Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-04-16, 12:06 AM   #2201
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: axe1292 查看文章
剎那可以開祼體聊天室(唔理人想唔想加入)
我唔要同人類裸聊丫
我要成為高達丫, 你明唔明丫

應該係咁

舊 10-04-16, 07:32 AM   #2202
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
你講F91我就會想到呢位面具人係咪真係人定機械人……
強 ‧ 化 ‧ 人!

佢部高達個樣仲唔係好清楚,個面罩就有啲似 EVA 3號機。

肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 09:47 AM   #2203
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing

https://youtu.be/9hYimso0MGg

OT, 真係好富野魔頭嘅反戰思想, 睇返而家中東, 好感慨....
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 10:59 AM   #2204
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: qwe 查看文章
阿耶賴式仲有好多未明之處, 可能可以超越祼聊同機聊呢
剎那馬上削自己人棍...
依套堆ms技術上比較近未來

OO個堆已經係外星科技

起碼我唔覺得依套去到最尾會出現可以劈開月球既BEAM

然後王我主大大第一集就學楊過單手用玄鐵劍幫班新仔做霸憾教育

英國說大家抱團死

此篇文章於 10-04-16 11:04 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 11:10 AM   #2205
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 細路翔 查看文章
依套堆ms技術上比較近未來

OO個堆已經係外星科技

起碼我唔覺得依套去到最尾會出現可以劈開月球既BEAM

然後王我主大大第一集就學楊過單手用玄鐵劍幫班新仔做霸憾教育
一插亞賴爺式就有返右手右眼

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 11:32 AM   #2206
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: qwe 查看文章
https://youtu.be/9hYimso0MGg

OT, 真係好富野魔頭嘅反戰思想, 睇返而家中東, 好感慨....
叙利亞本身冇野,某世界警察扶植左所謂反對派+isis
然後再以懷疑使用生化武器罪名開始介入,之後內戰到現在
(滿滿的伊拉克大殺傷力武器罪名既視感)

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 01:13 PM   #2207
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: mikemike 查看文章
一插亞賴爺式就有返右手右眼
好可能三日個右眼右手神經系統畀獵魔個阿賴 override 咗都唔定( 6 Million Dollar Man?);套阿賴有乜秘密,應該朱古力好清楚,呢季開估喇掛?
-----
講真,除咗最尾一戰之外,都係同嘰哩嘰哩君打先至比較有得打吓;呢兩集班雜漁都應該兩三下清理晒(啫係唔慌特別好睇);呢季有七星「最強艦隊」介入,應該比較有睇頭
-----
關於 OP 疑似「露毛」事件,有關人仕表示:

(日語苦手,翻譯請求)

此篇文章於 10-04-16 01:25 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-04-16, 01:54 PM   #2208
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
講真,除咗最尾一戰之外,都係同嘰哩嘰哩君打先至比較有得打吓;呢兩集班雜漁都應該兩三下清理晒(啫係唔慌特別好睇);呢季有七星「最強艦隊」介入,應該比較有睇頭
隨時下一集一開始skip打鬥直接打完執緊嘢

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 01:55 PM   #2209
ゆり

註冊日期: Nov 2004
隻新白毛自己冇經驗又睇死人廢

咩角色來

舊 10-04-16, 01:55 PM   #2210
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
好可能三日個右眼右手神經系統畀獵魔個阿賴 override 咗都唔定( 6 Million Dollar Man?);套阿賴有乜秘密,應該朱古力好清楚,呢季開估喇掛?
-----
-----
關於 OP 疑似「露毛」事件,有關人仕表示:

(日語苦手,翻譯請求)

コラ, 改圖咁解

舊 10-04-16, 02:27 PM   #2211
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ゆり 查看文章

咩角色來
好明顯係向死老賊「致敬」嘅腳色:死小孩--乜都用佢嘅自己定位出發睇人;見三明工都唔開嚮度「偷懶」,佢心諗條友咁「高大」,咩料呀?殊不知佢就係傳說中嘅王我主大魔王 到要條友上去搏就「叔侄」咁囉

引用:
作者: jackiecyho 查看文章
コラ, 改圖咁解
謝,了解

引用:
作者: LR猫 查看文章
隨時下一集一開始skip打鬥直接打完執緊嘢
咁嘅水平未免太之之復國/興

此篇文章於 10-04-16 02:31 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-04-16, 03:25 PM   #2212
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 神龍 查看文章
我唔要同人類裸聊丫
我要成為高達丫, 你明唔明丫

應該係咁
傻那:大家都係少年兵,你細細個就有得同高達合體,太令人羨慕了

舊 10-04-16, 11:16 PM   #2213
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: Sar8 查看文章
傻那:大家都係少年兵,你細細個就有得同高達合體,太令人羨慕了
王我主: 你唔睇吓我後面比人插入左(?)三次, 做高達邊有咁易
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 11:52 PM   #2214
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
睇完第一集的重點係....

奧加可唔可以繼續著老西唔好著鐵華團件外套,老西奧加型好多

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-16, 06:45 PM   #2215
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
第28 - 31話
------
引用:

此篇文章於 10-08-16 01:14 AM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-16, 07:04 PM   #2216
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: ゆり 查看文章

咩角色來
我仲好記得飛鳥真
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 12:07 AM   #2217
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: s2001154 查看文章
我仲好記得飛鳥真
咁老實講飛鳥真既悲劇好大程度係因為殺出咗個基魔
佢本身既實力都叫交到功課
同死魚眼白毛比較係有多少分別既
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 12:21 AM   #2218
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: s2001154 查看文章
我仲好記得飛鳥真
路人真係紅衣wo

舊 10-08-16, 02:18 AM   #2219
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
兩年時間升上紅衣+Gundam pilot,
路人真實力係有保證嫁
只係某個紅衣元老成日嫌
同某魔神係咁婊佢
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 04:20 PM   #2220
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
Mobile Suit Gundam Iron blooded Orphans Opening 3(s2)「RAGE OF DUST」
http://www.youtube.com/watch?v=vA8BV7RHBtw
Mobile Suit Gundam Iron blooded Orphans Ending 3(s2)
http://www.youtube.com/watch?v=s99JucjIpqA

此篇文章於 10-09-16 04:35 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 05:14 PM   #2221
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
10月から放送のTVアニメ「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」第2期エンディング主題歌「少年の果て」Music Clip ショートバージョン
https://youtu.be/1B-dsb1c-MQ

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 05:15 PM   #2222
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
當年路人真Impulse贏魔王Freedom, 我覺得已經交足功課

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 06:04 PM   #2223
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
好彩ASH無打落去...唔係三明拿槍都似

舊 10-09-16, 10:26 PM   #2224
肉羊哩咖
griffin611

第廿七話

1. 今集基本上係文戲
2. 戰鬥果然三扒兩撥就搞掂,獵魔上季無油,今季死機(誤);你部新流星號講到幾巴閉都無用,無擊墜嘅?!
3. 新OP,畫面唔錯,歌就好難嬴到 Raise Your Flag
4. 白毛仔真係以為三明嘅流嘅,有眼不識泰山;新兵開始有死嘅覺悟
5. 好喇,有班MS 新米畀班阿太去操,嘿嘿
6. 二五大叔出場,朱古力(好難再叫佢做面具男)要隊鐵華做馬前卒,而二五大叔見尤真嗰度,好想知JJ會點演繹
7. 地球支部好多問題,單係信晒大哥解決唔到,始終無人遲早出事
8. 另,海盗男第一次感受到「家庭」溫暖,又有新嘅配對?
9. 死賤肥佬再出現,好明顯大小姐壇嘢係佢漏出去;而提華茲內部,都有人眼紅鐵華團
10. 主線係白毛講佢嘅過去,好悲慘;原來同三明有咁嘅淵源,你夠胆咁對阿$,你有幾多條命先?!
11. 差啲唔記得,阿$好似高咗少少,而終於正式自認阿細喇~
12. 面具男?!無口嘅?
13. 下回又開打喇(可能唔到三分鐘),早就出咗貨嘅模型等緊你~

此篇文章於 10-09-16 10:30 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-09-16, 11:37 PM   #2225
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
第廿七話

1. 今集基本上係文戲
2. 戰鬥果然三扒兩撥就搞掂,獵魔上季無油,今季死機(誤);你部新流星號講到幾巴閉都無用,無擊墜嘅?!
3. 新OP,畫面唔錯,歌就好難嬴到 Raise Your Flag
4. 白毛仔真係以為三明嘅流嘅,有眼不識泰山;新兵開始有死嘅覺悟
5. 好喇,有班MS 新米畀班阿太去操,嘿嘿
6. 二五大叔出場,朱古力(好難再叫佢做面具男)要隊鐵華做馬前卒,而二五大叔見尤真嗰度,好想知JJ會點演繹
7. 地球支部好多問題,單係信晒大哥解決唔到,始終無人遲早出事
8. 另,海盗男第一次感受到「家庭」溫暖,又有新嘅配對?
9. 死賤肥佬再出現,好明顯大小姐壇嘢係佢漏出去;而提華茲內部,都有人眼紅鐵華團
10. 主線係白毛講佢嘅過去,好悲慘;原來同三明有咁嘅淵源,你夠胆咁對阿$,你有幾多條命先?!
11. 差啲唔記得,阿$好似高咗少少,而終於正式自認阿細喇~
12. 面具男?!無口嘅?
13. 下回又開打喇(可能唔到三分鐘),早就出咗貨嘅模型等緊你~
回應1
基本唔算係基本
呢套gundam本身就係大量文戲多過戰鬥w
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 11:45 PM

手機版 | APP版