Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-13, 12:53 PM   #2426
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
PS2都可以每月清GAME 而家PS3其實係玩小左GAME
但玩既小左 搞到好多GAME袋都未開 就要再買GAME
PS4 我退伇了
我就未到退役,不過真係會睇準邊隻堅係想玩先買(以前可能係想玩就買,買完load下碟打幾野就收番埋....)

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:00 PM   #2427
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
其實真係為買而買多,依家大個左搵到錢,唔使流哂汗咁買,係冇細路仔節衣縮食先買到咁珍惜....
以前連邦對自護,Gundam vs Zeta可以玩足一年
現在GvG玩左10小時都沒有

以前PS2魔界戰記可以磨到爆機
玩在魔戰4玩左兩個chapter已經放棄

時間同精神都唔夠
而且有時打打下機一想到月尾唔夠數交
立即冇哂mood,熄機早D訓好過
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:04 PM   #2428
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
應該都無咩機會突然有隻GAME好似一道靈光劈入你天靈蓋令你非出機不可
家陣唔買之後都好難有衝動
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:09 PM   #2429
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Kain 查看文章
應該都無咩機會突然有隻GAME好似一道靈光劈入你天靈蓋令你非出機不可
離題: MH4限定機

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:09 PM   #2430
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
我老婆有sms,今日可以入code,但我已經幾個星期先開一次機,真係要等佢有適合自己的game先入手
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:15 PM   #2431
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
人人個玩game 心態唔同,我都玩小左,但開bf 成個人就忘我咁,好過灘係到或者上網

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:24 PM   #2432
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
完全認同各位所講
講真ps3 有幾多認真玩 / 爆機 ?
細個打dc , ps 真係隻隻汁都撈埋

同埋而家最慘就係想買黎擺都好
D 遊戲收藏價值已經低左好多
有digital 版, 又沒有說明書

舊 11-12-13, 01:42 PM   #2433
hawker
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
3千幾今時今日只係買到部cheap雞電話...
但3千幾買到咁強的ps4
所以便手多買了...
打左game 20年自ps3後冇玩vita /will u
今天又玩反...sony 今次幾好冇炒機
hawker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:47 PM   #2434
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
做客廳裝飾, 都得閒開下, 有條LED 燈著, 都冇上代咁悶, 想轉色就搵張毯焗住會變紅的

有得選我想出部銀色,唔知係虛構定係N水先有
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:49 PM   #2435
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
等BANDAI出高達先買

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:50 PM   #2436
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
完全認同各位所講
講真ps3 有幾多認真玩 / 爆機 ?
細個打dc , ps 真係隻隻汁都撈埋

同埋而家最慘就係想買黎擺都好
D 遊戲收藏價值已經低左好多
有digital 版, 又沒有說明書
講開收藏價值真係...
以前買隻GAME番去你有永遠擁有既感覺
家陣你買左番去仲有一半野留響個SERVER(DLC,更新)
完全無滿足感
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:53 PM   #2437
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
我係情意結
買返去之後都係得3個可能性, 1.當碟機, 2.客廳裝飾(即係封塵), 3.直入收藏櫃供奉

今個世代氣氛真係比上世代更差
亦應該會係我打機接近30年來第一次唔再係主流機全機種制霸

幾十歲人, 真係閒來玩下電話就夠, 仲後生咩
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
sames here
我都係第一次唔想制霸,XO我投降,隨時出到下一代我都未開過機
P4我都係用黎replace部P3皇族60GB(做碟機),等佢入盒為安
唔想制霸x3
我o係fd中算係咩機都買,呢個gen我d fd都問我會唔會買埋xbo, 好老實,對xb系冇咩愛,屋企有部360就夠了....
再加上依家太多overlap title, 屋企又仔細老婆老,唔想放得太多時間落打機度....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:56 PM   #2438
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
Armored Core
當年我PSP就是因為一隻acff而買的啊!!
再不然機戰(沒可能

不過PS4首發/近幾個月內的game都沒興趣...
要出機的話最多只有"P系機初期model功能最齊全+初期批次最耐用"這個理由了...
(當年我爸買的後期型PSP1000都比我ACFF跟機的那部初期型易壞很多...初期型掉過在地上幾次都沒問題

舊 11-12-13, 01:56 PM   #2439
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
市場太多人係Game 免費才玩,令到開發的攪盡腦汁去令願意比錢買game 的人比更加多錢,
跟住又令d 人無心機玩.. 又轉打free game 過日神算..

呢一代主機應該冇大贏家,只有大輸家..

此篇文章於 11-12-13 01:59 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 01:57 PM   #2440
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
以前買360都係為咗啲獨佔遊戲,但依家九成都跨平台所以冇咗制霸需要
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 02:03 PM   #2441
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 野良猫 查看文章
以前買360都係為咗啲獨佔遊戲,但依家九成都跨平台所以冇咗制霸需要
呢樣真
360 直頭係 Gears of war 專用機... (在我而言)

今集本身想跳船去 Xbox 個邊
但行貨唔爭氣, ps4 行貨又太爭氣
唯有繼續 Sony.
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 02:04 PM   #2442
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
人人個玩game 心態唔同,我都玩小左,但開bf 成個人就忘我咁,好過灘係到或者上網
真係好想快d 17/12,可以一齊重拾5個人打BF既歡樂時光

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 02:06 PM   #2443
LemonCoke
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code3823 8824 1251
PSN  IDLemoncoke
XBox Live GamertagLemoncoke
引用:
作者: 野良猫 查看文章
M$'s GOW 1, 係當時令我想入XBox 嘅原因,
之後嘅MASS EFFECT 我都諗係其二.
可惜而家PS3版都有埋ME嘅合版.
我都冇乜意欲開部X360.....
而家壞佐, 我都只係想買部二手黎.
等第時同小朋友玩下佢隻 disneyland 咋....
LemonCoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 02:08 PM   #2444
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
講開收藏價值真係...
以前買隻GAME番去你有永遠擁有既感覺
家陣你買左番去仲有一半野留響個SERVER(DLC,更新)
完全無滿足感
真係
以GT5 為例
我買晒甘多個ver,. 都好
佢日版都係去到2.0
佢他日一句關服其他十幾次update 就會蒸發

舊 11-12-13, 02:09 PM   #2445
卡柏

所以今個gen d game廠都幾難揾到食,仲要依家連家用console都出埋f2p黎俾人課金,真係世界難撈......

btw, 我買埋呢部ps4後,應該都會退役了...
舊 11-12-13, 02:10 PM   #2446
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: LemonCoke 查看文章
我d 小朋友玩兩玩都厭
放部360 之前個kinect 無郁過咁滯...

same thing happened on PS Move...
舊 11-12-13, 02:14 PM   #2447
卡柏

引用:
作者: LemonCoke 查看文章
睇黎我同你地都係一樣
xb360完全左gow同blue dragon去買....
之後嘗試過唔同機種買同一個series, xb買cod, ps買bf....
但依家就肯定唔會咁做....

ot: 原來gaf有咁多老鬼
舊 11-12-13, 02:15 PM   #2448
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
其實有中招玩過PS2個Eyetoy都知Kinect呢種玩法流架啦, Move諗住好啲不過都唔掂

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 02:16 PM   #2449
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 卡柏 查看文章
睇黎我同你地都係一樣
xb360完全左gow同blue dragon去買....
之後嘗試過唔同機種買同一個series, xb買cod, ps買bf....
但依家就肯定唔會咁做....

ot: 原來gaf有咁多老鬼
Blue Dragon, Gears of War, 仲有隻機械人, DR...
舊 11-12-13, 02:21 PM   #2450
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
其實有中招玩過PS2個Eyetoy都知Kinect呢種玩法流架啦, Move諗住好啲不過都唔掂
除非是刀劍果種人入世界

否則 點進化都係用手製岩我地架啦 (進到.hack//果種第1視角+手製

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 07:50 PM

手機版 | APP版