Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-07-16, 11:39 AM   #1751
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
>所以戴教授有冇出黎解釋一下...
http://hkm.appledaily.com/detail.php...issue=20160907
有上電台
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 11:40 AM   #1752
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
其實如果選舉前規定唔比做或唔比公開民調,泛民陣型或學者好難做到配票策略或操盤,完全由得選民以自由意志投票,選舉結果或許比現實所得的也許會比較令人信服

p.s.西環配票就預左

下一屆選舉,選管會係咪要規定唔准做或唔准公開民調會好d
你想點執行
選前係fb開問元秋同小麗邊個靚女d係咪拉得

舊 09-07-16, 11:48 AM   #1753
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
成班友屙屎唔出賴地硬
唔啱心水就唔係自由意志
幾日都係講呢D有無再煩D
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 11:55 AM   #1754
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
依家吹到好大架,講到戴教授下屆就會登基咁

舊 09-07-16, 12:12 PM   #1755
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
其實我見有人話雷動並唔係睇出面民調
而係由telegram入面既普通選民投票(入面有分普通&策略選民)
之後再由grp入面傾點用策略選民配票
就因為熱狗事前都一直鬧雷動(亦有混入群組係入面搞破壞),令參與者對熱普城印象差而唔打算配比熱普城

不過唔確定佢地點計要投幾多去救人等等
由手機版發出
issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 12:28 PM   #1756
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
9/3神駒搞雷動,直頭人地出聲明所有熱普城不予配票逐客添呀w
之前熱候選人都尚在配票名單

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 12:28 PM   #1757
vjoose
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2014
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
成班友屙屎唔出賴地硬
唔啱心水就唔係自由意志
幾日都係講呢D有無再煩D
係,同感,先生你突破盲腸了

不過都係講呢d架啦,唔通好似第度d人咁做埋d小學雞行為慶祝人落選死有餘辜咁咩?
由手機版發出
vjoose 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 12:39 PM   #1758
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
皇上開李怡波了
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 12:41 PM   #1759
T.K.
很黃很暴力

重有分清楚預測同予知
中晒果d叫予知

話人預測唔準諉過於人堅風趣

你地買馬買波睇馬波經唔準時,會衝去搵寫果個晦氣架

我住果頭無朱凱迪跟進的事件,問親人點投,有黃浩銘都無朱凱迪
點睇都係佢跟進事件既居民,真係allin投晒佢
邊個賽前預測朱係票皇?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 09-07-16 12:45 PM 被 T.K. 編輯。
舊 09-07-16, 12:50 PM   #1760
神人ではない!新人だ

引用:
作者: T.K. 查看文章
重有分清楚預測同予知
中晒果d叫予知

話人預測唔準諉過於人堅風趣

你地買馬買波睇馬波經唔準時,會衝去搵寫果個晦氣架

我住果頭無朱凱迪跟進的事件,問親人點投,有黃浩銘都無朱凱迪
點睇都係佢跟進事件既居民,真係allin投晒佢
邊個賽前預測朱係票皇?
家母&其愉快的友人們都投晒佢

雖然佢都會問在下意見,不過泛民果D佢有晒固有概念,唔通在下真係叫佢投熱狗咩…

此篇文章於 09-07-16 12:54 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 12:58 PM   #1761
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: issac92354 查看文章
而係由telegram入面既普通選民投票(入面有分普通&策略選民)
就因為熱狗事前都一直鬧雷動(亦有混入群組係入面搞破壞),令參與者對熱普城印象差而唔打算配比熱普城

由手機版發出
唔睇民調其實有問題,朱凱迪後期民調高開,正路係佢果度配比李卓人/黃浩銘,但telegram gp 無咁既指示
而gp外跟雷動既以為指示係跟現實情況而出,結果就浪費哂D票益契仔
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 01:15 PM   #1762
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
其實無論雷動計劃定民調,
我覺得都好似玩Pokemon Go,
用民間自發性報料整(非使用官方數據)的香港小精靈出現位置地圖一樣咁唔可靠,
因為唔知報料人的誠實度、系統負荷等有咩變化…

舊 09-07-16, 01:27 PM   #1763
神人ではない!新人だ

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
其實無論雷動計劃定民調,
我覺得都好似玩Pokemon Go,
用民間自發性報料整(非使用官方數據)的香港小精靈出現位置地圖一樣咁唔可靠,
因為唔知報料人的誠實度、系統負荷等有咩變化…
其實最有效既始終係未開選前政黨之間傾掂數,不過真係冇咩可能…

舊 09-07-16, 01:42 PM   #1764
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實最有效既始終係未開選前政黨之間傾掂數,不過真係冇咩可能…
始終覺得呢類"外掛"有違原本不計名投票的目的,
嬴咪嬴輸咪輸無得賴的

舊 09-07-16, 01:44 PM   #1765
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: issac92354 查看文章

由手機版發出
雷動係先用港大民調結合雷動自家調查分析
加入雷動嘅基本分為策略選民及雷霆救兵
各區再分成好多唔同grp討論配票策略,再由雷動結合各組討論結果黎得出基本投票策略
至於熱普成,一開始都無被排除,但九龍東各討論grp總合有成76%參加考唔同意投黃洋達先被剔走

至於搞破壞,唔計當日救兵時段被DDOS,在討論期間係俾姓仇果位嘅同志們入過黎搞事就真嘅
但其他明顯由熱普城發出嘅阻礙我唔太感覺到(有都無證據係個人還是有組織所以唔亂估)

所以唔係雷動唔配俾熱普城,而係九龍東參加者唔想投
而新西果邊雷動個綜合調查同選舉結果好符合,鄭松泰一早已經有足夠支持入局,所以亦不在大家配票策略考慮範圍

舊 09-07-16, 02:03 PM   #1766
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
戴教授:估唔到兩年前我搞(推廣)完頭走左去
兩年後出黎搞(推廣)雷動都仲咁多人支持⋯我預測唔到啊

蒼天在上啊⋯
戴教授要選立法會仲唔入硬?

P.S.我只係好奇戴教授嘅言論點解會有咁多支持者⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 02:23 PM   #1767
神人ではない!新人だ

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
始終覺得呢類"外掛"有違原本不計名投票的目的,
嬴咪嬴輸咪輸無得賴的
無辦法,大家都想打徒手功夫分勝負,問題係最大勢力果邊一個二個拎晒槍械,唔整個塔盾真係好易死晒…

舊 09-07-16, 02:31 PM   #1768
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
見班熱狗周圍開地圖砲真係痴線
但某程度可以話,由此睇得出佢地做得好成功
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 02:33 PM   #1769
T.K.
很黃很暴力

人地12萬票策略性分到4/4/4時
你到而家都仲唔策劃新方法制衡
同射晒落海無咩分別

第一次有失手,無更好方法,就係要改善此方法
我唔覺雷動理念有錯,人地無強逼,個個係自發參與,你覺得純粹自己意志選先係選舉既,我唔見雷動既發起、參與者會譴責你
成班賴地硬飯民政黨開始又話雷動少人參與,唔肯協調,事後又鬧人影響大以致落選,是抵死的

我直頭認為下次更應大搞,如果更多人參與,就要搞初選,唔肯接受既就直頭係配票名單內踢走

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-07-16, 02:36 PM   #1770
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
其實我都係覺得熱狗攪事唔係最大問題 大家都慣架啦 唔開火邊係熱狗 (當然x梁天琪的確係幾錯)
夾埋國師真係傻的嗎.....................

雖然都唔關我事 我一心一意支持娥姐

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 09-07-16 02:40 PM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 02:41 PM   #1771
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
過去左講都無謂,大家唔好再拗,講將來:

二代目當選幾日都冇乜主流傳媒大肆報導及訪問,熱狗將來在二代目領導之下,首要做的就係同主流媒體(毒果例外)、傳媒人、時事評論員等打好關係,始終佢地只係同教主有私怨,但同二代目冇,當然佢唔好好似泛民一樣搏曝光扑咪,人地主動訪問咪欣然接受囉

二代目於議會內外廣結善緣,教主臨收山都話佢唔可以冇朋友但自己可以,其實教主已暗示比二代目知自己衰乜。唔好比熱狗亂吠,湯姆譚仔於節目成日亂咁吠,冇料又想周圍樹敵

學教主咁新西做多d地區工作,好似長者生日會

舊 09-07-16, 02:49 PM   #1772
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: GUSTAV
夾埋國師真係傻的嗎.....................

雖然都唔關我事 我一心一意支持娥姐
#國師是個人才
無佢熱狗邊有今日

而娥姐,是必要要支持的
一見娥姐,縮然起勁

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-07-16, 02:51 PM   #1773
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
仲有邊份主流報未紅會同熱血攪關係?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 02:57 PM   #1774
JMi

註冊日期: Feb 2011
為左打倒毒果熱時加盟東方咁? lol

舊 09-07-16, 02:59 PM   #1775
T.K.
很黃很暴力

出年熱時都超越毒果做主流報了

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

論壇跳轉

現在的時間是 11:32 AM

手機版 | APP版