Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 32 72 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 92 132  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
封印魔劍神式 09:28 PM 04-19-18
我好似太耐無入公會集會所比人踢左

而家有無場
赤兵尉SETH 09:59 PM 04-19-18
可能太多人淘金, 係咁斷
Chris Redfield 10:31 PM 04-19-18
好似係rare7同8既武器先有用?
大覺屋師真 11:47 PM 04-19-18
仲以為有咩新鮮打法
原來即係大巖龍

完整咁完成左四round, 長槍打依隻都幾夾
有三次都爆到角掘埋角,野團其實都算安定嘅依隻
有一round打第二場,中途斷線得番我,直接放棄離quest算,點知返到集會咁都有報酬拎!

rare6就應該全部賣得
不過就算有rare7都全部無乜用,黑仔到爆
Suika 12:21 AM 04-20-18
火耐3加耐火衫難度大減,噴火可以硬食回血
街場都好順利,會貓既通常都係弓手
鈴蘭 12:37 AM 04-20-18
基本上都係鬥快 越多人打就越快既同時你要係隻野死之前幫自己果隊儲多D分
條龍其實本身唔勁 只係個噴火既事故能力真係一絕
我第一次覺得有廣域既人係神

但同時間又好講求火力 你一打唔死隻野大家又要晒多十幾分鐘.....衰D既可能你出Quest果下有人殺左隻野你未出Quest 你即刻蝕到入肉
鈴蘭 01:04 AM 04-20-18
[悲報] 鑑定武器有角龍上位互換
赤兵尉SETH 01:25 AM 04-20-18
試過一團三把鋼翼大劍好快打到隻Lv1太郎爆認真mode
之後三把鋼翼亦好快被熔左, 食粉塵都救唔切
赤兵尉SETH 01:38 AM 04-20-18
作者: 鈴蘭:
基本上都係鬥快 越多人打就越快既同時你要係隻野死之前幫自己果隊儲多D分
條龍其實本身唔勁 只係個噴火既事故能力真係一絕
我第一次覺得有廣域既人係神

但同時間又好講求火力 你一打唔死隻野大家又要晒多十幾分鐘.....衰D既可能你出Quest果下有人殺左隻野你未出Quest 你即刻蝕到入肉
正常好似點快都無可能Lv1爆到大角
順利都要第二次Lv3

第三區三個落石位同好有用, 但街埸好多人唔合作, 響訊號都唔理...
ALEX CHOW 02:03 AM 04-20-18
作者: 赤兵尉SETH:
順利都要第二次Lv3

第三區三個落石位同好有用, 但街埸好多人唔合作, 響訊號都唔理...
唔記得咩制響訊號
赤兵尉SETH 02:04 AM 04-20-18
歷戰屍套閃一次無效
其他古龍同2星四次

作者: HONDA:
唔記得咩制響訊號
options > 口
ALEX CHOW 02:05 AM 04-20-18
[悲報] 鑑定武器有角龍上位互換
唔明
熔左???
Van仔 02:05 AM 04-20-18

佛心啊, 唔駛刷
FREDDY@o@ 02:31 AM 04-20-18
Rare 6/7有無勁野…
由手機版發出
鈴蘭 02:55 AM 04-20-18
順利都要第二次Lv3

我最快目前係lv1->lv3(完場)
基本上打中晒場景Damage既應該係穩陣既........

同埋真係最後4區要睇有無人騎 見到D操蟲棍打成場一次都騎唔到我都唔知佢黎做咩既sosad
成隻野都廢 係唯獨是個噴火完全係事故製造機
就算有火耐如果你係埋牆比佢噴 基本上都係死硬
Van仔 03:12 AM 04-20-18

同埋真係最後4區要睇有無人騎 見到D操蟲棍打成場一次都騎唔到我都唔知佢黎做咩既sosad
長槍防強飛插騎乘
風間鈴木仁 07:55 AM 04-20-18
https://asia.playstation.com/cht-hk/...yer-even-more/

『Monster Hunter: WORLD』新手獵人們首次挑戰線上多人遊玩!

https://asia.playstation.com/cht-hk/...yer-even-more/

2018年04月19日說明能讓『Monster Hunter: World』多人遊玩更有樂趣的重點!!
Suika 08:11 AM 04-20-18
順利都要第二次Lv3

試過幾次lv1 打到最後型態都唔爆角,又要打多場
因為咁其實有4個親友已經打到

第三區起兩粒落石位打對佢傷害最大,但要起熔漿上打
落第四區前執定石,佢噴火可以射down佢
火耐3無壓力

作者: HONDA:
熔左???
大劍起下面儲緊力走唔切,安全D就收刀回家玉
我大劍200血耐火3耐火衣客回,硬食都無一半
LR猫 10:14 AM 04-20-18
LV1似乎無可能一次清
結果街場成堆等LV3~4先入場殺嘅
鈴蘭 11:01 AM 04-20-18
まとめると、こんなとこか
▪エリア1
落石3回当てたい、ポイント稼ぐ
胸攻撃で肉質軟化
大砲でダメージ稼ぐ、砲手はつけて損なし、ただしポイントは入らない
▪エリア2
特になし
▪エリア3
落石3回でポイント
ここまでに頭破壊してないorダメージ足りないと逃げられる
▪エリア4
ゲロ中に滅龍やハジケ結晶でダウン
ボディプレスをカウンターでダウン
乗り麻痺睡眠で拘束
大樽Gは300ダメージ(一発目は360)
尻尾破壊と頭攻撃に別れる
▪全エリア共通
痕跡2種類と部位破壊でポイント稼ぐ

已經比人試左 其實扣晒血就會爆角
爆角從外都有頭破壞 所以前面一樣要打頭
但如果已經爆左頭,最尾其實就應該去打尾
由手機版發出
魚伕 11:13 AM 04-20-18
作者: 封印魔劍神式:
我好似太耐無入公會集會所比人踢左

而家有無場
係系統設定
超過30日冇入公會就自動踢出公會,
不過新一輪更新修正了...

要自身即食秘藥,或著耐火衣入場
赤兵尉SETH 11:15 AM 04-20-18

正常唔駛騎skill一場可以騎兩次, 區2同區4
撞著只識空中O既棍你當佢唔存在啦
mike23 11:33 AM 04-20-18
作者: 魚伕:
係系統設定
超過30日冇入公會就自動踢出公會,
不過新一輪更新修正了...
我入到公會個場即係應該未畀人踢出黎卦?
由手機版發出
魚伕 12:32 PM 04-20-18
作者: mike23:
我入到公會個場即係應該未畀人踢出黎卦?
由手機版發出
入到就即係未被 "電腦" 踢出

如果剛已更新, 往後被踢出,就真的是人為了
大覺屋師真 12:58 PM 04-20-18

已經比人試左 其實扣晒血就會爆角
爆角從外都有頭破壞 所以前面一樣要打頭
但如果已經爆左頭,最尾其實就應該去打尾
由手機版發出
咁都好D
姐係之前區爆過頭跌過野掘
其實last區近戰唔駛堆埋去個頭互相傷害
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 32 72 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 92 132  ... 最後

返回主題版面