Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-06-14, 06:20 PM   #3076
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: taikin0901 查看文章
原來係咁,不過可能到時行機轉日服都可以DL到啲APP黎用呢 . 好似我而家都可以用美服APP睇戲 , 不過要開VPN先得 , CHING到時點先決定啦 , 用到嘅始終買行機好啲 , 除非有日版情意結就無計啦
由於港版機遲過日版機出,
所以關鍵在於9月3日後,
美版機行日區live有冇新app加同埋海外地區用唔用到!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 07:02 PM   #3077
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
D app同唔用到唔係取決於你住既地方既咩,例:你就算買左美版機,但因為你住香港所以都係睇唔到netflix(除非好似上面咁講用VPN)
當然如果個app本身冇限制IP就冇問題

舊 08-06-14, 07:55 PM   #3078
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: mrk 查看文章
由於港版機遲過日版機出,
所以關鍵在於9月3日後,
美版機行日區live有冇新app加同埋海外地區用唔用到!
我相信APP唔會鎖死要嗰個地區嘅機先裝得 , 如果有而家都已經會用唔到AMAZON INSTANT VIDEO嗰啲 , 但係應該有鎖IP . 就算日版機鎖IP你都係用唔到
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-14, 11:08 AM   #3079
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
我相信APP唔會鎖死要嗰個地區嘅機先裝得 , 如果有而家都已經會用唔到AMAZON INSTANT VIDEO嗰啲 , 但係應該有鎖IP . 就算日版機鎖IP你都係用唔到
依家日版機、日區LIVE賣場、同埋Karaoke@DAM功能都未出,
我唔想估估下,都係等多1個月後睇情況再決定啦!

PS:最怕好似Joysound咁鎖死一定要日版PS3先得!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 08-07-14, 06:50 PM   #3080
mrk

請問HKMS講左今次9.23的港版機首賣日係邊到搞未??

舊 08-07-14, 07:18 PM   #3081
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
請問HKMS講左今次9.23的港版機首賣日係邊到搞未??
等ms hk 公布,

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-14, 09:51 PM   #3082
Hello MiMi
Game Master

Eu xbox one 有digital tuner (未出)
唔知香港會唔會有呢

http://news.xbox.com/2014/08/xbox-one-digital-tv-tuner
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-14, 10:14 PM   #3083
mrk

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
Eu xbox one 有digital tuner (未出)
唔知香港會唔會有呢

http://news.xbox.com/2014/08/xbox-one-digital-tv-tuner
到時要你跟有線台出機先有,你願意嗎??

PS:有得比我MAGIC TV HDMI Output去XBOX ONE已足夠啦!
PS2:話說聽講個優先中文MEUN解禁更新檔,居然會熄左K2的聲控,即係將來正式更新後,係咪都會自動熄左K2的聲控??

此篇文章於 08-07-14 10:19 PM 被 mrk 編輯。
舊 08-07-14, 10:42 PM   #3084
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
唔知香港會唔會有呢

有都唔奇 , 而家香港都少左好多人用機頂盒 , 有呢舊野就可以多人用到個TV功能

引用:
到時要你跟有線台出機先有,你願意嗎??

PS:有得比我MAGIC TV HDMI Output去XBOX ONE已足夠啦!
PS2:話說聽講個優先中文MEUN解禁更新檔,居然會熄左K2的聲控,即係將來正式更新後,係咪都會自動熄左K2的聲控??
嗰舊野純粹FOR用天線收睇數電視用 , 唔係收費電視 , 所以應該唔駛跟有線出掛 .

另外唔係熄左個聲控 , 係而家無國語或廣東語聲控所以用唔到 . 而佢又好似360咁揀左中文就要用返對應嘅語言聲控 , 無得中文介面英文聲控 . 希望正式出時可以彈性揀啦
舊 08-07-14, 10:48 PM   #3085
mrk

引用:
有都唔奇 , 而家香港都少左好多人用機頂盒 , 有呢舊野就可以多人用到個TV功能

嗰舊野純粹FOR用天線收睇數電視用 , 唔係收費電視 , 所以應該唔駛跟有線出掛 .

另外唔係熄左個聲控 , 係而家無國語或廣東語聲控所以用唔到 . 而佢又好似360咁揀左中文就要用返對應嘅語言聲控 , 無得中文介面英文聲控 . 希望正式出時可以彈性揀啦
K1時冇中文聲控,我算數!

PS:依家遲人地美版出,都重係冇中文聲控,XBOX部門搞咩嘢呀!!(到時轉用日文或者英文MEUN算!)

舊 08-07-14, 11:22 PM   #3086
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
K1時冇中文聲控,我算數!

PS:依家遲人地美版出,都重係冇中文聲控,XBOX部門搞咩嘢呀!!(到時轉用日文或者英文MEUN算!)
而家個中文介面係測試未正式出架,日文介面直情有亂碼添,日文聲控有得揀但係無反應
舊 08-09-14, 09:31 AM   #3087
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
引用左我最喜愛既 Rocky 名句, 真係淚牛滿麵

似乎M$都承認自己處於下風?

繼續引用電影對白, 今次來自美式足球電影Friday Night Lights, 都係一D處於下風時激勵士氣既名句.

可以睇到xbox 呢次campaign既message係: 係, 我地輸緊, 但我地唔會放棄

此篇文章於 08-09-14 09:39 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-14, 11:21 PM   #3088
mrk

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
都未有機,"買"住先…

官網左下角可以轉地區,
金會員登入後選US再去賣場搵返隻GAME,
就會發現個定價變返做$0.00,
買咗水機,但用緊香港金會員A/C的戰友就可以下載到呢D GAME,
唔知用呢個方法到時買香港行貨的,可唔可以拎返呢堆金會員XBOX ONE了,
有咪當BONUS囉,
不過宜家做咗呢一個步驟,好過到時知原來都OK先嚟後悔。
我攞唔到美區賣場d Free Game!
明明用緊港區Acc,金會員生效中
用PC開I.E.11,入到XBOX ONE網頁版,入到美區賣場,
只係見到$0.00,但係咁左Buy Now for XBOX ONE之外,
就停左係Loading畫面啦!

PS:會否同本人未出X1機,未用過X1主機登入過港區ACC有冇關係呢??
PS2:會否係同我港區Acc係用緊XXX@yahoo.com.hk申請有關係呢??

此篇文章於 08-09-14 11:24 PM 被 mrk 編輯。
舊 08-10-14, 12:42 AM   #3089
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
我攞唔到美區賣場d Free Game!
明明用緊港區Acc,金會員生效中
用PC開I.E.11,入到XBOX ONE網頁版,入到美區賣場,
只係見到$0.00,但係咁左Buy Now for XBOX ONE之外,
就停左係Loading畫面啦!

PS:會否同本人未出X1機,未用過X1主機登入過港區ACC有冇關係呢??
PS2:會否係同我港區Acc係用緊XXX@yahoo.com.hk申請有關係呢??
試試轉瀏覽器吧
舊 08-10-14, 04:37 AM   #3090
mrk

Arrow

引用:
試試轉瀏覽器吧
這次已經係第2次啦!
第1次係用macbookair上的Safari的!

PS:請問有冇未出機的人兄成功攞到??

舊 08-10-14, 07:40 AM   #3091
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
這次已經係第2次啦!

mac 你試下update silverlight 同用 firefox
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-14, 09:09 AM   #3092
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
這次已經係第2次啦!

我已經幫個連機都未必會買嘅fd都攞定先
舊 08-11-14, 11:44 AM   #3093
Hello MiMi
Game Master

用ipad 可以輕鬆拎free game
好似話遲d smart glass 都可以
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-14, 02:43 PM   #3094
ahleung
The One
Bannnned

收到xbox官方email 提你睇gamescom發佈會, 攪到好似E3咁高調.
舊 08-11-14, 03:09 PM   #3095
mrk

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
mac 你試下update silverlight 同用 firefox
引用:
我已經幫個連機都未必會買嘅fd都攞定先
Thx!!我再試下先!
--------------
請問依家3200港區MS Point入落XBOX LIVE Acc後等於港紙幾多錢??
同埋d舊MS POINT CARD幾時過期呀??

舊 08-11-14, 04:56 PM   #3096
mrk

引用:
用ipad 可以輕鬆拎free game
好似話遲d smart glass 都可以
用iPad2的Safari(iOS7.0.1)都係不停停係Loading畫面!

PS:轉頭試番Mac機先!

舊 08-12-14, 01:05 PM   #3097
ching0606
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
引用:
作者: ahleung 查看文章
收到xbox官方email 提你睇gamescom發佈會, 攪到好似E3咁高調.
3大game show, E3當然係最大, 歐洲既gamescom已經超越左亞洲既TGS, 所以gamescom大搞係好正常, TGS變左半個手機遊戲展, 已經冇以前咁注目
ching0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-14, 01:29 PM   #3098
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: ching0606 查看文章
3大game show, E3當然係最大, 歐洲既gamescom已經超越左亞洲既TGS, 所以gamescom大搞係好正常, TGS變左半個手機遊戲展, 已經冇以前咁注目
前幾年$ony已經好注重gamescom既時候, M$好似放棄狀態咁. 係今年似乎重視度高左. 可能都係新渣fit人新策略.

btw, email 話HK時間今晚8pm直播.
舊 08-12-14, 02:17 PM   #3099
仁魂
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
咁Gamescom都係呢幾年先至出現
莫講M$, 唔少大廠都係近兩年開始重視, 有番d獨家料, 之前有d似香港以前的遊戲展, Show下d E3公布的Game之類
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-14, 02:20 PM   #3100
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
希望今次gamescom有d新野睇,唔想睇返E3 d野....
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 10:17 AM

手機版 | APP版