Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 24 64 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 84 124  ... 最後
電視遊戲討論版>PlayStation 4 情報總合 03
ayane123 06:16 PM 08-24-18
作者: LEGOCAPTOR:
THX~!

已放棄優先買實體4K碟,改為買數碼版同串流睇4K劇同電影算~!

收到佢e-mail,個兌換code係比$234"netflix幣"比你,
如果唔平蝕底咗,我諗係可以用嚟支付兩個月4K月費的吧?
即係$234-$93-$93,淨返果$48唔知可唔留返下次續會用?
因為netflix係香港應該無發行自家的禮物卡,
一直都係用信用卡直接比月費無尾數會淨的。

同埋之前一直都係用4K月費計劃,
基本上想睇的4K劇(多數都係得Netflix自家作品先有4K同HDR)都睇晒,
反而積咗一堆外購的HD作品未睇,(如DC comics果堆劇)
有呢個優惠都底玩啦。

希望PS+日後同多D串流平台合作出多D類似優惠啦~!
(HBO GO、FOX+、Spotify、KKBOX、Apple Music之類)
可以留個$48減下個月月費,即係$48-$93

我以前NOW送過3個月NEtflix月費都係咁樣計
IDGAF 06:26 PM 08-24-18
作者: ayane123:
可以留個$48減下個月月費,即係$48-$93

我以前NOW送過3個月NEtflix月費都係咁樣計
即係先扣果其$48,餘下$45用信用卡付款=$93 4K月費,咁都好喎~!
charcsc2000 11:34 PM 08-24-18
機能一早睇盡,就算係PRO新game都開唔到1080P 60FPS就知

而家X86要用盡佢對歐美廠根本易如反掌,你覺得啲新GAME靚左只不過係 Engine 進步左

APU呢個設計弱點係CPU到,因為CPU太弱令到FPS好難提升

就好似DARK SOULS 3咁,係PRO到長期40—60FPS浮動
在PC用PRO同級GPU加粒i3 8100已經可以1080穩60FPS

呢個只係其中一個例子,重有太多新GAME唔可以係PRO機穩60

我最希望下一代機起碼要1080P 穩60FPS,同有RAY tracing

Real Time RAY tracing對家用機來講可能成本會高啲,但真係值得

你一睇個畫面已經同上世代有明確分別,啲人就會買機架啦

RAY tracing 1080 60FPS就係我對下一代家用機既期望
道理上係既,仲要睇廠商實力,
要做到每隻game都有1080p 60fps,仲要穩定,要好睇佢地肯不肯做~
但我相信ps5一定要做到先有條件令人由ps4轉去ps5,
就好似當初ps3普遍game係720p,去到ps4一定係1080p做basic咁樣~
我貪心d希望佢做到4k 60fps啦,順便轉埋個mon
ayane123 12:21 AM 08-25-18
作者: charcsc2000:
道理上係既,仲要睇廠商實力,
要做到每隻game都有1080p 60fps,仲要穩定,要好睇佢地肯不肯做~
但我相信ps5一定要做到先有條件令人由ps4轉去ps5,
就好似當初ps3普遍game係720p,去到ps4一定係1080p做basic咁樣~
我貪心d希望佢做到4k 60fps啦,順便轉埋個mon
你去睇下RAY tracing啲game就知,遊戲有左RAY tracing畫面已經進入下一世代

而且只係RAY tracing應用上既初期表現

下一代機最快都兩年後,啲歐美廠對RAY tracing既運用都適應

如果下一代PS無RAY tracing咁SONY就真係唔夠前瞻性

M$個邊已經張RAY tracing整合去DirectX,人地已經準備好迎戰下一個世代

不過傳聞sony都有team人去左AMD幫手開發下一代PS既 GPU

我亦都好信Mark Cerny可以係效能同成本上作一個好好既平衡

Mark係程式員佢好知到點既一部機對開發者係最方便最易用,PS4既成功呢個係其中一個重要原因

唔似得久多良,諗出來既機能好好

但實質效能又差,開發環境又惡劣
wing 09:01 AM 08-25-18
你去睇下RAY tracing啲game就知,遊戲有左RAY tracing畫面已經進入下一世代

下一代機最快都兩年後,啲歐美廠對RAY tracing既運用都適應

如果下一代PS無RAY tracing咁SONY就真係唔夠前瞻性

M$個邊已經張RAY tracing整合去DirectX,人地已經準備好迎戰下一個世代

不過傳聞sony都有team人去左AMD幫手開發下一代PS既 GPU

我亦都好信Mark Cerny可以係效能同成本上作一個好好既平衡

Mark係程式員佢好知到點既一部機對開發者係最方便最易用,PS4既成功呢個係其中一個重要原因

但個sata2同5800 rpm HD真係......成本低少少但大大拖累用戶體驗囉。
Terry仔 09:41 AM 08-25-18
根本打從PS4 起草開始,Sony 就放棄黑科技
大方向係容易移置,因為將來大部分game 都係多平台
第二,主機成本唔可以高.選用APU,又用SATA2 port,USB 得兩個port
你就知佢成本控制落足功夫

就算對家主機幾勁都好都無多,以多平台為主嘅game係開發時已經將就晒全部(弱方)主機
個別主機特有機能就會被放棄
wing 10:01 AM 08-25-18
作者: Terry仔:
根本打從PS4 起草開始,Sony 就放棄黑科技
大方向係容易移置,因為將來大部分game 都係多平台
第二,主機成本唔可以高.選用APU,又用SATA2 port,USB 得兩個port
你就知佢成本控制落足功夫

就算對家主機幾勁都好都無多,以多平台為主嘅game係開發時已經將就晒全部(弱方)主機
個別主機特有機能就會被放棄
反而xboxone個高速低容量es ram係特別難用。應該只有第一方獨佔game先會慢慢諗下點用。
八仙果 10:15 AM 08-25-18
作者: wing:
用x86應該冇走雞, 但係咪相容ps4就好難講...... 如果相容就賣少好多remake game.
其實我覺得冇抵觸,
之前啲主機咪又係向下兼容,
又係有唔少 remake / remaster 版。

remake game 咪等 PS5 變咗奄割版嘅時候出,
再唔係變做 collection 出又得。

再整個下載版,
可以响 PS store 買返 PS4 games,
又得。
八仙果 10:16 AM 08-25-18
用x86應該冇走雞, 但係咪相容ps4就好難講...... 如果相容就賣少好多remake game.
其實我覺得冇抵觸,
之前啲主機咪又係向下兼容,
又係有唔少 remake / remaster 版。

remake game 咪等 PS5 變咗奄割版嘅時候出,
再唔係變做 collection 出又得。

再整個下載版,
可以响 PS store 買返 PS4 games,
又得。
易過你揾隻實體,
仲可以平過你都仲得。
ayane123 10:27 AM 08-25-18
但個sata2同5800 rpm HD真係......成本低少少但大大拖累用戶體驗囉。
換pro機啦,pro機已經係SATA3

同新game pro機同舊機開1080都唔同啦

SSD就
唔洗諗,點都唔會係標準配備

同下一代都係今代咁;出左3年後出pro機架喇

GPU個效能升得太快,3年對GPU已經係兩個世代

你睇2080唔開RAY tracing,4K HDR既效能係上代1080 1.5倍開埋DLSS去到2部差

C.K.F. 05:26 PM 08-25-18
Real-Time Ray Tracing (實時光線追蹤) 遊戲畫面示範

https://youtu.be/VK7lL3E2LVc
charcsc2000 01:47 PM 08-26-18

咁要睇下ps5咩料,仲有成本和開放,
我相信呢d可以用patch去更新隻game,但如果話咁樣就remake當新game就真係死得啦~
消費者唔係傻,隻game幾靚幾正都好,做不到成本控制不如玩返pc~
風間鈴木仁 02:27 AM 08-28-18
https://www.4gamer.net/games/431/G043149/20180827089/

[gamescom]小説家自身が開発する新作アクション「Devil’s Hunt」のプレイアブルデモが1C Companyブースで公開。発売日は2019年秋を予定

ドイツ・ケルンで開催されたゲームイベントgamescom 2018の1C Companyブースに,ポーランドのLayopi Gamesが開発する新作アクションゲーム「Devil's Hunt」のプレイアブルデモが公開されていた。対応機種ははPC,PlayStatioin 4,Xbox Oneで,2019年秋の発売を予定しているとのことだ。

Devil's Hunt - Official Gamescom 2018 Trailer

2.https://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1139291.html

「Game Connection America 2018」において、Best GamePlay Awardを受賞している。

スピーディな横スクロールアクション! PS4用「スティール ラッツ」発売日決定!ストーリートレーラーも公開

11月29日 発売予定

http://dengekionline.com/elem/000/001/785/1785825/
DC 97 10:53 AM 08-28-18
有冇C兄用緊Nacon Revolution Pro Controller 2
如淨玩WE,FIFA 2K多值唔值得買?
買水貨OK?個行代理掂唔掂?
安安 05:56 PM 08-28-18
https://asia.playstation.com/cht-hk/...n-weekly-0828/
28/29日 全購物籃八折碼 "Q47P88JHHJ"
IDGAF 08:13 PM 08-28-18
今次PS Store個全單額外八折code「Q47P88JHHJ」優惠,
得今明兩日用到,
唔知有乜底買呢?

可惜預購用唔到個code,
本來想用嚟訂Red Dead Redemption 2添…

其實上次8月頭夏日優惠+全單額外九折code買落堆GAME都未玩晒…

https://asia.playstation.com/cht-hk/...n-weekly-0828/

aquarius 12:48 AM 08-29-18
莎木八折都有得諗喎
hlcw99 01:03 AM 08-29-18
作者: LEGOCAPTOR:
今次PS Store個全單額外八折code「Q47P88JHHJ」優惠,
得今明兩日用到,
唔知有乜底買呢?

可惜預購用唔到個code,
本來想用嚟訂Red Dead Redemption 2添…

其實上次8月頭夏日優惠+全單額外九折code買落堆GAME都未玩晒…
今期優惠我考慮緊 BIO REV2 或者 NARUTO, 不過就好似為左用8折CODE而買....

儲埋太多必玩GAME都未清.....

可惜預購用唔到個code X 2
charcsc2000 11:54 AM 08-29-18
作者: aquarius:
莎木八折都有得諗喎
其實出面實體都係差唔多200蚊樓下...
莎木DL版建議等特價先好入手...除非係舊DC FANS...
charcsc2000 11:56 AM 08-29-18
作者: hlcw99:
今期優惠我考慮緊 BIO REV2 或者 NARUTO, 不過就好似為左用8折CODE而買....

儲埋太多必玩GAME都未清.....

可惜預購用唔到個code X 2
其實DLC都用到, 我自己係買左DLC...PREY: Mooncrash...
風間鈴木仁 03:25 PM 08-29-18

PSN 每週更新 8月28日

全新的足球世界 -PES2019 -PRO EVOLUTION SOCCER

PES 2019 -PRO EVOLUTION SOCCER 將於8月30日正式推出 (數位標準版 HK$398, DAVID BECKHAM EDITION HK$479 , LEGEND EDITION HK$534). 感受全新的PES2019,新的授權,照片般的真實畫面以及新的myClub! PES的人氣模式得到增強!在myClub中可以使用遊戲内GP點數或者付費方式買入球員及領隊,來強化自己的夢想球隊!或在ML REAL SEASON 模式中作爲真正的足球經理人,經歷三個重大變化時期:ICC季前賽, 轉會系統以及加入新的聯賽。建立屬於你的球隊,創造你的傳奇!

體驗全新的火影傳奇吧 - NARUTO TO BORUTO 新忍出擊

NARUTO TO BORUTO 新忍出擊(繁體中文版)將於8月30日登陸 PlayStation®4 ! (數位標準品 HK$479 ,  數位豪華版 HK$718) 本遊戲能跟其他玩家組成四人小隊,並在線上跟其他隊伍對戰!新忍出擊是全新打造的遊戲,將為玩家帶來完全嶄新的風格。帶領你的隊伍在線上奮戰,證明自己才是最強的忍者吧!

擬真的戰略性射擊遊戲 - Firewall Zero Hour

PlayStation®4主機與PlayStation®VR完美結合出擬真的戰略性射擊遊戲,讓玩家們可享受身歷其境的虛擬實境。Firewall Zero Hour 現已登陸 PlayStation™Store! (HK$308)

精選遊戲優惠- 低至3折!

本月特選遊戲
陸奧 貴志 05:13 PM 08-29-18
作者: DC 97:
有冇C兄用緊Nacon Revolution Pro Controller 2
如淨玩WE,FIFA 2K多值唔值得買?
買水貨OK?個行代理掂唔掂?
唔太值...我買左個都封緊塵...
mission2007miss 05:50 PM 08-29-18
求14日 PS PLUS CODE

因想買下載版, 原本PLUS ACCOUNT買時話買唔到, 問左SONY HOTLINE話玩過實體版買唔到下載版,叫我用另一個ACCOUNT買, 但另一個無PLUS.

先謝謝
wing 05:56 PM 08-29-18
作者: mission2007miss:

問左SONY HOTLINE話玩過實體版買唔到下載版
吓? 咁on居都有?
charcsc2000 05:56 PM 08-29-18
作者: mission2007miss:

因想買下載版, 原本PLUS ACCOUNT買時話買唔到, 問左SONY HOTLINE話玩過實體版買唔到下載版,叫我用另一個ACCOUNT買, 但另一個無PLUS.

先謝謝
咩14日???買咩game???
我都試過呢個情況...helldivers實體碟, 玩左就沒得買ps4版下載...
但實體版先有psv個code...
標籤:PS4, PS4討論
第一 ... 24 64 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 84 124  ... 最後

返回主題版面