Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-05-08, 11:31 PM   #176
大山椒魚
God of Gamer
......

註冊日期: Sep 2002
主角家的女僕們依然健在

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 11:34 PM   #177
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
大佐咁快出神之雷係咪因為怕之後無得出

>TOTA實在太強.... 雙蘿莉.....
..........イオン係仔黎架喎
居然如此...

我看了大半TOTA NICO都完全無發覺 XD

SORCERER RING的設定實在太無敵.... 附加MAID屬性 ^^'''

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 12:05 AM   #178
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
主角家的女僕們依然健在
仲要班配音是"某某88"的成員

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 12:09 AM   #179
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Jamie 查看文章
至於字幕組問題
我看了兩個版本, 澄空 WOLF 好一點
睇左澄空第二話, 佢對ion用"她"喎
由玩game到而家睇動, 我都會暫時忘記ion性別XD

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 12:10 AM   #180
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇左澄空第二話, 佢對ion用"她"喎
由玩game到而家睇動, 我都會暫時忘記ion性別XD
但CV其實換左之後無之前咁中性...
但澄空始終對TOA好似唔算太熟 (同之前批Game改篇去比)
想搵較好既...

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 12:16 AM   #181
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 闇影風 查看文章
但CV其實換左之後無之前咁中性...
但澄空始終對TOA好似唔算太熟 (同之前批Game改篇去比)
想搵較好既...
動度低音左
比卡超配絕對唔中性
完全係用少女聲去配

另外有度我聲到"昨日"
但字幕寫前几天, 唔知我有冇聽錯

舊 10-06-08, 12:25 AM   #182
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
..........イオン係仔黎架喎
我被衝擊了

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 12:30 AM   #183
カズキ
Game Master

PSN  IDKazuki-KTW
雙蘿莉=アリス+アリエッタ

硬係覺得ゆかな用C.C.個聲去配ティア,同GAME總有D出入.
カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 01:36 AM   #184
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我被衝擊了
你一直當佢女既話日後衝擊仲大(?)

引用:
作者: PokaNights 查看文章
雙蘿莉=アリス+アリエッタ

硬係覺得ゆかな用C.C.個聲去配ティア,同GAME總有D出入.
Game版較好

另外岩岩先記起, 有跟返Game版咁Luke有寫日記既習慣
依下做得好

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 01:57 AM   #185
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
點解唔試下sosg?
出得慢d,但畫質同翻質都幾好

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 03:21 AM   #186
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Kewellma 查看文章
點解唔試下sosg?
佢第2話 好似未有正式版-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 04:03 PM   #187
Kewellma
Game Master

睇還睇...儲還儲

舊 10-06-08, 07:27 PM   #188
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
睇完#2 ion轉左小林配好似man左!? 子安都係禁型.
下集gai冇見一集又出番黎喇, 唔知之後有冇打劍舞者事件.
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 07:55 PM   #189
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
我被衝擊了
當年我打機嗰時都係咁嘅反應

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 09:36 PM   #190
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Kewellma 查看文章
點解唔試下sosg?
第2集o既sosg無第1集o既wolf咁靚畫質....

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 09:52 PM   #191
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Razgriz 查看文章
當年我打機嗰時都係咁嘅反應
當時打機睇到凱冇反應就知咩事

舊 10-07-08, 02:09 AM   #192
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
我被衝擊了
呢一點我記得當時係TOTA岩岩出果時衝擊左好多玩家架
因為好多人發售前都以為係好可愛既小蘿莉
點知入到game玩落........咩話?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-08, 04:29 AM   #193
Kewellma
Game Master

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
第2集o既sosg無第1集o既wolf咁靚畫質....
那個是預覽版啦,不能拿來跟第1話比較,第1話當時大家都是高清raw

舊 10-07-08, 07:23 AM   #194
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
遊戲劇情一問

我玩過時有些對白忘了有樣野唔係好明.

主角們將エンゲ-ブ的人移去ケセドニア,
之後落去ザオ遺跡成功控制那個東東;
點解ケセドニア個陸地都會下沉??(控制個野唔係遙控阻止下沉?)
而且明知會沉,還將食物村的人運去ケセドニア??

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-08, 10:15 AM   #195
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
攪笑4格

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-08, 11:09 AM   #196
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
ティア好正,見到D可愛野即面紅
點解次TOA個主魚咁死小孩Feel,雖則係大少 (我無玩TOA的

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-08, 11:31 AM   #197
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Castor 查看文章
點解次TOA個主魚咁死小孩Feel,雖則係大少 (我無玩TOA的
等佢成長啦
之後會好D

舊 10-07-08, 11:35 AM   #198
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
冇記錯game發售前已經公布左係男, 我發售前已經被衝擊左

引用:
作者: Castor 查看文章
toa其中一個劇情重點就係睇佢死小孩變大人
中前段佢注成大錯累死好多人,眾叛親離段劇情好讚

此篇文章於 10-07-08 11:42 AM 被 真!DC 編輯。
舊 10-07-08, 12:01 PM   #199
細路翔
The One

引用:
搞到我想入返隻game去衝擊下

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-08, 12:49 PM   #200
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
搞到我想入返隻game去衝擊下
入啦~好正嫁

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Tales of the Abyss(仮題) money 手提遊戲機討論版 390 06-07-17 02:50 PM
[問題] 哪裡有the best版TALES OF THE ABYSS賣 112914 電視遊戲討論版 2 10-08-08 10:30 PM
[PS2] Tales of the Abyss 深淵傳說 攻略心得 vol.2 武藤遊戲 攻略及心得交流區 67 12-03-06 05:03 PM
Tales Of The Abyss 一些cosplay House Cosplay同人MIX討論區 9 01-05-06 09:14 AM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM

現在的時間是 01:54 PM

手機版 | APP版