Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-06-16, 12:14 PM   #2101
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 風音 查看文章
戲都唔做
立會選舉有祕密武器?:0)a
你覺得佢地會輸咩
俾晒中間票你都未必夠數

舊 05-06-16, 12:53 PM   #2102
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 小草 查看文章
你覺得佢地會輸咩
俾晒中間票你都未必夠數
我都想講
人地派咁多野一定有人投俾佢地,而果堆人又唔會理政治只係覺得阻我搵食就唔得

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-16, 01:49 PM   #2103
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

而家個形勢根本就係
保皇同正苦都唔覺得會輸,分分鐘仲多席過今屆。所以連戲都唔洗做

舊 05-06-16, 02:24 PM   #2104
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
保皇先懶得同你玩, 反正死線一早已經劃左, 一流會就入你對家數仲可以成機蛇王

反而明知冇得拉嘅情況下都仲要不斷點鐘, 連發言嘅機會都冇埋, 我就唔多明可以達到咩目的. 拉布本身係雙面刃, 可用空間越收越窄, 玩過火仲分分鐘有反效果, 玩爛左就冇架喇

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-16, 03:46 PM   #2105
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: YHW 查看文章
保皇先懶得同你玩, 反正死線一早已經劃左, 一流會就入你對家數仲可以成機蛇王

反而明知冇得拉嘅情況下都仲要不斷點鐘, 連發言嘅機會都冇埋, 我就唔多明可以達到咩目的. 拉布本身係雙面刃, 可用空間越收越窄, 玩過火仲分分鐘有反效果, 玩爛左就冇架喇
無理由咁順攤,俾佢就咁過到份財政預算架,
唔拉布唔點人仲有咩可以做。
發言機會...我諗無咩議員會稀罕囉,
佢地只會話你快d講完投票收工啦。

舊 05-06-16, 04:30 PM   #2106
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
進退兩難,拉就係明知冇用都照做;唔拉咁以後只要用呢招已經封殺晒…

舊 05-06-16, 05:04 PM   #2107
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
問題係財政預算案set 左deadline冇得拉...
你流唔流會都好, 佢都係下星期表決
而家流會隔離仲so左

而家係搞到流完會, 公眾都唔理...
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-16, 05:21 PM   #2108
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: Penny仔 查看文章
而家係搞到流完會, 公眾都唔理...
問點解流會,又係拉布錯
總知千錯萬錯都係你錯
而且習慣左,成日流
仲有咩好理

舊 05-20-16, 01:25 PM   #2109
david
The One

註冊日期: Mar 2002
打擊本土派?fb撐梁天琦涉違選舉條例 女子被廉署查

引用:

今年2月新東補選期間,有女網民在facebook轉發支持本土派候選人梁天琦的信息,動員好友投票,遭廉政公署懷疑涉違反《選舉(舞弊及非法行為)條例》,被邀協助調查。有網民質疑廉署此舉是要打擊支持本土派人士,殺一儆百。涉案女網民接受本報查詢時表示不便評論事件。廉署回應稱不會評論個別個案。
據悉,涉案女網民早前在新東立法會補選期間,曾在facebook呼籲朋友投票予梁天琦,廉署懷疑她涉收受利益,有違反《選舉(舞弊及非法行為)條例》之嫌,要求她協助調查。據了解,涉案女網民並不認識梁天琦,「佢只係純粹幫心儀候選人」。有知悉事件的網民質疑為何在facebook支持及呼籲其他人士支持某個候選人會觸犯法例,質疑廉署是要打擊支持本土派人士,殺一儆百。

選管會主席馮驊早前表示,市民可在網上發表個人意見評論候選人,但若網民未經候選人授權,自發在網上呼籲投某一候選人,有機會變成選舉廣告,或會誤墮法網。

公民黨立法會議員楊岳橋不評論個別個案,但就選管會網上宣傳指引,他批評規範太瑣碎,網民分享支持候選人的言論,難界定是評論或表態,「評論同表態只係一線之差,如果太模糊,本身就係對法律最大嘅唔尊重」。

另有法律界人士指出,若網民只是一廂情願在網上為心儀候選人「講幾句好話就跌落法網」,對網民及候選人不公平,「你喺網上講一句,點樣計選舉經費?」
蛇齋餅糭唔查?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 06:32 AM   #2110
david
The One

Tree根正式被民建聯唾棄 網民撐退黨

引用:

盛傳因不獲推薦參選下屆立法會的民建聯立法會議員鍾樹根在今晚中委會特別會議後,表示得悉由於中委會意向只派出一張名單出戰港島區議席,作為現任民建聯立法會議員,卻不獲推薦連任,對中委會決定極表遺憾與無奈,又指民建聯從來未就此諮詢過他的意見。
他指自1991年至2015年擔任東區區議員,1995年任市政局議員,期間與民建聯同人建設社區及服務居民,多年來處理的求助個案超過1.6萬多宗,2012年立法會選舉,以他為首的民建聯名單取得33,901票,是緊接立法會主席兼黨友曾鈺成後,港島區第二高票當選的建制派名單,「足以證明市民對我的支持」,對民建聯決定坦言感到失望及不開心。

鍾樹根批評中委會漠視他積極考慮連任的期望,「不理解亦不敢苟同」,認為自己在經驗、得票和勝算方面,都比其他人優勝,強調民建聯有能力於港島區派出兩隊參戰,爭取維持現有兩席,「現在未戰卻先言放棄,令人費解」。

他指對未來發展要重新思考,希望先與團隊及支持者商討,再研究用甚麼方法爭取議席,為市民服務,但必定會競逐連任,而若他要參選,按民建聯機制,他需要退黨,「呢個係非常艱難嘅問題,我要同團隊研究將來嘅發展,用咩方案最好,勝算如何,先可以作出嘅決定」,但暫未有決定是否退黨,要先思考資源調撥等問題。

被問到會否覺得民建聯「過橋抽板」,鍾樹根僅說:「你要問吓佢哋。」

有傳民建聯傾向只派副主席張國鈞一張名單參選港島區,鍾樹根早前接受訪問,已表明若民建聯不派他參選,會考慮自己以獨立身分參選,又指民建聯今次若只派一隊出選,就會流失很大票源,作為一個政黨不應自我閹割。
入白鴿黨啦

---
舊 06-06-16, 09:52 AM   #2111
風音
The One

Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
https://www.thestandnews.com/politic...調查配票/

要爆了

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 10:25 AM   #2112
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
爆米花生

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 07-17-16 12:24 AM 被 neo2046 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 10:40 AM   #2113
神人ではない!新人だ

的確爆咗,個版面

舊 06-27-16, 01:51 PM   #2114
david
The One

【方丈個朋友】出謎寸CY 曾鈺成稱觸怒首長「正義朋友」

引用:
快將70歲的立法會主席曾鈺成近日不斷在《am730》專欄出謎語,上次借英文拼字遊戲anagram點出一些外間認為有意選特首的人選,其中以HUGELY CUNNING(非常狡猾)指Leung chun ying(梁振英),令不少人會心微笑,但今日他在同一專欄表示,拿首長的名字來開玩笑,「觸怒了(首長的)正義朋友,儘管我用了SPRANG A JEST來做自己名字的anagram,表示絕無惡意,仍然不能開脫冒犯首長之罪」。
曾主席早已指自己「年紀大」不適合選特首,9月立會他亦預料不會參選,他口說自己觸怒了(首長的)正義朋友而惶恐,卻指有感於讀者對anagram興趣甚濃,再次寫一篇,「保證內容不會對首長有任何不敬」,並強調先給幾個精彩而無害(至少不會冒犯首長)的anagrams,如領導長征的毛澤東主席Chairman Mao = I am on a march、領導改革開放的鄧小平Deng Xiaoping = I go expanding、「公關」是甚麼回事?Public relations = Crap built on lies(謊言編造的廢話)。
主席很閒

---
舊 07-08-16, 11:48 AM   #2115
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
拍得住朱主席
http://www.passiontimes.hk/article/07-08-2016/31515

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 12:12 PM   #2116
神人ではない!新人だ

引用:
作者: DC 97 查看文章
…唔好話茶,聽一分鐘血都差D噴得出…

舊 07-08-16, 02:45 PM   #2117
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
差不多要開新頁for來緊立法會選舉

舊 07-13-16, 01:43 AM   #2118
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟

又要殺鼎鼎

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-16, 09:39 AM   #2119
神人ではない!新人だ

https://hk.news.yahoo.com/%E7%AB%8B%...221116518.html
其實可唔可以「我簽果時真係覺得唔應該港獨,不過當選之後就另有新發現…」

舊 07-15-16, 09:41 AM   #2120
風音
The One

Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
誓願當食生菜架啦

如何有力證明主張港獨都幾難
而且責任係對方

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-16, 10:58 AM   #2121
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
誓願當食生菜架啦

如何有力證明主張港獨都幾難
而且責任係對方
我話你係港獨就係架啦,呢到係中國

舊 07-15-16, 11:15 AM   #2122
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
憲法只對政府有效

咁高調搞咁多野咪最後又係話港獨唔犯法

根本就係幫人宣傳
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-16, 11:30 AM   #2123
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
之前夠話告陳浩天, 而家告左未?
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-16, 11:40 AM   #2124
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
警務處處長盧偉聰昨日回應有關事件時稱,警方暫時沒有請法律顧問,不知用甚麼法例針對港獨,被問到警方可以用那些法例拘捕港獨人士,盧偉聰只說暫時沒有補充。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-16, 11:52 AM   #2125
神人ではない!新人だ

中出羊子收集提名選新西…
本來損管會唔做白痴野,真係呢件生物冇咩好感。
家陣咁搞搞真係有D想支持佢

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 09:36 AM

手機版 | APP版