Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-17, 03:23 PM   #151
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
題外話:

講開屈人~我見呢度有人quote人段野, 但段野係佢自己改過~跟本唔係人地講既野都仲有! HAHA
邊度邊度
唔方便講PM 都得
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 03:26 PM   #152
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
反傳統,一人play為主,online係次要
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 03:27 PM   #153
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
兩個"覺得",口講口賠幾利害

屈人唔駛本
我不是說這裏的人啦
只係我身邊有些朋友起碼是這樣...不認同非出係sony機的MH
(其實好玩的話係唔係所謂正傳或出係邊又有乜所謂)

舊 06-13-17, 03:39 PM   #154
gingq7

註冊日期: May 2008
總算有真正的次世代MH, 唔駛再睇格仔
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 03:40 PM   #155
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
邊度邊度
唔方便講PM 都得
pm左你~xd
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 03:42 PM   #156
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
其實做生意...緊係睇錢先,
如果你係Capcom管理層見到Switch個勢咁大,連翻炒嘅XX預約都咁好反應。
那邊廂出家用機版銷量又冇底(有冇留意showcase入面嘅反應),唔出個正傳名都係正常⋯⋯
不過MH有齊家用同手提玩法應該都係大家嘅福氣。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 03:48 PM   #157
Alucard_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: wsx360 查看文章
其實而家所謂既MH正傳玩法
都係因為portable系列(外傳)大賣 先令之後既正傳走呢種風格

如果當初冇出過portable系列
MH系列應該一早發展到MHW咁
我聽過當時個地圖裁到一忽忽只係對機能嘅限制
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 03:49 PM   #158
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
pm左你~xd
[花生MODE]我又要

舊 06-13-17, 03:49 PM   #159
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: ROCAS 查看文章
我不是說這裏的人啦
只係我身邊有些朋友起碼是這樣...不認同非出係sony機的MH
(其實好玩的話係唔係所謂正傳或出係邊又有乜所謂)
其實上FB隨便一個有提MHW的POST都可以見到類似的情況
都係有一堆人話"終於有MH可以玩啦~""等左6年終於有新作""(TAG人)終於有得玩啦"等等
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 03:51 PM   #160
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我又唔覺得NS會出MH "5"
照之前嘅傳聞嚟睇MHW本應叫MH5
而加改叫MHW好可能係因為capcom高層通咗水俾老任,俾老任乍形
Capcom 要食哂兩家茶禮又要唔得失是但一邊,第日NS MH一定會用其他名
到時兩邊都唔叫"5" ,正唔正統就隨你"覺得"
所以大家又可必為一間公司嘅交際手段嘈餐死...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 06-13-17 04:00 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 03:52 PM   #161
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
無縫地圖想做好耐啦,不夠ram,
到左呢代主機終於做到,

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 03:53 PM   #162
david
The One

註冊日期: Mar 2002
[萬能KEY]CRAPCOM無誤[/萬能KEY]

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 04:00 PM   #163
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: N0T51B 查看文章
而加改叫MHW好可能係因為capcom高層通咗水俾老任之後俾老任咋形
Capcom 要食哂兩家茶禮又要唔得失是但一邊,NS MH一定會用其他名
咁就要睇下邊個撩起個火頭先喇

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 04:11 PM   #164
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
有咩好嘈??
why not both??

舊 06-13-17, 04:15 PM   #165
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
OT 一下
我覺得capcom真係天生一副娘娘格
所以真係咪鬼咁上心,費事做咗佢隻兵

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 04:19 PM   #166
Game Master

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
[花生MODE]我又要
PM左~

各位~我講果單野唔係MH呢條THREAD架~純綷見有人講開"屈人"先搭下咀架咋..
舊 06-13-17, 04:21 PM   #167
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: rayho 查看文章
無縫地圖想做好耐啦,不夠ram,
到左呢代主機終於做到,
明明就係日廠一直唔夠料既關係

舊 06-13-17, 04:45 PM   #168
Eking

註冊日期: Feb 2006
無縫地圖呢樣野都係近幾年先做得好, 以前MS曾經出過一隻MMO都係玩無縫地圖, 點知變成貼圖災難....

舊 06-13-17, 04:54 PM   #169
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: N0T51B 查看文章
而加改叫MHW好可能係因為capcom高層通咗水俾老任,俾老任乍形
Capcom 要食哂兩家茶禮又要唔得失是但一邊,第日NS MH一定會用其他名
其實會嘈嘅原因好多時就係啲人淨係識反論,但佢又唔講自己個想法或者理據出嚟
總之你哩句我唔啱聽就反你一下,如果你再嚟就入戰鬥MODE
但從來冇提出理據或者個人想法去支持自己番話

好似我話正傳仲响老任度
你話唔認為會咁我都唔會唔認同,因為大家有大家諗法
你講嘅嘢我都覺得有哩個可能性
始終大家都係推論,CAPCOM會點行冇人知
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 05:07 PM   #170
wong0622
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
Wii U IDwong0622
3DS Friend Code3265 5713 2783
出係 PS4 定 Switch 其實都無所謂,兩部都有 (唔係 Xbox 獨佔就得)

反而擔心隻 Game 格硬涉足歐美風格兩邊唔討好 (我自己就仲未接受到, 個感覺好似龍珠比鬼佬拍成電影咁)

畫面: 類似 Game 嘅 Horizon 靚好多好多,佢似近期隻 Ghost Recon 多D

操作: 無實機影片唔知,但係又飛索又剩,同埋無左隻貓幫手,真係幾大改變。其他潛行同高低跳無咩特別

怪物: 睇 trailer 似 Dino Crisis 嘅恐龍多D,然後再塞MH火龍入去,但最突兀係 Trailer 入面隻恐龍訓低個下D動作好奇怪

號稱係單人玩再可以 online call 幫手,有D古怪? 希望大地圖都可以一齊玩
wong0622 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 05:19 PM   #171
Game Master

講番隻GAME

MHW 同之前CAPCOM隻Dragon Dogma有啲似
舊 06-13-17, 05:22 PM   #172
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
講番隻GAME

MHW 同之前CAPCOM隻Dragon Dogma有啲似
我之前有講~同埋會D似 BIOWARE隻新GAME Anthem, 有冒險又可以同人TEAM

舊 06-13-17, 05:38 PM   #173
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: wong0622 查看文章
號稱係單人玩再可以 online call 幫手,有D古怪? 希望大地圖都可以一齊玩
即係Dragon Dogma咁
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 05:42 PM   #174
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 野良猫 查看文章
即係Dragon Dogma咁
感覺的確似係DRAGON DOGMA ONLINE既廢料重組
係畫面靚D咁

此篇文章於 06-13-17 05:44 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 05:43 PM   #175
子貓物語
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
最怕玩開放世界有人講打隻龍要走鬼死咁遠,又無瞬移或跑速慢問題
子貓物語 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Monster Hunter: World 攻略集會區 安安 攻略及心得交流區 4218 10-29-21 09:36 PM
[NS] Monster Hunter XX Switch版 | 已售 | 心得交流區已開 ryuka 電視遊戲討論版 662 09-04-18 04:00 PM
[3DS] Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售 enishi 手提遊戲機討論版 2183 10-22-15 07:24 AM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
[PSP] Monster Hunter Portable 2nd 已售 Volume 2 古烈特 手提遊戲機討論版 432 04-14-07 11:16 PM

現在的時間是 04:04 PM

手機版 | APP版