Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-05-18, 06:57 AM   #76
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: whassupbun 查看文章

幻想VS現實

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 07:51 AM   #77
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
之前仲以為呢隻係跟住套電影出
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 07:59 AM   #78
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
中文版係咪跟台灣譯?咁咪變左蜘蛛人
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 09:24 AM   #79
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
之前仲以為呢隻係跟住套電影出
由手機版發出
你真係望都唔好咁望, 跟電影出的遊戲, 在創作上有好多限制, 而且通常製作上會超趕, 所以十之八九都係垃圾.

舊 09-05-18, 09:59 AM   #80
Kain

電影頭post 15年5月,17年先上
呢隻game頭post 16年6月
由手機版發出
舊 09-05-18, 12:21 PM   #81
wing
格鬥低手

引用:
電影頭post 15年5月,17年先上
呢隻game頭post 16年6月
由手機版發出
講呢d, 其實得啖笑.

你不妨向任何業內人士了解下, 一般電影GAME的製作公司通常有幾長製作時間, 幾時收到料, 同埋內容方面要配合電影, 有幾大限制.

出, 實出到, 但成品有幾好, 大家心中有數. 幾十年來無數個例子俾你睇.

舊 09-05-18, 12:41 PM   #82
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: wing 查看文章
講呢d, 其實得啖笑.

你不妨向任何業內人士了解下, 一般電影GAME的製作公司通常有幾長製作時間, 幾時收到料, 同埋內容方面要配合電影, 有幾大限制.

出, 實出到, 但成品有幾好, 大家心中有數. 幾十年來無數個例子俾你睇.
The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay <-唯一一隻成功,仲要評分高,要多隻都無
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 12:55 PM   #83
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002

話畫面Downgrade 既人有咩居心就心照啦, 睇完條片覺得CLS, 城巿細節超Detail, 好多光影Effect吾輸RT好多, 堅屈機

此篇文章於 09-05-18 01:04 PM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 12:58 PM   #84
Kain

引用:
講呢d, 其實得啖笑.

唔知點解你咁大反應
我唔係話我好想佢跟電影出
我係話以為係跟電影出
由手機版發出
舊 09-05-18, 01:22 PM   #85
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
行係咪正日先派貨?
如果係我買日版算,順道買dlc
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 01:32 PM   #86
wing
格鬥低手

引用:
唔知點解你咁大反應
我唔係話我好想佢跟電影出
我係話以為係跟電影出
由手機版發出

#80係咩諗法? 大家明ga喇.

舊 09-05-18, 02:07 PM   #87
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://asia.playstation.com/cht-hk/...ls-spider-man/

香港官方網站

Marvel's Spider-Man

遊戲類型:動作
發售廠商:Sony Interactive Entertainment LLC.
發售日:2018年9月7日
開發廠商:Insomniac Games, Inc.
遊戲分級:評級待定
語音:英文
字幕:英文、繁體中文

PS4PRO 強化

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 02:15 PM   #88
Kain

引用:
#80係咩諗法? 大家明ga喇.
我唔知你咩諗法
總之你諗多左好多野
唔知你講既大家係邊個
咪學成龍講野
亦唔知你expect那個大家明乜野,要講就講清楚,我都唔知你想點,好似同你嘈緊但係我完全一頭霧水

此篇文章於 09-05-18 02:21 PM 被 Kain 編輯。
舊 09-05-18, 03:02 PM   #89
wing
格鬥低手

引用:
我唔知你咩諗法
總之你諗多左好多野
唔知你講既大家係邊個
咪學成龍講野
亦唔知你expect那個大家明乜野,要講就講清楚,我都唔知你想點,好似同你嘈緊但係我完全一頭霧水
好似你諗得最多野喎

舊 09-05-18, 03:13 PM   #90
Kain

OK,我輸
下次唔好quote我唔該
由手機版發出
舊 09-05-18, 03:34 PM   #91
wing
格鬥低手

引用:
OK,我輸
下次唔好quote我唔該
由手機版發出
你鍾意喇

舊 09-05-18, 03:37 PM   #92
wing
格鬥低手

引用:
作者: david 查看文章
幻想VS現實
https://www.youtube.com/watch?v=L2wr7vebb6Y

其實係比E3升級左.... 改左用比較逼真的光照, 蜘蛛衫改左做冇咁閃的物料, 而且解像度高左.

舊 09-05-18, 03:47 PM   #93
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
其實初公佈果時有講哩隻game同MCU無關, 係獨立故事, game入面哩個Peter已經做左8年蜘蛛俠, MCU果個仲係新仔。
同埋Marvel/Disney近年有心做好自己遊戲品牌 (之前太多爛game), 哩隻算係頭炮。
所以我估以後應該會繼續獨立MGU (marvel gaming universe )

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 04:16 PM   #94
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
https://twitter.com/ikazombie/status...057201665?s=19

日版cv陣容原來延強的說~

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 04:35 PM   #95
野良猫
肥倫

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
OK,日版確
起碼唔駛睇佢啲怪譯名
舊 09-05-18, 04:54 PM   #96
wing
格鬥低手

引用:
作者: 野良猫 查看文章
OK,日版確
起碼唔駛睇佢啲怪譯名
行版你都可以睇番英文姐.

舊 09-05-18, 05:13 PM   #97
野良猫
肥倫

引用:
行版你都可以睇番英文姐.
我日文程度比英文更加好
舊 09-05-18, 05:30 PM   #98
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
又係Game未出就公佈DLC, 仲要三部曲
黑貓呢個樣完全係準備迫人買dlc造形

引用:

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 05:46 PM   #99
DanielDaniel
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
黑貓個樣成個小s咁
DanielDaniel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-18, 08:02 AM   #100
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
日服買哂要幾千円,差唔多半隻game

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Spider-Man: Into the Spider-Verse ︱ 蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙(2018年12月20日) 信長 電影版 34 07-06-19 10:22 PM
Spider-Man 4 neo 電影版 102 01-14-10 02:39 AM
Spider-man ??? 大懶財 日本動漫畫討論版 8 10-21-06 07:50 AM
Spider Man 2 Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 261 08-29-04 08:18 AM
spider man 2 Raymondz Neo Entertainment TREND 33 07-29-03 11:01 AM

現在的時間是 08:55 PM

手機版 | APP版