Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-24-17, 12:05 AM   #351
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
下晝去信和,好景都已全500+
最後去左SSP孖星,$46X

舊 02-24-17, 12:14 AM   #352
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
就算係AMAZON買連運都係$490左右, 諗唔到點解要食炒價
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 12:46 AM   #353
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
因為D人唔等得

舊 02-24-17, 01:02 AM   #354
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
有伏味
amazon評分唔少人比2.5

一般都係話太短,8個鐘爆機
係有二周目,不過內容9成一樣,只係結局同開頭有唔同

所謂open world都係呃人,又無咩收集原素

五星評價(主人公のパンツ,萌え要素やエロ要素=2.5星價值)

此篇文章於 02-24-17 01:06 AM 被 ist 編輯。
ist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 08:03 AM   #355
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
>又無咩收集原素
很好呀
我想玩爽快act game乍

引用:
作者: 野良猫 查看文章
淫王缺係因為本身出貨少,暗榮又要威又要戴頭盔
亦因為缺貨關係,頭先拎隻日版去放都放到三百幾
琴日去攞機戰都唔見有行日
睇來因為有中文版行日都出貨少
由手機版發出

此篇文章於 02-24-17 12:16 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:01 AM   #356
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
如果以玩的時間做標準,咁無雙類一定好高分,根本自虐
2周只結局唔同?咁請諗下有幾多game2周結局係一樣

我昨晚慢慢玩左陣都重係剛打完裸男已經玩左2小時up,要快爆機當完game咁bio7算點,前幾日至睇片有人2小時內爆機(結局又得2個重要冇乜分別)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:01 AM   #357
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ist 查看文章
有伏味

五星評價(主人公のパンツ,萌え要素やエロ要素=2.5星價值)
今集故事好似話要打第三周目先覺得正
系列新手如果唔知爆左就放game咪話短或故事普通等
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:04 AM   #358
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
有伏味

我都已經打咗5個鐘,都只係打咗四隻boss級敵人
淨係要响地圖搵支線任已經有難度
見到個紅點响海底……唔知點先去到

淨衝主線一定快
機戰都可以兩日有人爆啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:16 AM   #359
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
如果以玩的時間做標準,咁無雙類一定好高分,根本自虐
2周只結局唔同?咁請諗下有幾多game2周結局係一樣

我昨晚慢慢玩左陣都重係剛打完裸男已經玩左2小時up,要快爆機當完game咁bio7算點,前幾日至睇片有人2小時內爆機(結局又得2個重要冇乜分別)
所以未話有伏味

bio7一樣好短好快爆

但無人會話他好短唔低玩

但這隻好快比人話"短"

即係隻game未好玩到你幾個鐘爆機,都值得買,都值比五舊的水平

上2ch睇到,
就係唔少人覺得二周都唔想玩,遊戲性唔夠豐富
無必要打多次重複內容,反正得頭尾少少唔同,上網睇片算

舊 02-24-17, 09:26 AM   #360
stcdavidhk

咁真係要睇玩個位點玩法同以乜為前題黎玩
2周冇乜分別呢個pt已經打晒9成game面
只衝主線後話短真係幫佢唔到,不如反問返呢班友咁多時間快速衝主線的想玩幾多個鐘至滿意?收集元素?想好似mh咁玩幾百個鐘?

好多game遊玩時間長但只會令人覺得悶,有時真係唔想知佢地想要乜
(反而bio7我睇片就算,真係冇興趣)

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 02-24-17, 09:36 AM   #361
天野

E
引用:
所以未話有伏味

bio7一樣好短好快爆

但無人會話他好短唔低玩

但這隻好快比人話"短"

即係隻game未好玩到你幾個鐘爆機,都值得買,都值比五舊的水平

上2ch睇到,
就係唔少人覺得二周都唔想玩,遊戲性唔夠豐富
無必要打多次重複內容,反正得頭尾少少唔同,上網睇片算
的確重覆打五次係悶既
D人話短所以我覺得打多2-3次更加唔係問題啦
上集5個結局我都打左4個,另外一個都係睇人打算
呢隻game係要打第2-3次會更了解故事
你話你已打左3次唔想再打去睇人打都情有可原
打完1次就放棄就一定浪費左隻game

此篇文章於 02-24-17 09:38 AM 被 天野 編輯。
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:36 AM   #362
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
你玩過天下第一廢 game the last guardian 先好講伏
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:39 AM   #363
stcdavidhk

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
你玩過天下第一廢 game the last guardian 先好講伏
咁講star ocean 5一定係神作,佢神到我打左唔知有冇一半就放棄(唔同類型我係咪應該唔好拎黎比)

舊 02-24-17, 09:55 AM   #364
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
話二週無分別就低分果批一定無玩過橫尾d game

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 10:02 AM   #365
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 代官 查看文章
話二週無分別就低分果批一定無玩過橫尾d game
飛片飛故仔應該冇乜分別

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 10:03 AM   #366
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
Dod,nier打n週目一向都係為睇結局
隻game嘅主旨都未知就玩

話冇收集要素
唔睇攻略同我搵齊啲武器先講啦

我都係無意搵到兩把,早知唔花錢買大劍
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 10:09 AM   #367
stcdavidhk

引用:

話冇收集要素

我錢已花
打打下至發覺自己得返把武,副武變空手

舊 02-24-17, 10:13 AM   #368
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
序完左之後無睇email?

話無收集要素真係笑左
成個系列最m就係齊圖鑑
上集仲要………
仲有dod2果種拎漏武器請你成章重打

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 10:20 AM   #369
stcdavidhk

引用:
作者: 代官 查看文章
序完左之後無睇email?

話無收集要素真係笑左
成個系列最m就係齊圖鑑
上集仲要………
仲有dod2果種拎漏武器請你成章重打
email冇留意(潛意識skip左)

舊 02-24-17, 11:57 AM   #370
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
兒童不宜(你懂的)
https://www.youtube.com/watch?v=YHmn6OUKplg

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 12:03 PM   #371
padage

註冊日期: Nov 2016
都估到,上一隻nier都係得幾個區來回咁走,目前公佈既片同demo又係好強烈有分區感覺
呢隻應該算act, 唔算rpg
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 12:05 PM   #372
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
我錢已花
打打下至發覺自己得返把武,副武變空手
一開始解完道具屋和武器屋任務後

司令部會貓你叫你去拾回自己的武器啊~XDD

試玩段落那堆東西要回去拾回,不然只會空身

舊 02-24-17, 12:10 PM   #373
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:

話冇收集要素

尼爾說實的..
一周花時間收集好東西後

二周目衝END不也只是1~2小時搞好...
(<-利爾大叔版全成就達成)

本身單純主線用不了多少時間

舊 02-24-17, 12:39 PM   #374
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
呢隻係ARPG,我打左12個鐘都未爆
主線唔知進行左幾多,支線任務完成度37%,有d敵人唔夠level打唔入
所以唔係ACT

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 01:23 PM   #375
superworm12
Senior Gamer

PSN  IDLEO_JUDAS
2ch amazon 果D係一周目評分黎 都未玩完隻game
superworm12 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NieR︰Automata.小褲褲齊齊看攻略區 野良猫 攻略及心得交流區 320 12-08-17 09:57 AM
收PS4 Nier: Automata 及 ps4 幻に舞う少女の剣純日版(可議) kinpingk 買賣專區 3 04-21-17 07:35 PM
放全新未開連code NieR:Automata (日英文版) EMILA 買賣專區 0 04-12-17 11:18 AM
收 Nier Automata figure (PS4個隻) genies123 買賣專區 1 04-02-17 07:37 PM
放PS4 Nier: Automata 日版 minekaoru 買賣專區 0 03-30-17 03:17 PM

現在的時間是 10:52 PM

手機版 | APP版