Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-12, 06:44 PM   #2801
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: fourleaves112 查看文章
想問問救國王既MINI GAME,毒之房間點過?THX
準備兩個黄勇者

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 07:02 PM   #2802
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: mrk 查看文章
請問美國區e shop香港信用卡錄唔錄到???
要入地址...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 08:31 PM   #2803
labeebilly
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
XBox Live GamertagBillyLamHK008
通知大家,好景同信和

美版最終幻想節奏劇場出左$275-$288
反而節奏怪盜未見

日版太鼓同time traveler 都出左

3DS game: MK7, M3D land, Zelda, DOA
labeebilly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 09:05 PM   #2804
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
引用:

http://www.ninsider.de/news/nintendo...ilansicht.html

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 09:38 PM   #2805
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
究竟D制有無大粒左?
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 09:39 PM   #2806
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
好突然返左三隻game

time traveler $465
太鼓 $370
足球 $380

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 10:35 PM   #2807
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: Navism 查看文章
究竟D制有無大粒左?
除左circle pad,其它掣都有resize過
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 10:45 PM   #2808
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
由於就黎出3DS LL/XL,
請問有打算入手嘅人兄覺得有咩3DS GAME係已經頂唔順個3DS機細Mon仔,
而一入手新大Mon機即試玩嘅呢???(不論美版掟日版GAME)

我自己就KM3DS、初音、BIO REV細mon頂唔順,
另最想用大mon玩MARIO KART 7。

p.s.:同埋申報下先,打算一出即初入手美版XL藍色機+黑色硬膠殼=扮黑色美版大Mon機
雖然我未有打算入(睇定d行版先),不過應該實有mon hun份

我好想知果陣d噪話mon細打唔到mon hun所以唔買3DS玩既"mon hun迷"
e家出3DS LL/XL又會唔會買呢
雖然果d多數都似係3DS有先會買

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 10:57 PM   #2809
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
LL無右菇嘛,所以佢地會繼續觀望
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 01:25 AM   #2810
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: MO 查看文章
要入地址...
入個假地址得嗎???

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 01:30 AM   #2811
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: labeebilly 查看文章
通知大家,好景同信和

美版最終幻想節奏劇場出左$275-$288
反而節奏怪盜未見

日版太鼓同time traveler 都出左
再補充下,今日見到旺角好景雙子星居然唔見架上有3DS主機買,唔通係到清貨中…

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 07-11-12 04:29 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 12:06 PM   #2812
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: issac92354 查看文章
雖然我未有打算入(睇定d行版先),不過應該實有mon hun份

我好想知果陣d噪話mon細打唔到mon hun所以唔買3DS玩既"mon hun迷"
大家都明架啦, 唔好再拗啦..
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 12:14 PM   #2813
SuperSonic
Junior Member

註冊日期: Jul 2012
請問account舊機過新機係唔係一定無得過左落SD Card先,等買左新機先過落新機?
SuperSonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 12:26 PM   #2814
綾小路雷太

引用:
作者: SuperSonic 查看文章
請問account舊機過新機係唔係一定無得過左落SD Card先,等買左新機先過落新機?
我都想知...

舊 07-11-12, 01:35 PM   #2815
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: issac92354 查看文章

最新見到唔買3DS LL新藉口
係索飯話3DS玩MH疾喔
mon細呢個唔買3DS既理由用左年幾
佢地都用到厭了

難為我MH3G面聯四打開埋3D都冇疾
個save玩左三百幾個鐘
都唔太覺有明顯疾過
佢地見到MH疾既係咪Capcom內部開發版本...
定係索飯幻想出來既3DS專用超疾版MH...
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 01:40 PM   #2816
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
我都想知...
過機內資料 e.g. 擦身傳說,拼圖之旅
要舊機新機並存先搞到
係設定度有個選項係轉移資料去新機
轉移過程會有Pikmin幫你搬野既動畫睇
Google search下有好多教學

舊機SD Card你插落新機就用到

所以我唔建議放左舊機先買新機
應該係買左新機轉移完資料先放舊機
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 01:51 PM   #2817
SuperSonic
Junior Member

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: shodanng2 查看文章
要舊機新機並存先搞到

Thx
重想放左舊機等買XL tim
SuperSonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 04:38 PM   #2818
綾小路雷太

引用:
作者: shodanng2 查看文章
要舊機新機並存先搞到

我多數會兩部一齊用......
一部留俾自己一部俾囡囡

舊 07-11-12, 07:40 PM   #2819
MO

引用:
入個假地址得嗎???
我記得係會check...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-12, 02:17 AM   #2820
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
入個假地址得嗎???
開頭應該無問題,但到佢寄野俾你又打回頭果時
佢就會係你login果時要求你俾番個正確地址佢,唔俾就login唔到咁
哥薩克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-12, 09:05 PM   #2821
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
engadget N3DSXL review
http://www.engadget.com/2012/07/10/n...3ds-xl-review/

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-12, 10:59 PM   #2822
Navism
Crazy Gamer

今日終於試到LL!
首先講control.
左stick好好多, 之前3ds比較薄同滑手, 呢次雖然size一樣但比較厚同有手感,
控制好好.
十字基本無分別, 但右手四粒就好好按.
應該也是比較"特"出來既關系.

L,R大粒所以又係好按.

最後當然講畫面,
可以咁講, 用左LL就返唔到轉頭.
整體會感覺清楚好多.
我首先當然玩MH3G.
成個觀感唔同. 開3d同唔開都一樣咁正.
開時當然因為立體感, 因為大左, 立體感自然大.
關3d既感覺就好似用細電視玩wii咁.

另外試Bio:re, 呢隻就表現到大mon既好處,
一開始影Jill個身體果野已經覺得正
之後我set立體感強, 空間感就更大.
但就發現一個問題, 但mon太大.
可能本身隻game做時係細mon, 人物同空間比例舒服,
但變大mon後, 會覺得個人大, 有得"睇唔晒"個mon既感覺.
情況好似出PS3 MHP3HD咁.

簡短D結論, 有錢無理由唔買.

舊 07-12-12, 11:05 PM   #2823
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
tgbus話有顆粒感?
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-12, 11:41 PM   #2824
Navism
Crazy Gamer

引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
tgbus話有顆粒感?
上面有大圖,
你可以睇到今次唔用滑面.
而且"特"出來多dd, 比較易用.
舊 07-12-12, 11:45 PM   #2825
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
繼續點數卡
http://gamehotnews.blog.fc2.com/blog-entry-2283.html

此篇文章於 07-12-12 11:48 PM 被 neo2046 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 07:39 AM

手機版 | APP版