Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
SherMan 02:31 PM 03-21-10
新手求教

請問買咗box set嘅windows 7 ultimate,之後換hardware甚至換機係咪都無問題?

我唔常換機,不過而家想換咗部用咗3年ge機 + windows 7 ultimate一齊買……請指教
哥薩克 10:23 AM 04-13-10
想問win7係咪本身有D hotkey係for 召喚小算盤同mute咖?
我宜家玩緊隻online game時不時玩玩下會自己mute左同召喚小算盤

mute都還好,可以等無事時出去開番聲就OK
召喚小算盤會即刻拉番我出去...有次爭D死埋T_T

我隻game常用既制有:z,x,c,v,b,s,d,f,↑,↓,←,→,shift,ctrl

定係會唔會關我keyboard事?
我keyboard係求其$30買番黎的,乜野function key都無果種

補充:呢部機係新砌的,以前用部laptop+XP無呢D事情發生,所以唔知係win7事定係keyboard事
ckwvictorckw 10:09 PM 04-29-10
我想問下我部netbook每次休眠(合蓋)之後都要click一下個account icon先比我入(好似xp 歡迎畫面咁)
但我得一個account, 有冇得set唔使click?
DevilElvis 02:52 PM 05-05-10
想問下如果去黃金買 Win7 license key會唔會有問題?

係咪屬於OEM license來的?

唔知可唔可以問,如違規請Del
stevenfan 02:26 PM 05-12-10
WIN 7問題一個
裝唔到APPLOCALE想問一問有什麼方法可以裝簡體OR日文的EXE
will1223 02:30 PM 05-12-10
作者: stevenfan:
WIN 7問題一個
裝唔到APPLOCALE想問一問有什麼方法可以裝簡體OR日文的EXE
裝到不過要去control panel disable 左個UAC先
stevenfan 02:31 PM 05-12-10
作者: will1223:
裝到不過要去control panel disable 左個UAC先
怎樣SET=.=?
will1223 02:34 PM 05-12-10
怎樣SET=.=?
請善用GOOGLE

岩岩睇到有唔使DISABLE UAC 既XD
http://windowsit7.pixnet.net/blog/post/3978283
LIGHTTHELIGHT 02:42 PM 05-12-10
我想問讀電腦系既大學生/master係咪有free license 完全版win7?
stevenfan 02:48 PM 05-12-10
作者: will1223:
請善用GOOGLE

岩岩睇到有唔使DISABLE UAC 既XD
http://windowsit7.pixnet.net/blog/post/3978283

用APP開個EXE就彈出來
snafages 03:17 PM 05-12-10
想問下---windows 7 如何更改 桌面ICON 大小?
我用NETBOOK按TOUCH PAD錯手改大左, 想改回DEFAULT大小.
THANKS
will1223 03:39 PM 05-12-10

有冇試其他?
有d program 用唔到applocale開

上面icon 去個人化改顏色個度有個進階
入去後找圖示改size就得
sunhikari 10:20 AM 06-15-10

我都裝到
試下吧相容性SET做WINXP,應該係行得到的
sunhikari 10:21 AM 06-15-10
作者: SherMan:
新手求教

請問買咗box set嘅windows 7 ultimate,之後換hardware甚至換機係咪都無問題?

我唔常換機,不過而家想換咗部用咗3年ge機 + windows 7 ultimate一齊買……請指教
BOX係可以任你點換都得,但一條KEY限你只能裝一部機
DevilElvis 02:40 AM 06-28-10
想問下Win 7係咪無o左 Movie maker??

同埋想問下邊度可以check 番自已打的 product key??

Thanks a lot!!!
westpat 01:31 AM 07-21-10
作者: DevilElvis:
想問下Win 7係咪無o左 Movie maker??

同埋想問下邊度可以check 番自已打的 product key??

Thanks a lot!!!
用緊home premium edition
有包一個software叫windows DVD maker
另外media center都可以burn DVD

product key呢....入完係system會出返"另外"一個product key比你

另外,發現installation既一件白痴事
事緣,因為舊hdd有bad sector所以買個新
原本舊既hdd係由win xp upgrade上win7 32bit
因為bad sector所以直情拆左唔要
變成得primary 新hdd
然後裝隻upgrade版 64bit落去,當然唔work
白痴既事係....咩都裝完咁濟,入埋admin password,之後打product key
先至話invalid

之前裝win xp都冇咁低能
係一入揀完partition,已經detect到係新hdd
只要插返隻win2k,然後就可以繼續install

今次換hdd浪費左好多時間
Kouji 08:59 AM 07-21-10
作者: westpat:
用緊home premium edition
有包一個software叫windows DVD maker
另外media center都可以burn DVD

product key呢....入完係system會出返"另外"一個product key比你

另外,發現installation既一件白痴事
事緣,因為舊hdd有bad sector所以買個新
原本舊既hdd係由win xp upgrade上win7 32bit
因為bad sector所以直情拆左唔要
變成得primary 新hdd
然後裝隻upgrade版 64bit落去,當然唔work
白痴既事係....咩都裝完咁濟,入埋admin password,之後打product key
先至話invalid

之前裝win xp都冇咁低能
係一入揀完partition,已經detect到係新hdd
只要插返隻win2k,然後就可以繼續install

今次換hdd浪費左好多時間
你裝果陣可以選擇唔入 key 住架嘛...
westpat 09:49 AM 07-21-10
作者: Kouji:
你裝果陣可以選擇唔入 key 住架嘛...
係,第一次裝既時候係唔入
然後可以在係activate再入
不過,個key一入就話只係for upgrade

其實而家再諗清楚,可唔可以咁:
新hdd
照裝一次先,唔入key
然後再裝多次
實detect有舊既windows啦
唔駛好似今次咁
winxp (upgrade ver)-> detect win2k disc -> win7,好笨呀
ai. 01:02 AM 07-25-10
好少入黎,所以唔知有無人問過~
其實點樣可以刪左notepad記錄的用過咩txt的history?
hap3afrien 03:24 PM 08-20-10
大家推廌用邊個web browser?
號斗丸 02:05 PM 09-02-10
我個FRIEND買左隻WIN7 HOME嘅UPGRADE VER. (由WIN XP UP上去)
不過佢唔小心UP左32BIT,有咩方法可以轉番做64BIT?
westpat 02:10 PM 09-02-10
作者: 號斗丸:
我個FRIEND買左隻WIN7 HOME嘅UPGRADE VER. (由WIN XP UP上去)
不過佢唔小心UP左32BIT,有咩方法可以轉番做64BIT?
以我所知
要重裝
重要係要用佢disc boot機去裝
哥薩克 01:28 AM 09-03-10
作者: hap3afrien:
大家推廌用邊個web browser?
chrome,FF都多人用...
112914 08:25 PM 10-18-10
不好意思
請問WIN7有沒有幫文件夾設定密碼的功能?
即使是ADMIN本身也要打密碼
驚寂 03:18 PM 10-27-10
請問打機睇movie用home premium就足夠?
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後

返回主題版面