Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-06-09, 12:11 PM   #101
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
以前有個同事 佢成日同其他同事一齊去召妓
但佢又派帖結婚

佢話佢好愛佢老婆 我問佢點解咁仲要去玩
佢答我玩還玩 要知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦喎..........

到依家我都仲係不能理解
但如果佢覺得自己真係咁清楚心入面最愛的係邊個 我無謂去質疑佢
可能呢d係舊式的大男人主義 覺得做男人要出去滾下先威風?
不過身為女性的我覺得好難接受 自己另一半去滾
玩還玩 要知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦喎..........
gee it doesn't make any sense at all!!!

擺明又係d臭男人為自己找藉口既case 啦

俾我知道
手即分, 婚即離!

舊 08-06-09, 12:16 PM   #102
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: Seppie 查看文章
玩還玩 要知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦喎..........
gee it doesn't make any sense at all!!!

擺明又係d臭男人為自己找藉口既case 啦

俾我知道
手即分, 婚即離!

同我諗既一樣..
我諗我如果背住我老婆去叫雞 我應該唔係太愛我老婆
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 01:22 PM   #103
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
同我諗既一樣..
我諗我如果背住我老婆去叫雞 我應該唔係太愛我老婆
咁你又會唔會向老婆自首、然後由佢離婚?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 01:45 PM   #104
Game Master

引用:
作者: Middle 查看文章
咁你又會唔會向老婆自首、然後由佢離婚?

緊係唔會 不過我唔會無恥到話玩還玩 知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦咁lor
我只會話老婆滿足唔到我 所以去玩
到真係俾老婆發現 要離婚未離婚

不過我話如果姐 唔好講到我真係會做咁
舊 08-06-09, 02:00 PM   #105
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
緊係唔會 不過我唔會無恥到話玩還玩 知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦咁lor

我唔係話你而家係咁...... 只係跟隨你個假設問嘛。 ~___~

但個人覺得,「老婆滿足唔到我 所以去玩」、
同「玩還玩 知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦」,
俾不同女人聽翻、可能會有唔同感受,隨時「滿足唔到」o既傷害性更加大

舊 08-06-09, 02:14 PM   #106
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我唔係話你而家係咁...... 只係跟隨你個假設問嘛。 ~___~

但個人覺得,「老婆滿足唔到我 所以去玩」、
同「玩還玩 知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦」,
俾不同女人聽翻、可能會有唔同感受,隨時「滿足唔到」o既傷害性更加大
對我離講no excuse, 我相信e家好多hk女人, 稍為有獨立思想既都會咁諗
做左就係做左,
做左就係不忠既表現
咩野原因, 仲有關係咩?

俾我聽到佢話"玩還玩 知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦"
只會火上加火架ja

滿足唔到仲可以話男人要求既性享受可能比女既高

聽到佢話"玩還玩 知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦"
就一定係講大話啦

引用:

係lor!! 我都覺得果個人真係好無恥

此篇文章於 08-06-09 02:18 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 02:24 PM   #107
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
聽到佢話"玩還玩 知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦"
就一定係講大話啦
咁又唔一定呀,
你知喇,每個人對「愛」o既定義都唔同,
有d 人又以為同得果個人結婚、就係愛果個人;
有d 人又未必知道原來自己果d 唔叫做愛、但死都以為係愛,
你話佢講大話,咁可能要推翻佢o既愛情觀同價值觀。

舊 08-06-09, 02:31 PM   #108
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
咁又唔一定呀,
你知喇,每個人對「愛」o既定義都唔同,
有d 人又以為同得果個人結婚、就係愛果個人;
有d 人又未必知道原來自己果d 唔叫做愛、但死都以為係愛,
你話佢講大話,咁可能要推翻佢o既愛情觀同價值觀。
推翻佢o既愛情觀同價值觀?? 梗係唔駛咁嚴重啦

2個人愛情觀同價值觀不能找到共識到呢個地步既,
都分開啦, 仲駛乜深究"駛唔駛推翻"呢個問題呢?
因為我個人一定原諒唔到呢d行為, 半次都冇得傾

此篇文章於 08-06-09 02:35 PM 被 Seppie 編輯。
舊 08-06-09, 02:45 PM   #109
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
推翻佢o既愛情觀同價值觀?? 梗係唔駛咁嚴重啦

2個人愛情觀同價值觀不能找到共識到呢個地步既,
都分開啦, 仲駛乜深究"駛唔駛推翻"呢個問題呢?
因為我個人一定原諒唔到呢d行為, 半次都冇得傾
唔一樣、唔等於就係唔可能得到共識o既。
而且而家都只係就假設情況唻諗ja ,又唔係真係發生左;
到真係發生時一定無而家做完就錯、講完就分咁簡單,
兩個人一齊,有好多數要慢慢計

舊 08-06-09, 03:40 PM   #110
Game Master

引用:
佢老婆知又肯既話佢講既就係道理
如果佢瞞住佢老婆 而佢老婆知道又會嬲既 佢講既就係歪理
無人會做d令心愛既人嬲既野
引用:

我之前都講左啦 佢老婆俾佢玩 咁佢果句"玩還玩"未成立lor
如果佢老婆唔俾既 好似沙皮咁貞烈既 咁佢果句"玩還玩"仲點講得通呀 佢做左d令佢老婆開心既野喎
除非佢既愛情觀係呃呃氹氹lor
舊 08-06-09, 04:30 PM   #111
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
做住我半個女朋友先得唔得?
大家留返d空間去溝第個丫嘛

諗呢句野

舊 08-06-09, 04:31 PM   #112
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: smalltung 查看文章
做住我半個女朋友先得唔得?
大家留返d空間去溝第個丫嘛

諗呢句野
行街睇戲等你找數果半
炒飯就另外一半負責

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 04:37 PM   #113
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
唔需要將自己想法強加係其他人身上
更無必要用「稍為有獨立思想既都會咁諗」去間接貶低唔同諗法既女性...(某女會員好似講過. 逢場作戲唔緊要,最緊要知掟返屋企、以及有病唔好惹到佢)

雖然唔代表我諗法
不過對住同一對象幾年、十年幾、廿幾年
想搵新鮮感好合理,亦唔等於唔愛對方(唔係鼓勵既, 諒解o者...)

此篇文章於 08-06-09 04:40 PM 被 狼 編輯。
狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 04:48 PM   #114
smalltung

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
行街睇戲等你找數果半
炒飯就另外一半負責
睇左右一半定上下一半喇

舊 08-06-09, 05:21 PM   #115
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
即係such as 校規
總有d學校係校規嚴d既, 總有d校規係嚴重到可以即刻俾人踢出校架ma, eg 吸毒, etc....

偷食o係我眼中係嚴重到係即踢出校既次元!

可能有其他女性接受到, 但我一定唔得lor

就算對方又ai 又盛咁扮死狗話以後唔會有下次
點叫人相信佢ar?
應該知咩野係一次不忠百次不容卦?

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
唔需要將自己想法強加係其他人身上
更無必要用「稍為有獨立思想既都會咁諗」去間接貶低唔同諗法既女性...(某女會員好似講過. 逢場作戲唔緊要,最緊要知掟返屋企、以及有病唔好惹到佢)

雖然唔代表我諗法
不過對住同一對象幾年、十年幾、廿幾年
想搵新鮮感好合理,亦唔等於唔愛對方(唔係鼓勵既, 諒解o者...)
我絕對冇貶低其他女性既意思lor, 呢d 係個人取向決定je
我只係話相信唔少人會好似我咁諗

此篇文章於 08-06-09 05:24 PM 被 Seppie 編輯。
舊 08-06-09, 05:46 PM   #116
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
我之前都講左啦 佢老婆俾佢玩 咁佢果句"玩還玩"未成立lor
如果佢老婆唔俾既 好似沙皮咁貞烈既 咁佢果句"玩還玩"仲點講得通呀 佢做左d令佢老婆開心既野喎
除非佢既愛情觀係呃呃氹氹lor
事實上有人愛情觀其中一部份(唔係全部)係呃呃氹氹嘛,
又有d 人愛情觀唔係只睇對方貞唔貞忠、而係睇當中o既感覺,
更有d 人o既婚姻會睇埋兩個人o既家庭、而唔再只睇兩個人之間o既愛情;
而且呢d 觀念都會隨住唔同時期同經歷而調整改變。
講真,好多人都想兩個人美滿幸福,接受唔到對方不忠,
但多少年唻又有不少人面對過呢個問題,冷戰離婚或復合,
最後又嘗試繼續搵返兩個人可以一齊走o既路。

如果你只係就沙皮唻講,咁就一早唔駛再講喇......
對佢唻講,作為一個人(唔好只講男人)任何野一過左佢條線就已經完全接受唔到,仲駛講。 =p

舊 08-06-09, 06:57 PM   #117
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: smalltung 查看文章
睇左右一半定上下一半喇
即係要睇兩樣做一半好D,定二選一做全套好D

舊 08-06-09, 08:15 PM   #118
smalltung

引用:
作者: Rotagen 查看文章
即係要睇兩樣做一半好D,定二選一做全套好D
炒飯左右一半定上下一半

舊 08-06-09, 10:07 PM   #119
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
事實上好多人都好自私, 根本唔識點樣去愛人
但呢個世界並唔係非黑即白的

人地有自由將性同愛分開去諗 唔係個個人都係聖人
我地唔能夠將自己的想法硬加諸在人地身上 或強迫人地接受

亦都有女性認為冇男人唔滾的 其實咁都係標籤左d男士
事實上真係有dragonwing果種專一的男仔
女性亦唔一定係鍾意擁兵自重, 如seppie咁的女仔

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 10:26 PM   #120
Game Master

引用:

我只係就住你個FD果句玩還玩泥講姐
可況我都講左有2個情況啦 你地唔好當睇唔到先得
唔駛講到我懶係專一咁

此篇文章於 08-06-09 10:29 PM 被 dragonwing84 編輯。
舊 08-06-09, 10:41 PM   #121
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

我的重點唔係話你懶專一
而係想講人人有自己的想法, ok?

舊 08-06-09, 10:49 PM   #122
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:

唉...我都唔識...都唔敢去愛人...
自己痴痴地...我真係驚自己中意O既人因為我痴痴地而同我痴埋一份...害左對方
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 10:50 PM   #123
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
唉...我都唔識...都唔敢去愛人...
自己痴痴地...我真係驚自己中意O既人因為我痴痴地而同我痴埋一份...害左對方
都要對方肯同你痴先痴得成的

舊 08-06-09, 10:57 PM   #124
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
都要對方肯同你痴先痴得成的
我就係驚有一日2個人痴到某個level會你砍我我砍你甘......好危險>.<
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 10:59 PM   #125
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
我就係驚有一日2個人痴到某個level會你砍我我砍你甘......好危險>.<
咁你唔好痴咁埋我度.......
仲有 依家off緊topic 你另外開條thread分享或者走過敍情繼續.......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:07 AM

手機版 | APP版