Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-17, 01:15 PM   #126
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
跌落凡間除頭盔O個下係一個成身肌肉O既蔣志光,個樣同個身好違和

舊 06-05-17, 02:31 PM   #127
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
佢呀媽同個女講希臘神話同God of war個字聽到我毛管桐, 可惜最後太大落差 還我奎頭士
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 06:53 PM   #128
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: lodar 查看文章
點解咁多人會滿意套戲.........我覺得又悶又老土,個導演好唔掂

利申:DC Fans
因為DC往績爛到起朵,有套「正常」咪叫好囉。自社比嘛。

你地一個二個蔣志光笑左,唔講唔覺一講就好覺……

舊 06-05-17, 07:27 PM   #129
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
BVS UE>MOS>WW> BVS >>>>>>> SS

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 07:29 PM   #130
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
點解咁多人會滿意套戲.........我覺得又悶又老土,個導演好唔掂

都唔關FANS OR NOT問題, 好唔好睇各有各睇法, 點會有統一答案...

睇返1977年既TRAILER, 其實咪仲老土...

我只對呢套戲既女主角覺得佢真係做得好好, 完全啱晒佢做.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 08:41 PM   #131
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
讓《神力女超人》再看一次更好看!「彩蛋」與「電影分析」大公開~

引用:
作者: gingq7 查看文章
e? 我仲以為WW係識飛既?
初期她駕駛著隱形戰機,然而之後則更改設定為她本身就能飛行(但有時仍會駕駛隱形戰機)。

此篇文章於 06-05-17 09:27 PM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 12:52 PM   #132
王小虎

註冊日期: Apr 2002
最低能係隱形戰機,隱左形但睇到神奇女俠,仲隨時走光...
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 02:13 PM   #133
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 王小虎 查看文章
最低能係隱形戰機,隱左形但睇到神奇女俠,仲隨時走光...
走光? 佢件係泳衣...點先算走光....? XD

舊 06-06-17, 03:40 PM   #134
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
讓《神力女超人》再看一次更好看!「彩蛋」與「電影分析」大公開~

初期她駕駛著隱形戰機,然而之後則更改設定為她本身就能飛行(但有時仍會駕駛隱形戰機)。
好齊...
我搵到另一個彩蛋...
我搵到另一個彩蛋...
WW 見到馬入左泥氹,行唔番出黎.. 佢好似想行過去幫手, 不過又比其他野分心最後無幫隻馬
我懷念佢電影設定上都有動物溝通能力, 不過無關重要,暗示就算

此篇文章於 06-06-17 03:44 PM 被 信長 編輯。
舊 06-06-17, 03:43 PM   #135
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:

同感, D打鬥場面真係好老土....起晒雞皮個隻
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-17, 11:24 AM   #136
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
值唔值得睇3D版?

舊 06-07-17, 03:08 PM   #137
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 斯羅 查看文章
同感, D打鬥場面真係好老土....起晒雞皮個隻
YES 除左一開頭女VS女 有D拳頭交睇下
可能男VS女唔係咁好掛

另外個故事又唔知做乜咁
最後又唔知佢領悟左D乜野
我都唔知佢想表達D咩

睇到係咁恰眼訓

舊 06-07-17, 03:51 PM   #138
信長
The Flash

人有兩面,寫到咁白都唔明? ?

[吐糟]垃圾戲,CG 垃圾, 打BOSS 又唔好睇,要爆SEED跳舞先唔老土,都唔識拍 , 埋身撻佢生魚識唔識呀
又唔放彩蛋,那怕得淡笑,唔關事的彩蛋, 你唔放post credit彩蛋,點引人睇你下套
就算唔夾個TOON ,破壞套戲風格,都要落彩蛋啦.. 抵你DCEU 食屎
M 記做左辨,都唔識跟, 笑位太少... 破壞幕戲都好,都要有笑位先得. 懶有戲味,悶死人啦
成日放咁多彩蛋設定去內容做咩,無人明呀

#明就明

劇透....你班DC FANS 又腦補

此篇文章於 06-07-17 06:14 PM 被 信長 編輯。
舊 06-08-17, 03:28 PM   #139
信長
The Flash

劇透彩蛋分析

舊 06-08-17, 08:28 PM   #140
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://www.facebook.com/GalGadot/vi...5338671303926/
掋妳成為史上最受歡迎人妻

上年 hit 出 Harley Quinn, 今年 hit 到 WW, DCEU 呢面似乎旺女唔旺男

唔知下個新DCEU主力女角會係邊位呢
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 08:34 PM   #141
信長
The Flash

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
https://www.facebook.com/GalGadot/vi...5338671303926/
掋妳成為史上最受歡迎人妻

上年 hit 出 Harley Quinn, 今年 hit 到 WW, DCEU 呢面似乎旺女唔旺男

唔知下個新DCEU主力女角會係邊位呢
MOS 個女戰士好索....
AQUAMAN 的MERA

gotham city sirens 未cast catwoman 同posion ivy...
仲有件Batgirl ,Zatanna

舊 06-09-17, 09:00 AM   #142
yeah yeah

出面太多人話好睇...
睇完後覺得失望....
節奏偏慢....WW爆seed後d動作好生硬....唔自然咁....
德軍高層比人咁樣係塔到殺左都無人理.....好慘....仲要點錯相...

一路睇..一路諗起美國隊長1...

德軍真係自出自入....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-17, 10:46 AM   #143
信長
The Flash

動作畫面係CG+可能大肚時拍+替身,幾段key 成一段+慢鏡,所以就咁,
爆seed 就好snyder風格..

無人提男女感情線, CBM 中算拍得數一數二好

此篇文章於 06-09-17 11:04 AM 被 信長 編輯。
舊 06-09-17, 10:56 AM   #144
yeah yeah

仲有搵個幾個幫手...
3個當中係得老千叫幫到下手...另外個2個真係唔太知做左d咩...

NTR.......
舊 06-09-17, 11:03 AM   #145
信長
The Flash

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
仲有搵個幾個幫手...
3個當中係得老千叫幫到下手...另外個2個真係唔太知做左d咩...
主要唔係幫手
佢地係側寫戰爭殘酷一面,無左正常生活
另外比Diana 睇到人類正常生活係點, 因為Amazon 大致上只有備戰同戰爭
無佢地的話,得男女主角戲份就好單一.. 仲有個 上島溝女 笑話都幾到肉 ^^

此篇文章於 06-09-17 11:11 AM 被 信長 編輯。
舊 06-09-17, 11:06 AM   #146
yeah yeah

引用:
作者: 信長 查看文章
唔係幫手
佢地係側寫戰爭殘酷一面,無左正常生活
另外比Diana 睇到人類正常生活係點, 因為Amazon 大致上只有備戰同戰爭
咁樣睇又合理哂....
3個人都各有各背後既事...

NTR.......
舊 06-09-17, 11:09 AM   #147
gingq7

註冊日期: May 2008
我都唔鍾意最後一場CG大戰, 由其是一開場騎馬vs鎗拍得咁好
但整體我覺得拍得好, WW和男主角的行為和信念互相影響, 好似無幾多套super hero片寫到咁細膩
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-17, 01:48 PM   #148
信長
The Flash

認同....

J 圖 有一兩個JL 好似都演出
https://twitter.com/TheDCEU/status/871985166826090497
http://imgur.com/a/vQSAN

http://thenerdybird.com/who-is-she-m...azon-warriors/

Exclusive: Boxing Legend Ann Wolfe Talks Playing Artemis In Wonder Woman, Her Film Debut
http://www.blackfilm.com/read/2017/0...er-film-debut/

此篇文章於 06-09-17 02:04 PM 被 信長 編輯。
舊 06-09-17, 06:23 PM   #149
王小虎

註冊日期: Apr 2002
感情戲應該贏唔到Logan.
由手機版發出
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-17, 06:37 PM   #150
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
黎根果條係哎吔父女+父子情,WW呢條係再見佢的初戀,兩套都係小有寫情得細緻嘅super hero電影,Logan已收碟,WW都會買
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
DCEU, Wonder Woman, 神奇女俠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Doctor Strange (2016) david 電影版 136 11-04-16 08:29 AM
[美劇] Doctor who LIGHTTHELIGHT Neo Entertainment TREND 0 05-15-08 09:54 PM
[畫廊] Strange Music KKH 照相館 0 06-19-07 12:29 AM
問gba doctor~~~ Autumn's Tale 手提遊戲機討論版 1 04-19-03 02:36 PM

現在的時間是 09:39 AM

手機版 | APP版