Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-02-12, 06:56 PM   #201
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
想問呢套野有冇中文版漫畫的?
零式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 07:01 PM   #202
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 零式 查看文章
想問呢套野有冇中文版漫畫的?
有,好似出左2期
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 07:13 PM   #203
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
暫時出到第2期
第3期3月出

4期完

舊 02-02-12, 07:22 PM   #204
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
大家唔覺每集既標題好詭異嗎?

1. Rough sketch -素描-
2. Blueprint -思惑-
3. Bone work -骨組-
4. Put flesh -輪郭-

砌緊公仔?定係砌緊死屍?抑或係比喻MISAKI呢個本來唔應該存在既「人物」慢慢顯現?

另,個公仔店位阿婆台詞同上次一模一樣,好似完全未見過恆一咁。

護士姐姐安息。如果套劇係想嚇觀眾以後唔敢搭o粒既話,睇黎我地大部份香港人都要預好多時間行樓梯。

(而且仲要係盡量唔好帶住把尖頂長遮跑落樓梯 )
依家啲LIFT唔係有LOCK嘅咩?
而且好多都有三條纜,就算斷咗一條都唔會直插,不過一次過斷哂三條兼壞埋LOCK嘅話就…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 07:29 PM   #205
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 如月刃 查看文章
而且好多都有三條纜,就算斷咗一條都唔會直插,不過一次過斷哂三條兼壞埋LOCK嘅話就…
講得係死神來了就一定斷足俾你
車上塊玻璃正常都好難吹得跌咪一樣跌出黎(重量+斜放+食風位+個車架幫擋風...)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 07:30 PM   #206
零式
Banned

引用:
作者: 神龍 查看文章
暫時出到第2期
第3期3月出

4期完
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
有,好似出左2期

Thanks....不過今日去信和好似見唔到有既...
舊 02-02-12, 09:20 PM   #207
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
其實問題係呢套野入面就算護士唔係頭撞地爆死,升降機個天花都淋左落黎壓死人
如果剩係急墜撞擊都重有可能唔駛死
見有師兄研究物理所以講幾句

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
我又唔覺得呢套野特別驚嚇喎, 至少每次死亡畫面都要回帶睇三次至安樂
死亡畫面唔驚嚇,但我遇到類似情景果陣會自動代入落自己

引用:
作者: 如月刃 查看文章
動畫時間係1997年,而且醫院架lift有可能係連安全裝置都無既老爺lift
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 09:27 PM   #208
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
我又唔覺得呢套野特別驚嚇喎, 至少每次死亡畫面都要回帶睇三次至安樂
駛唔駛停格逐格欣賞?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 09:50 PM   #209
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
可以的話我都想, 不過今次個便當無雨傘插喉咁精彩啫

舊 02-02-12, 09:57 PM   #210
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
對於劇情嘅懸疑感已經失去興趣。所以前半會飛嚟睇,戲肉係後半段 - 想睇啲人點死。

諗諗下可能係死人果段太有追看性,所以無耐性睇前面

舊 02-02-12, 10:27 PM   #211
神龍
↘大家比d掌聲

想睇D人點死嘅朋友唔洗擔心, 後面重有件死得好精彩嘅
以本書描寫個FEEL計, 插喉個件唔好話食塵, 連車尾燈都見唔到

舊 02-02-12, 11:14 PM   #212
冬雨
Game Master
closing

引用:
想睇D人點死嘅朋友唔洗擔心, 後面重有件死得好精彩嘅
以本書描寫個FEEL計, 插喉個件唔好話食塵, 連車尾燈都見唔到
越來越精彩!
真係好期待動畫如何表達!
個件是指?

班主任

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-12, 02:52 PM   #213
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
小說新世紀無
行過先達附近搵到 仲有85折\/

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-12, 02:55 PM   #214
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: mark20hk 查看文章
越來越精彩!
真係好期待動畫如何表達!
個件是指?

班主任
梗係啦
都無邊件激得過佢

舊 02-03-12, 07:01 PM   #215
冬雨
Game Master
closing

引用:
梗係啦
都無邊件激得過佢
其實

我好同情4眼仔,坐得前係班主任面前,仲要被佢個fd扑,真係好無辜!

Person who walks to the future.
舊 02-03-12, 07:07 PM   #216
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
其實

我好同情4眼仔,坐得前係班主任面前,仲要被佢個fd扑,真係好無辜!
慘到爆
唔洗死算佢大命

舊 02-06-12, 03:47 AM   #217
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
anothe的死亡式真精彩.
第四集 气氛等质量还是很高, NPC全都在动 =.= PA追求的细致度真系拍手撑.

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 05:54 PM   #218
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
終於表真相大白
我記得表真相漫畫係第八話講
動畫係咪得十二集?

我冇睇過小說,不過心藏病呢個漫畫只係第三者向主角交代
不過一提到見崎個名就死個FEEL幾好
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 06:56 PM   #219
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
TVアニメ絶好調「Another」のスニーカー文庫版が登場! イラスト:いとうのいぢ

新たにスニーカー文庫版が登場。イラストは、アニメ版のキャラクター原案を担当した
いとうのいぢさんが担当する。文庫版同様、上巻/下巻の2巻構成で、いずれも3月1日発売予定。

このほか、5月26日には、TV未放映かつ原作でも描かれていないアニメ
「エピソード0」収録DVDを同梱したコミックス第0巻が発売となる。こちらは完全受注限定品。

舊 02-07-12, 07:30 PM   #220
零式
Banned

呢套野好得意!!

老實講睇頭幾集真係覺得佢個劇情好荒謬,今集又比佢講到好有道理....

"對策"呢個野設計得好有意思,作者GJ

預想劇情...
會唔會全班死晒先知邊個係"死者"呢...

此篇文章於 02-07-12 07:33 PM 被 零式 編輯。
舊 02-07-12, 08:42 PM   #221
冬雨
Game Master
closing

男主角成為同類了!
終於解開鳴突然失蹤之謎!
看來下集有得睇男女主角,成日一齊放閃光xd

舊 02-07-12, 08:43 PM   #222
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 零式 查看文章
呢套野好得意!!

老實講睇頭幾集真係覺得佢個劇情好荒謬,今集又比佢講到好有道理....

"對策"呢個野設計得好有意思,作者GJ

預想劇情...
會唔會全班死晒先知邊個係"死者"呢...
唔會
唔算好劇透掛

舊 02-07-12, 08:44 PM   #223
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
我變態了....覺得今次普通的死死得唔過癮

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 08:45 PM   #224
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
男主角成為同類了!
終於解開鳴突然失蹤之謎!
看來下集有得睇男女主角,成日一齊放閃光xd
冇記錯漫畫係兩人開始了相同處境後,鳴就有幾格可愛樣子出現,不過真係幾格咁多

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
我變態了....覺得今次普通的死死得唔過癮
有冇人識醫生可以介紹畀呢位朋友

舊 02-07-12, 08:45 PM   #225
冬雨
Game Master
closing

引用:
唔會
唔算好劇透掛
不算吧,都不夠時間死xd
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
冇記錯漫畫係兩人開始了相同處境後,鳴就有幾格可愛樣子出現,不過真係幾格咁多
動畫應該會做多d吧?
做返小說寫個幾part!

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫] 「君が望む永遠」15周年TVアニメ化、OVA化、実写化 money 日本動漫畫討論版 189 01-01-22 05:52 AM
[動畫] 「THEビッグオー Blu-ray BOX」12月22日発売決定 money 日本動漫畫討論版 4 07-19-11 11:52 PM
[動畫] 「巌窟王」Blu-ray BOX 8月24日発売決定 Haken Kreuz 日本動漫畫討論版 14 05-10-11 12:37 AM
[動畫] 超重神グラヴィオン Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 3 09-28-10 01:40 PM

現在的時間是 10:49 PM

手機版 | APP版