Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 09-02-08, 11:43 PM   #176
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: M-eye 查看文章
一般旺角萬X永X有嗎....???
我唔見呀....
當然有啦....

舊 09-02-08, 11:44 PM   #177
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
D90啦...仲駛問....
唔好叫人買泥坑呀...d鏡已經好鬼難買到
太多人爭住買啦

舊 09-02-08, 11:54 PM   #178
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
http://www.zeiss.com/photo

新菜..唔知咩mount..

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-08, 11:55 PM   #179
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
好.....拎去啦
[IMG]http://images5.fotop.net/albums5/KAGATANG/toys/R1001762b.jpg[IMG]
可惜我不太好鹽, 除了黑白片自己沖放

Rice

舊 09-02-08, 11:57 PM   #180
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: Rabbidas 查看文章
http://www.zeiss.com/photo

新菜..唔知咩mount..
EF mount

舊 09-02-08, 11:57 PM   #181
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
太多人爭住買啦
邊有咁易呀.....
D鏡你有錢就買到架啦XDXD

舊 09-02-08, 11:57 PM   #182
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
太多人爭住買啦
50D
唔好玩啦 頹到喊
驚喜位得可以自己調蕉
最唔鐘意咁多像素
D2H岩我

舊 09-03-08, 12:00 AM   #183
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
50D
唔好玩啦 頹到喊
驚喜位得可以自己調蕉
最唔鐘意咁多像素
D2H岩我
買泥坑就啱啦.....

舊 09-03-08, 12:06 AM   #184
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
50D
唔好玩啦 頹到喊
驚喜位得可以自己調蕉
最唔鐘意咁多像素
D2H岩我
D2H你岩呀?
賣比你呀...我有部呀
不過話你知, 4M好難用

舊 09-03-08, 12:08 AM   #185
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
邊有咁易呀.....
D鏡你有錢就買到架啦XDXD
300/4, 14EII, 24-70, 28-70.....呢幾支常用鏡頭
由其300/4,我敢講有錢都未必買到, 因為市面上跟本冇

舊 09-03-08, 12:16 AM   #186
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
300/4, 14EII, 24-70, 28-70.....呢幾支常用鏡頭
由其300/4,我敢講有錢都未必買到, 因為市面上跟本冇
你買左24-70未

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-08, 12:17 AM   #187
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
D2H你岩呀?
賣比你呀...我有部呀
認真
有興趣
幾銀先

舊 09-03-08, 12:26 AM   #188
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
你買左24-70未
未呀....真係有錢都買唔到

舊 09-03-08, 12:29 AM   #189
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
認真
有興趣
幾銀先
........你用過未ga....?
D2H出暗位detail係好,但noise control, 個mon, W/B, 測光等
仲差過D80...我講真的, 你真係想買的話諗過先呀, 同埋D2H測光
有個通病...

舊 09-03-08, 12:29 AM   #190
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
引用:
未呀....真係有錢都買唔到
你係未要先

出卡分期插隊任君選擇

舊 09-03-08, 12:30 AM   #191
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
D2H你岩呀?
賣比你呀...我有部呀
4M同難唔難用有咩關係?
a
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-08, 12:30 AM   #192
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
........你用過未ga....?
D2H出暗位detail係好,但noise control, 個mon, W/B, 測光等
仲差過D80...我講真的, 你真係想買的話諗過先呀, 同埋D2H測光
有個通病...
測光有咩事???

琉璃館好耐無試過咁熱鬧

舊 09-03-08, 12:38 AM   #193
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ビスケット 查看文章
4M同難唔難用有咩關係?
a
你不是user....講你聽你亦未必明
好簡單, 只是影下煙花...不影大wide, 我追煙花影
得4m pixel, 跟本不可能crop相...換言之部機會限
制左你, 影動態野更加唔使講...喜歡鳥攝的話更加
唔使玩, 我之前會用呢部機是因為我影靜態野多....
但講到影動態野, 我寧願用D200果類機種

此篇文章於 09-03-08 12:42 AM 被 加賀KAGA 編輯。
加賀KAGA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-08, 12:39 AM   #194
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
測光有咩事???

琉璃館好耐無試過咁熱鬧
測光有老化問題....測光可以相差一級

舊 09-03-08, 12:40 AM   #195
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
你係未要先

出卡分期插隊任君選擇
我只喜歡現金消費

舊 09-03-08, 12:48 AM   #196
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
你不是user....講你聽你亦未必明
好簡單, 只是影下煙花...不影大wide, 我追煙花影
得4m pixel, 跟本不可能crop相...換言之部機會限
制左你, 影動態野更加唔使講...喜歡鳥攝的話更加
唔使玩, 我之前會用呢部機是因為我影靜態野多....
但講到影動態野, 我寧願用D200果類機種
難用......
我以為你想話解像度低會對焦冇咁快/測光冇咁準添~
a
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-08, 12:50 AM   #197
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ビスケット 查看文章
難用......
我以為你想話解像度低會對焦冇咁快/測光冇咁準添~
a
簡單黎講就是像素少啦....
成日都有師兄講話買機不要只睇像素...
呢句真係講得岩, 但太小像素的話亦唔
太好呀.....8M-10M就最理想

舊 09-03-08, 01:00 AM   #198
ZERO NEKO

引用:
我只喜歡現金消費
正確態度 現金重易買

舊 09-03-08, 01:05 AM   #199
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

咁算啦

星期日有無茶飲姐
好想見一次大家

舊 09-03-08, 02:34 PM   #200
M-eye
菜鳥蛋

我都想飲茶...今個星期日難得可以唔駛返公司....
補返上次飲唔到茶的meeting...
但唔知米王仲有無得帶支50 1.0過人家吸吸毒呢..???

論壇跳轉

現在的時間是 02:36 AM

手機版 | APP版