Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 12-16-15, 12:16 PM   #176
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
猴唔經唔覺原來都已經30歲
如果係火箭又扭計的話,個名都已經臭哂,下次想搵新老闆都難
今次傳聞0既起因都係因為Howard唔中意同Harden夾
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 12:34 PM   #177
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Penny仔 查看文章
就算whiteside續唔返, 都沒必要食howard吧, 痴線的
同埋如果下季salary cap 升到去80M 左右的話, heat 仍有機會簽返whiteside
叫BOSH扮GREEN咁打仲好啦 無左WHITESIDE唔係咩大問題

舊 12-16-15, 12:41 PM   #178
JMi

註冊日期: Feb 2011
唔通BUCKS真係要嬴GS輸比LAL咁有趣嗎... lol

舊 12-16-15, 01:01 PM   #179
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

Kobe最近打得好返好多, 唔知佢有冇後悔話退休
舊 12-16-15, 01:15 PM   #180
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: kin~kin 查看文章
Kobe最近打得好返好多, 唔知佢有冇後悔話退休
冇左D 夾硬黎既波, 又識傳波....即刻打得好左
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 01:18 PM   #181
Penny仔

今日lakers 打得超好....
舊 12-16-15, 01:43 PM   #182
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

D'Angelo Russell 漸入佳境....

雖然湖人前景唔算好明朗, 但比起76人你見到起碼有d計劃...有d有潛質0既年輕球員...木狼都係, 雖然都係差左好多年, 但起碼一直都嘗試...再簽d經驗球員返來帶住班新仔...76人個概念就係搵d新仔返來帶住班本身唔應該0係NBA打波0既球員打....
舊 12-16-15, 01:51 PM   #183
Penny仔

Russell 打打下仲好過Mudiay.....

今季新秀輪住爆, 一開始Towns 同 Okafor 爆
之後到Porzingis,

然後Russell又開始上力...
舊 12-16-15, 01:55 PM   #184
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:

比起上年期待已久0既果一班今年班新秀反而仲好

講起上年果堆, Wiggins得分方面進步左好多, 但係其他野佢都冇乜貢獻...
舊 12-16-15, 01:59 PM   #185
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

http://sports-ak.espn.go.com/nba/sto...boston-celtics

Lebron
舊 12-16-15, 02:04 PM   #186
Penny仔

引用:
比起上年期待已久0既果一班今年班新秀反而仲好

講起上年果堆, Wiggins得分方面進步左好多, 但係其他野佢都冇乜貢獻...
暫時只係自己取分, 未有接管球賽能力
...不過佢大概係NBA僅有憧得打post up 的SG/SF

下季木狼要再搵另一個教練再執執佢
舊 12-16-15, 02:08 PM   #187
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
暫時只係自己取分, 未有接管球賽能力
...不過佢大概係NBA僅有憧得打post up 的SG/SF

下季木狼要再搵另一個教練再執執佢
睇見今季木狼, 真係懷念Flip Saunders
佢未必帶到隊波好成績好多, 但係develop球員方面一定好過Sam Mitchell

有時睇佢出Towns d 時間少到都唔知做乜, 又唔係唔打防守又唔係foul trouble, 訪問問佢點解佢居然話驚用得Towns太盡怕佢會受傷要俾佢休息, 唔想累壞佢

大佬, 20歲仔, 而家唔俾佢打多d等幾時, 你估佢係D Howard咩...

然後Zach Lavine越打越好, 但係佢就話仲未知道用Lavine打PG定SG好, 又話好難搵到更多出場時間俾佢, 因為一定要出Kevin Martin
大佬, Kevin Martin係有用, 係有經驗, 但係佢都唔係真係打得好好咋喎, 咩叫必定要出佢呢? 仲有, Kevin Martin 已經係老人家, 冇乜將來可言, 你係咪應該多d 訓練下Lavine呢...

此篇文章於 12-16-15 02:11 PM 被 kin~kin 編輯。
舊 12-16-15, 02:15 PM   #188
Penny仔

引用:
睇見今季木狼, 真係懷念Flip Saunders
佢未必帶到隊波好成績好多, 但係develop球員方面一定好過Sam Mitchell

有時睇佢出Towns d 時間少到都唔知做乜, 又唔係唔打防守又唔係foul trouble, 訪問問佢點解佢居然話驚用得Towns太盡怕佢會受傷要俾佢休息, 唔想累壞佢

大佬, 20歲仔, 而家唔俾佢打多d等幾時, 你估佢係D Howard咩...
20歲仔就養生
....佢以為towns 係新人鄧肯咩

Wiggins心態上仲需要加強, 係佢身上感受唔到kobe/KG 果種求勝心
有個教練去扶佢一把好重要
...唔係打多幾年就變左Shareef Abdur-Rahim 果類球員

引用:
然後Zach Lavine越打越好, 但係佢就話仲未知道用Lavine打PG定SG好, 又話好難搵到更多出場時間俾佢, 因為一定要出Kevin Martin
大佬, Kevin Martin係有用, 係有經驗, 但係佢都唔係真係打得好好咋喎, 咩叫必定要出佢呢? 仲有, Kevin Martin 已經係老人家, 冇乜將來可言, 你係咪應該多d 訓練下Lavine呢...
應該甩左martin, 比新仔上
Lavine 一定唔係打pg 材料
木狼2-3號位有Muhammad, LaVine同Wiggins輪住玩
Martin 功能又單向....又佔用上陣時間, 又老

此篇文章於 12-16-15 02:22 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 12-16-15, 02:21 PM   #189
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
20歲仔就養生
....佢以為towns 係新人鄧肯咩

Wiggins心態上仲需要加強, 係佢身上感受唔到kobe/KG 果種求勝心
有個教練去扶佢一把好重要
...唔係打多幾年就變左Shareef Abdur-Rahim 果類球員
個人覺得可以搵tom thibodeau

以木狼現時人腳咁後生, 應該頂得住tom thibodeau 勞役
而且佢地果幾件後生仔都好有條件成為好0既防守球員, 你所講Wiggins0既問題我覺得Thibs都會解決到
舊 12-16-15, 03:15 PM   #190
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:

Mudiay暫時仲係覺得幾raw,不過金塊應該唔介意俾佢撞下牆
Towns出場時間咁少
Okafor穩定刷分中刷到靚一靚3年後就係一條好漢啦
Porzingis都唔算大走樣既

舊 12-16-15, 03:16 PM   #191
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
應該甩左martin, 比新仔上
Lavine 一定唔係打pg 材料
木狼2-3號位有Muhammad, LaVine同Wiggins輪住玩
Martin 功能又單向....又佔用上陣時間, 又老
我一直唔明點解咁重用martin
Lavine同佢根本重疊
傻既都寧願用Lavine

雖然我明白Martin已經冇trading value

舊 12-16-15, 03:27 PM   #192
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
我一直唔明點解咁重用martin
Lavine同佢根本重疊
傻既都寧願用Lavine

雖然我明白Martin已經冇trading value
最緊要係LaVine有potential, 佢而家同剛出道時比較, 球商高左好多

Towns平均出場時間27分鐘左右, 打夠32 - 35都唔算過份啦, 就算出32分鐘都好養生
舊 12-17-15, 01:45 PM   #193
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

今日又係玩3個Q就完場...SUNS完全係洩慾對象...
舊 12-17-15, 02:12 PM   #194
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
兩個打哂

舊 12-17-15, 05:33 PM   #195
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

最恐怖就係0係25-1 過程當中Klay Thompson大部份時間都係受背傷困擾, 所以狀態只屬一般
近幾場表現漸入佳境, Curry就可以鬆一鬆

而家回望返當年勇士唔肯用Klay Thompson換Kevin Love, 真係十分聰明, 當年好多人都覺得佢地傻仔...

再絕一d, 佢地下年夠cap room 簽多件球星的...
舊 12-17-15, 06:17 PM   #196
Penny仔

Thompson: 換我上囉
Curry: ok!

對手:.......................
舊 12-17-15, 06:24 PM   #197
Penny仔

引用:
最恐怖就係0係25-1 過程當中Klay Thompson大部份時間都係受背傷困擾, 所以狀態只屬一般
近幾場表現漸入佳境, Curry就可以鬆一鬆

而家回望返當年勇士唔肯用Klay Thompson換Kevin Love, 真係十分聰明, 當年好多人都覺得佢地傻仔...

再絕一d, 佢地下年夠cap room 簽多件球星的...
仲有當年suns 用amare換新人curry 被拒....(當時suns gm 係steve kerr)
舊 12-17-15, 07:49 PM   #198
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
Thompson: 換我上囉
Curry: ok!

對手:.......................
對面:curry你唔係睇戲咩

舊 12-17-15, 10:54 PM   #199
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
仲有當年suns 用amare換新人curry 被拒....(當時suns gm 係steve kerr)
Nash接班人…

基本上佢而家係射波強化版的Nash…
舊 12-18-15, 10:38 AM   #200
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
林書豪又欺負龍仔了.....暫時今季最佳35pts

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 10:24 PM

手機版 | APP版