Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-28-16, 06:56 PM   #2151
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: T.K. 查看文章
何其悲壯
睇到都眼濕濕

講到尾都唔係為選,係為左佢代表既17%,被代表既一定要大大力支持
人地高票落敗 至少有民意基礎 合理喎

舊 07-28-16, 07:09 PM   #2152
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
何其悲壯
睇到都眼濕濕

講到尾都唔係為選,係為左佢代表既17%,被代表既一定要大大力支持
講真,拍埋仆出嚟簽完又死兜爛兜嗰兩位,佢真係唔同層次
新東又不嬲係激進派本據地,毛哥地位下跌咗咁多,點睇都有潛力做票王

點睇條唔男唔女新西入閘,之後啲選舉新聞都要報中出羊子個名?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 07:15 PM   #2153
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: YHW 查看文章
都唔知話港共高招定係有運定係咩, 一張可有可冇嘅確認書直接間接搞到滿城風雨, 基本上除左貨真價實本土/港獨派係輸家外(唔簽搞你, 簽佢都搞你), 建制甚至飯民都係贏家. 過程中仲見倒唔少人嘅虛偽同醜惡嘴臉
係根本呢個僭建入場規則同普選要俾佢篩選一樣咁無恥
打壓言論自由之餘仲係剥奪市民既投票權
個參選人入唔入到,應該係選民自己用票選擇,唔應該係俾你選舉主任篩選
就算不支持獨派都唔應該落井下石

邊d人見到人被言論打壓者仲要出黎叫囂睇人 受難 最開心
只係因為被搞既唔係自己心愛大台唔係泛民,而係自己唔buy的獨派
大家有眼睇

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 07:16 PM   #2154
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
真係會自殺架?
參唔到選時已約埋?

聽日last勒
約人請早喎
7/1一次中聯辦,7尾一次中聯辦首尾呼應啦,記住著黑衫

我剩係見到果d本來唔會投和理非路線既,成日叫無本土,投建制w
求最後一句與上面文章的關係

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
緊急司法覆核都比法庭Reject左喎,仲要串佢地話你輸左上終審咪又係咁耐 
就算推翻結果.. 天都黑囉~
而家生死大權變左係d 選舉officer度,究竟咩事?
唔使講咁多
學某人話齋
"果個政黨形象咁差咪因為D支持者囉"

利申:我果區再冇人理睇嚟真係要投廢票

舊 07-28-16, 07:31 PM   #2155
朝霧 海斗
Crazy Gamer

我想補多句人地玩司法手段 佢輸左無錢比堂費隨時破產 除非你覺得背後有大金主支持 點解岩岩畢業就要搞到自己一身屎?

舊 07-28-16, 07:35 PM   #2156
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
係根本呢個僭建入場規則同普選要俾佢篩選一樣咁無恥
打壓言論自由之餘仲係剥奪市民既投票權
個參選人入唔入到,應該係選民自己用票選擇,唔應該係俾你選舉主任篩選
就算不支持獨派都唔應該落井下石

邊d人見到人被言論打壓者仲要出黎叫囂睇人 受難 最開心
只係因為被搞既唔係自己心愛大台唔係泛民,而係自己唔buy的獨派
大家有眼睇
正常應該係係呢件事上立場一致tim 啦

舊 07-28-16, 07:50 PM   #2157
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
都幾有趣

本土支持者覺得支共幫泛民手打本土
泛民支持者覺得支共幫本土上位

http://news.mingpao.com/pns/dailynew.../1469642648536
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 07:53 PM   #2158
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

咁又公道啲,泛民啲本人都無簽,走出嚟講嘢都係批評份嘢多

支持者就五十步笑百步啦

舊 07-28-16, 07:55 PM   #2159
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
張畫蛇添足嘅確認書本來就唔係衝住飯民而來, 簽唔簽都唔關佢地事, 但佢地見有水抽又HOLD住先, 响傳訊不清嘅清況下令一般人覺得好似唔簽就係抗爭, 簽就係衰仔. 到後來唔簽嘅梁天琦俾人搞, 連做埋醜人簽左嘅熱普城都俾人搞, 反而高調唔簽嘅飯民就全部提名獲確認, 變相證明正苦要搞你根本就唔關張確認書事. 飯民水又抽完, 一個"好彩"梁天琦呢啲冇得選, 對佢地選情固然著數到不得了, 就萛本土派肯妥協, 下場就係換黎飯民及其支持者嘅攻擊(唔洗講遠, 呢度已經有 ). 公就你贏字就我輸, 飯民咁都唔萛贏, 我就真係唔知萛係乜

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!

此篇文章於 07-28-16 08:00 PM 被 YHW 編輯。
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 08:03 PM   #2160
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

喂唔好將青政呀,高登哥呢啲叫住港獨入閘嘅變晒做飯民好喎

舊 07-28-16, 08:03 PM   #2161
朝霧 海斗
Crazy Gamer

簽唔簽跟本唔係重點 大家都知係政府玩野 跟本唔應該用佢黎抽任簽同唔簽政黨既水 精力都係對準番政府啦。。。所以有人大造文章抽水 考慮下佢地值唔值得投啦。。

此篇文章於 07-28-16 08:06 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 09:14 PM   #2162
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
基本法本身就定明,每人都有選舉權,或被選權

我又唔明,支持香港自主,點解會同港獨拉上關係?
基本法講明港府無外交權. 特首由民選再交由中央任命.
除以上外,其他都係香港自己話事
佢地一路照足基本法做. 依家係大陸不依法辦事
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 09:19 PM   #2163
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
天倚簽唔簽都比人搞啦
起碼佢代表17﹪民意

比佢入到實大把時間落中共臉,又增加更多不確定因素

唔明點解有人踩佢

中共出盡奶力唔比佢參選咁顯淺既道理都唔明

相反熱狗呢D中共根本唔放在眼內

舊 07-28-16, 09:19 PM   #2164
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Terry仔 查看文章
基本法本身就定明,每人都有選舉權,或被選權

我又唔明,支持香港自主,點解會同港獨拉上關係?
基本法講明港府無外交權. 特首由民選再交由中央任命.
除以上外,其他都係香港自己話事
佢地一路照足基本法做. 依家係大陸不依法辦事
你不是已經答左?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 09:20 PM   #2165
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
“我支持港獨確認書我照簽,仲開個fb支持基本法添,咬我呀”
我覺得型喎
如果我係果區選民會考慮投佢,不過我唔係果區
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 09:23 PM   #2166
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
你不是已經答左?
不嬲土匪講一套做一套,君子會好蝕底

舊 07-28-16, 09:33 PM   #2167
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: 某F 查看文章
天倚簽唔簽都比人搞啦
起碼佢代表17﹪民意

比佢入到實大把時間落中共臉,又增加更多不確定因素

唔明點解有人踩佢

中共出盡奶力唔比佢參選咁顯淺既道理都唔明

相反熱狗呢D中共根本唔放在眼內
私怨大過天

舊 07-28-16, 09:36 PM   #2168
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
人地高票落敗 至少有民意基礎 合理喎
我叫你地大力支持添
唔出力都應該課金

至於高票落敗

1. 劉志成 2,271
2. 黃成智 17,295
3. 周浩鼎 150,329
4. 梁思豪 1,858
5. 方國珊 33,424
6. 梁天琦 66,524
7. 楊岳橋 160,880

睇你點為之高票啦

都有人可以覺得
白鴿入中聯辦、超區寸土必爭
馮檢基又傾又砌
民建聯袋著先
係爭取進步架,呢d係你自由

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 07-28-16 09:40 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 09:41 PM   #2169
T.K.
很黃很暴力

聽日記得去簽名

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 07-28-16, 09:45 PM   #2170
某F
我的歌聲裡

引用:
我叫你地大力支持添
唔出力都應該課金

至於高票落敗

1. 劉志成 2,271
2. 黃成智 17,295
3. 周浩鼎 150,329
4. 梁思豪 1,858
5. 方國珊 33,424
6. 梁天琦 66,524
7. 楊岳橋 160,880

睇你點為之高票啦

都有人可以覺得
白鴿入中聯辦、超區寸土必爭
馮檢基又傾又砌
民建聯袋著先
係爭取進步架,呢d係你自由
議會係最低成本同最有效架啦

仲有記得梁天琦既票源,其實都有唔少含X投比7號,為左阻周浩鼎入閘

舊 07-28-16, 09:49 PM   #2171
T.K.
很黃很暴力

係架,咁計7號無左你講果堆,今次票數應該有10萬以上,當時投既,一定以前無支持開其他人
而梁天琦果d票都應該咁計,一定以前無支持開其他人
預測係未6、7每人十萬?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 07-28-16, 11:14 PM   #2172
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
係架,咁計7號無左你講果堆,今次票數應該有10萬以上,當時投既,一定以前無支持開其他人
而梁天琦果d票都應該咁計,一定以前無支持開其他人
預測係未6、7每人十萬?
講到咁咪其實你都是支持"寧可投比建制都不投本土"這同類logic

講咁耐咪私怨

舊 07-28-16, 11:31 PM   #2173
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
上次投梁 但今次唔打算比佢

呢區咁次真係冇咩好揀 都唔知投比邊個好

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 11:49 PM   #2174
T.K.
很黃很暴力

私怨、左膠之類詞語
在你口中都變萬能key了

我都不知幾咁叫你地大力親身支持,係新聞上見唔到

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 07-29-16, 12:31 AM   #2175
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:

聽日記得去簽名
我就唔建議去簽....
青政同本民前2樣野黎
而家講到plan b又話代梁天琦去選
同組織内換人都算啦,
而家仲要換個另一組織既
本民前你當自己支持者係民建聯d fans 咩
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 05:26 AM

手機版 | APP版