Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-31-15, 06:56 PM   #451
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
唔好理,聽日ALL-IN 1137放假前掉左佢都有D零用錢執下

舊 03-31-15, 06:57 PM   #452
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
如果真係買左,又唔差,話晒而家亞視係器材同廠房係「齊料」的,最起碼基基唔洗起新廠先…

不過今次真係好睇,而家個牌起碼到十一月,我當cy真係唔續,基基而家拍落果d劇都仲可以在大氣電波播,最少都可以正式同無線決戰!!!!
網友你個server 係咪lag 左幾年機?!

基基自己有電視城而且d 器材設備隨時仲高級新款過ATV 用果d.................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 06:58 PM   #453
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
689好快下台,所以wiki有信心買亞視

舊 03-31-15, 07:06 PM   #454
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
亞視報道指,將亞視控股權轉讓予香港電視。(資料圖片)
亞 視 新 聞 報 道 , 亞 視 接 到 股 東 黃 炳 均 及 主 要 投 資 者 王 征 通 知 , 他 們 決 定 接 受 香 港 電 視 主 席 王 維 基 的 條 件 , 將 亞 視 控 股 權 轉 讓 予 香 港 電 視 , 並 將 豁 免 亞 視 所 欠 大 部 分 債 務 , 交 易 尚 需 得 到 法 庭 及 其 委 託 之 管 理 人 同 意 , 並 且 報 通 訊 局 批 准 。
如果大部分欠債唔洗上身, 而又可以根之前白武士估價三億内成交, 噤基基接手都講得通

但ATV 前排先將大部份電視劇版權賣比CCTVB 同蕭公子

依家ATV 仲有咩値錢?

今次真係等睇基基變法術..............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-31-15, 07:06 PM   #455
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
Wiki點解仲咁天真?又俾機會隻狼咬多你一口
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 07:10 PM   #456
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
如果大部分欠債唔洗上身, 而又可以根之前白武士估價三億内成交, 噤基基接手都講得通

佢自己都有推劇同拍新劇都唔會稀罕O個D垃圾片架啦
買完亞視又可以用住個新聞部,
不過呢招真係斷己相殺拳

舊 03-31-15, 07:13 PM   #457
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
我覺得佢又會比689攪

希望臺低講店左數,唔係就第三次中伏

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 07:15 PM   #458
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
買定花生睇戲
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 07:16 PM   #459
vov430
黑色疾風丸

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

堆劇仲可以播2,3年,有d只係賣左海外播映權,亞視最直錢一向都係個牌

今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
舊 03-31-15, 07:17 PM   #460
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
Wiki點解仲咁天真?又俾機會隻狼咬多你一口
CCHKTV

有咩問題,
之後又話我要顧及陪我涯左咁耐既員工, 同佢地既家人
舔共
我迫於無奈

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 07:19 PM   #461
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Rance 查看文章
佢自己都有推劇同拍新劇都唔會稀罕O個D垃圾片架啦
買完亞視又可以用住個新聞部,
不過呢招真係斷己相殺拳
真係似斷己相殺拳, 霸住個大氣電波頻率

https://www.facebook.com/RickyWongWaiKay?fref=nf

亞視若倒閉,誰是大贏家?

《三》政府將亞視現有大氣電波頻率平均攤分給NOW 和 CABLE 兩個新牌。

第三種情況的可能性,解釋了為什麼過去一年的白武士名單中,為何從没有這兩間公司(NOW 和 CABLE) 的名字。因為他們知道,當亞視倒閉後,他們可以不用分毫購買亞視現有股權,不用處理數百名員工問題,而是施壓爭取大氣電波頻率,這個是既省錢、省力、成功機會高的好策略。

第三種情況的出現,對現在數間不論如何、全力支持政府的媒體的可利用價值就要下降。因為 NOW 和 CABLE 最強的,就是新聞。對於反政府的媒體,也不一定好受,因為多了同樣角度,卻擁有較強武器(大氣電波)的競爭對手。按《選戰二》劇情的描述,在這種情況下,政府也可能要準備更多籌碼與媒體作政治交易。

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-31-15, 07:23 PM   #462
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
其實wiki係想整死亞視姐 呃我吾到o既

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 07:27 PM   #463
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
維基真係一個好人,不過好人通常冇好報…

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 07:31 PM   #464
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
點睇都係一個局,WIKI今次點都死

情況1: WIKI買左ATV > 一男子唔續牌 > BAD END
情況2: 一男子續牌 > 唔比WIKI買 >BAD END

舊 03-31-15, 07:37 PM   #465
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 零式 查看文章
點睇都係一個局,WIKI今次點都死

情況1: WIKI買左ATV > 一男子唔續牌 > BAD END
情況2: 一男子續牌 > 唔比WIKI買 >BAD END
王維基唔會諗唔到既,佢實有d保護自己既方法

舊 03-31-15, 07:44 PM   #466
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

引用:
作者: D.K. 查看文章
他真是可憐

舊 03-31-15, 07:48 PM   #467
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: D.K. 查看文章
一講到呢樣 我想喊
如果 真係唔比佢續牌就 ......
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 07:49 PM   #468
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: jamsquare 查看文章
CCHKTV

有咩問題,
之後又話我要顧及陪我涯左咁耐既員工, 同佢地既家人
舔共
我迫於無奈
咁選戰2一定拍得成,用嚟歌頌689和禮義廉
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 07:57 PM   #469
vov430
黑色疾風丸

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
王維基唔會諗唔到既,佢實有d保護自己既方法
咁上次買中趍動個牌,wiki係特登中計?

今天是好日子嗎?
舊 03-31-15, 08:04 PM   #470
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: vov430 查看文章
d智計已超越火鳳,到達噬謊師境界

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 08:04 PM   #471
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: vov430 查看文章
咁佢又無諗到個牌既法例係咁底能囉…

個牌係,移動廣播牌,唔可唔同時比五千人睇,但技術上已經可以做到…

舊 03-31-15, 08:10 PM   #472
vov430
黑色疾風丸

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
咁佢又無諗到個牌既法例係咁底能囉…

個牌係,移動廣播牌,唔可唔同時比五千人睇,但技術上已經可以做到…
個牌一直冇咁寫,係wiki買完,政府先搬龍門0既

今天是好日子嗎?
舊 03-31-15, 08:11 PM   #473
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: T.K. 查看文章
d智計已超越火鳳,到達噬謊師境界
佢fb都發表唔少牌照嘅睇法 睇黎係時候寫下自已點解食回頭草啦

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 08:30 PM   #474
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
[諗野複雜少少] 到 e+ 為止都係 ATV 單方面講, 請回想起江澤民事件.

而如果真係買, 相信 ATV 裡面收埋左足以玩 7689 既秘密, 而又明知 7689 係完全唔敢郁 WIKI , 所以先會去馬買
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 08:41 PM   #475
碧克

註冊日期: Aug 2003
我直頭覺得行會裡面有針放料俾wiki
之前wiki開台禮度同蘇錦樑攬頭攬頸,直指係「一男子」作祟,而家諗返都覺得奇奇怪怪

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:10 AM

手機版 | APP版