Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-24-15, 01:20 AM   #851
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
rick哥一時女迷心竅就連一個lv1嘅村民都無法秒殺

舊 03-24-15, 05:34 AM   #852
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
- Sasha呢d遲早累街坊
- 把J字鎗竟然係某2打6度? 把鎗rick收得咁密, 點睇都唔似係好彩執倒......
- rick真係谷精上腦, 其實放逐pete已經同處死佢分別不大, 點解咁堅持要當場處決佢?

此篇文章於 03-24-15 05:48 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 09:01 AM   #853
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: gingq7 查看文章
- Sasha呢d遲早累街坊
- 把J字鎗竟然係某2打6度? 把鎗rick收得咁密, 點睇都唔似係好彩執倒......
- rick真係谷精上腦, 其實放逐pete已經同處死佢分別不大, 點解咁堅持要當場處決佢?
Rick有經驗嘛,見到Shame點死都知,要食人老婆,一定要確保對方老公死咗,如果唔係分分鐘返嚟殺自己
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 09:02 AM   #854
烈海王

引用:
作者: 神龍 查看文章
反而上兩集泡菜仔就瀟灑得多,一閃,一拳,技驚四座。
舊 03-24-15, 09:49 AM   #855
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
除非世界真係無曬D喪屍,唔係RICK佢地唔會融入到其他人
rick哥1來自己咸濕,2來對家老公又有藉口比佢出手,3來有老女人推波助瀾

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 09:54 AM   #856
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
兩夫子都為左女人玩大左
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 11:56 AM   #857
烈海王

引用:
作者: ayato 查看文章
除非世界真係無曬D喪屍,唔係RICK佢地唔會融入到其他人
rick哥1來自己咸濕,2來對家老公又有藉口比佢出手,3來有老女人推波助瀾
4 醫生老婆見到Rick都起晒水,半默認想Rick幫佢解決問題。
舊 03-24-15, 12:09 PM   #858
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
下集完季
其實我覺得rick係lori死後明顯有心理病.....
再加上果隻豬既反黑為白,"女皇"好明顯已經唔信佢地
而家仲攪單咁既野rick除左奪權都無咩好做
但奈何其他人都好似無咩意思,只甘心比人統治...
W部隊依然神秘,睇promo神父又有動作
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 01:37 PM   #859
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 烈海王 查看文章
反而上兩集泡菜仔就瀟灑得多,一閃,一拳,技驚四座。
今集都重係啦

"我救你ja傻仔"

舊 03-24-15, 02:43 PM   #860
gingq7

引用:
作者: ryuka 查看文章
下集完季
其實我覺得rick係lori死後明顯有心理病.....
再加上果隻豬既反黑為白,"女皇"好明顯已經唔信佢地
而家仲攪單咁既野rick除左奪權都無咩好做
但奈何其他人都好似無咩意思,只甘心比人統治...
W部隊依然神秘,睇promo神父又有動作
由一開場女皇和豬果段對話來看,女皇都唔係好信隻豬
不過隻豬有能力搵倒把J鎗, 唔知係唔係扮豬食老虎....
舊 03-24-15, 04:54 PM   #861
ryuka
Crazy Gamer

引用:
所以可能之前女皇對豬既信任度係5:5
但rick哥單野可能就會去到6:4 or 7:3
仲分化個team既感情。
舊 03-24-15, 05:11 PM   #862
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
雖然係咁鬧隻豬.但係設身處地換係佢,
同RICK 班人唔係識好耐,有事上黎我諗我都未必唔會甘做

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 05:29 PM   #863
ryuka
Crazy Gamer

引用:
作者: ayato 查看文章
雖然係咁鬧隻豬.但係設身處地換係佢,
同RICK 班人唔係識好耐,有事上黎我諗我都未必唔會甘做
但回想下佢對皇子係點先啦,就連唔熟既glenn都一心要救人
叫隻豬幫手就笠水走先,又帶走埋D裝備,仲話到自己幾咁威...
到旋轉門glenn叫佢頂住,打碎D玻璃就無事,佢又係笠害死noah
你話佢第一次出去既我明白,但佢唔係都表現到咁就真係接受唔到囉
舊 03-24-15, 05:39 PM   #864
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: ryuka 查看文章
但回想下佢對皇子係點先啦,就連唔熟既glenn都一心要救人
叫隻豬幫手就笠水走先,又帶走埋D裝備,仲話到自己幾咁威...
到旋轉門glenn叫佢頂住,打碎D玻璃就無事,佢又係笠害死noah
你話佢第一次出去既我明白,但佢唔係都表現到咁就真係接受唔到囉
其實呢2集都講到明係二世祖同佢害死哂之前野外team d 人, 番到去就作故仔.....

舊 03-24-15, 08:59 PM   #865
gingq7

二世祖明知佢係笠水怪都仲夠膽同佢一齊出去,都算係抵死
舊 03-25-15, 09:20 AM   #866
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
係囉! 唔夠個隻酒鬼打? 佢喺個市嘆左咁耐, 而rick戰鬥力咁強!!

引用:
- Sasha呢d遲早累街坊......
唔講個角色有點煩, 但個演員做得Sasha個角色好好啊, 尤其係今集, 睇到佢D眼神表情, 好覺受到佢嗰種痛苦無耐...

引用:
今集都重係啦

"我救你ja傻仔"
i am saving you !

引用:
講開隻豬, 我成日覺得佢個做型好似初代shane...

舊 03-27-15, 01:17 PM   #867
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
如果glenn係今季會死,我估佢比隻豬殺既機會好高,只可以講一切太天真,佢而家係唯一目擊者,你仲去挑釁佢話我救緊你ja,要明白有D人係冥頑不靈,比著而家果幾大強者早就殺左去返去作故仔啦,尤其係女漢子carol

rick太谷精上腦

舊 03-30-15, 10:06 PM   #868
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
S5#16,

好棍法…
大叔你的五郎八卦棍係邊度學架?唐人街?

居然有W人…咁d W喪屍係?

又凶人…又扮手無縛雞之力,連係隊友面前都唔會顯露佢想隱藏的計劃,
"師奶殺手"Carl姨可以拎影后啦。

我趕住去開會…你閂門!

估唔到S1#1已經登場的角色,係S5#1出一出場之後,要到宜家先入隊?

Michonne、Sasha、Gabriel呢3個黑人角色係S5後段,真係唔知想點…好迷失。
今集一小時加長版,片尾幾場搏鬥睇到好火滾…
Maggie、Glenn是聖人嗎?

Deanna: Do it!

下季幾時再開?W人睇相是伏線?

此篇文章於 03-30-15 10:19 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-15, 11:50 PM   #869
烈海王

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
S5#16,

好棍法…
大叔你的五郎八卦棍係邊度學架?唐人街?

居然有W人…咁d W喪屍係?

又凶人…又扮手無縛雞之力,連係隊友面前都唔會顯露佢想隱藏的計劃,
"師奶殺手"Carl姨可以拎影后啦。

我趕住去開會…你閂門!

估唔到S1#1已經登場的角色,係S5#1出一出場之後,要到宜家先入隊?

Michonne、Sasha、Gabriel呢3個黑人角色係S5後段,真係唔知想點…好迷失。
今集一小時加長版,片尾幾場搏鬥睇到好火滾…
Maggie、Glenn是聖人嗎?

Deanna: Do it!

下季幾時再開?W人睇相是伏線?
摩根叔型到爆,打殘兩件廢青嗰時,直情葉問上身,睇到超High,繼箭神、黑武士,新增特殊同伴棍法僧,Rick Team近戰力大增

W軍團明顯係下半季大敵,呢班人同以往敵人唔同,識得用喪屍做兵,似乎有得同Rick Team鬥。

Carl姨直情係軍師+間諜+殺手混合體,單獨功能未必最強,但綜合能力係眾人之冠,穩坐Rick Team第二把交椅無誤。

黑武士其實幾得意,係編劇有心玩觀眾,前幾集寫到佢好似人格大變,突然好似想退休咁款,以往警覺性無晒,明明以前嚮州長個鎮,佢一直係最高警備心嘅人,唔通突然回塘?

今集筆鋒一轉,黑武士同Rick深情對話,先知佢根本無變過,只係想短時間內搵返做人嘅感覺,日常生活嘅感覺。暫時放低戰意,唔係因為佢相信呢個地方可以安居樂業,而係相信有咩災禍發生,Rick都搞得掂,佢可以專心休息下,做個普通村民,靜觀其變,萬一Rick需要佢,武士刀隨時可以再出鞘,村民變返黑武士,守護Rick左右,再次證明除咗箭神,黑武士係另一個100%忠於Rick嘅助手。

狙擊姐因為男友同阿哥枉死,心情極差,睇見其他人好似好開心,感覺整個氣氛就嚮度諷刺緊佢,一時生無可戀想死,情況好似半年前佔領時期,旺角示威者畀人打、界人拉,金鐘班示威者就晚晚搞海闊天空演唱會,前者見到心入面係好難平伏。

神父係耶L+左膠代表,將道德標準放到天咁高,所有唔符合佢道德標準嘅人都應該受罰,應該要受死,包括佢自己(曾經閂門見死不救),所謂邊個殺屍就係「鬼」,應該用愛與和平感化喪屍,但係偏偏又無膽,到真係要死又會反擊殺屍,偽善到癲,現實都好多呢種人,半年前見好多,所以唔難理解。

Maggie同泡菜仔,嚮成班人入便,除咗兩個細路之外,係Keep得最多人性嘅兩個,某程度係成個Team嘅良心代表,直率無機心,敢言直諫,留意下,雖然泡菜仔唔係軍師型角色,但佢好多時提出意見,Rick都願意接受,可以話係Rick嘅良心保險箱,其實如果無咗佢兩公婆,Rick可能一早變咗另一個州長。

此篇文章於 03-30-15 11:53 PM 被 烈海王 編輯。
舊 03-31-15, 01:44 AM   #870
神龍
↘大家比d掌聲

棍王有無咁屈機丫

Glenn會唔會返到去再比人反咬

此篇文章於 03-31-15 02:07 AM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 07:52 AM   #871
pongg
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDpongg / Pongg514
下季有無講幾時再開?
pongg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 11:54 AM   #872
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: pongg 查看文章
下季有無講幾時再開?
10月

舊 03-31-15, 12:36 PM   #873
Eking

個人完全接受rick做法,係一個亂世人性社區入面,就算有技能都好,有暴力傾向本身就係整個社區問題

舊 03-31-15, 01:46 PM   #874
神龍
↘大家比d掌聲

要死晒兩父子先開竅

舊 03-31-15, 01:49 PM   #875
Eking

二世祖死係自己問題, 明知道自己頂唔順點解重要同人出去.....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Red Dead Redemption《碧血狂殺》 [已售] neo2046 電視遊戲討論版 814 07-11-16 08:35 AM
Left 4 Dead 2 neo 電視遊戲討論版 365 07-04-13 12:51 PM
Left 4 Dead 2 neo PC電腦遊戲討論版 863 11-11-11 09:49 PM
[多機種] ▲▽▲ Red Dead Redemption▲▽▲ 紅色死亡救贖 ◆◇◆◇◆ 1000成就白金攻略討論區 ◆◇◆◇◆ updated ㊣㊣㊣ yKS 攻略及心得交流區 935 10-31-10 01:34 PM

現在的時間是 06:34 PM

手機版 | APP版