Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-11-13, 09:32 AM   #2201
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: pet3 查看文章
有人問過
官方唔回應
因為有時quit game 個下既 O / X confirm 係跟game
例如行機, 美Game 的話有時quit game 係會用 X 黎 confirm (PSP / PS3 都係)

所以我怕呢樣野繼承左落 PS4 度...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 09:33 AM   #2202
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
咁其實過去泡菜同台灣係咪都係同香港一樣??如果係既,受"影響"的唔止香港喇
成個亞洲既人反對對SONY黎講都幾瘀,所以我覺得唔會改

同埋我都覺得現時所以Media用既機都係美版機, 7/11試果D反而係行機多
還有大家玩美版Game係個人既事,官方應該係by default assume你地玩行Game
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 09:34 AM   #2203
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
因為有時quit game 個下既 O / X confirm 係跟game
例如行機, 美Game 的話有時quit game 係會用 X 黎 confirm (PSP / PS3 都係)

這就是叫按鍵bug.....(一直講緊這問題,只是d人當我地係因習慣而吵

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 09:39 AM   #2204
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:

的確係咁,打左咁多年機,雖然唔鐘意但係都冇計
(假設你係行機)本身玩開日版,到見到隻美國Game出左又想玩(當然可以喺行機玩嗰種)
唔通因為佢用嘅OX唔同你平時用開既設定就唔玩?
再者呢啲點都唔算係Bug啩
你話用X都Quit唔到Game先係Bug啫

舊 11-11-13, 09:41 AM   #2205
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
係例子舉得唔好
有D game要禁確定制時,係畫面顯示禁X,但其實你係要禁O
之後你就精神分裂了

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 09:43 AM   #2206
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
直接twitter吉田修平,叫佢響PS4加Custom"O"同"X"制轉換重實際,意見好佢會加

https://twitter.com/yosp

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 09:44 AM   #2207
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
咁其實過去泡菜同台灣係咪都係同香港一樣??如果係既,受"影響"的唔止香港喇
成個亞洲既人反對對SONY黎講都幾瘀,所以我覺得唔會改

同埋我都覺得現時所以Media用既機都係美版機, 7/11試果D反而係行機多
還有大家玩美版Game係個人既事,官方應該係by default assume你地玩行Game
作為日本公司竟然亞洲先過日本對佢黎講仲瘀
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 09:49 AM   #2208
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com...3&actsrch=srp3
真係賣SMS好過
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 09:50 AM   #2209
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: Strider 查看文章
(假設你係行機)本身玩開日版,到見到隻美國Game出左又想玩(當然可以喺行機玩嗰種)
我都無話覺得係 bug...
舊 11-11-13, 09:54 AM   #2210
pet3
The One

引用:
作者: Strider 查看文章
沙木果種 畫面突然幾個鍵比你按
按唔切就會失敗

因為XO 按鍵bug 問題
畫面寫o
但遊戲設定了o其實=確定鍵

之後你就死了 \0.0/

如果遊戲設定
o=o
x=x
咁咩機都無問題 (就是現在說的跟遊戲)

但就是有遊戲商腦殘
設定
o/x= 確定/取消鍵
這種就是跟主系統

如果全世界都是用前者
咁當然無問題
但現實不是......

會出現接鍵bug 全部都是後者設定

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 11-11-13, 10:00 AM   #2211
Hello MiMi
Game Master

引用:
沙木果種 畫面突然幾個鍵比你按
按唔切就會失敗

因為XO 按鍵bug 問題
畫面寫o
但遊戲設定了o其實=確定鍵

之後你就死了 \0.0/

如果遊戲設定
o=o
x=x
咁咩機都無問題 (就是現在說的跟遊戲)

但就是有遊戲商腦殘
設定
o/x= 確定/取消鍵
這種就是跟主系統

如果全世界都是用前者
咁當然無問題
但現實不是......

會出現接鍵bug 全部都是後者設定
但你講呢個bug 除左朧川正仲有咩game 係咁?(咁岩呢隻我買日版 )
舊 11-11-13, 10:03 AM   #2212
pet3
The One

引用:
但你講呢個bug 除左朧川正仲有咩game 係咁?(咁岩呢隻我買日版 )
http://lmgtfy.com/?q=%E6%8C%89%E9%8D%B5bug+ps3

其實psp 和psv 也有
不自己找

就像睡犬
他是過了一個月有多先出修復檔

相信正常玩家早已經玩完/唔玩了

FGO 目標預算
舊 11-11-13, 10:11 AM   #2213
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
佢的個性強到好似係一個卡通人物咁…

Watch A Guy Unbox A Real PS4
http://kotaku.com/watch-a-guy-unbox-...ps4-1461922865

http://youtu.be/FVzdPh3utcg

A Video Showing How The PS4 Dashboard Actually Works

http://kotaku.com/a-video-showing-ho...rks-1461954112

http://youtu.be/jkz2Sy6bur0

舊 11-11-13, 10:12 AM   #2214
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: rorimoe 查看文章
作為日本公司竟然亞洲先過日本對佢黎講仲瘀
由手機版發出
斷估唔會日本分公司無得話幾時係日本出吧?好明顯係日本方面決定喇
咁點會係瘀??難道你認為日本會不知道亞洲區會何時出嗎?

而且也有可能係日本廠做唔到切PS4 Games, 一早出咗未必有好多吸引力 (唔計無雙7)
雖然我係哩度都有提過日本有人嘈過日本遲出,但係嘈和會買係兩回事
加埋等其他國家試好哂先係日本發行 --> 我係這樣認為的

其實PS VITA日本都係遲過香港台灣出的
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 10:14 AM   #2215
Hello MiMi
Game Master

引用:
http://lmgtfy.com/?q=%E6%8C%89%E9%8D%B5bug+ps3

其實psp 和psv 也有
不自己找

就像睡犬
他是過了一個月有多先出修復檔

相信正常玩家早已經玩完/唔玩了
OH
SD 我真係過左成個月先玩, 所以呢個真係唔知

我印象中係有兩三隻既, 其中一隻好似係 shadows of the damned (行 / 美版)
但以PS3 呢7 年又真係無印象有 key bug 會 bug 到玩唔到

anyway 問題應該不大.... 既...
舊 11-11-13, 10:14 AM   #2216
maxwellduo
Senior Gamer
巨艦大炮主義

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDParaMan-Vita
有人試過用美版PS4手制玩行版PS3? 用唔用得著?

舊 11-11-13, 10:28 AM   #2217
pet3
The One

引用:
OH
SD 我真係過左成個月先玩, 所以呢個真係唔知

我印象中係有兩三隻既, 其中一隻好似係 shadows of the damned (行 / 美版)
但以PS3 呢7 年又真係無印象有 key bug 會 bug 到玩唔到

anyway 問題應該不大.... 既...
我是根本不想要這種bug
用腦硬記就佢和 選擇購買用o的 玩日系遊戲就100% 無事
當然是後者好

FGO 目標預算
舊 11-11-13, 10:31 AM   #2218
oldletter
Crazy Gamer

Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
有冇人條SMS CODE係15號先訂
我想拎條今日既CODE同你交換

舊 11-11-13, 10:32 AM   #2219
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
唔知跟機果條HDMI線有幾長?同埋係VER.幾?

Sony's Official PS4 Unboxing Video Is Hilariously OTT

http://kotaku.com/sonys-official-ps4...ott-1461991996

http://youtu.be/YQUpg795iBo

舊 11-11-13, 10:36 AM   #2220
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
作者: oldletter 查看文章
有冇人條SMS CODE係15號先訂
我想拎條今日既CODE同你交換
我有兩條code將會係14號收到。
但點安排交換呢?

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 10:42 AM   #2221
oldletter
Crazy Gamer

引用:
作者: verdy_returner 查看文章
我有兩條code將會係14號收到。
但點安排交換呢?
15號訂既CODE??

此篇文章於 11-11-13 10:45 AM 被 oldletter 編輯。
oldletter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 10:47 AM   #2222
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
作者: oldletter 查看文章
只要15
E...但係佢寫:

Congratulations! 1 quota of PS package is reserved for you to purchase within " 15 Nov 10:00-23:59".
Purchase code and link will be send via SMS on "14 Nov".

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 10:48 AM   #2223
oldletter
Crazy Gamer

引用:
作者: verdy_returner 查看文章
E...但係佢寫:

Congratulations! 1 quota of PS package is reserved for you to purchase within " 15 Nov 10:00-23:59".
Purchase code and link will be send via SMS on "14 Nov".
就係佢
PM左你

舊 11-11-13, 10:51 AM   #2224
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
斷估唔會日本分公司無得話幾時係日本出吧?好明顯係日本方面決定喇
咁點會係瘀??難道你認為日本會不知道亞洲區會何時出嗎?

而且也有可能係日本廠做唔到切PS4 Games, 一早出咗未必有好多吸引力 (唔計無雙7)
雖然我係哩度都有提過日本有人嘈過日本遲出,但係嘈和會買係兩回事
加埋等其他國家試好哂先係日本發行 --> 我係這樣認為的

其實PS VITA日本都係遲過香港台灣出的
咁講所有日廠game都應該出海外版等人試好晒先出日版
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 10:54 AM   #2225
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
剛剛收到pre-order link, 明天有得訂
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 11:15 PM

手機版 | APP版