Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-17-13, 07:16 PM   #201
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 11281984 查看文章
唔明~
><
比卡超既特性:
引用:
せいでんき 靜電
受到近身招式攻擊時,有30%機會率令攻擊者麻痺
[冒險](手持第1隻)50%機會率遇到雷系野生精靈(需該區可出現雷系精靈)

http://pokemon.aucy.com/nds/pokemon.php?n=25
複眼特性:
引用:
ふくがん 複眼
命中*1.3
[冒險]增加遇到帶有道具的野生精靈機會率
整死隻超佢,放佢係隊伍最頭,佢個特性一樣會生效
我以前既做法係第二隻放「洞悉心靈」特性(一出場睇人道具)既怪,再配どろぼう/竊盜

引用:
作者: Furon 查看文章
有無人可以幫我睇下フレンドサファリ出咩?
2ch留唔到言都唔知去邊到搵人登錄
3050 8793 0125
唔至2CH,我以前去開既交換區都BLOCK左香港
已ADD,麻煩睇番我係邊三隻

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-13, 07:18 PM   #202
B..
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code3497 0569 5211
引用:
作者: catho7 查看文章

:
哩個我真係無諗過原來咁都得我換左40幾次寵

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-13, 07:33 PM   #203
Furon
Junior Member

註冊日期: Apr 2009
引用:
比卡超既特性:

複眼特性:

我以前既做法係第二隻放「洞悉心靈」特性(一出場睇人道具)既怪,再配どろぼう/竊盜

唔至2CH,我以前去開既交換區都BLOCK左香港
已ADD,麻煩睇番我係邊三隻
バルビート パラス
Furon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-13, 08:27 PM   #204
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
ADD左頭版果十幾個已經爆左100人

此篇文章於 10-19-13 02:03 AM 被 Sea 編輯。
Sea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-13, 08:33 PM   #205
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
再加左頭post ,
add少左通知我
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-13, 08:52 PM   #206
catho7
Game Master
焗肉醬貓

Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
引用:
作者: Furon 查看文章
バルビート パラス
比卡超 導電飛鼠

舊 10-17-13, 10:56 PM   #207
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
比卡超 導電飛鼠
已add 系3ds fc度見到你仲玩緊 ,麻煩連一下pss 解鎖第三隻(蟲系 1代蟲草 3代螢火蟲♂)

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-13, 11:06 PM   #208
魔法小王子

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: B.. 查看文章
頭POST直到【子夜】之前都ADD哂
仲有放低左FD CODE係頭POST既朋友你放低FD CODE唔ADD番係你之前既人做唔到互ADD是無意義的
最好就定期掃一次頭POST 記低埋自己ADD到邊到

有加左你,但唔見你~
魔法小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-13, 11:13 PM   #209
winsonandcyndi

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
已add 系3ds fc度見到你仲玩緊 ,麻煩連一下pss 解鎖第三隻(蟲系 1代蟲草 3代螢火蟲♂)
蟲系 1代蟲草 3代螢火蟲♂ 2代蟲格

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-13, 11:16 PM   #210
catho7
Game Master
焗肉醬貓

引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
你龍系
寶貝龍二段 赤面龍 地龍二段

P.S.我一般夜晚7至11,就算唔玩都會掛住部機

舊 10-17-13, 11:23 PM   #211
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
我都問D好基礎既問題...

邊度有得捉比卡超-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-13, 11:44 PM   #212
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: GN00508771 查看文章
我都問D好基礎既問題...

邊度有得捉比卡超-.-
2番,3番,一開始個森林

舊 10-17-13, 11:53 PM   #213
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
今集邊度有得刪招式?

舊 10-17-13, 11:55 PM   #214
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
2番,3番,一開始個森林
機率好似好低...?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-13, 11:57 PM   #215
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
機率好似好低...?
遇成廿次先一隻,但捉到第一隻之後就多到你唔要啦.

舊 10-18-13, 12:25 AM   #216
○Amane○

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code5413 0197 3941
PSN  IDanson_planet
引用:
作者: Sea 查看文章
今集邊度有得刪招式?
フウジョタウン其中一間屋
學返舊招都係同一地點

另頭post版友list add晒求回覆

舊 10-18-13, 01:20 AM   #217
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
有冇人~生左有雷神既比卡超牙>
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 02:28 AM   #218
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
想請問碎石技能要怎拎?
thx

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 02:33 AM   #219
PTX-003C
天下第一盲鬼

PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
機率好似好低...?
感覺好似要12點AM前先多...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 08:54 AM   #220
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
想問問 p.s.s 系統點玩
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 09:51 AM   #221
Axionkaze

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
想請問碎石技能要怎拎?
thx

水族館外面NPC
Axionkaze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 10:14 AM   #222
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
想問下 點睇到頭POST 個FD LIST... 我用 CHROME ( 我已左我名)
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 10:54 AM   #223
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
第一頁既FC朋友已加, 唔該咁多位大大ADD返小弟

5198-2663-6984

F/GO 834697628

此篇文章於 10-18-13 10:58 AM 被 NexTony 編輯。
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 11:27 AM   #224
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
想問下 點睇到頭POST 個FD LIST... 我用 CHROME ( 我已左我名)
我用firefox 睇到
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 03:15 PM   #225
Geoff
Satyr

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code5198 2393 0744
想問下夢特性有咩特別?
點先會有夢特性?
Geoff 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 05:00 AM

手機版 | APP版