Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 04-11-14, 06:06 PM   #201
Shadow 神
God of Gamer
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
另一邊廂 east top seed 大戰
睇下 pacers 班 starter 抖左一場之後會唔會變返 fresh 啦!

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-14, 01:07 PM   #202
Shadow 神
混沌與光明的創造者

Pacers 一開波好地地,有 ball movement,PG 又 OK 準
點知下半場一出黎就俾人打個 20 分 run ...

另外 hibbert 打成場竟然得 1 reb???

今年 playoff east 90% 係 heat ...
睇下 west 邊隊試下阻佢地啦!

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 04-12-14, 07:30 PM   #203
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
Pacers 一開波好地地,有 ball movement,PG 又 OK 準
點知下半場一出黎就俾人打個 20 分 run ...

另外 hibbert 打成場竟然得 1 reb???

今年 playoff east 90% 係 heat ...
睇下 west 邊隊試下阻佢地啦!
每季hibbert 都係咁既...起伏好大
以佢資質成就唔應該係咁
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-14, 07:33 PM   #204
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Penny仔 查看文章
每季hibbert 都係咁既...起伏好大
以佢資質成就唔應該係咁
當隊波最穩定就係lance每場都總會發下癲時 都幾大鑊...

雖然pacers仲要對okc都係輸9成
但如果真係比火輸到對鷹或者wizards是但一場就好笑
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-14, 07:42 PM   #205
Penny仔

引用:
作者: JMi 查看文章
當隊波最穩定就係lance每場都總會發下癲時 都幾大鑊...

雖然pacers仲要對okc都係輸9成
但如果真係比火輸到對鷹或者wizards是但一場就好笑
pacers應該都冇架喇
呢種情況唔應該出現狂強隊身上
呢隊波就真係未富先驕....

火近況都差,輸是但一場也不意外
西岸殺到九彩情況下,東岸都唔知搞乜春

btw, 聽日mavs vs suns
dragic 聽日應該傷都照上了
舊 04-12-14, 08:30 PM   #206
JMi

如果我係火 應該輸比pacers
尤其是raptors第三的話 一次過避晒0-4nets同好可能打足7場的bulls

西九真係好亂 spurs除左對mavs會輕鬆d之外其他都係硬仗
westbrook唔再傷的話應該都係好悶地spurs對okc 而spurs好大機會輸比okc
okc入到finals我就睇好heat多d 如果spurs係對heat我又覺得spurs有主場應該會嬴
呢三隊大熱門情況有如包剪揼 XD
舊 04-12-14, 09:33 PM   #207
Penny仔

引用:
如果我係火 應該輸比pacers
尤其是raptors第三的話 一次過避晒0-4nets同好可能打足7場的bulls

西九真係好亂 spurs除左對mavs會輕鬆d之外其他都係硬仗
westbrook唔再傷的話應該都係好悶地spurs對okc 而spurs好大機會輸比okc
okc入到finals我就睇好heat多d 如果spurs係對heat我又覺得spurs有主場應該會嬴
呢三隊大熱門情況有如包剪揼 XD
Noah表示輸波走線是軟弱的行為
(就係知你硬先要走線嘛)

heat 已經讓埋個wade, 係咁輸都落唔返第二
舊 04-13-14, 11:44 AM   #208
kawai
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
跟開的兩球隊(Suns & Knicks)同一日整整宣佈入唔到playoff, 真係病快......

反正小牛都打唔贏馬刺, 點解唔比太陽班後生仔狠狠咁比馬刺炒4-0儲吓經驗.....

Knicks <--- 無話可說.....人地都助攻o左咁多場....只係難得A米終於傷好有狀態.......連續3年playoff唔係傷就無得打.....
kawai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-14, 12:05 PM   #209
Penny仔

引用:
作者: kawai 查看文章
跟開的兩球隊(Suns & Knicks)同一日整整宣佈入唔到playoff, 真係病快......

反正小牛都打唔贏馬刺, 點解唔比太陽班後生仔狠狠咁比馬刺炒4-0儲吓經驗.....

Knicks <--- 無話可說.....人地都助攻o左咁多場....只係難得A米終於傷好有狀態.......連續3年playoff唔係傷就無得打.....
SUNS未完全玩完的, 前提係熊之後2場輸晒(vs mavs and suns)
但機會不大啦當然
舊 04-13-14, 02:15 PM   #210
JMi

開口中 XD
HEAT果然走線啦
就睇PACERS有無得生性D砌低OKC
舊 04-13-14, 03:20 PM   #211
JMi

引用:
SUNS未完全玩完的, 前提係熊之後2場輸晒(vs mavs and suns)
但機會不大啦當然
SUNS個情況慘在已經輸左TIE BREAK
就算嬴左熊仔 對面要輸多場
而SUNS嬴左熊仔個情況差唔多等於DALLAS係可以最尾一場棄機比熊仔嬴都仲係第七

唯一希望係LAKERS班友搞事嬴左熊仔囉... 咁係咪同完全玩完無乜分別先 XD
舊 04-13-14, 04:23 PM   #212
kawai
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
SUNS個情況慘在已經輸左TIE BREAK
就算嬴左熊仔 對面要輸多場
而SUNS嬴左熊仔個情況差唔多等於DALLAS係可以最尾一場棄機比熊仔嬴都仲係第七

唯一希望係LAKERS班友搞事嬴左熊仔囉... 咁係咪同完全玩完無乜分別先 XD
正解.....

LAKERS近9場輸8場, 嬴果場正正是Suns.....真的很受傷......

如果LAKERS嬴到熊仔, 就真係真正的搞局者

而且比我係小牛教練, 如果Suns嬴左熊仔, 我一定輪休. 話晒司機, S. Marion同卡達都咁大年紀, 唔輪休點同雷霆班後生打?

數學上機會係仲有, 但都要面對現實....
kawai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-14, 05:09 PM   #213
Shadow 神
混沌與光明的創造者

Heat 擺明唔放 knicks 入 playoff
但如果 pacers 之後唔輸就無左個 top seed 位 ...

另外 suns 入唔到真係好可惜
今年 dragic 帶隊波打得好精彩
不過唔係靠內線就始終差 d 穏定 ...

Rockets 今日 howard + beverly 復出
失分即刻少返 ...
不過 beverly 兩次落地都跛跛下 ... 希望佢真係打到 playoff ...

舊 04-13-14, 08:26 PM   #214
JMi

knicks入唔入playoff完全唔關heat事啦
鷹再廢 都好難輸晒兩場 其中一次係對bucks掛
莫講話knicks自身場場硬要嬴晒先得啦

pacers如果嬴okc 係east決賽對到heat唔知會唔會覺醒返
pacers輸的話 火係2nd round好可能對nets 可能呢邊滅火更靠譜咁 lol

mavs唯一要硬撼熊仔的情況係golden state輸晒 mavs有機上第六避okc
但 都係博lakers上身大機會d
舊 04-14-14, 04:24 AM   #215
JMi

HEAT成功走線 XD
PACERS主場嬴到OKC
唯一問題係HIBBERT依然未訓醒0PTS
MAHINMI同CJ WATSON仲交到貨先撐得住
舊 04-14-14, 07:44 AM   #216
Penny仔

........西書輕鬆封波
舊 04-14-14, 10:29 AM   #217
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
........西書輕鬆封波
.....最後果下如果因為咁跌傷就好笑

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-14, 11:18 AM   #218
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
.....最後果下如果因為咁跌傷就好笑
今時唔同往日啦,當年就係mini LBJ

而家咁易傷仲係度玩野
舊 04-14-14, 11:55 PM   #219
JMi

引用:
今時唔同往日啦,當年就係mini LBJ

而家咁易傷仲係度玩野
MINI LBJ唔係佢喎...

真心覺得MINI LBJ換西書的話 OKC更有機會
舊 04-15-14, 07:46 AM   #220
Penny仔

引用:
MINI LBJ唔係佢喎...

真心覺得MINI LBJ換西書的話 OKC更有機會
Eric Bledsoe?

如果係bledsoe的話, 其實唔差太多
turnovers一樣多,但個腦應該好d
舊 04-15-14, 11:08 AM   #221
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
HEAT成功走線 XD
PACERS主場嬴到OKC
唯一問題係HIBBERT依然未訓醒0PTS
MAHINMI同CJ WATSON仲交到貨先撐得住
HEAT線己走~

今朝收埋LBJ輸埋俾巫師~
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-14, 12:34 PM   #222
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
bye啦Suns,好好補強一下明年會更有睇頭

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-14, 12:37 PM   #223
Penny仔

唉,希望好波有好報.....抽到個靚pick啦
舊 04-15-14, 09:48 PM   #224
Penny仔

引用:
Andrew Bogut is out indefinitely due to a rib fracture.

Bogut was diagnosed with the injury on Monday.

Bogut is averaging 7.3 points, 10 rebounds and 1.8 rebounds this season.
關鍵時刻先傷.....
舊 04-15-14, 10:07 PM   #225
JMi

引用:
關鍵時刻先傷.....
上年傷DAVID LEE 保吉哥預硬上
今年傷BOGUT 就到李生發威掛 XD

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 08:27 PM

手機版 | APP版