Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-12-10, 02:26 AM   #251
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
加油全勝姿態捧杯啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 03:23 AM   #252
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
上半場收貨,越踼越唔俾西班牙上腳,已經做到哂戰術所需,侬嫁欠個機會去把握得到入波

下半場荷蘭橙繼續GO GO GO!!!!!!!!!!!!

舊 07-12-10, 05:07 AM   #253
鳳熾魂
紅蓮の焔神

輸左真係太多牌

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 07-12-10, 05:10 AM   #254
無賴男
復仇勇者

多牌到挫得DEE
頂到LAST3分鐘先頂唔住SO SAD....
但雖敗猶榮LA

舊 07-12-10, 05:11 AM   #255
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 無賴男 查看文章
多牌到挫得DEE
頂到LAST3分鐘先頂唔住SO SAD....
但雖敗猶榮LA
聽日一齊食八爪魚
今場之後我決定以後都支持荷蘭

舊 07-12-10, 05:16 AM   #256
無賴男
復仇勇者

引用:
作者: Castor 查看文章
聽日一齊食八爪魚
今場之後我決定以後都支持荷蘭
好,唔肥肉唔食TIM

除了荷蘭 德國都好好嫁

舊 07-12-10, 05:41 AM   #257
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

加時開始~已經見到佢地唔夠力氣踢架啦~+上踢少件~甩漏出晒黎~輸都無話可說~佢地個個都盡力架啦~\
今屆攞唔到~又唔知要等幾多年啦~\
好想喊~\

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散

此篇文章於 07-12-10 06:25 AM 被 (=v=)b 編輯。
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 06:50 AM   #258
雙星
GAF足球隊15號

PSN  IDx2star
XBox Live Gamertagx2star
好失望
陣間要去食章魚小丸子
洛賓2球單刀吾入
下半場加時罰球射中法比又冇角球
轉頭比人入埋

雙星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 06:52 AM   #259
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
加時開始~已經見到佢地唔夠力氣踢架啦~+上踢少件~甩漏出晒黎~輸都無話可說~佢地個個都盡力架啦~\
今屆攞唔到~又唔知要等幾多年啦~\
好想喊~\
呢班主力下次都仲係2字尾姐
大把機會
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 06:54 AM   #260
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 雙星 查看文章
好失望
陣間要去食章魚小丸子
洛賓2球單刀吾入
下半場加時罰球射中法比又冇角球
轉頭比人入埋
打到115分鐘~我重相信荷蘭可以贏架~\

舊 07-12-10, 06:58 AM   #261
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: POKA 查看文章
呢班主力下次都仲係2字尾姐
大把機會
唔係2字尾呀~係3字頭啦~4年後~神奇4俠~最細都30歲啦~\
2012歐國杯~係最後機會啦~\

舊 07-12-10, 07:01 AM   #262
雙星
GAF足球隊15號

引用:
打到115分鐘~我重相信荷蘭可以贏架~\
我都相信
希汀加紅牌出場個下
佢場都重肯繼續進攻
2年後歐國杯再來過啦

舊 07-12-10, 07:07 AM   #263
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 雙星 查看文章
我都相信
希汀加紅牌出場個下
佢場都重肯繼續進攻
2年後歐國杯再來過啦
事實上~以咁既後防人腳~守到咁耐已經好出色~2/3/4/5都踢出120%以上實力~\
對方~就算後備~馬真拿/艾比奧爾/艾比路亞~都不下我方正選~
我要喊啦~嗚嗚~
  <>
  大

此篇文章於 07-12-10 07:18 AM 被 (=v=)b 編輯。
舊 07-12-10, 07:24 AM   #264
POKA
Banned

引用:
唔係2字尾呀~係3字頭啦~4年後~神奇4俠~最細都30歲啦~\
2012歐國杯~係最後機會啦~\
30出頭仲有得威喎
你睇下科蘭個d
舊 07-12-10, 07:28 AM   #265
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: POKA 查看文章
30出頭仲有得威喎
你睇下科蘭個d
事實上~又有幾多個科蘭呀~
新一代~德倫特/艾利亞/艾費利~之外~我數唔到其他有實力既人啦~

舊 07-12-10, 07:31 AM   #266
POKA
Banned

引用:
事實上~又有幾多個科蘭呀~
新一代~德倫特/艾利亞/艾費利~之外~我數唔到其他有實力既人啦~
輸左比巴塞
舊 07-12-10, 07:54 AM   #267
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

雲佩斯-仍然無態~成場波有1/2腳做2傳~做得唔錯~其他時間隱形~
洛賓-多次製造埋門~但係始終爭一腳~
史奈達-不過不失~礙於西班牙強大既中場線~發揮唔到佢最大既功用~
雲達華冶-希汀加出場後~變做單防中~其實唔稱職~失個球~佢都有唔少責任~走甩拿華斯~擋費托傳球撻Q~追恩尼斯達射門又唔夠快~不過都好清楚佢盡晒力~始終唔係TOP FIT~防守/速度/無右腳都係佢既弱點~(愛之深~恨之切~ )
古冶-全場勤力跑動~最抵錫就係佢~
艾利亞-可能係驚左西班牙/唔夠經驗~踢得唔夠放~戰戰兢兢咁~
雲邦美-初段攞左黃牌之後~D近乎犯規既動作收歛左~比西班牙踢鬆晒~
迪莊-全場多次截停對方既傳送/突破~做得好好~加時明顯唔夠氣~無奈地換下~
雲達維爾-防守做得好好~亦都為卡迪維拿做左唔少麻煩~
希汀加-比賽既轉捩點~2黃1紅罰下~做左好多少動作~阻礙對方射門~
馬菲遜-荷蘭現役最好既中堅~防守無乜失誤~輸個球都唔關佢事~
雲邦荷斯-左後衛到中堅完全包辦~多次包返中堅失左既位~不過面對拿華斯~老氣完全畢現~如果佢夠氣踢埋加時~戰果可能會改寫~
保夫-除左波撞頭妙回傳之外~都唔知講乜好~
史基倫堡-全場表現~水準之上~失個球~如果有出迎~可能可以救到~

舊 07-12-10, 09:58 AM   #268
無賴男
復仇勇者

引用:
雲佩斯-仍然無態~成場波有1/2腳做2傳~做得唔錯~其他時間隱形~
洛賓-多次製造埋門~但係始終爭一腳~
史奈達-不過不失~礙於西班牙強大既中場線~發揮唔到佢最大既功用~
雲達華冶-希汀加出場後~變做單防中~其實唔稱職~失個球~佢都有唔少責任~走甩拿華斯~擋費托傳球撻Q~追恩尼斯達射門又唔夠快~不過都好清楚佢盡晒力~始終唔係TOP FIT~防守/速度/無右腳都係佢既弱點~(愛之深~恨之切~ )
古冶-全場勤力跑動~最抵錫就係佢~
艾利亞-可能係驚左西班牙/唔夠經驗~踢得唔夠放~戰戰兢兢咁~
雲邦美-初段攞左黃牌之後~D近乎犯規既動作收歛左~比西班牙踢鬆晒~
迪莊-全場多次截停對方既傳送/突破~做得好好~加時明顯唔夠氣~無奈地換下~
雲達維爾-防守做得好好~亦都為卡迪維拿做左唔少麻煩~
希汀加-比賽既轉捩點~2黃1紅罰下~做左好多少動作~阻礙對方射門~
馬菲遜-荷蘭現役最好既中堅~防守無乜失誤~輸個球都唔關佢事~
雲邦荷斯-左後衛到中堅完全包辦~多次包返中堅失左既位~不過面對拿華斯~老氣完全畢現~如果佢夠氣踢埋加時~戰果可能會改寫~
保夫-除左波撞頭妙回傳之外~都唔知講乜好~
史基倫堡-全場表現~水準之上~失個球~如果有出迎~可能可以救到~
大家都係荷蘭fans, 你所打o既野我都明/好贊同,完場之後我都有d眼濕濕, 不過....荷蘭要為2年振作企返起身...歐國杯再來挑戰過佢地,荷蘭精神 屢敗屢戰 GOGOGO

舊 07-12-10, 10:03 AM   #269
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 無賴男 查看文章
大家都係荷蘭fans, 你所打o既野我都明/好贊同,完場之後我都有d眼濕濕, 不過....荷蘭要為2年振作企返起身...歐國杯再來挑戰過佢地,荷蘭精神 屢敗屢戰 GOGOGO
雖然之前都無預佢走到決賽~但係再次做2奶~完場還是淚溜滿面~

舊 07-12-10, 10:11 AM   #270
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
今場防守紀律再次提升,可惜矛過頭導致成為輸波伏線

(查實韋比都唔算手緊,所以唔明雲馬維克講果D野有冇用大腦諗先講)

最後,都係要講E隊唔係我所認識、喜歡的荷蘭隊,就算贏到冠軍,都係因功利主義而產生的足球

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 11:02 AM   #271
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
告魯夫讚揚迪保斯基打造出有凝聚力的西班牙隊

全能足球代表人物荷蘭名宿告魯夫,讚揚西班牙教練迪保斯基,將以巴塞羅那及皇家馬德里球員佔過半數的國家隊,打造成一支有凝聚力的球隊,又說在西班牙隊中,見到自己大部份的影子,但在荷蘭隊就看不到。

荷蘭為慶祝國家隊打入世界盃決賽,將一架電車漆上橙色,在首都阿姆斯特丹市內行走。國防部已宣佈,當國家隊職球員星期一乘坐飛機返國,進入荷蘭領空後,會派出兩架F-16戰機護航,其中一架的機身已塗上橙色。

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 11:09 AM   #272
鳳熾魂
紅蓮の焔神

RVP都唔算隱形啦都見佢幾次靠左搵波踢, 幾次空哂無人睇揮哂手都唔交俾佢

舊 07-12-10, 12:45 PM   #273
雙星
GAF足球隊15號

今屆打得最好既球員一定係古治
走上走落,打翼真係浪費晒佢
不如好似小豬咁轉打防中,肯定有驚喜

舊 07-12-10, 02:24 PM   #274
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
其實琴晚見到荷蘭都幾慘...換人都一定係出果幾個,冇選擇...不過馬後炮既話,我唔會出艾利亞,寧願出獵人響中間,vps拉去右面等對面後防亂一亂,順便分開佢同洛賓
同埋我會防中換防中唔會出vdv,個個單打獨鬥,出佢根本冇用
最後更加唔會收起雲邦賀斯,爭個一陣...咪玩啦頂埋佢,就算最後射12碼,我都信佢唔信巴斯菲特啦大佬一出黎比人射龜爭d烏龍即係醒一醒,我而家都仲覺得入波果球,佢響度既話會包到

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 02:53 PM   #275
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 祖羅.祖班納 查看文章
其實琴晚見到荷蘭都幾慘...換人都一定係出果幾個,冇選擇...不過馬後炮既話,我唔會出艾利亞,寧願出獵人響中間,vps拉去右面等對面後防亂一亂,順便分開佢同洛賓
同埋我會防中換防中唔會出vdv,個個單打獨鬥,出佢根本冇用
最後更加唔會收起雲邦賀斯,爭個一陣...咪玩啦頂埋佢,就算最後射12碼,我都信佢唔信巴斯菲特啦大佬一出黎比人射龜爭d烏龍即係醒一醒,我而家都仲覺得入波果球,佢響度既話會包到
RVP應該係要靠左先得洛賓好似係打右
我都唔明點解換雲邦賀斯走,佢真係打得好好

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
北斗無双│PS3 北斗無双International 発売中、3990円 草薙さん 電視遊戲討論版 976 08-14-12 12:13 PM
[多機種] ★★ Dante's Inferno ★★ 但丁的地獄之旅 ★★★★★★ 白金攻略討論區 ★★★★★★ DLC updated ㊣ yKS 攻略及心得交流區 232 06-07-10 12:16 PM
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
[ATV] 十 六 不 搭 喜 趣 來 IamO Neo Entertainment TREND 41 01-29-08 08:45 PM

現在的時間是 02:06 AM

手機版 | APP版