Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-01-08, 12:08 AM   #176
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
アイドルマスターL4U! 同梱DVD 団結PV
http://www.nicovideo.jp/watch/sm2461632

アイドルマスターL4U オリジナルアニメ (Original Anime)
http://www.nicovideo.jp/watch/sm2456493

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-08, 02:54 PM   #177
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 羅姆 查看文章
原來又係要日本account先download到野
台灣acc今集好似都比dl

同埋張dl卡有鬼用...香港acc用唔到 (唔鍾意用多幾個acc同save)
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-08, 04:32 PM   #178
哈之助
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章

同埋張dl卡有鬼用...香港acc用唔到 (唔鍾意用多幾個acc同save)
xbox香港官網主頁由GOW2轉左L4U
台灣仲係GOW2
哈之助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-08, 05:51 PM   #179
delkong
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDdelkong
XBox Live Gamertagdelkong
請問你地用唔用到張dl卡, 我用日本ac都用唔到

引用:

正常黎講你可以開個日本ac用張dl卡dl item,之後用香港ac玩,上一代gaf大部份人都係咁

此篇文章於 03-01-08 05:54 PM 被 delkong 編輯。
delkong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-08, 06:00 PM   #180
ai.
RELEASED

引用:
作者: AiStudio 查看文章
前作每晚會有野收,(fans信/items)
想問下依隻係唔係唔會比新items你?(不計比錢買那些)
有沒有知??

還有想問問首歌過100%之後,我見到會比兩樣野你,
一樣係remix a,另一樣係咩?(我按得太快,沒有看到,而且又無得重取)
引用:
作者: delkong 查看文章
你用日本a/c當然用唔到la~
因為要等到3月26日,第二號配信之後先有,張卡袋後面有有寫.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-08, 06:29 PM   #181
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: AiStudio 查看文章
有沒有知??

還有想問問首歌過100%之後,我見到會比兩樣野你,
一樣係remix a,另一樣係咩?(我按得太快,沒有看到,而且又無得重取)
你用日本a/c當然用唔到la~
因為要等到3月26日,第二號配信之後先有,張卡袋後面有有寫.
每玩完一次live都會俾野你
但只係用文字表達, 冇圖片睇, 所以有時拿左就唔知
你只要係咁玩live, 玩1粒鐘到就會齊晒

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 03-01-08, 06:40 PM   #182
ai.
RELEASED

引用:
作者: 小光 查看文章
唔該,因為我之前無看~死按制,之後又無時間再開game~執行理.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-08, 06:54 PM   #183
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
好似 voltage 有番咁上下先俾你.. 另外我估玩 normal / hard 先會有齊

香港官網真係無聊.. 都無得 download, 宣傳O的咩

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-08, 07:03 PM   #184
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: t-cup 查看文章
好似 voltage 有番咁上下先俾你.. 另外我估玩 normal / hard 先會有齊

香港官網真係無聊.. 都無得 download, 宣傳O的咩
唔駛玩hard既
我集全歌曲90%途中拎到全item (我只玩normal)

舊 03-02-08, 01:39 AM   #185
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: delkong 查看文章
正常黎講你可以開個日本ac用張dl卡dl item,之後用香港ac玩,上一代gaf大部份人都係咁
用日本acc dl都可以用係香港acc架??
邊到有得買日本點卡
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-08, 02:05 AM   #186
delkong
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDdelkong
XBox Live Gamertagdelkong
引用:
用日本acc dl都可以用係香港acc架??
邊到有得買日本點卡
係ar日本acc dl 完d野香港acc用得番ga, 好似LO d 特別item香港acc無得dl, 要用日本acc 先有得dl,之後都用到,
通常用日本acc 係用hk visa買point

此篇文章於 03-02-08 02:09 AM 被 delkong 編輯。
delkong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-10, 07:35 PM   #187
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
出咗 games-on-demand版, HKD$159

http://marketplace.xbox.com/zh-HK/ga...0-00004e4d07ea
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 06:11 AM   #188
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
但我用了日acc 下載了特典的歌...在港acc玩不到那首歌呢...
我想問下載歌的話是不是跟acc的..

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 10:24 AM   #189
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: hkjacky2001 查看文章
但我用了日acc 下載了特典的歌...在港acc玩不到那首歌呢...
我想問下載歌的話是不是跟acc的..
我無玩呢隻game, 唔肯定.

但一般DLC都可以跨account跨地區的.
例如近期BH5, 好多人都用美國account download 兩個新章節, 再用HK account玩.
我自己玩開D平面STG射飛機game, 都有好多DLC係用日本account download再用HK account玩, 成就都開到無問題.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 04:05 PM   #190
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
引用:
作者: ahleung 查看文章
我無玩呢隻game, 唔肯定.

但一般DLC都可以跨account跨地區的.
例如近期BH5, 好多人都用美國account download 兩個新章節, 再用HK account玩.
我自己玩開D平面STG射飛機game, 都有好多DLC係用日本account download再用HK account玩, 成就都開到無問題.
我都知有些可以...例:デススマイルズ,ドリームグラブ之類的特典...
但我想知是不是IDOL系列的DLC歌都是跟ACC...因為 idol 我還未全破...有點想下載歌的說...

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-11, 12:43 AM   #191
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Idolmaster動畫版的威力真大,
神推鬼擁的情況下我買咗隻The Idolmaster: Live for You!限定版返嚟玩下,
而且都只係$199。
根據其他成就犯講呢隻係無育成元素,簡簡單單,輕鬆1000G的成就GAME嚟的。

本來想睇下有無Idolmaster第一集的白金版,不過又唔多覺有現貨。
第2集要買宜家都等PS3隻「半完整」版啦。

舊 08-10-11, 10:13 AM   #192
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
Idolmaster動畫版的威力真大,
神推鬼擁的情況下我買咗隻The Idolmaster: Live for You!限定版返嚟玩下,
而且都只係$199。
根據其他成就犯講呢隻係無育成元素,簡簡單單,輕鬆1000G的成就GAME嚟的。

本來想睇下有無Idolmaster第一集的白金版,不過又唔多覺有現貨。
第2集要買宜家都等PS3隻「半完整」版啦。

有d興趣
限定版有乜送?
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-11, 10:29 AM   #193
IDGAF
The One

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
有d興趣
限定版有乜送?
有GAME,有動畫DVD及一本84頁的書仔,
但就無DLC卡,
不過都出咗咁耐,價錢又平無乜所謂啦。

普通版就$150。

舊 08-10-11, 12:48 PM   #194
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
有d興趣
限定版有乜送?
我記得188冇X停 長期有1隻坐左o係度
$1XX
前星期睇仲有, now就唔知 (可能就係機美買左果隻)

舊 08-10-11, 02:06 PM   #195
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
有GAME,有動畫DVD及一本84頁的書仔,
但就無DLC卡,
不過都出咗咁耐,價錢又平無乜所謂啦。

普通版就$150。
其實有雙重版本發售過的(包無印+L4U)
但都難找,我朋友買開問我要唔要,最後買左,之後先入义盒
其實2本身都平(一手普通版都係300有找),想止痕的話買隻玩係無坊
但如果對DLC同埋READY!!呢首歌有愛的,那只好等PS3版

小弟有2(义盒版),之後上網訂埋PS3版
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-11, 11:55 PM   #196
IDGAF
The One

引用:
我記得188冇X停 長期有1隻坐左o係度
$1XX
前星期睇仲有, now就唔知 (可能就係機美買左果隻)
我係信和買的,而且我相信佢應該重有貨,因為佢係櫃台拎隻新的比我,
玻璃櫃重有兩隻DISPLAY緊。

引用:
作者: sunhikari 查看文章
其實有雙重版本發售過的(包無印+L4U)
但都難找,我朋友買開問我要唔要,最後買左,之後先入义盒
其實2本身都平(一手普通版都係300有找),想止痕的話買隻玩係無坊
但如果對DLC同埋READY!!呢首歌有愛的,那只好等PS3版

小弟有2(义盒版),之後上網訂埋PS3版
咩係"無印"?

我唔會中NBGI設下的DLC陷阱的(最少宜家應該係先…)

但我的確係聽完句"ARE YOU READY,I'M READY"之後中咗咒買隻系列中最平嚟一玩…

XBOX360 第2集宜家賣$250左右,無睇清楚係日版定行版。

舊 08-11-11, 02:17 PM   #197
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
我係信和買的,而且我相信佢應該重有貨,因為佢係櫃台拎隻新的比我,
玻璃櫃重有兩隻DISPLAY緊。

咩係"無印"?

我唔會中NBGI設下的DLC陷阱的(最少宜家應該係先…)

但我的確係聽完句"ARE YOU READY,I'M READY"之後中咗咒買隻系列中最平嚟一玩…

XBOX360 第2集宜家賣$250左右,無睇清楚係日版定行版。
「無印」係指最初代的IDOL M@STER,因為無任何副標題,所以稱為無印
另外首READY!!的開首係:ARE YOU READY? I'M LADY 先啱

如果想玩的都仲有PSP的超騙錢版,但都難找到了.....

此篇文章於 08-11-11 02:19 PM 被 sunhikari 編輯。
舊 08-12-11, 12:42 PM   #198
IDGAF
The One

引用:
作者: sunhikari 查看文章
「無印」係指最初代的IDOL M@STER,因為無任何副標題,所以稱為無印
另外首READY!!的開首係:ARE YOU READY? I'M LADY 先啱

如果想玩的都仲有PSP的超騙錢版,但都難找到了.....

OIC

其實我都有個疑問係READY定LADY,
因為上網搵中文翻譯版歌詞就係LADY,但幕組就寫READY…

我自己的睇法係,如果係男仔唱的時候咪改做READY,女仔唱返LADY就OK啦…

舊 08-12-11, 01:00 PM   #199
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
OIC

其實我都有個疑問係READY定LADY,
因為上網搵中文翻譯版歌詞就係LADY,但幕組就寫READY…

我自己的睇法係,如果係男仔唱的時候咪改做READY,女仔唱返LADY就OK啦…
呢到就唔方便講啦,但肯定係有字幕組已經改返做LADY

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Maroon 5 - "It Won't Be Soon Before Long" Tour Live in Hong Kong,2008年3月19日 IDGAF Neo Music UNIVERSE 3 03-20-08 09:50 AM
Video Games Live Album Announced Raymondz 電視遊戲討論版 2 09-08-07 06:39 AM

現在的時間是 10:14 PM

手機版 | APP版