Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-27-15, 02:33 PM   #1
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
美最高法院裁定 全國允許同性婚姻

引用:
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50626/53903280
【歷史裁決】美最高法院裁定 全國允許同性婚姻
>美國最高法院宣佈,同性伴侶有權在全美50個州分結婚,總統奧巴馬遂在Twitter推帖,指今次裁決是邁向平等一大步。

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50626/53903363
【歷史裁決】白宮轉fb頭像 彩虹六色賀平權
>連白宮的facebook專頁也轉了頭像,換上代表多元的彩虹六色。

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50627/53903660
【歷史裁決】彩虹六色源於三藩市同志遊行
>彩虹六色來自彩虹旗(Rainbow Flag),是目前普遍用以象徵性少數群體(LGBT)的旗幟,亦稱為「LGBT驕傲旗」或「同志驕傲旗」。
沒人開我開

不過香港應該都是有排的了
連要求咨詢都可以被否決

另外FB提供自動為頭像加上彩虹效果的功能:

此篇文章於 06-27-15 02:41 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 02:55 PM   #2
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: knight-philip 查看文章
沒人開我開

連要求咨詢都可以被否決

你又用左國際標準啦
香港而家仲邊有呢樣野架?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 03:10 PM   #3
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
平機會連慢必單野都唔理
叫蝗蟲又話要立法?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 03:12 PM   #4
カガミ

引用:
作者: D.K. 查看文章
你又用左國際標準啦
香港而家仲邊有呢樣野架?
SOSAD

那用"國家標準"囉~
明明前一兩日先出了份中國製"美國人權報告"講到美國人權狀況比中國還要差

舊 06-27-15, 03:13 PM   #5
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
fb個個都變晒咁樣,雖然知道意思但真係幾喜感……

舊 06-27-15, 03:18 PM   #6
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
沒人開我開

連要求咨詢都可以被否決

那我只好搬到加拿大了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 06-27-15 04:22 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 03:27 PM   #7
LoliMoe
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
呢單真係大新聞
但我自己就接受唔到男同性戀
LoliMoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 03:45 PM   #8
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
抱歉自動過濾功能生效中....
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 05:43 PM   #9
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
男男我唔喜歡,但覺得亦無理由反對人地咁做

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 06:10 PM   #10
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: LoliMoe 查看文章
呢單真係大新聞
但我自己就接受唔到男同性戀
從性行為視覺的美學上,兩條麻甩佬成身毛神神,加上"粗鞋"的身軀互玩菊花,的確睇到或者諗起都有種想吐的感覺
百合就好唔同,兩位美女搞作一起,不論男性或女性看到,心裡不期然會俾個讚

Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 06:35 PM   #11
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
只要唔搞到我,人地同性戀我無乜意見.
不過班友想多d人陪自己,鼓吹同性戀正確化潮流化,教壞下一代,咁先係問題所在.

舊 06-27-15, 06:59 PM   #12
カガミ

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
只要唔搞到我,人地同性戀我無乜意見.
不過班友想多d人陪自己,鼓吹同性戀正確化潮流化,教壞下一代,咁先係問題所在.
這個是你們認為而已
沒人想潮流化
正確化都是錯的,應該是自然化,去歧視化

講得衰d
你本身係直既邊個咁厲害可以令你變曲?
咁易變又唔見男校女校果d九成都係同性戀?青春期wo最易受影響既時期wo

合法化最大原因只是想要有法律上的權利保障而已

舊 06-27-15, 07:38 PM   #13
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
如果法律最終真係傾向嗰邊,OK,我冇嘢講。
但我在此呼籲那些中立的人,假如將來真係要投票,請唔好因為「怕被人批評思想守舊如原始人」或「人地攣係人地的自由,只要唔搞到我就得」等等的理由而去投支持票,一定要投棄權,否則好易造成虛假的事實。
因為咁樣,假設支持4/中立2/反對4,會變成支持6/反對4。俾人的感覺完全係兩回事。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 08:09 PM   #14
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
這個是你們認為而已
沒人想潮流化
正確化都是錯的,應該是自然化,去歧視化

講得衰d
你本身係直既邊個咁厲害可以令你變曲?
咁易變又唔見男校女校果d九成都係同性戀?青春期wo最易受影響既時期wo

合法化最大原因只是想要有法律上的權利保障而已

我就梗係無人改變到啦,但d小朋友由細到大見人搞Gay搞到好榮耀咁,明星都搞晒Gay,你敢唔敢肯定唔會影響到d小朋友由直變曲?
而家越黎越多人搞Gay,就係因為越黎越多人宣傳搞Gay,包裝到鬼咁光榮.
自然化仲好笑,乜自然會玩菊花咩?菊花個自然功用係咁??
咁屎點解唔係要黎食係要黎柯?
點解受人歧視?咪因為佢地做既野係大部份人心目中係錯囉.
你唔好話小衆都應該有自由呀,咁你困住d殺人犯都唔應該啦,佢地都有自由殺人架.

呀,而家d人真係乜Q野都要調轉黎講架喎.

舊 06-27-15, 08:10 PM   #15
真!DC
Banned User
奉行我道

點教壞倒下一代a
性向既野邊有得比人改變
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 08:15 PM   #16
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實我覺得所有人類本身都係兩刀 有無生理反應其實講到尾心理同物理上既刺激先係最大既因素
所以你話教育同環境會唔會令人性取向倒轉 我覺得即使會,亦都唔出奇

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 08:30 PM   #17
カガミ

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實我覺得所有人類本身都係兩刀 有無生理反應其實講到尾心理同物理上既刺激先係最大既因素
所以你話教育同環境會唔會令人性取向倒轉 我覺得即使會,亦都唔出奇
這句我BUY啊->其實我覺得所有人類本身都係兩刀
所以其實9成人都是"自認只是異性戀"這情況,現在的教育和環境都是一因

引用:
我就梗係無人改變到啦,但d小朋友由細到大見人搞Gay搞到好榮耀咁,明星都搞晒Gay,你敢唔敢肯定唔會影響到d小朋友由直變曲?
而家越黎越多人搞Gay,就係因為越黎越多人宣傳搞Gay,包裝到鬼咁光榮.
你唔好話小衆都應該有自由呀,咁你困住d殺人犯都唔應該啦,佢地都有自由殺人架.

引用:
我就梗係無人改變到啦,但d小朋友由細到大見人同異性搞搞到好榮耀咁,明星都搞哂異性戀,你敢唔敢肯定唔會影響到d小朋友明明唔係直都要扮係直?
而家絕大多數人只會自認係直,就係因為絕大多數人宣傳只有異性戀是對的,包裝到鬼咁光榮.
話只有異性戀先係自然仲好笑,乜自然界冇同性戀咩?同性戀你只想到菊花??
咁點解D人玩SM玩重口既異性戀你唔去插左先?
點解歧視人?咪因為你地覺得佢地做既野係唔同你所想見到囉.
最後那句改不來
不過可以反問
同性戀有攞到你條命咁厲害?

咁記得遲D仔女如果係同性戀的話要記得報警先
否則我怕你命仔凍過水

舊 06-27-15, 08:51 PM   #18
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:

社會上已經有 99% 以上既異性戀(即所謂正常)性關係/情侶/婚姻,
亦有海量文化歌頌男女愛情,又唔見會影響到同性戀者會由攣變直?

人地關埋房門點享受性愛關你咩事,你以為淨係男男先會肛交?
你要反對佢地既係性定係愛先?
性唔到你管,愛你問下自己。
自由無分大眾小眾,你舉殺人做例子,先唔同你講殺人係犯法同性戀唔係,
殺人奪取人生命係一種剝削,同性戀你情我願,無人會受傷害,兩樣野可以咁樣比較?

講笑功利d講男同性戀令我少左兩個潛在競爭者,何樂不為?

舊 06-27-15, 08:52 PM   #19
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
所以其實9成人都是"自認只是異性戀"這情況,現在的教育和環境都是一因

最後那句改不來
不過可以反問

咁記得遲D仔女如果係同性戀的話要記得報警先
否則我怕你命仔凍過水
對住你呢d為駁而駁完全無道理可言,仲自命有獨立思考既新人類,我選擇慳返啖氣.
講返句你啱聽既,總之一日有我呢d老seafood係度,你地都無運行,求神拜佛我地早d歸西啦下.
再見.

舊 06-27-15, 08:57 PM   #20
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002
引用:
對有精神潔癖的人來說可能會:
但講到教壞小朋友這點,作為大人不是有責任解釋嗎

重有Gay就一定要插菊花?
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 08:59 PM   #21
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
如果覺得同性係潮流,會嘗試可能係真
但去到咀去到性果一刻應該有反抗掛,如果咁都想試覺得好威威咁我無野講

而家合法左係平機制黎講係好事
如果怕香港會拎出黎討論就錯啦
成班聖人係到,係電視露多少少都怕俾人投訴
就知中國合法先都未到香港

舊 06-27-15, 09:02 PM   #22
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
對住你呢d為駁而駁完全無道理可言,仲自命有獨立思考既新人類,我選擇慳返啖氣.
講返句你啱聽既,總之一日有我呢d老seafood係度,你地都無運行,求神拜佛我地早d歸西啦下.
再見.
我認同學習的確係好影響到一個人既行為

不過你用homosexuality 同殺人犯比
真係唔知邊個無道理

舊 06-27-15, 09:05 PM   #23
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
https://en.wikipedia.org/wiki/Moral_panic

舊 06-27-15, 09:06 PM   #24
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
再見.
心平氣和討論好嗎?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 09:17 PM   #25
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
不能認同更多
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:51 PM

手機版 | APP版