Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 11-20-07, 06:16 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
[23 NOV] 林峰 ~ 愛在記憶中找你 (CD+DVD)

TVB首席小生林峰剛在萬千星輝頒獎典禮2007中憑重頭製作的回歸劇集《歲月風雲》而勇奪「內地觀眾最喜愛TVB男藝人」,演技有目共睹,而他為劇集深情演繹插曲「愛在記憶中找你」更是經典,周旋於兩位女主角鍾嘉欣和蒙嘉慧之間,此曲乃他加盟英皇的第一首歌,隨即登上TVB勁歌金曲每周冠軍歌。
林峰首張唱片《愛在記憶中找你》收錄了十首全新作品,以及「愛在記憶中找你」和接力主打歌「赤地轉機」之MV DVD。首批特別版三個封面,隨機抽出付運。

《愛在記憶中找你 (CD+DVD)》內容簡介

首批特別版 3封面, 隨機出貨

CD
01. 愛在記憶中找你 (歲月風雲 插曲)
02. 朋友, 請不要傷悲
03. 赤地轉機
04. 你並不孤單
05. 原罪
06. 真的哭了
07. 潑墨桃花
08. 一次一次一次
09. 反話
10. 自己保重

DVD
1. 愛在記憶中找你 MV
2. 赤地轉機 MV

http://global.yesasia.com/b5/PrdDept...id-1005126707/

咁屈機

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 08:31 PM   #2
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
點解唔收錄之前D歌

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 09:57 PM   #3
kingtin1
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
依隻唔係EP??
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-07, 12:47 PM   #4
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
演技有目共睹,而他為劇集深情演繹插曲「愛在記憶中找你」更是經典,周旋於兩位女主角鍾嘉欣和蒙嘉慧之間

yesasia 打錯野....

鍾嘉欣和蒙嘉慧之間 <- 唐心風暴
x詩曼和胡x兒 <- 歲月風雲插曲 - 愛在記憶中找你

舊 11-21-07, 12:59 PM   #5
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
忘記傷害 十分好聽呢

舊 11-21-07, 01:15 PM   #6
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
佢唱得好聽過好多所謂歌手
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-07, 01:52 PM   #7
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
第一首歌真係好重要,連我哩d幾年冇聽中文歌既人都要聽完再聽
赤地轉機就覺得冇咁鐘意聽
入英皇.....可惜丫,之前果d歌會唔會因為唔係英皇既唔俾收入去

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 12:16 AM   #8
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
佢唱歌係唔錯...
但....鼻音太重了!
仲有..佢唔係之前話過係唔會出碟咖咩?
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 12:19 AM   #9
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

赤地轉機唔好聽
個名仲改到好似容祖兒既歌咁
忘記傷害, 數碼暴龍, 蒙面超人d歌好聽得多

大乱闘X
舊 11-22-07, 12:28 AM   #10
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: W!LL 查看文章
赤地轉機唔好聽
個名仲改到好似容祖兒既歌咁
忘記傷害, 數碼暴龍, 蒙面超人d歌好聽得多
有無聽過 記得忘記? 依首都好聽

舊 11-22-07, 12:36 AM   #11
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 無賴男 查看文章
有無聽過 記得忘記? 依首都好聽
再生緣既插曲,
唔錯的
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 12:39 AM   #12
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: nefrezx 查看文章
再生緣既插曲,
唔錯的
我第一首聽佢唱歌就係依首~ 幾正的

舊 11-22-07, 01:31 AM   #13
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
點解無天涯俠醫果隻......

舊 11-22-07, 01:50 AM   #14
NexTony
ヴェイン様~

3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
忘記傷害
記得忘記
領會

三隻都好好聽\/

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:23 PM   #15
白雪飄飄
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: sigma 查看文章
入英皇.....可惜丫,之前果d歌會唔會因為唔係英皇既唔俾收入去
可能英皇唔肯俾$買番d歌!

金句(二):一人上樓,你唔會擁有自己的馬桶!
白雪飄飄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:26 PM   #16
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
之前睇漏眼, 原來入左英皇
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:43 PM   #17
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
記得忘記
http://youtube.com/watch?v=d8QvqkfdUME

天涯俠醫
http://www.youtube.com/watch?v=0BT0AHZtJC8

點解唔收錄.....

此篇文章於 11-22-07 01:52 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 02:17 PM   #18
NexTony
ヴェイン様~

溏心果隻係心領
舊 11-23-07, 04:21 PM   #19
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

出左, 信和好多人買XDDD
yesasia中文唱片銷量首位中

大乱闘X
舊 11-27-07, 06:37 PM   #20
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

哇勁, 隻碟炒價中

大乱闘X
舊 11-28-07, 11:27 AM   #21
hehe_li
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
09.反話
好野黎喎~雖然商業歌D, 不過幅歌幾得意
hehe_li 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 11:30 AM   #22
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
有冇大大買左
隻碟好唔好聽

舊 11-28-07, 03:28 PM   #23
NexTony
ヴェイン様~

引用:
作者: 小草 查看文章
有冇大大買左
隻碟好唔好聽
我自己就覺得okay.
都係大路歌ga la, 穩打穩紮, 始終都係第一隻碟....

好心你地唔好一味話入左英皇就點點點啦>.>
入英皇都唔係一件壞事,認真的
既然佢唱得比其他人好,EEG既好處就真係會幫d artist去做promo....
你諗下如果佢入左去其他公司會唔會有宣傳?
一陣入左金牌...又話多抄歌, 又拍埋d唔知咩戲
Sony又唔會做宣傳(依個真係orz)
而家好地地咪幾好, 隻碟又幾賣得....唔通留番係tvb唱兒歌咩....
etc

朋友請不要傷悲、反話、原罪,愛在記憶中找你都幾好聽

F/GO 834697628

此篇文章於 11-28-07 03:43 PM 被 NexTony 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
千嬅出 concert cd , vcd , dvd 內部消息~~~~~ URA Neo Music UNIVERSE 8 04-24-04 06:19 PM
H-動畫發售日預定表 : 10月 彩子 H-GAMEの部屋 20 11-21-02 02:32 AM
預計2002 年10月推出廣東, 國語 CD及卡拉OK, 演唱會, 電影VCD ,DVD 出碟日期(last updated on 17/11/2002) JACKY Neo Music UNIVERSE 58 11-18-02 07:59 PM
預計2002 年9月推出廣東, 國語 CD及卡拉OK, 演唱會, 電影VCD ,DVD 出碟日期( last updated on 4 Oct 2002) JACKY Neo Music UNIVERSE 24 09-27-02 01:46 AM
預計推出及已推出2002 年8月廣東, 國語 CD及卡拉OK, 演唱會VCD ,DVD 出碟日期 (last updated on 1/9/2002) URA Neo Music UNIVERSE 12 08-30-02 12:15 PM

現在的時間是 09:06 AM

手機版 | APP版