Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 05-25-16, 11:08 AM   #176
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Sar8 查看文章
kerr都提過冇champ咁破紀錄係冇意義
因為紀錄只係錦上添花
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-16, 11:12 AM   #177
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
Curry打得好差...相反, Thunder連d role player 都著晒火

此篇文章於 05-25-16 11:14 AM 被 kin~kin 編輯。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-16, 11:15 AM   #178
JMi

註冊日期: Feb 2011
成季第一次有人真係成隊釘死佢一個

舊 05-25-16, 11:15 AM   #179
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Penny仔 查看文章
因為紀錄只係錦上添花
老老實實
俾你拎到 80 win
季後賽被淘汰
我諗肯定好多人都會記得佢地囉
但似係恥笑佢地嘅人多過會欣賞佢地嘅人

舊 05-25-16, 11:23 AM   #180
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
收得工了

舊 05-25-16, 11:28 AM   #181
JMi

CURRY真係比成隊招呼
反而最強中鋒攻守都帶唔起隊波
佢兩個是但一個唔突破呢個困境隨時下場就收皮

舊 05-25-16, 11:29 AM   #182
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

如果Warriors最終真係被淘汰, 咁就再度證明MJ到底有幾咁神

講真, 今季Curry有好多moment都真係好神, 但成王敗寇, 嬴唔到冠軍, 甚至連finals都入唔到的話, 咁就真係由天咁高跌落黎, 真係好傷下

warriors睇黎要簽Noah?
舊 05-25-16, 11:30 AM   #183
Penny仔

引用:
作者: JMi 查看文章
成季第一次有人真係成隊釘死佢一個
off ball 打唔到就持球打啦
之前仲識持球過KD, 而家上上地腦唔記得可以咁做
舊 05-25-16, 11:31 AM   #184
JMi

有個好現實既問題...
OKC入FINALS的話 LBJ會有HOMECOURT架頂

RAPTORS加油PLEASE

舊 05-25-16, 11:32 AM   #185
JMi

引用:
off ball 打唔到就持球打啦
之前仲識持球過KD, 而家上上地腦唔記得可以咁做
基本唔係佢自己帶個波過半場的話 佢都好難拎到個波

舊 05-25-16, 11:37 AM   #186
Penny仔

引用:
作者: kin~kin 查看文章
如果Warriors最終真係被淘汰, 咁就再度證明MJ到底有幾咁神

講真, 今季Curry有好多moment都真係好神, 但成王敗寇, 嬴唔到冠軍, 甚至連finals都入唔到的話, 咁就真係由天咁高跌落黎, 真係好傷下

都係...Noah 換開始老化既Bogut

而家輸到1-3
其實都係咁打架喇, 逐場逐場打上去
但我覺得真係唔可以長時間出5小, 籃板輸得太過份
起碼要放一隻big man 落去
舊 05-25-16, 11:40 AM   #187
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
都係...Noah 換開始老化既Bogut

而家輸到1-3
其實都係咁打架喇, 逐場逐場打上去
但我覺得真係唔可以長時間出5小, 籃板輸得太過份
起碼要放一隻big man 落去
其實Noah同Bogut同齡....只係Bogut打大賽及關鍵時好多時表現一般...

Noah都好大風險, 太多傷...不過佢0既打法好適合...打到以前0既7成已經好幫到手
舊 05-25-16, 11:41 AM   #188
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:

呢排睇 Jimmy Kimmel 訪問番 NBA d 退役球員
Talk show 可能會浮誇少少
但 Magic Johnson, Reggie Miller 果 d
個個都話同 Michael Jordon trash talk 完
之後下半場 MJ 就會爆 seed
勁好笑

舊 05-25-16, 11:42 AM   #189
Penny仔

如果thunders 贏西岸, 算唔算巨頭波打返贏體系籃球?(隔離東岸唔理啦, 咪又係巨頭)
勇士刺神2隊體系籃球之王比大少二少輾爆
舊 05-25-16, 11:46 AM   #190
Penny仔

引用:
其實Noah同Bogut同齡....只係Bogut打大賽及關鍵時好多時表現一般...

Noah都好大風險, 太多傷...不過佢0既打法好適合...打到以前0既7成已經好幫到手
係喎...
Bogut 打落去似32-33sosad
不過Noah 都退化緊,但感覺上冇bogut咁快

咁麻煩...要Gasol 算了(笑)

引用:

呢排睇 Jimmy Kimmel 訪問番 NBA d 退役球員
但 Magic Johnson, Reggie Miller 果 d
個個都話同 Michael Jordon trash talk 完
勁好笑
波神進攻skill set是屈機的
就算佢最衰最衰果日, 佢都仲可以打post up draw foul上罰球線
對佢黎講拎30分既概念就係每節拎8分....太容易了sosad

此篇文章於 05-25-16 11:54 AM 被 Penny仔 編輯。
舊 05-25-16, 11:50 AM   #191
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
係喎...
Bogut 打落去似32-33sosad
不過Noah 都退化緊,但感覺上冇bogut咁快

咁麻煩...要Gasol 算了(笑)
咁講真, 如果打得返水準, Noah高Bogut幾班波0既....
只係Noah過去幾年搏到盡, 仲剩返幾多真係唔知...

你講得岩, Gasol都好適合....
舊 05-25-16, 11:51 AM   #192
JMi

引用:
如果thunders 贏西岸, 算唔算巨頭波打返贏體系籃球?(隔離東岸唔理啦, 咪又係巨頭)
勇士刺神2隊體系籃球之王比大少二少輾爆
我覺得係okc教練團真係有料
輸一場就睇穿晒對面咁
alridge curry green 個個allstar個個死火

舊 05-25-16, 11:51 AM   #193
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: ammms 查看文章
勁好笑
Reggie Miller果個好正, Black Jesus....

Magic Johnson講野一向浮誇, 當佢7分假3分真啦
舊 05-25-16, 11:54 AM   #194
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
如果勇士真係第一round就輸俾垃圾箭我諗我都會加入恥笑兵團
不過現在最多只係西決出局,而輸俾一隊能夠贏到馬刺的芬達(馬刺我覺得今季其實同勇士差不多grade)
當然冇ring冇意義大家都明,只係我覺得絕對唔係恥笑/笑話的地步

舊 05-25-16, 11:55 AM   #195
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
我覺得係okc教練團真係有料
輸一場就睇穿晒對面咁
alridge curry green 個個allstar個個死火
以前明明笑芬達只識單打
被打臉

舊 05-25-16, 12:02 PM   #196
Penny仔

引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
以前明明笑芬達只識單打
被打臉
Billy Donovan: 頭果82場我用黎陰你地的

舊 05-25-16, 12:02 PM   #197
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
如果勇士真係第一round就輸俾垃圾箭我諗我都會加入恥笑兵團
不過現在最多只係西決出局,而輸俾一隊能夠贏到馬刺的芬達(馬刺我覺得今季其實同勇士差不多grade)
當然冇ring冇意義大家都明,只係我覺得絕對唔係恥笑/笑話的地步
你唔好天真喇...一定有人笑, 而且笑埋佢地上年個title添...
一路都有人講佢地上年好彩, 如果而家輸俾thunder, 就會加多條罪: 上年durant傷你先咁易過

73-9, 史上第一個 unanimous MVP, 破晒3分紀錄, coach of the year, 3件穩入all - nba...但最終連finals都入唔到, 我真係諗唔到有邊隊波曾經由咁高跌落黎...

嬴到總冠的話, 呢隊波會被視為其中一隊最強隊伍 (起碼有得討論下), 嬴唔到的話...72-10公牛地位依然屹立不倒...
舊 05-25-16, 12:05 PM   #198
JMi

引用:
我諗追返兩場 輸G7就無人恥笑既
但如果萬一下場主場繼續兩大主將死火 真係會被笑話架
引用:
以前明明笑芬達只識單打
被打臉
進攻其實仲係單打 係二少控場力比以前好左
但防守先真係最大進步 邊個上場都做到自己果part

難道真係輸得多先會成長?? lol

舊 05-25-16, 12:10 PM   #199
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
我諗追返兩場 輸G7就無人恥笑既
但如果萬一下場主場繼續兩大主將死火 真係會被笑話架

進攻其實仲係單打 係二少控場力比以前好左
但防守先真係最大進步 邊個上場都做到自己果part

難道真係輸得多先會成長?? lol
的確係...MJ都唔係一開始就神
舊 05-25-16, 12:19 PM   #200
JMi

而家唔計GS
另外三隊分別57 56 55 WIN咋今季
記憶中我由08開始追返NBA以來無一隊總冠軍咁少WIN

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 01:01 AM

手機版 | APP版