Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-22-13, 12:03 PM   #176
rapperjohnny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: fmwp167 查看文章
嗯...正常的...
如果有新game 吸引到我去玩
我都會放低隻cod

咁快爆!
以為會可以玩好耐
今次比以往4隻較為易玩,不過真正既地獄先係岩岩開始,要爆埋其他更高難度都需要時間,可能到時就難玩!
btw,2月中仲有隻MGR等緊我
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 04:43 PM   #177
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
睇message好似星期5開始double exp week?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 05:08 PM   #178
fmwp167

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDfmwp167
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
睇message好似星期5開始double exp week?
即係要我星期六打足全日機姐...
上次double exp 升得超快囉....
fmwp167 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 05:26 PM   #179
wir

註冊日期: Apr 2011
引用:
又黎?

上次double xp 我剩係玩左一日

今次要狂煲先得
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 09:16 PM   #180
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
即係要我星期六打足全日機姐...
上次double exp 升得超快囉....
Oh no!!!今個星期六日都要返工......
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 09:30 PM   #181
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
星期6日都唔得閒,唯有凌晨番到屋企玩陣

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 10:12 PM   #182
權愛真

註冊日期: Oct 2010
引用:
權巴打...好耐無見...
昨晚online時見你都玩左一陣...
近排點喔?都係玩mw3多?

原來新果個headset有得震咁抵死?
如果講外觀靚...我覺得新果隻真係靚d...
金屬感強....舊果個就太膠感...

通用性來講...新果個可以配落手機度用...
舊果只可以用藍芽usb...所以只可以係ps3...pc度用...比較局限d...

我自己買左之後都好少用...
因為一來成日要叉電....二來覺得好重...
除非驚嘈到其他人...否則都係開電視聲算...
而且本身BO2 d 音響(特別係腳步聲) 又做得唔係好...
Fm兄您好。您近排點啊?

係啊,最近好忙。
事關我要返工…又讀緊野 (要準備考試等等)
所以由12月尾開始,我已經好少時間玩。
BO2 同 MW3 都有玩下。 (要睇我同邊班FD玩…)

無打一排時間再打返,手感真係會差d。
同埋會有少少頭暈。
時間夾到既話,再一齊打丫!
唔好因為我少上線,就忘記我is ok。(笑)

計外觀,我都覺得新個個比較靚。
但始終唔帶headset打機最舒服,哈哈。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-13, 12:35 AM   #183
クリス.レッド

要練下AR中距離戰先得,好唔準

頭先用m27同scar-h成日射失

下之prestige要解把an94先,執過把試過幾好用

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 01-23-13 10:31 AM 被 Chris Redfield 編輯。
舊 01-23-13, 02:16 PM   #184
fmwp167

引用:
作者: 權愛真 查看文章
Fm兄您好。您近排點啊?

係啊,最近好忙。
事關我要返工…又讀緊野 (要準備考試等等)
所以由12月尾開始,我已經好少時間玩。
BO2 同 MW3 都有玩下。 (要睇我同邊班FD玩…)

無打一排時間再打返,手感真係會差d。
同埋會有少少頭暈。
時間夾到既話,再一齊打丫!
唔好因為我少上線,就忘記我is ok。(笑)

計外觀,我都覺得新個個比較靚。
但始終唔帶headset打機最舒服,哈哈。
忙就無辦法啦....始終都係做正經野緊要...
打機呢D...都係娛樂...

無打一段時間之下...反應同手感都會差左...
不過玩返一陣...又會返返來...

點會唔記得你丫...你第時得閒返再一齊玩吧...

引用:
要練下AR中距離戰先得,好唔準

頭先用m27同scar-h成日射失

下之prestige要解把an94先,執過把試過幾好用
玩得多就自然準了...
M27其實係最準果枝...係唔多夠力咁解...
Scar H recoil 大d...不過full auto 來計...佢係最鬼大力果枝...
各有各好....玩hardcore我會用m27...玩core就scar H 好d...

我仲差AN94未真係好深入咁玩過...
我絕對會試玩佢個select fire...
舊 01-23-13, 02:47 PM   #185
クリス.レッド

可能關iron sight事,都係轉番用reflex sight好d
其他總係覺得怪怪地

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-23-13, 03:01 PM   #186
fmwp167

引用:
可能關iron sight事,都係轉番用reflex sight好d
其他總係覺得怪怪地
MTAR/TYPE 95/SCAR 呢三枝唔需要加鏡
本身個iron sight 清楚 (特別係scar)
而且mtar 同type95都係主打中近距離...
加個suppressor...無左d火花就會好清楚...

an94 未深入玩唔知...
其他AR最好加返個鏡玩...
特別係要headshot時...有鏡會易好多...
舊 01-23-13, 03:28 PM   #187
wir

引用:
MTAR/TYPE 95/SCAR 呢三枝唔需要加鏡
本身個iron sight 清楚 (特別係scar)
而且mtar 同type95都係主打中近距離...
加個suppressor...無左d火花就會好清楚...

an94 未深入玩唔知...
其他AR最好加返個鏡玩...
特別係要headshot時...有鏡會易好多...
你d sights 爆晒未?

唔知點解成日都bloodthirty 唔到...

係咪要連殺五個都係ads 先得?
舊 01-23-13, 03:36 PM   #188
fmwp167

引用:
作者: wir 查看文章
你d sights 爆晒未?

唔知點解成日都bloodthirty 唔到...

係咪要連殺五個都係ads 先得?
只係完成了reflex 同 eod
acog 同hybrid 少用

應該要ads先計
hip fire 不計
舊 01-23-13, 03:42 PM   #189
wir

引用:
只係完成了reflex 同 eod
acog 同hybrid 少用

應該要ads先計
hip fire 不計
acog 好難用...

放大率好高...但係唔知點解距離一遠就好似射得好散咁

近距離又唔好用

適合用acog 既我諗剩係得單發既fal 同smr

到而家我500kills 都未儲夠
舊 01-23-13, 03:52 PM   #190
fmwp167

引用:
acog 好難用...

放大率好高...但係唔知點解距離一遠就好似射得好散咁

近距離又唔好用

適合用acog 既我諗剩係得單發既fal 同smr

到而家我500kills 都未儲夠

我只會在556用acog
放大了之後感覺上recoil影響大了
burst fire 影響細點

acog打近身太慢
我用fal smr 都係用紅點算

hybrid 隻鏡好樣衰
又易按錯
最憎用
舊 01-23-13, 05:56 PM   #191
クリス.レッド

你地用咩鏡多?

MTAR type25玩中近距離都可以用iron sight
但用scar就唔慣佢個is打中距離死硬
諗緊用reflex eod定target finder好

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 01-23-13 06:11 PM 被 Chris Redfield 編輯。
舊 01-23-13, 06:14 PM   #192
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
你地用咩鏡多?
我鐘意用Hybirdscope, 配單發FAL/SMR近又得遠又得幾好用

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-13, 06:22 PM   #193
クリス.レッド

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我鐘意用Hybirdscope, 配單發FAL/SMR近又得遠又得幾好用
Hybrid配單飛或burst fire槍係唔係比較好?
我用auto槍成日recoil唔知去左邊

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-23-13, 07:27 PM   #194
fmwp167

引用:
你地用咩鏡多?

MTAR type25玩中近距離都可以用iron sight
但用scar就唔慣佢個is打中距離死硬
諗緊用reflex eod定target finder好
用得最多一定係紅點的了...
因為簡簡單單...一點...將點對住個頭 = HEADSHOT...
而且就算ADS...都可以轉AIM 轉得最快...
比較全面...

SCAR 除非真係打好遠...
否則IRON SIGHT真係好好用....
好似一枝針咁幼...
滅聲...GRIP...對身打...第三彈就自然會爆頭...

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
有時太大力按L3...就會無啦啦轉左鏡...
轉來轉去...好鬼煩...
而且佢近果隻鏡無本身REFLEX 果隻咁靚...

引用:
Hybrid配單飛或burst fire槍係唔係比較好?
我用auto槍成日recoil唔知去左邊
有一個GLITCH 係可以用HYBRID 加快BURST FIRE RATE

此篇文章於 01-23-13 07:29 PM 被 fmwp167 編輯。
舊 01-23-13, 07:44 PM   #195
fmwp167

近來開始中意玩free for all
以前一路好怕玩...
覺得要 1 vs 7 一定好難...
最開頭半個月前為左練手槍時玩過...
之後呢幾日為左升枝m27又開始玩返...
(因為枝死人m27解左gold camo...但係仲未升爆level)

free for all 其實係一個唔錯的mode

(1)
無得party...唔驚對面成隊人屈...
有隻抽就無圍毆...真係玩得舒服好多
平時一個人玩...team death match
八成以上都係去左弱隊...
之後就畀對面不停屈score streak...
死多過打...係ffa 就絕對唔會出現...
最多一重生即死...

(2)
效率高...
因為無隊友...只有敵人...
所以搵到人開槍的機會其實大好多...
因此...殺敵數亦都好高...
仲成日可以執雞...(即係見到有人殺人...你埋去即刻殺返佢...)
一場好易就殺15個以上...
當然...贏果場可以殺夠30個...
一般殺約20個左右都唔難...

(3)
好易贏...
8個人玩...排頭3位就當贏...
我見過有人係 死多過殺都排到第3 而贏game...

唯一唔好處係...
好累...因為全場game都係靠你自己...
玩得好...係因為自己玩得好...
玩得唔好...亦係因為自己...
唔會有人救你...亦都無得好似tdm咁...
係隊友堆中回下氣

要贏...就一定要出盡力...一眼關七...
見人就射...
好緊張...好刺激...亦好快就玩到好累...

巴打們有機會一個人玩時
可以玩下ffa...升槍一流
舊 01-23-13, 07:47 PM   #196
fmwp167

引用:
hardcore 俾我感覺係戰況好容易逆轉
上一場俾人炒下場可以炒番人
無雷達睇同埋一擊死令到人要好小心地打

試過有場打carrier, 對方個個攞晒sniper rifle 匿晒係飛機位守株待兔
勇敢d 抄過去佢地背後
hardcore 係咪連腳步聲都會細左? 唔知點解行埋敵人身邊佢地都好似無發覺咁

我個場用five seven+ reflex sight
剩係一場就儲夠reflex sight 的10 個long shots challenge
仲有7, 8 個head shots

hardcore 用手槍真係好好玩
wir 巴打
聽完你講...頭先試左一場 five seven 加滅聲打hardcore tdm
真係好爽呀...
殺人不費吹灰之力...
勁多long shot...
舊 01-24-13, 12:15 AM   #197
クリス.レッド

真係要用番多d AR先得
或者可能係用新槍問題掛a

頭先打船o個鋪d Guardian會唔會見左d?

另外槍prestige左,配件reset過啦,咁camo使唔使重新做過?

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 01-24-13 08:40 AM 被 Chris Redfield 編輯。
舊 01-24-13, 09:23 AM   #198
fmwp167

引用:
真係要用番多d AR先得
或者可能係用新槍問題掛a

頭先打船o個鋪d Guardian會唔會見左d?

另外槍prestige左,配件reset過啦,咁camo使唔使重新做過?
好開心....經歷左幾日/晚的孤軍作戰

昨晚終於可以同wir兄, kyoman兄一齊玩

有隊友的感覺實在太好...

昨晚打hijacked果場真係好奇怪...

對面班香港人...我真係唔明佢地點解要咁camp...

你話camp到出 k9/swarm...我無得好講...

又要camp...又唔係camp得勁...

我真係唔明佢地點解要咁做...

浪費時間...

=========================================

關於微波爐....一個人最多只可以開兩個....(我試過...第三個係唔畀開的)

但同一隊可唔可以多過兩個...我就真係唔知...

====================================

槍果度prestige...只會reset attachment...

camo 唔會有任何影響..可以放心...
舊 01-24-13, 10:08 AM   #199
クリス.レッド

只係比較好奇,一場起碼見5部guardian,而同時見都有3部,殺人又唔係特別多,點有咁多部?a

依班比平時打ground war班人camp得屎好多啦 火力唔夠又睇唔實,放trap又唔掂

之前打過鋪drone TDM,行行下見對家一條友好似飛魚咁由2樓飛落1樓,以為有so啦
點知見到後面起碼5-6條友跟住跳,笑到我打唔到機仲要成場都係咁,我服晒

唔會reset camo就得啦,可以每款槍選一、兩支專心練啦
FHJ再儲過camo會死人的

如果咁計,launcher系一爆lv就prestige好似so D?

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-24-13, 10:29 AM   #200
fmwp167

引用:
只係比較好奇,一場起碼見5部guardian,而同時見都有3部,殺人又唔係特別多,點有咁多部?a

依班比平時打ground war班人camp得屎好多啦 火力唔夠又睇唔實,放trap又唔掂

之前打過鋪drone TDM,行行下見對家一條友好似飛魚咁由2樓飛落1樓,以為有so啦
點知見到後面起碼5-6條友跟住跳,笑到我打唔到機仲要成場都係咁,我服晒

唔會reset camo就得啦,可以每款槍選一、兩支專心練啦
FHJ再儲過camo會死人的

如果咁計,launcher系一爆lv就prestige好似so D?
可能用左hardline 掛...我都唔知...

ground war 就係流血mode....人多之餘...connection 多數都好差...(2.3格)
仲要不停有score streak....真係一落地就死...一落地就死...
好難玩...

咁搞笑....點解無啦啦會成班一齊跳樓?
我都好想睇...應該好好笑...

其實如果本身係常用的槍...升prestige係有著數的...
反正都要用...有得升下exp 係好事...
launcher 因為無attachment...
所以一max就即時prestige 吧...nothing lose...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty Black Ops 2 (已售) ahleung 電視遊戲討論版 882 09-21-13 01:17 PM
[多機種] [PS3/XB360] Call of Duty: Black Ops 討論區 LKC 攻略及心得交流區 372 06-29-11 01:56 PM
[多機種] Call of Duty 5 imgahou 電視遊戲討論版 394 01-12-11 11:16 PM
call of duty 2 α+β PC電腦遊戲討論版 1 10-31-05 10:16 PM
Call of Duty 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 55 10-09-04 11:58 AM

現在的時間是 11:02 PM

手機版 | APP版