-16, 10:00 AM   #967
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: okabe 查看文章
如果行android 9 成俾人
apple唔會咁好死,可能有其他野合作

比較擔心始終係部機重量,電量同售價
GAME就一向都係靠自己,第三廠就算喇!
首發如果有齊大叔,Splatoon,ZELDA已經夠吸引力
我都係最care係部機重量同電量

舊 10-21-16, 10:05 AM   #968
Terry仔

上一頁有人講過,不過轉頭又del 咗
佢話電量應該無問題,玩左3個鐘都未紅燈
重量同原始iPad 差不多
Terry仔 目前離線  
舊 10-21-16, 10:09 AM   #969
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: neo2046 查看文章
我都係最care係部機重量同電量
厚度睇落係ipad兩倍 我估隨時有1KG
萬一重過1KG就算雙手拎都有問題

電量 就真係無期望無失望的好
ipad咁低功耗就撐到姐
我期望呢舊野full charge挨到三粒鐘就算好好了
如果撐足五粒鐘就好厲害

舊 10-21-16, 10:12 AM   #970
ayane123

以下為Nintendo Switch解答節選:

NS支持amiibo,只要NS遊戲對應amiibo就支持;

Nintendo Switch本體是有液晶屏的那部分;

底座並不是Nintendo Switch本體的一部分;

底座主要功能:向電視輸出畫面、給本體充電、電源供給;

可拆卸的控制器「Joy-Con」與本體同捆;

IGN詢問是否為觸摸螢幕,任天堂方面沒有進行回答;

關於Nintendo Switch的硬件將在發售前做追加發表。

傳聞定價39999日元

此篇文章於 10-21-16 10:15 AM 被 ayane123 編輯。
舊 10-21-16, 10:19 AM   #971
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
現今主機都行X86, DX12 SUPPORT MULIT GPU又較好, 所以手提機+主機絕對可行CF, SLI, 但應該貴到HIGH HIGH, 試問環保既老任又點會做, 反而覺得罪大用黎做VR+PSV2, 插落PRO 變 PRO+仲正喎........

舊 10-21-16, 10:22 AM   #972
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
如果真係40000羊我只好講我唔夠愛老任

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 10-21-16, 10:25 AM   #973
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: neo2046 查看文章
Nintendo: Switch dock only for charging and TV-out, Amiibo support
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1297353
如果真係咁,實在太浪費個DOCK 車!原來咁大個DOCK係一個大電池
索性做部手提機,+HDMI 接駁咪得囉...咁樣整個DOCK咪加大成本,多此一舉?!

此篇文章於 10-21-16 10:35 AM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線  
舊 10-21-16, 10:30 AM   #974
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: ayane123 查看文章

傳聞定價39999日元
如果開價4萬Yen真係死梗
3萬Yen係極限

舊 10-21-16, 10:32 AM   #975
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
要排晒D PORT去個DOCK度慳返主體D位同當差座姐, 一舊膠其實吾係好多成本, 又可以賣貴D, 何樂而不為, 我估個座單買可能4-5百......

關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 05:46 PM

手機版 | APP版