Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-19-10, 01:46 AM   #851
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: knife-edge 查看文章
去左將軍澳睇3點7場...
雖然想講對套野既評價係..."千萬唔好入戲劇睇"
不過又怕個個都係咁講影響第日冇gundam片係hk上..
所以修正為"唔係死忠都唔好入戲院睇"

頹到要了解外星人...
真係頂佢唔順....
借喻都可以搵其他呀...冇野呀嘛
搵其他? 例如呢? 同係地球上既生物?

又係人同人?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 01:54 AM   #852
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
外唔外星人唔係問題,
而係佢劇情做得唔好
D戰鬥場面又頹

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 01:59 AM   #853
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
外唔外星人唔係問題,
而係佢劇情做得唔好
D戰鬥場面又頹
睇完嘅感覺
1:談判專家OOQ
2:主角從物理學上成功成為gundam

舊 11-19-10, 02:28 AM   #854
sowhat32132
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
看了別人討論+自我理解(腦補):
天然呆ELS的母星被可怕的東西襲擊了
ELS很害怕,逃了出來
來到太陽系發現人類朋友,想親近他們
奈何人類聽不懂ELS語,於是ELS決定擁抱他們

人類很害怕外星生物,所以打了ELS
ELS以為以拳交心就是人類溝通的方法
於是與他們"溝通"

(中略)

最後剎那開了台翻譯機過去ELS中心
ELS終於能和人類溝通了
可喜可賀可喜可賀
sowhat32132 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 02:33 AM   #855
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
睇完
新角比人食左之後以為會有後續
大混戰好亂
但熊仔力鬥唔錯
(加埋插曲"もう何も怖くない、怖くはない"意景更強)
大家死命對戰,但剎那+OOQ只係理解用有d浪費
最後回歸變左種
石頭腦變金屬腦終於理解完畢
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 02:38 AM   #856
狙擊手sohan
Game Master

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsohan66
XBox Live Gamertagsohan66
引用:
作者: 葉老頭 查看文章
睇完
大混戰好亂
但熊仔力鬥唔錯
最後回歸變左種
都唔係浪唔浪費的問題

一早00q就係對話用, 一開場都講左, 更有效地發揮聊天室功能, 終止戰爭,這才是剎那所渴望的gundam

現實角度

主角機d商品係咪都大賣架啦, 唔駛出咁多, 俾其他機威下仲好

其實當年wing 0 c 都無乜出手..開炮都係射大屋

舊 11-19-10, 03:17 AM   #857
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: 狙擊手sohan 查看文章
其實當年wing 0 c 都無乜出手..開炮都係射大屋
型N倍

舊 11-19-10, 08:14 AM   #858
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
我睇將軍澳19:15場,
只有一個小朋友,都唔算好嘈,
有少部份人一路睇一路傾計......
而大部份人都係笑位先至笑,
出字幕時亦無傻仔起身走人。

說回感想,我個人覺得故事OK的,
有很強烈的Gunbuster + Macross F的感覺......
只是稍嫌戰鬥場面太花太亂。

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 08:46 AM   #859
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
絕望3世出自轉炮果度係咪cut左?
見佢兩隻手唔係直射就係成隻放出去射

引用:
作者: 葉老頭 查看文章
睇完
大混戰好亂
但熊仔力鬥唔錯
最後回歸變左種
我諗冇睇劇透既人都會覺得佢會變最後boss掛

舊 11-19-10, 09:55 AM   #860
knife-edge
Ultimate Gamer
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
搵其他? 例如呢? 同係地球上既生物?

又係人同人?
真係要我講既話玩人獸囉
點都好過而家呢套...
除左一開始既GUNDAM無雙笑點覺得唔錯之外
基本上完全冇冷場..
1個數字形容晒套野
-
人同人都好多野玩嫁JE...
要我要了解一PET野既心情我真係投入唔到

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 10:17 AM   #861
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
同外星人傾計都可以好多玩法,
例#1
els同新角色融合後"互相理解"
變成好戰,
ko新角色boss後再用00q直正理解,, 和平共處
例#2
人類分成主戰同主和, cb要o係人類總攻擊前送ooq去同外星人講數

可能好老套王道
總好過而家淨係射射射撞撞撞開花->完

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 10:32 AM   #862
knife-edge
Ultimate Gamer
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
總好過而家淨係射射射撞撞撞開花->完
呢個真係十分同意...
其實打打打果D野頹到冇朋友都算...
我最想插佢既係成個劇場版故事理念好唔得囉
最少我就頂唔順
當然這個只係我個人見解啦

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 12:28 PM   #863
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
D戰鬥場面又頹
雖然劇場版都係畫開個班STAFF做
但都係普通
UC就唔同
UC TEAM有木村貴宏為首
成班GEASSアニメーター過去幫手
UC D戰鬥好睇好多

舊 11-19-10, 05:47 PM   #864
sowhat32132
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
講真
CUT走哂釘宮上比利同大佐可樂D溫馨位
劇情加快少少
比剎那威多五分鐘
然後做多十分鐘互相理解劇情
ENDING會完滿D

傳聞原片長百四分鐘
但有D位因時間太長CUT走左
希望BD可以補完
sowhat32132 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 06:51 PM   #865
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: sowhat32132 查看文章
講真
劇情加快少少
比剎那威多五分鐘
ENDING會完滿D

傳聞原片長百四分鐘
但有D位因時間太長CUT走左
希望BD可以補完
套片原來好似係128分鐘

舊 11-19-10, 07:00 PM   #866
money
◆.西野司命.◆

絵コンテ140分→完成品130分→劇場上映版120分鐘

舊 11-19-10, 07:02 PM   #867
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

咁就真係希望BD版可以變番做130分既完成版......

舊 11-19-10, 07:21 PM   #868
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: GN00508771 查看文章
咁就真係希望BD版可以變番做130分既完成版......
一早講左係120分啦

舊 11-19-10, 07:38 PM   #869
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: sowhat32132 查看文章
講真
劇情加快少少
比剎那威多五分鐘
ENDING會完滿D
冇用, 只能講呢套野等唔到去2013年先出注定失敗
唔BUY既人一定踩到佢落地底

事實上佢條橋比人老屎忽BAN到得D金屬, 講到咁樣都算好好

話說, 如果剎那可以好似D金屬咁變形, 終於可以做到高達

舊 11-20-10, 04:53 PM   #870
Gurren
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
完食 真係希望睇多D SETUNA係人地母星做過D咩
Gurren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 05:41 PM   #871
jamsquare
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
認真

我同個FIREND一路鬧一路叫回水, 但係一路都覺得幾好睇
先唔講劇情好壞
起碼有條主線帶住咁去
而唔係求其搵個勢力, 殘黨出黎
之後四子新機出場灑帥
打完大佬就完場

石川超GJ

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 06:07 PM   #872
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

サバーニャ招muilt-lock勁過freedom好多喎~係咪特登串福田架~
最後同veda(我唔記得佢叫乜名啦)講野果個人又係古谷寶寶配~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 12:14 AM   #873
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
睇完....
完全唔似睇緊gundam, 好似睇2012, 外星襲擊地球movie多d!
和tv更加係兩碼子的事, 雖然都係果d人物和場面...但根本不能同tv連接...
天人本身的計劃這裡沒有交代清楚,天人計劃唔係要'一同河蟹'咩? tv有說外星人接觸???
這樣的轉變我真係唔係太接受, 不能說是好是壞, 震撼場面都只不過是蒼蠅亂飛(els), 殖民星大炮式攻擊!...心裡突然覺得char's counterattack又真係幾好, arika(阿基拉)原來係好震撼!

此篇文章於 11-21-10 12:21 AM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 12:19 AM   #874
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: jamsquare 查看文章
認真

我同個FIREND一路鬧一路叫回水, 但係一路都覺得幾好睇
先唔講劇情好壞
起碼有條主線帶住咁去
而唔係求其搵個勢力, 殘黨出黎
之後四子新機出場灑帥
打完大佬就完場

石川超GJ
都唔算有大佬打....只係同佢地傾計..............
花有係什麼含意呢? 和平信息?
結局都令人摸不著頭腦, 玩到咁...睇eva仲好!

舊 11-21-10, 12:55 AM   #875
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: kircheis 查看文章
睇完....
完全唔似睇緊gundam, 好似睇2012, 外星襲擊地球movie多d!
和tv更加係兩碼子的事, 雖然都係果d人物和場面...但根本不能同tv連接...
天人本身的計劃這裡沒有交代清楚,天人計劃唔係要'一同河蟹'咩? tv有說外星人接觸???
這樣的轉變我真係唔係太接受, 不能說是好是壞, 震撼場面都只不過是蒼蠅亂飛(els), 殖民星大炮式攻擊!...心裡突然覺得char's counterattack又真係幾好, arika(阿基拉)原來係好震撼!
無人講高達一定係人同人之間Ge戰鬥
你有冇睇成套TV版,係有講為未來通話作準備喎,已經暗示哂係有未知生物
引用:
作者: kircheis 查看文章
都唔算有大佬打....只係同佢地傾計..............
花有係什麼含意呢? 和平信息?
結局都令人摸不著頭腦, 玩到咁...睇eva仲好!
花起剎那心中代表和平

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[動畫] 「魔法少女リリカルなのはThe Movie 2nd A's」好評公開中!丨名古屋上映一週間の全席完売の記録樹立 Vol.4 money 日本動漫畫討論版 1000 07-25-12 10:56 AM
[動畫] hack//G.U. TRILOGY BD/DVD版発売中 money 日本動漫畫討論版 77 08-04-08 03:18 PM
[PS2]GUNSLINGER GIRL Vol.3圖片,8/19發售(動畫DVD同梱 ) 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 06-10-04 10:18 AM

現在的時間是 02:41 PM

手機版 | APP版