Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-14, 02:56 AM   #2676
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: izumo 查看文章
如果你當元始天尊同梅龍係解迷game應該會開心d
呢2個都各有不含課金寵解法
由手機版發出
我特登練滿隻水天尊變成板水珠去解決
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 08:36 AM   #2677
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: leo1988 查看文章
其實係唔係我個人價值觀有問題呢?

我覺得用程式修改vpn打2個地獄關,取得2隻人面鳥同機關騎士係一個唔正當既行為,等同外掛

我寄信去官方,結果俾巴哈班人話我係酸民,妒忌,人生攻擊我

多人鑽漏洞,獲得左好處就合理化左件事?

利用遊戲以外既程式幫助取得更多遊戲物品(雖然官方無表態),我覺得係外掛,投訴係應該

唔通係我個人既事非價值觀有問題?
巴哈仔D諗野方法 你明白就大鑊
之前夠話過主角個技同 隨機3屬盾/COM法印轉係BUG 佢地會叫你唔好帶主角
睇下笑下咪算 同佢地認真討論晒自己時間啦
以上不單係神魔版 係應用於所有GAME!
黑橘係台灣茁壯成長左咁多年 唔係冇道理

VPN果度 成功例子好少 因為有時間鎖機制
你係72果度捕開蛋 打完隻日狼再轉番來梅龍就易
係迪迪尼轉去打日狼就好難

引用:
我特登練滿隻水天尊變成板水珠去解決
放隻水寵落去打木屬為主的關卡咁激?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 10:46 AM   #2678
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
落隻4覺雞/4覺狗咪自動即克解5粒囉
變晒問號其實你仲可以知水/火珠位置既, 不過光暗回木無解之嘛
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 10:58 AM   #2679
izumo

引用:
作者: kimtch 查看文章
落隻4覺雞/4覺狗咪自動即克解5粒囉
變晒問號其實你仲可以知水/火珠位置既, 不過光暗回木無解之嘛
解法其實好多 有人cap圖再係電腦打番出來計埋path添 但我都係樹一下算
由手機版發出
舊 06-05-14, 11:22 AM   #2680
kimtch

引用:
解法其實好多 有人cap圖再係電腦打番出來計埋path添 但我都係樹一下算
由手機版發出
我係指如果唔用d特殊寵..
舊 06-05-14, 11:37 AM   #2681
izumo

引用:
我係指如果唔用d特殊寵..
主角推3排
由手機版發出
舊 06-05-14, 12:29 PM   #2682
hidelemon
Insane Gamer
緣份是甚麼

註冊日期: Dec 2010
呢幾日2-5體半,日日打2-5
皇后先技8
成隊練技怪先技7,等昇到技8餵比皇后,補返幾隻鳥算

(⊙ Θ ⊙)つ││

三國志大戰3代卡盒春華周姬文姬王異80@1,4個要曬就300
hidelemon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 01:19 PM   #2683
leo1988

引用:
巴哈仔D諗野方法 你明白就大鑊
之前夠話過主角個技同 隨機3屬盾/COM法印轉係BUG 佢地會叫你唔好帶主角
睇下笑下咪算 同佢地認真討論晒自己時間啦
以上不單係神魔版 係應用於所有GAME!
黑橘係台灣茁壯成長左咁多年 唔係冇道理

VPN果度 成功例子好少 因為有時間鎖機制
你係72果度捕開蛋 打完隻日狼再轉番來梅龍就易
係迪迪尼轉去打日狼就好難

放隻水寵落去打木屬為主的關卡咁激?
最慘唔係某幾個人既想法,而係大部分人都係咁,討論親都同你講''不爽不要玩'',''你是酸民喔?'',''有本事自己做一隻神魔不要放屁''等等
而唔係用理由去反駁你
而且有一班人唔知點解凡事都幫mh護航,有人要求改善遊戲既地方就會對佢地講以上既說話,
巴哈有理性既人真係好少

本身用水隊
水北歐+奧丁+雙魚+天尊+水巫
朋友副隊長用虎克船長,變左無視屬性,解決左屬性問題

食左1石

此篇文章於 06-05-14 01:33 PM 被 leo1988 編輯。
舊 06-05-14, 01:56 PM   #2684
running man

註冊日期: Apr 2013
引用:
最慘唔係某幾個人既想法,而係大部分人都係咁,討論親都同你講''不爽不要玩'',''你是酸民喔?'',''有本事自己做一隻神魔不要放屁''等等
而唔係用理由去反駁你
而且有一班人唔知點解凡事都幫mh護航,有人要求改善遊戲既地方就會對佢地講以上既說話,
巴哈有理性既人真係好少

本身用水隊
水北歐+奧丁+雙魚+天尊+水巫
朋友副隊長用虎克船長,變左無視屬性,解決左屬性問題

食左1石
死忠派, 你懂的

vpn跨區問題, 其實mh 應該考慮到的, 時限search 你vpn 都係一個限制阻你自由跳

yesterday, 我用an機 嘗試跳區, 都卡住係入game畫面入唔到去

最後放棄打日狼, 取消vpn 入得番去敵視你

玩得耐....費事練等練技, 唔夠打先再算, 到依家昨天送體都未用
running man 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 02:08 PM   #2685
running man

引用:
咁樣好事來
呢條龍雖然作用唔大
但係關卡設計我覺得係僅次於4封王的佳作

用番當年萬魔d人嘈佢加隻暗遊
你磨隊係0石 但果關你開得24個鐘
俾盡你唔訓 去廁所都係咁磨 一個鐘一隻走唔甩
24隻又唔會夠爆技

最後咪又係要死死氣開個後門 俾你三月兔壓血快刷
與其咁樣得個搞字

不如
一開始就俾條後路磨隊 但係磨你個零2粒鐘先得一隻

想快刷就請自備key寵

咪以為咁樣收唔到石 要你磨信幾2個鐘 candy crush 0失誤 都唔係冇難度
再者一失手死左 又唔想浪費掉左落去d時間 食石啦
磨到消滅意志

無義之路 水遊樹王, 解放朱雀, 光蛋, 白虎, 解木妹

r19 用完所有技, 卡心就咁比 暗妹 ko, 磨左半粒鐘都眼訓
舊 06-05-14, 02:40 PM   #2686
leo1988

引用:
作者: running man 查看文章
磨到消滅意志

無義之路 水遊樹王, 解放朱雀, 光蛋, 白虎, 解木妹

r19 用完所有技, 卡心就咁比 暗妹 ko, 磨左半粒鐘都眼訓
暴力隊打關如果輸左都還好,起碼時間上損失唔多
磨隊如一果失手,就浪費左半個鐘到一個鐘,真係好打擊人架,玩磨隊反而會好緊張

打無義之路好在我有解放光妹,呂布同巨蟹,唔使擔心卡心問題
舊 06-05-14, 03:11 PM   #2687
izumo

引用:
而唔係用理由去反駁你
巴哈有理性既人真係好少
人情味
舊 06-05-14, 06:45 PM   #2688
leo1988

http://forum.gamer.com.tw/C.php?page...34468&subbsn=0

巴哈個風氣根本有問題,投機取巧都可以變成正當事,對投機取巧反感既人反而成為左怪胎

相比之下,香港高登都正常好多

此篇文章於 06-05-14 06:47 PM 被 leo1988 編輯。
舊 06-05-14, 07:41 PM   #2689
izumo

引用:
http://forum.gamer.com.tw/C.php?page...34468&subbsn=0

巴哈個風氣根本有問題,投機取巧都可以變成正當事,對投機取巧反感既人反而成為左怪胎

相比之下,香港高登都正常好多
香港冇邊幾個咁有HEART 做呢樣野姐
如果 簡單地換個IP/FAKE GPS就拎到高登一樣出晒教學

MH已經叫做盡左力去防止人拎2隻雞
但係小貓3 4隻一日伏左係72 見到轉番 可以拎多隻雞先轉
跨區其唔係靠開地獄級呢24個鐘包生仔
你基本上要準備一部長掛VPN的TABLET 去掛住隻神魔
UNTIL 佢中左時間鎖 個判定點先可以轉做72
高登班友 : 痴線!

咁佢地咪覺得全世界都拎1隻 佢拎到2隻練多你1技好似好威 好值得晒命
台仔D野 係咁嫁啦 人地玩左十幾廿年黑橘 又唔怪得佢地
舊 06-06-14, 09:57 AM   #2690
running man

6/9(一) 00:01 6/18 (三) 23:59 第一彈:每天登入魔法石
期間登入,每天可得魔法石 1 粒,共可獲 10 粒

6/19(四) 00:01 6/20 (五) 23:59 第二彈:每天登入金幣
期間登入,每天可得金幣 200,000,共金幣 400,000

6/9(一) 00:01 6/15 (日) 23:59 第三彈:儲值送好禮
活動期間首次單筆儲值魔法石 1 粒或以上( 不論之前是
否曾儲值),可額外獲得瘋頭 1 隻及萬年靈魂石 3 隻 (
屬性隨機),每位召喚師最多只會得到一次。

6/9(一) 00:01 6/15 (日) 23:59 第四彈:公會任務『繁星之軌跡 ‧ 上』
詳情將於稍後公佈。

6/9(一) 00:01 6/15 (日) 23:59 第五彈:「黃道十二宮 – 上篇」 關卡碎片掉落率提升
活動期間所有「黃道十二宮 – 上篇」的關卡
碎片掉落率提升,是收集碎片的好機會!

6月11日 (三) 00:01 ~ 23:59 第六彈:《神魔之塔》上架 500 天送好禮
召喚師於活動當天首次使用「魔法石封印」進行抽卡,
將會獲得額外一次抽卡機會,而「奇幻封印」及「所羅
門封印」不包括在內。每位召喚師可獲得好禮一次!

6/18 (三) 00:01 ~ 23:59
第七彈:地獄級關卡『蒼穹驚雷』
雷鳴轟動,神界霸主震懾神魔大地!
*一日限定關卡,進入關卡條件為已完成
任何 2 個或以上「黃道十二宮上篇」的 Extra 關卡。

第八彈:致勝的泉源
當天登入可獲得體力回復劑 1 支(必須於當天使用)。

6/19 (四) 13:01 ~ 23:59
第九彈:魔法石封印卡活動『輝煌的奧林匹斯山』
魔法石封印卡獲得希臘神系列召喚獸機率 200% 提升

提高門檻打地獄? 新入場肯投石都未必有得打 haha

主打a/c, 一隻希臘都無, 係咪暗示黎緊buff 希寵? 倍攻時代, 希神可以點發圍?

此篇文章於 06-06-14 10:07 AM 被 running man 編輯。
舊 06-06-14, 11:33 AM   #2691
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
請問「所羅門封印」係咩黎?
另外,想問一問咩叫「Buff」?爬過文但真係睇唔明。
Thanks a lot!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-14, 11:36 AM   #2692
kimtch

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
請問「所羅門封印」係咩黎?
另外,想問一問咩叫「Buff」?爬過文但真係睇唔明。
Thanks a lot!
所羅門果堆就係同敵視你同技能但第2張圖既版本..
因為除左港台澳地區, 佢冇買到敵視你版權

BUFF就係指增福
舊 06-06-14, 11:38 AM   #2693
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
所羅門果堆就係同敵視你同技能但第2張圖既版本..
因為除左港台澳地區, 佢冇買到敵視你版權
BUFF就係指增福
但係我只見到「奇幻封印」既?

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-14, 11:54 AM   #2694
izumo

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
但係我只見到「奇幻封印」既?
因為你係香港
由手機版發出
舊 06-06-14, 05:59 PM   #2695
izumo

凝煉之印 ‧ 水
1 回合內,所有掉落的水符石必定相連;同時,如果敵人身上有水屬印記,水屬性傷害加乘提升至最大

希隊大buff 了
由手機版發出
舊 06-06-14, 06:00 PM   #2696
kimtch

引用:
凝煉之印 ‧ 水
1 回合內,所有掉落的水符石必定相連;同時,如果敵人身上有水屬印記,水屬性傷害加乘提升至最大

希隊大buff 了
由手機版發出
姐係入BOSS打一波咁大把.
舊 06-06-14, 06:16 PM   #2697
izumo

引用:
一向都係嫁啦
隊長技等解放再執
由手機版發出
舊 06-06-14, 08:37 PM   #2698
freemanl

註冊日期: Oct 2004
引用:
水希+三清祖師x2+水主+水巫+水希 可以穩穩破千萬

其他希神睇落真係無用, 或者台仔大聲D, 可以迫MH改短CD...

此篇文章於 06-06-14 08:47 PM 被 freemanl 編輯。
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-14, 10:14 PM   #2699
leo1988

引用:
作者: freemanl 查看文章

其他希神睇落真係無用, 或者台仔大聲D, 可以迫MH改短CD...
聽講18號地獄級有機會係希臘主神宙斯

我隻水希復活有望啦

自從費雷可以配合奧丁,再加埋有水狂魔之後,我都收埋左隻波賽冬好耐

我有隻技9滿等三清,
仲有5隻技1三清

希望之後可以組隊唔會輸俾北歐狂魔既水希隊啦

此篇文章於 06-06-14 10:16 PM 被 leo1988 編輯。
舊 06-06-14, 10:21 PM   #2700
izumo

引用:
聽講18號地獄級有機會係希臘主神宙斯

我隻水希復活有望啦

自從費雷可以配合奧丁,再加埋有水狂魔之後,我都收埋左隻波賽冬好耐

我有隻技9滿等三清,
仲有5隻技1三清

希望之後可以組隊唔會輸俾北歐狂魔既水希隊啦
我成日想試下搵隻水希來打回血攻擊關卡 但係又偏偏搵唔到人掛

引用:
作者: freemanl 查看文章

火有火巫 光有庫伊拉

此篇文章於 06-06-14 10:25 PM 被 izumo 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:26 PM

手機版 | APP版