Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-10-13, 10:43 PM   #651
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 賈圖 查看文章
早一個月前起fr amazon訂左淨機比人cut左單話唔送hk,依家得返it amazon dayone版最後希望
估唔到又輪到法國玩野....咁你之前fr果邊最後果個訂單狀態係咩? 係咪類似it果度咁係尚未發貨?
依家法國冇晒day one機了, 會唔會最後cut訂後再重check所有訂單先嚟大清洗. 可能it果邊都會咁...
唔抱太大希望

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 10:50 PM   #652
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: 賈圖 查看文章
早一個月前起fr amazon訂左淨機比人cut左單話唔送hk,依家得返it amazon dayone版最後希望
唔係掛 , 幾時CUT你架
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 10:53 PM   #653
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
其實第一水有無非DAYONE EDITION
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 10:54 PM   #654
Hello MiMi
Game Master

IT Amazon 訂左 day one 加 DR3 同 Rome
反正遲早都會買
就買吧

其實最怕DR3 係伏...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 10:56 PM   #655
kakajit
Game Master

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
IT Amazon 訂左 day one 加 DR3 同 Rome
反正遲早都會買
就買吧

我覺得RYSE係伏多過DR3
DR3我諗衰極都係另一隻DR2 , 不過應該唔洗捱LOADING地獄
舊 11-10-13, 11:16 PM   #656
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDHKGATOCHOI
XBox Live GamertagHKGATOCHOI
引用:
作者: taikin0901 查看文章
唔係掛 , 幾時CUT你架

order就早兩個月訂,早幾個星期cut

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
賈圖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 11:17 PM   #657
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
估唔到又輪到法國玩野....咁你之前fr果邊最後果個訂單狀態係咩? 係咪類似it果度咁係尚未發貨?
依家法國冇晒day one機了, 會唔會最後cut訂後再重check所有訂單先嚟大清洗. 可能it果邊都會咁...
唔抱太大希望
無錯係尚未發貨,突然有一日send email話我聽唔送香港

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
舊 11-10-13, 11:29 PM   #658
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: kakajit 查看文章
我覺得RYSE係伏多過DR3
DR3我諗衰極都係另一隻DR2 , 不過應該唔洗捱LOADING地獄
比你咁講完
去睇一睇片
真係窄窄地

加下有d 想cut 單
因為我expect ryse 多過DR3...
舊 11-10-13, 11:42 PM   #659
kakajit
Game Master

引用:
比你咁講完
去睇一睇片
真係窄窄地

加下有d 想cut 單
因為我expect ryse 多過DR3...
畢竟RYSE原本係全KINECT GAME ,
突然要變成真正ACT而又唔翻天覆地咁改可能有D難度

不過呢隻話晒都係次世代 CRYENGINE 之作 ,

其實每次出新機跟game都係睇畫面架啦
舊 11-11-13, 12:54 AM   #660
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
反正遲早都會買
就買吧

DR3暫時評價都係正面
舊 11-11-13, 11:07 PM   #661
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:24 PM   #662
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
[傳聞]英國連鎖店GAME Xbox One and PS4 GAME bundles leaked

http://metro.co.uk/2013/11/11/xbox-o...eaked-4182428/

Details of all the hardware bundles being offered by GAME appear to have been leaked online, although they may only be for pre-orders.

XBOX ONE:

Value Pack – £469.99
  • Xbox One Day One Edition console including either FIFA 14 or Forza Motorsport 5
  • One additional game from a choice of: Ryse: Son of Rome, Forza Motorsport 5, Dead Rising 3, Battlefield 4, Need For Speed: Rivals, FIFA 14, Madden NFL 25 or NBA 2K14

Movie Pack – £499.99
  • Xbox One Day One Edition console including either FIFA 14 or Forza Motorsport 5
  • Two Blu-ray movies from a choice of: Pacific Rim, Wolverine, Despicable Me 2, Alan Partridge: Alpha Papa, Man of Steel, Kick-Ass 2
  • GAMEware Starter Pack, including Play & Charge Kit, HDMI cable and Kinect Wall Mount & Clip

Premium Pack – £509.99
  • One additional game from a choice of: Ryse: Son of Rome, Forza Motorsport 5, Dead Rising 3, Battlefield 4, Need For Speed: Rivals, FIFA 14, Madden NFL 25 or NBA 2K14
  • One Blu-ray movie from a choice of: Pacific Rim, Wolverine, Despicable Me 2, Alan Partridge: Alpha Papa, Man of Steel, Kick-Ass 2
  • 12 Months Xbox Live Gold Membership

Epic Pack – £549.99
  • Three Blu-ray movies from a choice of: Pacific Rim, Wolverine, Despicable Me 2, Alan Partridge: Alpha Papa, Man of Steel, Kick-Ass 2
  • GAMEware Starter Pack, including Play & Charge Kit, HDMI cable and Kinect Wall Mount & Clip

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:53 PM   #663
Hello MiMi
Game Master

首發得番dr3 有興趣
權衡輕重
取消訂單了
舊 11-13-13, 08:33 AM   #664
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 08:47 AM   #665
IDGAF
The One

引用:
作者: kakajit 查看文章
畢竟RYSE原本係全KINECT GAME ,
突然要變成真正ACT而又唔翻天覆地咁改可能有D難度

不過呢隻話晒都係次世代 CRYENGINE 之作 ,

其實每次出新機跟game都係睇畫面架啦

其實都唔知佢咩策略嚟,
原本RYSE同埋Crimson Dragon原定都係XBOX 360的KINECT/XBLA GAME,
好啦安排咗去XBOX One game當係大作谷機都算,
點解反而變返手掣做主導,NEW KINECT做輔助only…

咁點突顯到NEW KINECT係XBOX One必要的基本配備呢?
寧願佢照出係XBOX 360用手掣操作+KINECT版好過…

再出全KINECT操作的XBOX One版好過。

舊 11-13-13, 09:02 AM   #666
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
其實都唔知佢咩策略嚟,
原本RYSE同埋Crimson Dragon原定都係XBOX 360的KINECT/XBLA GAME,
好啦安排咗去XBOX One game當係大作谷機都算,
點解反而變返手掣做主導,NEW KINECT做輔助only…

咁點突顯到NEW KINECT係XBOX One必要的基本配備呢?
寧願佢照出係XBOX 360用手掣操作+KINECT版好過…

再出全KINECT操作的XBOX One版好過。
可能兩代kinect相差好遠,重新做趕唔到首發
舊 11-13-13, 10:43 AM   #667
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
1. kinect cpu已經係motherboard上, 要攞走無咩可能
2. m$方向正確, 主機市場收縮緊, 唔俾啲新野, 唔突破又係死
3. 唔係標準配備, 鼓勵唔到第三廠出kinect game
4. 我不如要佢$399 送埋kinect, 好過出兩種
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 10:52 AM   #668
IDGAF
The One

引用:
作者: Shinjyo 查看文章
1. kinect cpu已經係motherboard上, 要攞走無咩可能
2. m$方向正確, 主機市場收縮緊, 唔俾啲新野, 唔突破又係死
3. 唔係標準配備, 鼓勵唔到第三廠出kinect game
4. 我不如要佢$399 送埋kinect, 好過出兩種
問題係由E3公佈到宜家首發都睇唔到佢真係有心推NEW KINECT,
而KINECT式操作又已經唔係新鮮事,
大部份要玩要試已經係XBOX 360時代體驗咗,
我自己本身有玩開KINECT當然接受到佢把NEW KINECT當基本配備,
而且我都好鐘意呢種操作模式的GAME,
但現實係佢真係因為定價貴咗,趕走咗班淨用手掣打機的玩家。
玩家花錢唔係問題,但目前對應NEW KINECT的專用作品/賣點,
真係少同幾難吸引到人再比錢。

舊 11-13-13, 11:14 AM   #669
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
Kinect2 已經夾左落去好多主機基本功能道. 我都覺得M$要變陣的話, 唔應該係拎走 Kinect2, 而係減價減到同對家差唔多, 令買家覺得多個 Kinect2都無所謂.

首發本來有 Kinect Sports Rivals, 但延左期, 攪到好似有Kinect2都無主打Kinect game去對應咁.
M$可能都明白呢點, 所以出個免費既 Kinect Sports Rivals Preseason (demo?) 頂住先.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 11:15 AM   #670
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
今次kinect2掃描精細度大左好多, 需要距離同空間細左

對我黎講期待度大好多,加上標配, 第三廠要考慮既野少左

唔鍾意佢配kinect2一齊,可以唔買, 銷量唔好, 我相信佢好快減價, 大家開心
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 11:40 AM   #671
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
魔戒前傳?

Middle-earth: Shadow of Mordor
http://gaforum.org/showthread.php?t=234299
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 11:43 AM   #672
IDGAF
The One

引用:
作者: ahleung 查看文章
Kinect2 已經夾左落去好多主機基本功能道. 我都覺得M$要變陣的話, 唔應該係拎走 Kinect2, 而係減價減到同對家差唔多, 令買家覺得多個 Kinect2都無所謂.

首發本來有 Kinect Sports Rivals, 但延左期, 攪到好似有Kinect2都無主打Kinect game去對應咁.
M$可能都明白呢點, 所以出個免費既 Kinect Sports Rivals Preseason (demo?) 頂住先.
我相信佢有心出首發要有 Dance Central果類KINECT式跳舞GAME應該唔難,
睇下Ubi出Just Dance系列的速度就知…

引用:
作者: Shinjyo 查看文章
今次kinect2掃描精細度大左好多, 需要距離同空間細左

對我黎講期待度大好多,加上標配, 第三廠要考慮既野少左

唔鍾意佢配kinect2一齊,可以唔買, 銷量唔好, 我相信佢好快減價, 大家開心
我自己有玩開KINECT,覺得距離TV之間個距離唔係"入屋"最大的障礙,
反而係屋企要有自己大字型張開手腳左右各踏一步果個闊度先係問題,
如果你玩"撲蝶"式的KINECT GAME就會知道問題係邊。
所以希望佢個NEW KINECT可以出多D集中用上半身同埋可以得閒企下坐下玩的GAME。
舊KINECT未精細到感應用手指咁細的動作先出埋D大動作GAME…

此篇文章於 11-14-13 07:23 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 10:08 PM   #673
kakajit
Game Master

有無人收到老美呀馬信UPDATE日子? 好似早左D
舊 11-13-13, 11:03 PM   #674
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
有冇人想去法/意amazon問問客服送唔送貨到香港
好似佢地都受英文email問題的,因為去其他論壇見有大陸玩家問,話確認會寄大陸
http://www.xbox-skyer.com/showthread...96#post3447796
http://www.xbox-skyer.com/showthread...=1#post3447856

此篇文章於 11-13-13 11:14 PM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 11:07 PM   #675
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

大陸都寄香港都有機會

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 02:17 PM

手機版 | APP版