Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 02-18-06, 11:56 PM   #26
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: HuGo_Hong
may be is head porter
咩意思
乜唔係headporter黎咩?
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-06, 12:01 AM   #27
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
Head Porter 係 porter另一條line
由藤原浩負責的..其price一夠較普通porter(tokyo.japan)
貴d d

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-06, 12:05 AM   #28
候鳥
Crazy Gamer

引用:
Head Porter 係 porter另一條line
由藤原浩負責的..其price一夠較普通porter(tokyo.japan)
貴d d
但呢個款都好似係寫住tokyojapan
即係tokyo既hp版咁解?
舊 02-19-06, 12:08 AM   #29
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

no....head porter tab
also is porter tokyo.japan

head porter有 d product
會直接叫Hp or head porter

但佢出袋...一般係個tab牌係白色~而不是普通porter既黑色

舊 02-19-06, 12:15 AM   #30
候鳥
Crazy Gamer

引用:
no....head porter tab
also is porter tokyo.japan

head porter有 d product
會直接叫Hp or head porter

但佢出袋...一般係個tab牌係白色~而不是普通porter既黑色
我對porter真係冇咩認識

此篇文章於 02-19-06 12:20 AM 被 候鳥 編輯。
舊 02-19-06, 12:18 AM   #31
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

其實我都不算太熟
不過係有這款的
大把學生哥用~
因為佢比較平~

舊 02-19-06, 12:20 AM   #32
候鳥
Crazy Gamer

引用:
其實我都不算太熟
不過係有這款的
大把學生哥用~
因為佢比較平~
的確,我買左750而已
舊 02-19-06, 02:10 AM   #33
realpeople
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
其實呢,head porter只不過係porter既其中一個大系列(可以咁睇)
佢d product都係有分series既,但佢經常會有d同人crossover既product(如Beams boy,最新既有法國?牌子Resistance)
價錢亦偏貴,只睇出面如果唔熟porter既係無可能分到HP同porter tokyo既分別既~

但如果要睇既話應該有d款入面係有一個HEADPORTER既tag!

而至於我個人喜好方面…我覺得上面個個HP平係平…但係唔靚,佢咩出黎會好怪…
又成日keep唔到個形…搞到有時好似個打直既長方形咁…好核突…

舊 02-19-06, 02:13 AM   #34
realpeople

仲有,Head porter會有一張黑色既identity card送既,一定會有既!

其實…如果你有睇開,其實porter tokyo既series大都比較Classic d~
但HP好明顯係想突出d~~會有新鮮感d~

仲有想提大家一句,
tokyo japan既series係香港係有專門店既,全港淨係得兩間,個名叫Kura Chika,兩間都係CWB,一間係Sogo,一間係皇室堡對面既名店坊)

Head porter就淨係係水貨店如紅鞋宜,V3等等先有既~~

另外就係…Poter international(即係係Extravaganza有得賣個d)係假野黎既!!佢地襯Porter個時係台灣無登記個名就抄人,連d款都抄足!!但係佢d料係唔掂既!!就連個tag都7過人!大家千祈唔好買呀!!

此篇文章於 02-19-06 02:21 AM 被 realpeople 編輯。
realpeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-06, 10:32 AM   #35
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

Real兄...Good post!!!~

舊 02-19-06, 09:08 PM   #36
realpeople

哈~~多謝Hugo兄既讚賞~~~
我都係將我有限既知識講出黎同大家分享下者~~

同埋我只係porter呢邊熟d~
邊度及Hugo兄你咁多方面呀~~~~^^

舊 02-19-06, 09:27 PM   #37
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

引用:
作者: realpeople
哈~~多謝Hugo兄既讚賞~~~
我都係將我有限既知識講出黎同大家分享下者~~

同埋我只係porter呢邊熟d~
邊度及Hugo兄你咁多方面呀~~~~^^

No la..我都係從中學習中~
your useful news
really good to define porter and headporter~

舊 02-20-06, 12:15 AM   #38
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我想問下有冇網頁有Head Portor o既袋款睇o架??
另外,紅鞋宜查實係咪真係在潮記B17的 ,因為間舖望落去唔係好似(又無名,可能我睇得唔清楚掛 )
Thx a lot!!!

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 02-20-06 12:20 AM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-06, 12:45 AM   #39
realpeople

潮特個間好似叫"朝日屋"(?),不過都係差無幾架喇~~~
Head porter款:
http://www.headporter.org/

慢慢欣賞~

此篇文章於 02-20-06 01:13 AM 被 realpeople 編輯。
realpeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-06, 12:50 AM   #40
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

no la...潮特 地庫下落電梯左面
有間shoes stores call"Attitude"
佢對面間鋪call "dream"
隔離就係紅鞋宜R.S.R了~

舊 02-20-06, 07:55 AM   #41
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: DevilElvis
我想問下有冇網頁有Head Portor o既袋款睇o架??
另外,紅鞋宜查實係咪真係在潮記B17的 ,因為間舖望落去唔係好似(又無名,可能我睇得唔清楚掛 )
Thx a lot!!!
http://www.rakuten.ne.jp/gold/ace-web/
我睇開依個

其實我剩係鐘意佢同人crossover既作品

e.g:

此篇文章於 02-20-06 07:59 AM 被 alexc 編輯。
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-06, 08:34 AM   #42
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

引用:
作者: alexc
http://www.rakuten.ne.jp/gold/ace-web/
我睇開依個

其實我剩係鐘意佢同人crossover既作品

e.g:

Woo...Porter x Neighborhood
i remember this one need $880-980

舊 02-20-06, 10:17 AM   #43
亞瑪迪拉

註冊日期: Jul 2002
引用:
Woo...Porter x Neighborhood
i remember this one need $880-980

d porter袋唔係好貴的嗎?點解呢個唔過千
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-06, 11:43 AM   #44
ksing
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKSxxTC
XBox Live Gamertagksing
引用:
作者: 亞瑪迪拉
呢個wallet黎ga wor....
我都想買...but通處都sold out

舊 02-20-06, 12:21 PM   #45
亞瑪迪拉

引用:
作者: ksing

我仲以為係袋添
舊 02-20-06, 01:28 PM   #46
realpeople

引用:
作者: ksing
我之前就係用緊呢個…但係比女友話冇得擺佢張相…(!)
所以換左……
前兩個禮拜好似見到潮特仲有,880好似…

舊 02-20-06, 01:30 PM   #47
realpeople

引用:
上面提及緊個個Head porter確實係唔過1000架,8XX咋
但係我覺得超核突加勁撞…

舊 02-20-06, 01:42 PM   #48
亞瑪迪拉

引用:
作者: realpeople
上面提及緊個個Head porter確實係唔過1000架,8XX咋
但係我覺得超核突加勁撞…

我見過有個斜咩袋又係呢種圖案的,o個個幾錢到
之前呢度都有圖,不過我搵唔返
舊 02-20-06, 06:30 PM   #49
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

引用:
我見過有個斜咩袋又係呢種圖案的,o個個幾錢到
之前呢度都有圖,不過我搵唔返
係咪前頁d袋ar?
actually Headporter 唔係出過好多袋ja ma~

舊 02-20-06, 07:01 PM   #50
亞瑪迪拉

引用:
係咪前頁d袋ar?
actually Headporter 唔係出過好多袋ja ma~

剛剛睇返d topic都係搵唔到~
我唔知個袋係唔係hp出的,但圖案同個wallet幾似~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2,XB]OutRun 2006 Coast 2 Coast圖片,美版預定3月31日發售! 神祕人1號 電視遊戲討論版 67 04-26-06 05:14 PM
[News Copy From 台灣網網友] 台灣PORTER竟然查扣日本PORTER及藤原浩(HEAD PORTER),真是讓人打抱不平! Minga 潮流版 9 02-10-06 01:33 AM

現在的時間是 04:27 PM

手機版 | APP版