Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-12-14, 06:11 PM   #901
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: YOSHIKI SNAKE 查看文章
疑問:saber和光之子在上次聖杯戰爭時不是已經經交過手,saber能記起衛宮,為何記不起光之子?
都完全唔同人、連聲優都唔同啦。雖然兩個都係愛爾蘭既英靈。
由手機版發出
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 08:30 PM   #902
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
金閃閃同櫻有什麼關係 ?

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 08:44 PM   #903
Game Master

自從被新房發掘走紅後,神谷浩史返嚟配返慎二時,個角色感覺上已經冇以前咁乞人憎。XD

舊 10-12-14, 09:04 PM   #904
phil077

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
自從被新房發掘走紅後,神谷浩史返嚟配返慎二時,個角色感覺上已經冇以前咁乞人憎。XD
因為當你能夠接受阿垃垃垃圾君這個變態, 慎二?小兒科啦

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了

此篇文章於 10-12-14 09:06 PM 被 phil077 編輯。
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 10:06 PM   #905
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
問一下

"瓦斯洩漏事件" 和 "一家四口被殺三人事件" 都是Rider做的嗎?

此篇文章於 10-12-14 11:19 PM 被 不死身的出木杉 編輯。
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 10:36 PM   #906
Game Master

引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
問一下

"瓦斯爆炸事件" 和 "一家四口被殺三人事件" 都是Rider做的嗎?
爆炸?乜唔係只係漏煤氣咩?

「洩漏煤氣」
呢個係Caster做嘅。只需坐鎮柳洞寺呢條靈脈,就可以唔駛完全殺死人都仍然可以有效率地吸取大量人嘅靈魂嚟補充魔力。

殺人事件
其實都而家都唔係好知係邊個做同埋點解關事。

此篇文章於 10-12-14 10:57 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 10-12-14, 10:49 PM   #907
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:

「洩漏煤氣」
呢個係Caster做嘅。只需坐鎮柳洞寺呢條靈脈,就可以唔駛完全殺死人至於仍然可以有效率地吸取大量人嘅靈魂嚟補充魔力。

殺人事件
殺人事件睇傷口似幸運E做,可能又係殺人滅口?

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 10:57 PM   #908
Game Master

引用:
作者: casio 查看文章
殺人事件睇傷口似幸運E做,可能又係殺人滅口?
我到而家都仲唔係好熟D花名。幸運E係邊個?

舊 10-12-14, 11:00 PM   #909
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
咁呢兩集得一個走去殺人滅口啫
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 11:32 PM   #910
邪教教主
bunchies

有問題

切嗣有無回家找伊莉雅...點解同個陌生細路一齊又唔找自已個女
櫻係咪fate zero 同D 蟲一齊果個

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 11:44 PM   #911
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 邪教教主 查看文章
有問題

切嗣有無回家找伊莉雅...點解同個陌生細路一齊又唔找自已個女
櫻係咪fate zero 同D 蟲一齊果個
揾過,不過愛因茲貝倫視佢為叛徒唔俾佢返去,而因為黑泥關係切嗣已經用唔到魔術所以亦無法硬闖
至於櫻,係同一個人……呢個唔算捏啩

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-14, 12:03 AM   #912
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
自古槍兵幸運E

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-14, 12:08 AM   #913
up2u2003
Game Master
貓車之常客

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDleung2801
引用:
作者: casio 查看文章
揾過,不過愛因茲貝倫視佢為叛徒唔俾佢返去,而因為黑泥關係切嗣已經用唔到魔術所以亦無法硬闖
至於櫻,係同一個人……呢個唔算捏啩
既然切嗣返唔到去愛因茲貝倫 亦"應該"見唔到IRIYA
IRIYA點知是狼係生成咩樣
點解可以叫餓NI醬叫得咁自然

舊 10-13-14, 12:15 AM   #914
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: up2u2003 查看文章
咁一個小妹妹叫大哥哥唔出奇既

而且
佢其實係姐姐先岩

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-14, 04:06 AM   #915
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
我而家先發覺,原來櫻同切嗣一樣都係咸魚眼(Game同TV都係)....

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
唔記得點解教錯
有冇人可以解下話
game入面都係一句咁大把,我唔搵返果幕o既話到而家都仲以為係遠坂習慣o黎
(講起上o黎估唔到TV會見到貓姐,game入面都得果一句提過個名(我仲以為係HA新人tim))

引用:
作者: money 查看文章
士郎個表情咁似Saber ge

引用:
作者: phil077 查看文章
金閃閃同櫻有什麼關係 ?
雖然都係伏筆,其實可以話無

引用:
殺人事件
殺人事件睇HF線應該係櫻無意識之下做o既,話時話,game入面好似無呢幕(得一成同士郎講遠坂無返學)

引用:
作者: up2u2003 查看文章
唔知有無記錯,因為愛因茲貝倫對イリヤ灌輸切嗣係叛徒o既意識,所以身為養子o既士郎會被當係仇人唔出奇,イリヤ對士郎o既執著一方面出於妒嫉同恨意,另一方面出於好奇
之後有解釋

舊 10-14-14, 11:12 PM   #916
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 10-14-14, 11:16 PM   #917
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
你玩CCC就會覺得慎二呢個角色好正
雖然CCC既慎二同本篇既慎二唔係同一個角色

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-14, 11:23 PM   #918
leungky1

註冊日期: Jul 2009
作畫越來越認真
懸念亦都埋得比舊作好~
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-14, 11:24 AM   #919
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:

殺人事件
殺人事件
應該係rider做的,未開結界之前吸魔力用,慎二都冇魔力比佢。
心口受傷係rider支短釘

引用:
作者: YOSHIKI SNAKE 查看文章
疑問:saber和光之子在上次聖杯戰爭時不是已經經交過手,saber能記起衛宮,為何記不起光之子?
上次個槍兵係古愛爾蘭傳說《追捕迪爾姆德與格蘿妮婭》男主角,費奧納騎士團「愛之淚痣的迪爾姆德」(http://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%BF%...88%A9%E6%9A%97)

今次個槍兵係凱爾特神話中愛爾蘭人神結合所生的英雄,紅支戰士團「庫林的猛犬庫夫林」(http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%BA%...83%A1%E6%9E%97)

個人blog:極地白犬(更新再開!!)

此篇文章於 10-15-14 11:32 AM 被 緋村 光 編輯。
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-14, 11:57 PM   #920
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
其實點解唔做櫻線, 見到櫻面紅個樣真係想轉線
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-14, 11:59 PM   #921
小嘉
The One

櫻線頭6日都係攪野
好難做TV
做TV 可能唔夠集數
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-14, 12:16 AM   #922
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
HF線等OVA啦

不過認真我驚hf線解咁多迷好難夠時間講...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-14, 02:06 AM   #923
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
HF線等OVA啦

不過認真我驚hf線解咁多迷好難夠時間講...
係劇場版
做幾多部作 一部做幾多分鐘 全部仲係未決定

此篇文章於 10-17-14 05:20 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-14, 04:16 AM   #924
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: ouki 查看文章
冇....因為從者能力因地型,主人,職業,年代而有變化
只有指明認真的閃閃係最強....但閃閃有固有技能"老馬"

如果只講第5次戰力上
SABER,B叔,幸運E係上位
雖然及唔上 Saber 同 B叔, 但其實拉打對眼加天馬都好屈機下

總括黎講第五次嘅 Servent 一般都比第四次嘅強勢
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-14, 05:24 PM   #925
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
第四次會有個印象最勁係因為金閃閃同征服王呢兩個太屈機
基本上各代強弱我個人會咁睇

Servent
四次  五次  EX+CCC
賽巴  賽巴  無敵的羅馬皇帝/加文 理論上亞瑟王勁D 但實際打起黎同個性都係羅馬皇帝(ry 加文應該勁過唔齊裝既亞瑟王(只限日照時間)
紅茶  金閃閃  綠茶       唔駛比都知金閃閃嬴成條街啦,綠茶同紅茶,紅茶應該打法上剋著綠茶
雙槍  犬   串刺公/紅槍/カルナ  單計四同五次就一定犬勁D,計埋CCC一定係カルナ最勁,全裝備カルナ同金閃閃開到拖既水平黎....
征服王 蛇女  エルドラゴン     征服王一強,拉打又一定勁過區區海盜
阿殺仙s 山中老人 李書文       打鬥而言山中老人一定勁過阿殺仙大隊,不過講打一定李書文會嬴
蘭斯洛 海格   真祖姬/呂布       真祖姬係論外,所以必然地海格一定係一強,佢一定勁過蘭斯洛特同呂布。反而係蘭斯洛特同呂布唔知邊個好打D sosad
青髭  米迪亞 淫亂Pink/童話故事  淫亂Pink一強 次點應該係愛麗絲,然後就到米迪亞,青髭連魔術師都唔係

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 10-17-14 05:32 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 08:06 PM

手機版 | APP版