Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 
攻略及心得交流區>Monster Hunter Double Cross(MHXX)攻略+網連+面聯約戰討論區:Vol.2
Eking 11:49 AM 10-06-17
作者: Dick:
二名裝一問:

點解單件無數值? 例如黑炎頭, 唔見有真。黑炎王 +2 ? 定係要全套裝齊先可以用? 咁咪無得混裝囉
單件好似係有, 但係會有2個SKIKLL灰左, 我冇升二名裝, 所以唔知係要全套, 定係要升到G5先有
nomezero 12:37 PM 10-06-17
二名裝一問:

點解單件無數值? 例如黑炎頭, 唔見有真。黑炎王 +2 ? 定係要全套裝齊先可以用? 咁咪無得混裝囉
舊二名裝lv6先會有魂技
真魂技要用完g4卷升先有
全部二名裝劍士用弓頭都可以4件出魂技
另外你可以用護石黎混,不過一般好少會咁做
Dick 12:38 PM 10-06-17
作者: Eking:
單件好似係有, 但係會有2個SKIKLL灰左, 我冇升二名裝, 所以唔知係要全套, 定係要升到G5先有
升g5 ? 有g5咩? 唔係打完閣螳螂就無再升? HR107 now
nomezero 01:52 PM 10-06-17
升g5 ? 有g5咩? 唔係打完閣螳螂就無再升? HR107 now
舊二名任1~10+g1~g5
新二名任g1~g5

唔係講緊集會所g1~g4任
hap3afrien 11:41 AM 10-07-17
升左個男角空戰劍斧去HR100
再升左個女角去G位

有無空戰蟲棍同勇猛鎚定點連技可以介紹下
滅龍士 03:34 PM 10-07-17
作者: nomezero:
skip
1:今晚預你幾點online開房幫我手清訓練所?

2:把DL火紋龍屬片除咗+30防同得個睇字同儲字之外,仲有咩用?其他九成龍屬片都好用過佢
作者: hap3afrien:
蟲棍吸紅油之後,X>X>A>X>無限loop
nomezero 04:57 PM 10-07-17
作者: 滅龍士:
1:今晚預你幾點online開房幫我手清訓練所?

2:把DL火紋龍屬片除咗+30防同得個睇字同儲字之外,仲有咩用?其他九成龍屬片都好用過佢

蟲棍吸紅油之後,X>X>A>X>無限loop
1900後喇

好多武器都係得個儲字,你睇睇有幾多重弩真係會用既

作者: hap3afrien:
升左個男角空戰劍斧去HR100
再升左個女角去G位

蟲棍同勇氣鎚都有向前傾向,好難算得上定點喎
唔似得大劍/斬斧之類咁
滅龍士 07:31 PM 10-07-17
作者: nomezero:
1900後喇
預我21:30後,麻煩你開鬼蛙同桃毛鬪技大會
滅龍士 09:30 PM 10-07-17
Del
滅龍士 10:42 PM 10-07-17
我明清貓任係悶少少,我都有少少悶,阿鈴你off係好合理,下次online見/
憤怒火車頭 11:14 PM 10-23-17
請問有冇D網係可以睇到果D DLC任係砌到D咩裝出黎呀??
見到有人用metroid果套裝
但又唔知係打邊個DLC
會唔會係完左無得再打呀?
滅龍士 11:39 PM 10-23-17
作者: 憤怒火車頭:
請問有冇D網係可以睇到果D DLC任係砌到D咩裝出黎呀??
見到有人用metroid果套裝
但又唔知係打邊個DLC
會唔會係完左無得再打呀?
http://wiki.mhxg.org/data/2117.html
DL任專用item列表,click入去就知件item打咩任會派同埋有咩用。DL任係打完可以再打
暗黑騎士 12:37 PM 10-24-17
有冇D容易方法可以得到G貓票, 帶貓去打G任剩係比D唔等洗野我
滅龍士 12:41 PM 10-25-17
作者: 暗黑騎士:
有冇D容易方法可以得到G貓票, 帶貓去打G任剩係比D唔等洗野我
俾d耐性帶兩隻貓打多幾場G級任就有
Terry仔 07:51 PM 10-28-17
求救,剛買switch mhxx
想將3ds mhx save transfer 去mhxx
係estoppel D/L 咗mhxx 過save 工具, 3ds mhx save 都upload 到
但係 係switch 入邊按"受信" 就乜都無,淨係叫我按"A"制
別外,送出 & 受信係咪要兩部主機同時進行?
一同時按,3ds 就會出error, 話電波xxxxxx
滅龍士 07:57 PM 10-28-17
作者: Terry仔:
係estoppel D/L 咗mhxx 過save 工具, 3ds mhx save 都upload 到
但係 係switch 入邊按"受信" 就乜都無,淨係叫我按"A"制
而我嘅情況係俾部行貨MHXX限定機鎖區,唔止玩MHXX過唔到save,就連上e-shop同玩孖寶屙得屎check排名都冇得傾
Terry仔 07:59 PM 10-28-17
而我嘅情況係俾部行貨MHXX限定機鎖區,唔止玩MHXX過唔到save,就連上e-shop同玩孖寶屙得屎check排名都冇得傾
即係點解?
要從頭打過?
lunn 08:13 PM 10-28-17
你自己唔識Set,Set錯野咋掛?? 我有幾個朋友都係買依部特別版機玩緊喎
Nintendo講到明Switch係無Region Lock
何來鎖區???
野良猫 08:14 PM 10-28-17
NS唔係冇鎖區咩?
應該係其他原因吧

SAVE就話可能因為水行關係過唔到

ESHOP都上唔到就一定係其他問題
一係網絡供應商IP
一係同NS有關嘅設定冇揀哂做日本向(包括時間、老任ACC)
lunn 08:25 PM 10-28-17
https://www.youtube.com/watch?v=__wG...A5%9E%E7%8E%8B
或者睇睇片啦
睇吓個步驟有冇出錯先??
希望你可以成功引繼到啦
Terry仔 08:45 PM 10-28-17
作者: rinxlun:
https://www.youtube.com/watch?v=__wG...A5%9E%E7%8E%8B
或者睇睇片啦
睇吓個步驟有冇出錯先??
希望你可以成功引繼到啦
感激
我之前係睇文字,圖片教學
原來3DS save 都未upload 完就俾我按"start" cancel 咗
lunn 08:49 PM 10-28-17
感激
我之前係睇文字,圖片教學
原來3DS save 都未upload 完就俾我按"start" cancel 咗
搞得掂就最好喇
唔駛由頭再打
唔係人人都有咁既心機重新出發既
至小我無
滅龍士 10:26 AM 11-01-17

我打完巨獸出天殼
Terry仔 06:00 PM 11-23-17
係咪勁少人打?
我search 二名,都係得兩間房
滅龍士 06:04 PM 11-23-17
係咪勁少人打?
我search 二名,都係得兩間房
我依家仲有打,出街面聯話我ok。你邊日同去邊度方便?我就你/
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 

返回主題版面