Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 31 71 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 91  ... 最後
~清談館~>2016立法會選舉
iu fu pig 06:12 PM 09-08-16
作者: 某F:
本土派真係要反醒點解小麗同朱凱迪點解入到圍

有心就落區先,有能力仲可以去建制票倉做野

好過係度互x..
大大你好接近小弟立場⋯
不過政治就係喜歡敵對
由手機版發出
某F 06:20 PM 09-08-16
作者: 傑斯特:
咩方向先啱啊
學光頭跳出三界外,不在五行中?

班粉腸叫緊人落地獄啊
左翼唔可以只靠理念,要考慮政治現實取舍,

本土優先呢個原則亦好模糊(菜園單野係反霸權多過本土利益,指既係糧食自給問題)

eg:新移民先係最大受益者佢地永遠係唔明白

本土派原則上要考慮邊d先係自己人,不論出身
麥魚仔 06:21 PM 09-08-16
作者: 信長:
尼排睇多左花生台 .. 都覺得熱狗好低質
https://youtu.be/B3pEe2o7sGU
無聽花生台,而家只聽光明頂。
傑斯特 06:39 PM 09-08-16

本土優先呢個原則亦好模糊(菜園單野係反霸權多過本土利益,指既係糧食自給問題)

不論出身又新移民最大敵人
你講咩啊?
怪得之打倒黎智英重要過打倒689啦
麥魚仔 06:44 PM 09-08-16

你講咩啊?
仲不論出身??支持中共人數不斷上升,
1日150支,政策幾時收皮。
某F 06:49 PM 09-08-16
你講咩啊?
你睇返天水圍本土泛民既得票率就知道我講乜
新移民都可以好本土
某F 06:51 PM 09-08-16
仲有,堡主陳浩天係中學入手港獨議題都係好棋
記住而家唔少新移民都係讀緊書
麥魚仔 06:53 PM 09-08-16
你睇返天水圍本土泛民既得票率就知道我講乜
新移民都可以好本土
不如話支那人都頂唔順新支那人
luciferdark 07:28 PM 09-08-16
作者: 麥魚仔:
個班肯主動融合同配合香港生活嘅,
叫唔落支那...
凍檸茶>﹏< 07:33 PM 09-08-16
作者: 麥魚仔:
天耀 天瑞 天盛 天慈
呢幾個地方其實大部份都住香港出身
加上陳美蓮做議員做得幾好,好多人識
轉左民建就..
對比太大

加上其實唔少住入面新移民真係肯去學廣東話融入社會
朝霧 海斗 07:48 PM 09-08-16
作者: sugihara:
而家唔理佢唔得,唔止係熱狗負資產玩死鄭松泰,直頭係成個反對派嘅負資產...
其實佢係咪間接架空左博士 博士割席又路都
無左國師 而家黃洋達無啦啦國師上左身
黃洋達暗示過d 會員大部份都係佢既人 而唔係組織既會員
博士無頭無勢無左熱狗backup 又一定比人做低 唉
希望教主出手收拾佢 幫博士手啦

教主每次走左之後都有人痴線 己經變成都市傳說咁
上次CK 今次黃洋達 想點
Dyhalt Rushifar 07:57 PM 09-08-16
作者: 朝霧 海斗:
其實佢係咪間接架空左博士 博士割席又路都
無左國師 而家黃洋達無啦啦國師上左身
黃洋達暗示過d 會員大部份都係佢既人 而唔係組織既會員
博士無頭無勢無左熱狗backup 又一定比人做低 唉
希望教主出手收拾佢 幫博士手啦

教主每次走左之後都有人痴線 己經變成都市傳說咁
上次CK 今次黃洋達 想點
講白D,狂化就算唔係教主意思,佢連CK都收拾唔到,點收服有整個團隊既皇上?
麥魚仔 08:00 PM 09-08-16
作者: luciferdark:
個班肯主動融合同配合香港生活嘅,
叫唔落支那...
肯主動融合都唔要了,你估香港真係大國黎,版圖又細邊到可以收咁多支。
newb 08:09 PM 09-08-16
作者: Dyhalt Rushifar:
講白D,狂化就算唔係教主意思,佢連CK都收拾唔到,點收服有整個團隊既皇上?
毓民呢兩日出庭都係呢個團隊同佢自己普羅既人去陪佢同支持
chitkan 08:20 PM 09-08-16
我又唔覺得黃洋達係會痴線
佢醒目仔一名,由做編劇沉淪到寫故仔,都想搵機會發圍
到終於搵倒一樣野,可以比佢做首領、做主持、開傳媒做大亨、做棟督笑、書展出書、晌香港登上政治舞台名人
呢幾年就係靠住呢樣野,成就佢人生既高峰
雖然更上一層樓只差一線功虧一簣
但以佢既性格都無可能因為咁將一切推諸玉碎
神秘過客 08:21 PM 09-08-16
作者: :
https://www.facebook.com/wytat/posts/10154198355132935

有人聲稱因選舉被恐嚇,退選;有人聲稱因選舉被恐嚇,唔返屋企。
整場選舉,因為參選而遇上物理襲擊的,就只有我跟毓民啊!
我同毓民係慈雲山被黑社會圍,ok,你話冇片嘛!
雙黃九東西兩區周街抺黑街招,街坊個個見過!
投票日,誰人的街站被大群黑幫襲擊?誰人的助選團被黑社會追打?係我,黃洋達!有片為證!
我不是聲稱被恐嚇,也不是收到消息有人想對付我!係有眼嘅都睇到,當街當巷出手郁我地嘅人呀!堅開左拖打啦!
有邊個理會過?
我理得你地人人都係邊撚個,你地冇資格係我面前話受到選舉恐嚇!
而當你們在喊曬口,扮曬野話唔敢返屋企時。
我繼續奮勇向前!
嘩!黃洋達你真好勇呀! 佢真係講出黎都唔怕俾人恥笑
朝霧 海斗 08:27 PM 09-08-16
作者: Dyhalt Rushifar:
CK 比教主魅了左啦
高登有篇文話CK 無因教主落選而高興 反而失落地大罵游主任
笑到我死
麥魚仔 08:46 PM 09-08-16
作者: 凍檸茶>﹏<:
天耀 天瑞 天盛 天慈
呢幾個地方其實大部份都住香港出身
加上陳美蓮做議員做得幾好,好多人識
轉左民建就..
對比太大

加上其實唔少住入面新移民真係肯去學廣東話融入社會
而家中學,小學,推廣普通話做個文明中國人,未來只有我地老一輩講廣東話,
就算新移民入肯去學廣東話融入社會,
仲要面對搶工作機會,學位,公共交通,醫療服務..................
(=v=)b 08:50 PM 09-08-16
作者: 神秘過客:
佢既言行~越黎越似中共~
1q1q1q 08:51 PM 09-08-16

香港有邊幾個黑社會會敢攪毓民
朝霧 海斗 08:55 PM 09-08-16
作者: 1q1q1q:
香港有邊幾個黑社會會敢攪毓民
黃毓民早年真係有比黑社會搞過,仲著草離開香港過tim
不過佢識黑社會d人都係半公開既事實
vjoose 08:59 PM 09-08-16
黃洋達被黑社會襲擊?

報左警,拉左人未?會唔會自導自演?
由手機版發出
某F 09:10 PM 09-08-16
作者: 朝霧 海斗:
而且教主一直都係講緊粱生你唔支持一早開聲
唔好想兩面都討好

佢亦都有話粱天崎唔係衰人黎,係比朋黨累事

邊個幫手棒粱天崎上黎?
邊個補選果時幫佢手拉票同站台
邊個比個平台佢發聲?

乜野都係熱狗同教主錯啊

o的一伯 晨早踩走左你啦
而家朱凱迪而家真係比人斬
某F 09:23 PM 09-08-16
作者: vjoose:
黃洋達被黑社會襲擊?

報左警,拉左人未?會唔會自導自演?
由手機版發出
呢個真係唔出奇

班本地丁一早睇雙黃同朱凱迪呢d唔順眼

反套丁
某F 09:24 PM 09-08-16
gaf網友真係睇本地政治有d簡單,呢個真係社會縮影黎...

同道理出身本地人=/=本土,仲有班離地買辦,黑社會呢d無講
第一 ... 31 71 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 91  ... 最後

返回主題版面