Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-09, 05:17 PM   #1
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
想問下邊度有得整3紅

部機唔知做乜一開機就3紅,想問下各大大邊度有得整同大約幾錢度?
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 05:18 PM   #2
ゆり

註冊日期: Nov 2004
有保養就番廠換啦...
1蚊都唔洗

舊 08-29-09, 05:54 PM   #3
stcdavidhk

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
有保養就番廠換啦...
1蚊都唔洗

我部機買左好多年了>.<(記得買個時剛剛出gow1=0=)
舊 08-29-09, 06:19 PM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
我部機買左好多年了>.<(記得買個時剛剛出gow1=0=)
我都係呢個時候買,不過仲有三個月先夠期

舊 08-29-09, 06:36 PM   #5
stcdavidhk

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
我都係呢個時候買,不過仲有三個月先夠期
咁耐至過期???要自己續兼定自動會續?

保險問下,真係唔好彩過左兼應該去邊度整好
舊 08-29-09, 07:33 PM   #6
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
3紅有3年保加嘛,快啲整啦

引用:

Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 07:34 PM   #7
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:

整乜鬼啊
買過部啦
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 07:38 PM   #8
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
丫烏拍賣有人登整機廣告...
巧似收$4xx...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 08:02 PM   #9
stcdavidhk

其實我有諗過去紅景/信和度整...但聽左好多黑店傳聞
有冇大大知靠唔靠得住?
或者屯門置樂度有冇得整(如有咁信唔信得過??)

元朗覺得應該得合益有得整...但又係覺得好有黑店feel=0=
舊 08-29-09, 08:18 PM   #10
ゆり

好老實同你講
街整冇一間信得過

舊 08-29-09, 08:27 PM   #11
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
拿去街整不如買過部.....
有時好話唔好聽整完冇兩個月又壞...拿返去又係要比返錢整架昨....
最驚係整整下又要換乜換物殺價

舊 08-29-09, 09:57 PM   #12
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
過左期都可以比七百幾蚊返去聯強換過部比你架

舊 08-29-09, 09:59 PM   #13
ゆり

引用:
作者: Rance 查看文章
過左期都可以比七百幾蚊返去聯強換過部比你架
不過其實一部2手機都係1000蚊...

舊 08-29-09, 10:03 PM   #14
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
買2手過幾個月咪又紅過....
同聯強買都重有得保你掛,不過唔知保幾耐呢...

舊 08-29-09, 11:23 PM   #15
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
如果街鋪d人都識整.........m記都唔駛咁煩3紅問題個個換機

舊 08-29-09, 11:56 PM   #16
dannythebest
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
出便整 3紅係咪整得返先收錢家?
如果幾百蚊 整得返
其實都ok呀?

舊 08-30-09, 12:08 AM   #17
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
如果街鋪d人都識整.........m記都唔駛咁煩3紅問題個個換機
其實要修理3紅機不是想像中的難..............

對悍接電子零件/ 貼片IC 的熟手技工黎講..............

拆機 > 用熱風槍將GPU/CPU 溶錫起返出黎再重悍所有接脚位 > 換埋新散熱/X-Clamp

熟手的話一定不用3小時完工.............没記錯GPU/CPU 各100 個接脚位左右

只不過對M$ 黎講360 己經出左太多貨, 要全面換機/修理根本無可能吧了~~~

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 08-30-09 12:12 AM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-09, 12:21 AM   #18
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: dannythebest 查看文章
如果幾百蚊 整得返
其實都ok呀?
幾百蚊再紅左未要要整過
trade左部3紅機(樓下有人話收5舊)
買多部arcade就可以任玩任換3年
平均一年500都唔洗 

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-09, 12:25 AM   #19
Sar8
The One

引用:
作者: dannythebest 查看文章
如果幾百蚊 整得返
其實都ok呀?
我而家呢部係8月10號開始三紅
到今日8月29號我用毛巾大法焗左5,6次左右

一般就算黑店都會整得返先收錢[掛~~~]
冇理由未整好就夠膽問客拿錢

幾百蚊整得返就真係好.....至怕有手尾又收多你一次錢

引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
幾百蚊再紅左未要要整過
trade左部3紅機(樓下有人話收5舊)
買多部arcade就可以任玩任換3年
平均一年500都唔洗 
邊到有得賣新制程arcade 囧rz
本身諗住10買...
但而家10月前有marvel玩....九月尾就要出機

此篇文章於 08-30-09 12:31 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-09, 12:45 AM   #20
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: Sar8 查看文章

邊到有得賣新制程arcade 囧rz
本身諗住10買...
但而家10月前有marvel玩....九月尾就要出機
10號就有新版黑機
一起出啦
玩夠三年之後你都會換natal啦
新制程又點,要死未一樣死
早買早享受好過

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-09, 12:56 AM   #21
Sar8
The One

引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
10號就有新版黑機
一起出啦
玩夠三年之後你都會換natal啦
新制程又點,要死未一樣死
早買早享受好過
某人:佢部新機120gb一買返來開機就三紅

嚇死人咩想

舊 08-30-09, 02:57 AM   #22
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
引用:
其實我有諗過去紅景/信和度整...但聽左好多黑店傳聞
有冇大大知靠唔靠得住?
或者屯門置樂度有冇得整(如有咁信唔信得過??)

元朗覺得應該得合益有得整...但又係覺得好有黑店feel=0=
合益有一間老字號
(最大個間)
一向都信譽好
元朗機迷實知
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-09, 03:03 AM   #23
Sar8
The One

引用: