Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 6 46 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 66 106 156  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
猩猩~ 03:01 AM 07-19-12
其實我好想玩捉馬騮正傳

作者: wailala19:
以項生去旅行既能力....
sony好危險
佢可能將sony轉營做旅行社
專去埋d古靈精怪地方既旅行社
小昭Teddy 12:17 PM 07-19-12
作者: jaVaj ◣:
可唔可以叫頂先生過去一齊圍圍圍a
佢去到正式收Sony皮???
TCS_disable 12:25 PM 07-19-12
日本出左 Music Unlimited, Video Store,佢仲係度旅行
shodanng2 10:09 PM 07-18-12
作者: square-enix:
久多良木健走在, 平井退出, 而家SCEJ庸材當道.
前兩者其實都庸過好多次
square-enix 10:58 PM 07-18-12
作者: shodanng2:
前兩者其實都庸過好多次
一只錯滿盤皆落索, 但唔可以庸材形容佢2個
tung999 11:05 AM 07-19-12
真係唔知sony點解可以咁淡定
好似唔使做咁 由得psv係海中心漂= =
dust11 11:44 AM 07-19-12
PSV離天國不會太遙遠
遊戲怪 07:55 PM 07-19-12
今日去過sony專門店睇過psv 真係畫面好靚~ 千幾蚊真係值但小GAME玩
巴特尼亞 09:28 AM 07-20-12
機係好抵 真心覺得依個價錢值得
但我暫時除左黎緊隻初音之外 其他games真心唔係太吸引我
唔好話Gundam Extreme啦 有隻Gudam Seed D都夠理由我出機 (VS個隻 唔係咩鬼GundamBattle)
Montague 12:04 PM 07-20-12
問個超初心者問題

加拿大呢邊做緊個promo係trade in5隻game就可以大約港紙6百蚊買部psv
心郁郁

想問美版機除左x制o制同日版行版機有分別外,基本上係未都冇乜分別可以用美版機登入日本psn,玩下toro貓咁樣?
TCS_disable 12:56 PM 07-20-12
作者: Montague:
問個超初心者問題

加拿大呢邊做緊個promo係trade in5隻game就可以大約港紙6百蚊買部psv
心郁郁

想問美版機除左x制o制同日版行版機有分別外,基本上係未都冇乜分別可以用美版機登入日本psn,玩下toro貓咁樣?
除左 Video Store / 部份 APPs 有地區(版權)限制唔用得外,基本一樣
Montague 12:58 PM 07-20-12
作者: TCS_disable:
除左 Video Store / 部份 APPs 有地區(版權)限制唔用得外,基本一樣
明白,謝過
shodanng2 05:02 AM 07-25-12
作者: Montague:
問個超初心者問題

心郁郁

PSV新手溫馨提示:

PSV切換唔同區既PSN acc
係冇PS3咁方便
所以我會建議PSV用死某一區既acc
買實體game都跟番個個區
否則 dlc 或 online pass 會用唔到
e.g.
如果用日本 PSN acc買左港、美版實體game
隻game既dlc/online pass未必用到

隻game如果冇dlc/online pass
就唔駛理咁多用咩區既PSN acc
yorkyork 01:14 PM 07-20-12
我一路都係等緊TOHR
ys10 01:48 PM 07-20-12
DBx cerdit card 做promo 話psn 買野有5%
最高$200
可惜hk psn 冇咩野好買...
irismong 12:28 AM 07-21-12
作者: ys10:
DBx cerdit card 做promo 話psn 買野有5%
最高$200
可惜hk psn 冇咩野好買...
都PROMO左差唔多成個月
仲有得抽獎TIM~
遊戲怪 04:20 PM 07-21-12
今日 再去專門店試玩 pvs 手感好好 個TOUCH SCREEN 好準 ~好吸引我, 可能再玩埋呢代先退出遊戲介
shodanng2 03:07 AM 07-23-12
作者: 遊戲怪:
今日 再去專門店試玩 pvs 手感好好 個TOUCH SCREEN 好準 ~好吸引我, 可能再玩埋呢代先退出遊戲介
溫馨提示:

L,R大粒左好襟左
但右邊4粒掣其實細過PSP冇PSP咁好襟
左右菇都唔算太好手感係有少少冼手

今年PSV game唔算多大作
出機前建議想好買咩game玩先出機
因為真係有人會未揀好想玩咩game就出左機先

黎緊初音有白色機
square-enix 12:44 PM 07-23-12
買機既都等埋TGS, 睇下SONY有無吹水, 話收埋好多大作, 沒果又係無料, 可以轉買第2樣算.
shodanng2 04:47 AM 07-25-12
作者: square-enix:
買機既都等埋TGS, 睇下SONY有無吹水, 話收埋好多大作, 沒果又係無料, 可以轉買第2樣算.
其實最初官方既PSV遊戲天國已經一早講左
大作PSO2
係2013年出...

今年內出到黎緊較吸引既game
我覺得係伊蘇、靈魂獻世同刺客信條
後兩者應該會吸引唔少歐美市場玩家出機

初音我絕對唔當係大作
其實要賣萌既
之前3DS版Q版初音仲萌好多
但如果純當係音樂game黎講
我本人係唔收貨
玩其他音樂game更好玩
PSV初音最大賣點其實只係初音限定白色主機

其實E3幾隻PS3大作都係話2013年出
所以就算下半年PSV再爆有咩新大作
都唔代表係2012年內出到
之前睇過篇新報導
Sony高層自己都話
PSV開發大作係要時間
gingq7 01:42 PM 07-23-12
同埋美版有個隱患就係X同O係調轉
<<<<<

咁歐版機有無呢個問題?
TCS_disable 02:16 PM 07-23-12
作者: gingq7:
同埋美版有個隱患就係X同O係調轉
<<<<<

咁歐版機有無呢個問題?
應該都會
huntress 08:02 PM 07-23-12
有樣野想問各位,如果用PSV玩MH再同PSP版連線,係咪連唔到ga???
高手請指點~謝!
shodanng2 04:51 AM 07-25-12
作者: huntress:
有樣野想問各位,如果用PSV玩MH再同PSP版連線,係咪連唔到ga???
高手請指點~謝!
應該得
但應該要兩隻都係日版MH或美版MH

溫馨提示:

PSV想玩日版MH一定要係PS Store買dl版
唔係所有PSP game都有放dl版上PS Store比PSV可以買黎dl
以香港PS Store為例
MHP2G dl版賣好平
MHP3 dl版價錢就算貴
TCS_disable 04:58 AM 07-25-12
作者: shodanng2:
應該得
實戰經驗: MHP3 係連到線,GT 都無問題
第一 ... 6 46 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 66 106 156  ... 最後

返回主題版面