Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 34 74 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 94 134 184  ... 最後
電視遊戲討論版>Xbox One 情報區
王小虎 05:14 PM 01-01-14
作者: LEGOCAPTOR:
我覺得XBOX One唔向下兼容XBOX 360級的碟版GAME都算,
佢連賣場果堆純下載版XBLA GAME都唔再對應果下真係有點費解,
難得已經建立咗一個內容豐富的賣場遊戲庫,
入面D GAME除了全新為XBLA開發的作品之前,
包羅咗唔少SFC、PS、DC等唔同年代的移植作品,
對於新主機初期唔夠多種類的GAME嚟講,呢個遊戲庫係賣點嚟,
但佢偏偏完全放棄咗…

可能費時再花錢營運XBOX 360的產物,
日後又可以XBOX One當係"全新"作品再出多次吸錢…又唔駛解決技術問題。
其實都好多人講過好多次,以技術層面,XBLA/PSN games同普通360/PS3 games係冇分別。唔好以為佢地賣得平d,或者容量細d,就覺得新機"應該"可以向下兼容呢d games。如果新機可以做到向下兼容呢d"細"games,就同樣可以兼容所有碟games。

要兼容,佢地一定要再出過One/PS4版,某程度要再花時間開發。例如PS4 Flower, Flow。
IDGAF 05:58 PM 01-01-14
作者: 王小虎:
其實都好多人講過好多次,以技術層面,XBLA/PSN games同普通360/PS3 games係冇分別。唔好以為佢地賣得平d,或者容量細d,就覺得新機"應該"可以向下兼容呢d games。如果新機可以做到向下兼容呢d"細"games,就同樣可以兼容所有碟games。

要兼容,佢地一定要再出過One/PS4版,某程度要再花時間開發。例如PS4 Flower, Flow。
鬼唔知咩…

所以咪覺得佢哋唔應該定一個咁的方向去開發一部新主機,除非真係易開發咗,
維持到個GAME量,不過睇兩部機宜家個GAME LIST又唔覺係好充足。

但個決定似想賺完果舊錢,唔再想維持服務去到新主機多…
王小虎 08:04 PM 01-01-14
"如果"佢地可以開發到一部又兼容,機能又夠強大足以稱得上下一代,成本又低的機,邊個唔想。但實際上遊戲機唔係PC,佢地要左cut右cut,甚至可能蝕賣去佔市場,結果好自然就放棄兼容。就好似PS3 slim cut左PS2硬件一樣。(或者我講的可能你都知道了。)
taikin0901 08:32 PM 01-01-14
作者: RS 200:
而家出面dead rising3賣緊幾錢? 見有9折想去amazon訂,又怕貴過香港買
Amazon 9折應該唔包運費wo ,另外直燒網420
IDGAF 08:44 PM 01-01-14
"如果"佢地可以開發到一部又兼容,機能又夠強大足以稱得上下一代,成本又低的機,邊個唔想。但實際上遊戲機唔係PC,佢地要左cut右cut,甚至可能蝕賣去佔市場,結果好自然就放棄兼容。就好似PS3 slim cut左PS2硬件一樣。(或者我講的可能你都知道了。)
所以上面咪已經講咗「可能費時再花錢營運XBOX 360的產物,
日後又可以XBOX One當係"全新"作品再出多次吸錢…又唔駛解決技術問題。」
即係一早認同咗你果個睇法…
RS 200 01:10 PM 01-02-14
作者: taikin0901:
Amazon 9折應該唔包運費wo ,另外直燒網420
最後都係忍左手冇買,因為買部機返黎都只係玩DR3....玩完就封塵....好似ps4咁我玩完killzone就入返盒, GAME都賣埋

唔等都等左咁耐,不如等埋行先
taikin0901 02:01 PM 01-02-14
最後都係忍左手冇買,因為買部機返黎都只係玩DR3....玩完就封塵....好似ps4咁我玩完killzone就入返盒, GAME都賣埋

唔等都等左咁耐,不如等埋行先
我以為你有機想買DR3添
RS 200 02:42 PM 01-02-14
作者: taikin0901:
我以為你有機想買DR3添
見佢9折係想連機買...
taikin0901 02:54 PM 01-02-14
見佢9折係想連機買...
買啦買啦

其實兩部我買返黎都無乜開,玩最多都係GTA V ,同FD玩開心好多
jmwongpo 04:24 PM 01-02-14
其實隻羅馬比 dr3 更好玩, 雖然我都係為隻 dr3 買機
ahleung 04:46 PM 01-02-14
我都想遲D買埋 Ryse 黎玩, 知道評分低, 有左心理準備應該會好D.

聽人讚佢D打仗場面做得好有feel. 同埋畫面係現時XBONE game最靚之一.

試左隻 Killer Instinct. 奈何我都係玩唔掂格鬥game, 成日chok唔到招, 更莫講combo. o的教學模式都完成唔到
kakajit 05:11 PM 01-02-14
其實爆左RYSE之後我都覺得RYSE係唔錯...
睇真係幾好睇 , 後期場景壯大D仲好睇D
E3 果關係第3關
now_loading 05:14 PM 01-02-14
睇youtube 都覺Ryes 好好feel, 有行機都跟DR3買左...  
有行機賣果部現在d game 又唔想玩...
kakajit 05:28 PM 01-02-14
RYSE到中期守城果度到貧民區果度 , 仲有第一次夕陽見到鬥獸場畫面都好靚
jmwongpo 05:47 PM 01-02-14
鬥獸場果版真係正到 臨埸感一流
仁魂 11:10 PM 01-02-14
經大家一說, 有點心動
RS 200 11:16 PM 01-02-14
其實下輪game要到幾時先出?
rokuna 12:32 AM 01-03-14
3月 taitan fall.

大作黎計。
now_loading 12:54 AM 01-03-14
3 月我期待Metal Gear 5 多d
jmwongpo 08:12 AM 01-03-14
羅馬 d 敵人算多 個個打法都唔同唔係就咁斬就可以過版
ahleung 09:48 AM 01-03-14
http://www.gamefaqs.com/xboxone

01/28
Tomb Raider: Definitive Edition

02/07
The LEGO Movie Videogame

02/18
Plants vs Zombies: Garden Warfare

02/25
Rayman Legends
Thief

03/11
Titanfall

04/08
LEGO The Hobbit
rokuna 10:31 AM 01-03-14
作者: now_loading:
3 月我期待Metal Gear 5 多d
試玩版出碟。應該連過場片唔多個1個鐘。

因為ign 話 pp play time係gz 既100倍wo.........

http://m.ign.com/articles/2014/01/02...-ground-zeroes
now_loading 10:38 AM 01-03-14
作者: rokuna:
試玩版出碟。應該連過場片唔多個1個鐘。

因為ign 話 pp play time係gz 既100倍wo.........

http://m.ign.com/articles/2014/01/02...-ground-zeroes

但係隻game 賣360 $19.9 (XB1 29.9), 聽聞也是序章, 張短度有D 懷疑..
alvinclub 11:37 AM 01-03-14
某程度嚟講,steam box如果可以玩大部份steam上嘅game的話,可能會係史上兼容度最大嘅遊戲機。
大覺屋師真 02:04 PM 01-03-14
作者: now_loading:
但係隻game 賣360 $19.9 (XB1 29.9), 聽聞也是序章, 張短度有D 懷疑..
當年隻mgs2 demo都可以玩n咁多次都吾厭, 無問題啦
第一 ... 34 74 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 94 134 184  ... 最後

返回主題版面