Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-14-12, 03:41 PM   #2426
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: mrk 查看文章
昨日好景話有美版COD:OP2番貨,
今日都係忍唔到手出左美版黑機,
美版黑機 + CODOP2 + HORI光面貼 + $500訂金=$3780
BO2 我都想買 但已經有兩個版本 (PC+PS3)
但我好有可能會出手, 只因呢個系列太正 (單機限定, MP 廢的)

試完個control ok 話聲我知, 飛出去買
Hello MiMi 目前離線  
舊 12-14-12, 03:47 PM   #2427
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: keijoey 查看文章
唔受歡迎 =/= 被人討厭
如果你好似某正日神一樣追求呢種互動既話, 咁的確無可奈何

冇人會無啦啦走去討厭一個人
你自己出post有冇留意內容? 有冇注意真確性? 有冇理過其他人感受? 立場有冇過份遍狹?

唔好咩都瀨落靠山, 你咁講對其他正常討論但係冇被ban既人唔公平
如果呢度係一個有靠山先有得參與討論既forum, 就唔會咁多人入黎
我自己都試過因為無聊事俾人ban, 咁又點? 入鄉隨俗啦。
由手機版發出
入鄉隨俗
但D俗例只係對部份人先有效
ban我個人可以犯同我一樣既野但無事
要靠山既講法都唔係得我一個咁想

我轉貼我收到既pm 1:

見到你咁用心分享,但結果要咁樣俾人圍,本人深表同情

呢度就係咁架喇,好鐘意玩小圈子,只要你得罪/唔順佢地其中一個,你馬上就會俾人圍,尤其係唔好同D老會員嘈呀,因為佢地十個九個有版主照住,就算係老會員唔o岩,版主一樣會幫佢地撐!呢個forum仲有好多黑暗野架,所以要小心小心,得罪左唔應該得罪既人/店鋪就大獲

我轉貼我收到既pm 2:

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=151
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=152
我建議你唔好再喺forum上面同其他人拗喇.
更加比借口佢BAN你.

你不如cap定圖.
SEND 上面money自己都連post既link
PM比TVGAME版主neo2046同rabbidas大版主佢地定奪同評理仲好

個PM睇完好delete喇.
A.MOD可以check PM的.

p.s.
我之前一直唔貼pm既內容
係因為我覺得無謂影響個兩個會員有機會比人ban
shodanng2 目前離線  
舊 12-14-12, 03:50 PM   #2428
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
2選1

2隻都未玩過, 忍龍同無雙大蛇,邊隻好d?

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線  
舊 12-14-12, 03:51 PM   #2429
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
2選1

2隻都未玩過, 忍龍同無雙大蛇,邊隻好d?
vs

如果玩後者, 你又有其他主機, 建議你玩其他主機版本 (因為基本上係直 port)
如果係前者, 可以一戰

仲有一點, 打大蛇2你要有長期作戰既考慮
拎齊人, 升lv, 第四武 等等都好磨時間
用個 wii pad 我怕你打到手痛
舊 12-14-12, 04:03 PM   #2430
kenchan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
昨日好景話有美版COD:OP2番貨,
今日都係忍唔到手出左美版黑機,
美版黑機 + CODOP2 + HORI光面貼 + $500訂金=$3780

P.S.:面對個價死都唔跌,唯有分開2次比錢,個心都冇咁肉痛。
$3,780 勁靚價啦. 但$500已包嗎? 或是$3780+$500 = 4,280?
kenchan 目前離線  
舊 12-14-12, 04:06 PM   #2431
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: kenchan 查看文章
整體隻game 真係同之前 xbox360 及 ps3 改善/變極多, 尤其個系統同操作, 個人感覺似變回Ninja Gaiden 2 那種爽快, 呢隻先係真正 Ninja Gaiden 3, 如果係Ninja Gaiden fans 或者之前對Ninja Gaiden 3 失望嘅人, 我可以話比你地聽, Ninja Gaiden 返來喇!! 我自己會比 80 + fans 10 = 90/100
但最衰係又有新消息話會再出過另一隻加強版番去PS3/360到,
加上日版個價好貴,而美版係香港又周圍都唔見有返貨,
所以如果唔係NG Fans嘅話,等多一排啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 12-14-12, 04:09 PM   #2432
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: sugihara 查看文章
即係呢
明明成條thread講緊某隻game,或者呢度講緊wiiu既時候
果句咩果部機勁過呢部機,我一碌就過左都直頭無留意到有人講過
點知隔一陣會出左一大篇野又數據呀又測試呀咁
講多一句又輪住黎,想點呀?講講下機戰都要見到呢d野,你地唔覺煩我地覺呀

由以前0既「玩game唔係玩畫面,機能勁都無用」
到而家「我部機機能勁過你好威威呀」
一d進步都無
講緊邊d人自己心照啦
唔係「我部機機能勁過你好威威呀」
係「我部機機能宜家追到你之餘仲要發熱少過你」

其實部機熱唔熱我真係唔太理,我又唔係要坐上部機度
最多都係要留多D位走空氣

舊 12-14-12, 04:12 PM   #2433
Hello MiMi
Game Master

引用:
但最衰係又有新消息話會再出過另一隻加強版番去PS3/360到,
加上日版個價好貴,而美版係香港又周圍都唔見有返貨,
所以如果唔係NG Fans嘅話,等多一排啦!
你要知道 Tecmo 前面有個 Hori...
所以你話逆移植番去 ps3 / 360 , 點會無可能?

引用:
作者: 忍者 查看文章
唔係「我部機機能勁過你好威威呀」
係「我部機機能宜家追到你之餘仲要發熱少過你」

其實部機熱唔熱我真係唔太理,我又唔係要坐上部機度
最多都係要留多D位走空氣
洗腦技巧者
由 3ds 開始佢已經咁踩 psv
又話uncharted, resistance 貼圖差, 貼晒圖話 RE:R 點靚點靚
你都預左佢 wii U 會二度發功啦

不過, 人地都告別樂壇, 咪算囉

此篇文章於 12-14-12 04:15 PM 被 Hello MiMi 編輯。
舊 12-14-12, 04:13 PM   #2434
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: shodanng2 查看文章
入鄉隨俗
但D俗例只係對部份人先有效
ban我個人可以犯同我一樣既野但無事
要靠山既講法都唔係得我一個咁想

我轉貼我收到既pm 1:

見到你咁用心分享,但結果要咁樣俾人圍,本人深表同情

呢度就係咁架喇,好鐘意玩小圈子,只要你得罪/唔順佢地其中一個,你馬上就會俾人圍,尤其係唔好同D老會員嘈呀,因為佢地十個九個有版主照住,就算係老會員唔o岩,版主一樣會幫佢地撐!呢個forum仲有好多黑暗野架,所以要小心小心,得罪左唔應該得罪既人/店鋪就大獲

我轉貼我收到既pm 2:

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=151
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=152
我建議你唔好再喺forum上面同其他人拗喇.
更加比借口佢BAN你.

你不如cap定圖.
SEND 上面money自己都連post既link
PM比TVGAME版主neo2046同rabbidas大版主佢地定奪同評理仲好

個PM睇完好delete喇.
A.MOD可以check PM的.

p.s.
我之前一直唔貼pm既內容
係因為我覺得無謂影響個兩個會員有機會比人ban
唔好搞笑啦
任飯如MO我都好少見佢俾人BAN

我O係度玩左十年都冇俾人BAN過唔係我有人照,係望住個規舉講野
畢竟淆底可保一世平安呀
講還講,唔好講講下EQ低下就指住人地個名黎叫人收工返屋企
基本上都唔會出事

舊 12-14-12, 04:15 PM   #2435
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: kenchan 查看文章
$3,780 勁靚價啦. 但$500已包嗎? 或是$3780+$500 = 4,280?
Sorry,打錯個「減」字,
正確係 美版黑機 + CODOP2 + HORI光面貼 $500訂金=$3780

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 12-14-12, 04:22 PM   #2436
DQGUNDAM

Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
Sorry,打錯個「減」字,
正確係 美版黑機 + CODOP2 + HORI光面貼 $500訂金=$3780
即係總共4280,但你先前落左500訂,所以3780

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線  
舊 12-14-12, 04:25 PM   #2437
mrk

引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
即係總共4280,但你先前落左500訂,所以3780
係呀!!!所以最後左P.S.:面對個價死都唔跌,唯有分開2次比錢,個心都冇咁肉痛。

mrk 目前離線  
舊 12-14-12, 04:45 PM   #2438
jackkwong
Junior Member

註冊日期: Nov 2012
Thumbs up

今日下午經過188,金x美版黑機報$3480!!!!
jackkwong 目前離線  
舊 12-14-12, 05:08 PM   #2439
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
vs

如果玩後者, 你又有其他主機, 建議你玩其他主機版本 (因為基本上係直 port)
如果係前者, 可以一戰

仲有一點, 打大蛇2你要有長期作戰既考慮
拎齊人, 升lv, 第四武 等等都好磨時間
用個 wii pad 我怕你打到手痛
無計
首發的爽快斬斬斬game好似得呢2隻

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線  
舊 12-14-12, 05:19 PM   #2440
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: jackkwong 查看文章
頂樓o個間?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 12-14-12, 05:20 PM   #2441
mrk

引用:
吓,啱啱先係好景買完ge,轉頭188就跌

mrk 目前離線  
舊 12-14-12, 05:24 PM   #2442
ETC
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
我想問OS upgrade所用的空間是否計入8G / 32G SSD之內
如果係的話, upgrade用咗幾多GB?
ETC 目前離線  
舊 12-14-12, 05:27 PM   #2443
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
無計
首發的爽快斬斬斬game好似得呢2隻
如果計爽快, 玩 BO2 仲開心
有多重結局, 故仔好吸引
off tv playing
online play
(前提你要喜歡 FPS)

其他game 講真, 人地賣 2xx ~ 3xx
wii u 賣 4xx ~ 5xx ... 點入手...

斬斬斬, 肯定 NG3RE 好過大蛇2
如果師兄們講到似番 NG2, 更值得玩過大蛇2
前提係個故事老土非常
舊 12-14-12, 05:32 PM   #2444
jackkwong

引用:
作者: 八仙果 查看文章
頂樓o個間?
係~ 就係o個間!
舊 12-14-12, 05:33 PM   #2445
jackkwong

Angry

引用:
吓,啱啱先係好景買完ge,轉頭188就跌
我都係尋日係ssp買左… 收左我$3780... 之後今日就係188呢個價...
舊 12-14-12, 05:35 PM   #2446
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: ETC 查看文章
我想問OS upgrade所用的空間是否計入8G / 32G SSD之內
如果係的話, upgrade用咗幾多GB?
個os都好幾GB架!
8GB得返2/3GB用!

舊 12-14-12, 05:42 PM   #2447
SuperSonic

註冊日期: Jul 2012
引用:
忍, 忍到$3,000 先買
SuperSonic 目前離線  
舊 12-14-12, 05:53 PM   #2448
knob
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2008
Nintendo Switch IDSW-5440-9442-2919
PSN  IDKnob_SW
XBox Live Gamertag4k blu-ray only
引用:
金x美版黑機?係SSP定灣仔?平時剩係去開旺角唔多識
$3480係出手價位喇!
knob 目前離線  
舊 12-14-12, 05:55 PM   #2449
knob
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2008
Nintendo Switch IDSW-5440-9442-2919
PSN  IDKnob_SW
XBox Live Gamertag4k blu-ray only
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
如果計爽快, 玩 BO2 仲開心
有多重結局, 故仔好吸引
off tv playing
online play
(前提你要喜歡 FPS)

其他game 講真, 人地賣 2xx ~ 3xx
wii u 賣 4xx ~ 5xx ... 點入手...

斬斬斬, 肯定 NG3RE 好過大蛇2
如果師兄們講到似番 NG2, 更值得玩過大蛇2
前提係個故事老土非常
想問WII U隻BO2玩OFFLINE MULTIPLAYER
係咪可以一個PLAYER係電視畫面到玩一個PLAYER係GAMEPAD到玩?
例如ZOMBIE MODE or COOP?
knob 目前離線  
舊 12-14-12, 05:55 PM   #2450
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
引用:
我都係尋日係ssp買左… 收左我$3780... 之後今日就係188呢個價...
引用:
係~ 就係o個間!
嘩!兩三日上落咁大 ......

$4280 又有,$3780 又有,今日 $3480 ......

引用:

UK 官方 Nintendo 雜誌 11 隻 Wii U games 推介:

11. Tank! Tank! Tank (Score: 71%)
10. FIFA 13 Score: (80%)
9. Darksiders 2 Score: (80%)
8. Assassin's Creed 3 Score: (80%)
7. Mass Effect 3 Score: (81%)
6. Call Of Duty: Black Ops 2 Score: (82%)
5. Batman: Arkham City: Armoured Edition Score: (84%)
4. New Super Mario Bros U Score: (86%)
3. Tekken Tag Tournament 2: Wii U Edition Score: (88%)
2. Nintendo Land Score: (90%)
1. ZombiU Score: (92%)

http://www.officialnintendomagazine....-games/?page=1
其他遊戲的分數:http://www.officialnintendomagazine....games/?page=12

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 12-14-12 06:05 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 10:55 AM

手機版 | APP版