Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-20-12, 09:55 PM   #1326
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 猩猩~ 查看文章
轉了做日服仲諗住買隻機戰玩下,但貴成咁........
打機預左要使錢(除非你係Hacker),你無呢個覺悟想點
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-12, 10:54 PM   #1327
猩猩~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code0645 6960 2274
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
打機預左要使錢(除非你係Hacker),你無呢個覺悟想點
覺得7百幾銀一隻game貴呻下啫
猩猩~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-12, 02:47 AM   #1328
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
覺得7百幾銀一隻game貴呻下啫
實體買一定六舊之內,有盒有說明書,玩完仲可以借人玩或賣返出去
只不過你買左呢部神機後,碟又唔玩得,又要硬食貴匯率
所以版友你呻下OK冇問題喎
如果硬要話咩覺悟的話,就係你預左買SONY野,只可以同你講聲SORRY LAW~~

舊 06-21-12, 08:04 AM   #1329
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
轉了做日服仲諗住買隻機戰玩下,但貴成咁........
你只能怨你住香港嘛

只是因為日元差價先咁貴

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-12, 09:09 PM   #1330
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
SCEH背水一戰

引用:
晶瑩白PS Vita首賣會 逾HK$4,700禮品 即日起預訂
http://asia.playstation.com/hk/cht/n...sDetail/278500

為慶祝手提遊戲機PlayStation®Vita (PS Vita)新色晶瑩白於6月28日登場,Sony Computer Entertainment Hong Kong Limited(以下簡稱SCEH)將於下週四(28/6)舉行「晶瑩白PS Vita粉絲首賣會」,首賣禮品價值超過港幣HK$4,700元!是次首賣活動,機迷們不用通宵排隊或大汗叠細汗,可安坐家中霸靚位! SCEH將於Facebook作網上登記,限量50個名額,即日起可登入「PlayStation HK」facebook專頁預訂。此外,凡於首賣當日親臨活動現場,每人均可獲精緻PS Vita cup cake乙件!數量有限,送完即止。

(1)首賣會限定禮品(只限首50名網上成功登記)
1. Uncharted 限定版旅行喼
2. PlayStation 8GB USB咭片
3. PS Vita攜帶式充電器
4. GUILLEMOT UNCHARTED PS Vita專用保護殼
5. PlayStation®Network預付咭
6. PS Vita遊戲「Escape Plan」(含下載內容) 下載券

(2) PlayStation®指定合作店^專享禮品
由6月28日起到PlayStation®指定合作店,購買 PS Vita 新色晶瑩白3G/Wi-Fi機種可免費獲贈,數量有限,送完即止。
1. 多樂貓或黑樂貓八達通套
2. PS Vita 座架
3. PlayStation電線夾
4. PS Vita 便條紙 (memo pad)
5.「LittleBigPlanet 」坐墊

(3) 晶瑩白PS Vita (3G/WiFi機種)專享禮品
由6月28日起於任何分店購買 PS Vita 新色晶瑩白3G/Wi-Fi機種,即可免費獲贈。數量有限,送完即止。
1. PS Vita遊戲《Touch My Katamari™》下載版
2. PS Vita遊戲《WipEout™ 2048》下載版
3. PS Vita遊戲《MotorStorm™ RC》下載版
4. 「White Accessory Pack(配件包)」

內含條款詳細請參考網站說明

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-12, 09:16 PM   #1331
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
成個LIST得哩個最有用
PS Vita攜帶式充電器

其他嗰啲垃圾項生你留番自己用啦
如果咁都叫背水一戰的話,項生,你不如正正經經賣機算啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-12, 09:17 PM   #1332
草薙さん
The One

其他都係之前event送剩既賣剩蔗

メモリはプライスレス
舊 06-21-12, 09:25 PM   #1333
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
當香港psv網頁自舊年11月之後都冇update過
就知阿頂生有幾重視.........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-12, 09:26 PM   #1334
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
當香港psv網頁自舊年11月之後都冇update過
就知阿頂生有幾重視.........
旅行家(燦笑
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-12, 11:11 PM   #1335
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
再剩就變福袋。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-12, 11:19 PM   #1336
衰仔包
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
SONY解釋的話
只有光死點先叫唔正常
佢死點都想唔認數~
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 12:18 AM   #1337
wailala19
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
引用:
再咁搞落去部psv好快都變埋賣剩蔗.....
其實....想問好耐....究竟e個項生除咗識搞什麼高清寶寶外...佢對香港機迷有乜貢獻?
我只記得上次死psn,香港差唔多最後先開番...e位人兄就去咗旅行

此篇文章於 06-22-12 12:29 AM 被 wailala19 編輯。
wailala19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 02:34 AM   #1338
dust11

註冊日期: Aug 2010
先唔好講PSV
你見HK PS STORE 有幾正(笑)就知項生有乜貢獻
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 09:06 AM   #1339
tathin

註冊日期: Sep 2002
香港賣game平過日本好多,5千YEN賣到3舊水,都依然大把人揀日本PSN,小弟都幾費解...
而且PSV首發日子比好多地方都早好多啦
你話唔齊game,係,但有d係因為版權問題,有d係因為遊戲開發商唔賣阜
小小一個SCE香港分部可以做D乜?

我唔知呢個項生做過乜
而香港SCE亦係好多地方可以改善
但都唔係一無是處丫
tathin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 09:18 AM   #1340
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: tathin 查看文章
香港賣game平過日本好多,5千YEN賣到3舊水,都依然大把人揀日本PSN,小弟都幾費解...
你話唔齊game,係,但有d係因為版權問題,有d係因為遊戲開發商唔賣阜

我唔知呢個項生做過乜
但都唔係一無是處丫
如果搞唔到不如唔好搞...

日PSN同HK PSN一入去根本係兩回事

舊 06-22-12, 09:21 AM   #1341
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:

我唔知呢個項生做過乜
但都唔係一無是處丫
你已經講出咗原因,所謂「千金難買心頭好,香港代理乜都冇」。
依家要谷銷量當然會做下野,遲D就…

舊 06-22-12, 09:31 AM   #1342
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

我唔知呢個項生做過乜
但都唔係一無是處丫
港服係好物
好多遊戲都好便宜

我也很喜歡這樣

但psv 得一個位

我只玩日系遊戲+中文遊戲

中文遊戲我可以玩實版/照玩番日文版
但港服無日系dlc 就無日系dlc 了
所以要選的話我一定會優先日服

如果psv 有2個帳戶位共存
我大部分野係港服買又點話

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 06-22-12 09:50 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 09:41 AM   #1343
tathin

引用:
作者: pet3 查看文章
港服係好物
好多遊戲都好便宜

我也很喜歡這樣

但psv 得一個位

我只玩日系遊戲+中文遊戲

中文遊戲我可以玩實版/照玩番日文版
但港服無日系dlc 就無日系dlc 了

如果psv 有2個帳戶位共存
我大部分野係港服買又點話
呢個係最大問題
點解轉acct要咁麻煩
舊 06-22-12, 09:44 AM   #1344
tathin

引用:
作者: 忍者 查看文章
如果搞唔到不如唔好搞...

日PSN同HK PSN一入去根本係兩回事
點都要搞架喇...
sony d行貨野普遍都平,有保養
同埋有好多遊戲做中文化
隔離任記直頭好似無視日本以外既亞洲市場咁

即使hkpsn d野有幾唔齊,我覺得香港sce都有存在既價值...
當然,其實好似ps3咁就咩問題都無啦
舊 06-22-12, 01:13 PM   #1345
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
https://twitter.com/nyaaaaath/status/215808097380339712

下週天國2?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 02:09 PM   #1346
神人ではない!新人だ

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
PSV終於要死了…

舊 06-22-12, 03:06 PM   #1347
wailala19
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
PSV終於要死了…
要黎始終要黎....
睇吓今次有幾地獄先...
wailala19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 03:09 PM   #1348
草薙さん
The One

唔係月頭搞都放心d, 幾驚佢將堆P4G, Seed-Battle Destiny, MGS 2&3 HD再宣傳多次

メモリはプライスレス
舊 06-22-12, 03:12 PM   #1349
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
唔係月頭搞都放心d, 幾驚佢將堆P4G, Seed-Battle Destiny, MGS 2&3 HD再宣傳多次
驚佢又係上次堆空頭支票+UMD PASS
公佈完又要唔知等幾耐先出到叫人點買
唔通買部機番黎真係拎去日本賞櫻咩
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 03:13 PM   #1350
神人ではない!新人だ

引用:
點解你認為佢唔會?
大不了講埋初音…大概睇完都係OLD NEWS IS SO...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 06:26 PM

手機版 | APP版