Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 47 87 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 107  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
迪安大叔 10:24 PM 05-31-18
黃雙槍,就算碌完中2發先死,而且彈速唔快,至少聽到 "噠"噠"2聲
但頭先遇到一場一碌一發就死,究竟係我LAG 定佢彈速快到我唔覺?

(太震驚唔記得 save 片)
信長 11:02 PM 05-31-18
碌完52.5 攻.. 如果本身有傷好易一槍死..
或者真係lag, 我都覺有時比人一槍殺, 實質中晒
AKIRA桑 09:15 AM 06-01-18
玩完新場真格塗場,係大場標準,由起點到中場都要八至十秒,所以有冇死剩種幫人jump會好大分別,雖然有一段矮牆可以爬,但戰區主要圍繞在四個入口,所以火力好重要。

BTW,,機械人真係好多
信長 09:40 AM 06-01-18
新場要壓... 個zone 太細
兩款rapid pro都好好發揮
ROCAS 01:55 PM 06-01-18
作者: 迪安大叔:
黃雙槍,就算碌完中2發先死,而且彈速唔快,至少聽到 "噠"噠"2聲
但頭先遇到一場一碌一發就死,究竟係我LAG 定佢彈速快到我唔覺?

(太震驚唔記得 save 片)
作者: 信長:
碌完52.5 攻.. 如果本身有傷好易一槍死..
或者真係lag, 我都覺有時比人一槍殺, 實質中晒
會唔會係踩左人地墨+本身有傷?
(冇安全鞋下係敵方墨上有40傷...諗真D其實都算幾多..)
信長 06:46 PM 06-01-18
https://twitter.com/SplatoonJP/statu...78754508128262

八爪魚髮型, 爆炸頭
迪安大叔 01:06 AM 06-02-18
作者: ROCAS:
會唔會係踩左人地墨+本身有傷?
(冇安全鞋下係敵方墨上有40傷...諗真D其實都算幾多..)
重生起點應該係無傷狀況
而且明知佢仲係附近伏擊 特別小心
有無可能前堆 可以減到中彈間隔? 印象中每次佢都係前堆
leungky1 01:23 AM 06-02-18
重生起點應該係無傷狀況
而且明知佢仲係附近伏擊 特別小心
有無可能前堆 可以減到中彈間隔? 印象中每次佢都係前堆
咁就應該係中左大部分武共通特點,距離越近傷害越大
由手機版發出
信長 11:47 PM 06-02-18
Smash 'n' Splash 4
https://www.twitch.tv/endgametv1

見到隊日本女子隊... Kacho Fugetsu 花鳥風月... 仲要有sponsor 的esport team
之前睇日本比賽,知有呢隊,真係唔知原來係全女班
leungky1 04:53 PM 06-03-18
遊樂場摸蜆變左任何方向同高低點都係進攻防守位,好刺激

新紅雙實際玩落好過支輕滾
同埋都好多人唔識拍打攻
由手機版發出
信長 09:26 PM 06-03-18
遊樂場CB 中間最好有人camp... 好多蜆
鬥快入波,solo真係好易甩位.. 見好多人比兜口兜面扭過
八仙果 01:57 PM 06-04-18
見到啲隊友玩龍頭,
擺住個龍頭行返轉頭去避人,
真係 ......

對家真係多謝你,
佢哋一爆個波,就自動領先。

我點死都會向前死。

行返轉頭,
一係改路線,一係時間就到,自己隊領先先好用(等 time up)。

新手唔識都算,
玩緊 S+ 級都仲咁,
真係嘔血。
AKIRA桑 02:06 PM 06-04-18
作者: 八仙果:
見到啲隊友玩龍頭,
擺住個龍頭行返轉頭去避人,
真係 ......

對家真係多謝你,
佢哋一爆個波,就自動領先。

我點死都會向前死。

行返轉頭,
一係改路線,一係時間就到,自己隊領先先好用(等 time up)。

新手唔識都算,
玩緊 S+ 級都仲咁,
真係嘔血。
但公平d咁講,好多難處都係龍頭果個先知,好多時個個走晒去開路,結果對手大則一個水彈,小則一條水柱就斷左你條路

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
ROCAS 01:23 PM 06-05-18
龍頭一係人數有利時拎, 直衝
人數差唔多時, 拎龍頭哥位都好靠隊友cover...
見隊友死左時就盡量hold住,等隊友復活跳黎

低rank好多人就係無人護住頭...
一睇map見隊友散曬就大約哥場9成都.....

另外, 感覺好多玩家都唔太拎龍頭...
一拎左就唔知要點做...
八仙果 02:18 PM 06-05-18
作者: AKIRA桑:
但公平d咁講,好多難處都係龍頭果個先知,好多時個個走晒去開路,結果對手大則一個水彈,小則一條水柱就斷左你條路

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
所以咪話死都要向前死囉,
(可以嘅話)再唔係咪原地爆一嘢,
尤其是周圍隊友死晒,
得返我自己係龍頭嘅時候。

呢個真係要睇人,
玩兩三舖,唔對路就出返去再入 lobby 好過。
leungky1 07:08 PM 06-05-18

RM同TC低Rank通常係場內相對郁動唔夠多
遇著攞狙或重型武(包括個龍頭)就會明顯睇到佢地變活耙
兼且做唔到Map Control

同埋一個唔好嘅心態係場賽事有5分鐘追落後
但達陣過程其實唔駛半分鐘
更唔駛講最後爭尾輪領先可以更短時間
所以有時真係理唔到人地護唔護,推前先算
由手機版發出
新月 09:58 PM 06-05-18
魚炮使用方法

信長 09:24 AM 06-06-18
係呀, 有D 真係唔識揸炮, 殺到對面2 down, 叫佢去,仲係中場望
直路無人,好心就死衝, 死咪死囉, 隊友有bombrush 可接力
勝負有時就係猶疑果幾秒,
睇時間, 最後一攻就話冷靜推, 其他時間真係有得去時,冒險都要死推
所以揸炮用QR 有幫助
新月 10:31 AM 06-06-18
唔敢打落去

迪安大叔 09:00 PM 06-06-18
今日打zone 由連續好幾場逆境波,一直倒數到尾 knock out對手果下超熱血

重點是新牌子的紅雙槍 超好用
leungky1 09:16 PM 06-06-18
今日打zone 由連續好幾場逆境波,一直倒數到尾 knock out對手果下超熱血

重點是新牌子的紅雙槍 超好用
主要係炸彈傷害助攻又得,遠近補位都得
本身識埋幾時放雨雲嘅,事半功倍
由手機版發出
信長 09:24 PM 06-06-18

AKIRA桑 10:32 PM 06-06-18
作者: leungky1:
主要係炸彈傷害助攻又得,遠近補位都得
本身識埋幾時放雨雲嘅,事半功倍
由手機版發出
Regular 時常出現兩隊有四支紅雙,但我都係喜歡nzap89,有雞仔捉鬼仔,又有火箭可以發涉下。

終於忍唔住手買左expansion,但想講件章魚衫真係好求其,成件盪畫衫咁,貼張貼紙起心口就算

最近改變了玩法,之前一直獨行俠去走支路去敵方後方打,狀況好可以一個打兩個纏着對方,又可以幫手開路,但而家多數時間係隊友去邊,自己就去邊,不單止幫手打對方側翼,仲可以同隊友睇住後面。
信長 07:54 PM 06-07-18
[throw the game]
TC S+3 ... 開始有雷隊友了...
籃球場,比足兩個雷, 唔落中場.. 得我同支狙係中場...
打4 分半鐘,打得好辛苦.. 最尾我重生點掛機算, 完場我同支狙各十幾Kill.
兩個雷隊友各3 殺, 佢地點上S+
leungky1 08:26 PM 06-07-18
作者: AKIRA桑:
Regular 時常出現兩隊有四支紅雙,但我都係喜歡nzap89,有雞仔捉鬼仔,又有火箭可以發涉下。

終於忍唔住手買左expansion,但想講件章魚衫真係好求其,成件盪畫衫咁,貼張貼紙起心口就算

最近改變了玩法,之前一直獨行俠去走支路去敵方後方打,狀況好可以一個打兩個纏着對方,又可以幫手開路,但而家多數時間係隊友去邊,自己就去邊,不單止幫手打對方側翼,仲可以同隊友睇住後面。
Expansion特典其實就係對應預訂正傳特典
加個八爪魚印

敵陣突入去到S或者聯賽可能風險低啲
但A遇著十個有九個都會係送分俾人
通常呢啲最後都係殺數最多,但實際目標貢獻最少
由手機版發出
第一 ... 47 87 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 107  ... 最後

返回主題版面