Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-25-13, 12:27 PM   #201
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
傳聞會出返神兵, 問天做主角, 故事係神兵2完到神兵F1 中間的事......
另外傳聞係由鬼才去強姦個劇本
即係又唔駛睇

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線  
舊 03-25-13, 12:31 PM   #202
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
傳聞會出返神兵, 問天做主角, 故事係神兵2完到神兵F1 中間的事......
算是好消息
佢強姦個新故事好過強姦未完的神兵F2
gingq7 目前離線  
舊 03-25-13, 12:33 PM   #203
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
唔係firm左會出咩? 本野叫 神兵問天 嘛
RS 200 目前離線  
舊 03-26-13, 01:29 AM   #204
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: RS 200 查看文章
係firm咗會再出神兵,但故事講咩就未知...

舊 03-26-13, 10:35 AM   #205
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: RS 200 查看文章
我淨係知會出返神兵, 無留意太多
由鬼才編都係聽返黎, 版友們聽下算

舊 03-26-13, 12:11 PM   #206
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
我淨係知會出返神兵, 無留意太多
由鬼才編都係聽返黎, 版友們聽下算
但肉狼除左鬼才同埋bobo,仲有邊個編劇?鍾英偉都同佢反左面,神兵f3都係算罷啦
pierrekwok 目前離線  
舊 03-26-13, 12:26 PM   #207
凍檸茶
The One
青龍使用者

古惑仔几好睇

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線  
舊 03-26-13, 12:31 PM   #208
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: pierrekwok 查看文章
但肉狼除左鬼才同埋bobo,仲有邊個編劇?鍾英偉都同佢反左面,神兵f3都係算罷啦
阿偉同獄記反左面咩
因為F2, 天6 & 天7 三套都俾人強CUT??

願聞其詳

舊 03-26-13, 01:06 PM   #209
gingq7

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
古惑仔几好睇
古惑仔一向好睇
純計拳腳打鬥/對拆應該係港漫中最強, 就算放到去全世界都係一線
gingq7 目前離線  
舊 03-26-13, 01:50 PM   #210
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
阿偉同獄記反左面咩
因為F2, 天6 & 天7 三套都俾人強CUT??

願聞其詳
就算唔係反面,係咁腰斬佢d嘢都做到灰啦...

舊 03-26-13, 04:45 PM   #211
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
就算唔係反面,係咁腰斬佢d嘢都做到灰啦...
呢個我都明
F2算, 都真係悶, 俾超霸入侵左, 成本書變左質
天6明明好好睇, 為左漫畫節造勢俾天7慘死
天7又係慘, 雖然時間有D長, 但臨尾個陣明顯上緊力, 又完............

舊 03-26-13, 05:32 PM   #212
gingq7

福龍+肥良...不能想像

話說海洋仲有書出咩? 點解個office仲係度
gingq7 目前離線  
舊 03-26-13, 05:43 PM   #213
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: gingq7 查看文章
古惑仔一向好睇
純計拳腳打鬥/對拆應該係港漫中最強, 就算放到去全世界都係一線
前排唔好睇, 呢2期好睇咗

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線  
舊 03-26-13, 08:03 PM   #214
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: gingq7 查看文章
福龍+肥良...不能想像

話說海洋仲有書出咩? 點解個office仲係度
福龍未必表達到肥良個風格, 阿架先係最夾

舊 03-26-13, 10:42 PM   #215
yeah yeah

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
前排唔好睇, 呢2期好睇咗
南哥係唔係唔記得左有個人妻等緊佢.....
老窩個邊是但叫D兄弟黎都太子LV咁好打

NTR.......
舊 03-26-13, 10:44 PM   #216
yeah yeah

引用:
呢個我都明
天7又係慘, 雖然時間有D長, 但臨尾個陣明顯上緊力, 又完............
超霸真係悶到嘔電...
天子6我係因為呢本野..而完全放棄欲記.......我期期咁買...你同我玩衰收尾...
係因想漫畫節有卓頭...搞天子7.....

NTR.......
舊 03-26-13, 11:54 PM   #217
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
呢個我都明
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
超霸真係悶到嘔電...
天子6我係因為呢本野..而完全放棄欲記.......我期期咁買...你同我玩衰收尾...
係因想漫畫節有卓頭...搞天子7.....
F2我覺得好睇!因為以前有追開超霸。

經過天子6、7的出賣,我以後都唔會再買天子了!
Dangerous-boy 目前離線  
舊 03-27-13, 03:01 AM   #218
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
F2我覺得好睇!因為以前有追開超霸。

經過天子6、7的出賣,我以後都唔會再買天子了!
F2捱左咁多期超霸,最尾開始講返太平同燕王條線就cut左......
至於天6天7,我都覺得好睇,結果又被cut......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線  
舊 03-27-13, 03:56 AM   #219
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
鍾英偉d節奏有時真係得啖笑,點解腰斬既書去到最尾果幾期先有迫力?前邊果d係度遊山玩水?
拎起神兵f同f2比,根本個節奏係兩回事
刺皇就更加,頭中段完全無高潮位,當年傾計,話好睇既人問佢有邊節好睇,係答唔出既

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線  
舊 03-27-13, 08:57 AM   #220
gingq7

引用:
作者: T.K. 查看文章
鍾英偉d節奏有時真係得啖笑,點解腰斬既書去到最尾果幾期先有迫力?前邊果d係度遊山玩水?
拎起神兵f同f2比,根本個節奏係兩回事
刺皇就更加,頭中段完全無高潮位,當年傾計,話好睇既人問佢有邊節好睇,係答唔出既
f2太平,貞德同個超霸細路果條線其實幾吸引的,可惜開頭偏左去超霸人做主角.

神前4,5同F應該是一早計劃好了出幾多期, 所以很快入戲肉又好睇. f2好似是plan了40期? 而家一半都無就被腰斬, 其實如果繼續出落去應該係會好睇的 (但創世神兵都又可以出到4x期....)

刺皇又係類似的問題, 開頭plan得太大(主線應該是打算主角成年後才開始吧?), 結果主角都仲係細路時銷量已經頂唔住要腰斬.

今次龍抬頭起碼都叫直入正題吧(?), 不過點都要睇多幾期先知是龍是蛇

此篇文章於 03-27-13 09:27 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線  
舊 03-27-13, 09:43 AM   #221
T.K.
很黃很暴力

神f2出左10期?潮華版份量都有3本日漫版?
咁既份量去唔到高潮位,唔好話港漫,日漫都俾人腰斬啦,仲要果種畫功大家明顯想睇橋,已經包容左你畫面上既差劣<<好明顯係差劣,你拎f一拍埋去制作明顯差咁截
鍾生唔係唔知香港人既速食文化掛?連生存既條件都掌握唔到,呢個明顯係自己問題
刺皇都係一樣,福龍檔野當時都唔掂,真係唔明點解可以咁放任呢個節奏繼續到自己公司執笠為止

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線  
舊 03-27-13, 09:56 AM   #222
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
神f2出左10期?潮華版份量都有3本日漫版?
咁既份量去唔到高潮位,唔好話港漫,日漫都俾人腰斬啦,仲要果種畫功大家明顯想睇橋,已經包容左你畫面上既差劣<<好明顯係差劣,你拎f一拍埋去制作明顯差咁截
鍾生唔係唔知香港人既速食文化掛?連生存既條件都掌握唔到,呢個明顯係自己問題
刺皇都係一樣,福龍檔野當時都唔掂,真係唔明點解可以咁放任呢個節奏繼續到自己公司執笠為止
其實都唔係好關速唔速食事架喇~
講真頭幾期都唔係勁勁勁~
仲係keep 住淡如水的話~D人唔睇都好正常啦~
基本上個頭一定要開得好先引到人出手買落去架麻~

赤子之心 拯救失落時代

此篇文章於 03-27-13 09:58 AM 被 Mage.千砂望 編輯。
Mage.千砂望 目前離線  
舊 03-27-13, 10:04 AM   #223
T.K.
很黃很暴力

神f2、刺皇、天7我都買到1x期左右cut晒
我真心覺得成班主角係度遊山玩水
鐵將我都去到西藏篇遊山玩水時cut左,近期都係買下停下咁

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
T.K. 目前離線  
舊 03-27-13, 10:09 AM   #224
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
神f2、刺皇、天7我都買到1x期左右cut晒
我真心覺得成班主角係度遊山玩水
鐵將我都去到西藏篇遊山玩水時cut左,近期都係買下停下咁
<----買晒~
刺皇個頭開得好衰但佢cut書果陣又的確叫好睇~
一堆高手出左~死左老豆~又神功初成~叫做armarm 入戲肉~點知一野就收皮~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線  
舊 03-27-13, 11:04 AM   #225
sunnypigdog
滅絕小五郎

F2買哂, 但感覺俾人出賣

天7睇同事買的, 但替買左GE人唔值

天6更加唔好講, 明明就係同天4同級, 甚至超越左GE好書, 個尾咁樣, 仲要唔係因為銷量問題而係配合漫畫節!!!!

天6天7之後我同同事都決定唔買天子系 (雖然買緊天4潮珍)

刺皇成套出哂先係信和頂樓買返黎睇, 睇完過兩個星期係頂樓行過幾個鋪位放返
唔值得儲, 一睇無妨, 而亦都因為我係成套睇, 唔係好FEEL到大家講GE節奏問題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問] DSiWare推介? starstar0083 手提遊戲機討論版 13 11-18-10 12:49 PM
Display 推介 大召喚帥 手機資訊/電腦軟硬討論 11 12-19-06 04:19 PM
[推介] BREAD TALK Jamie 飲食版 1 11-29-05 10:49 AM
[推介]鬼兆 月牙火介 Neo Entertainment TREND 12 02-11-04 01:40 AM
推介 綾 靜香 飲食版 3 01-15-04 08:48 PM

現在的時間是 12:22 PM

手機版 | APP版